Soha nem látott mértékű eszközfejlesztés a mentőknél

MTI, Mandiner

A csepeli mentősöknek az önkormányzat is többször vásárolt modern eszközöket, felszerelést, autót

1,6 milliárdos eszközbeszerzés az Országos Mentőszolgálatnak, kormányzati forrásból.

Kásler Miklós a mentéshez szükséges új eszközök átadásán azt mondta, a kormány mindig kiemelt figyelmet szentelt a mentőszolgálat fejlesztésén túl az ott dolgozók anyagi és erkölcsi megbecsülésének. Az emberi erőforrások minisztere hozzátette, hogy 2010 óta a kormány folyamatosa fejleszti a mentőszolgálatot, az elavult mentőállomásokat felújítja és újakat építenek. 2010-ben 231 mentőállomás volt országszerte, azóta 31 új mentőállomás épült – ismertette.

A most átadott eszközök között voltak defibrillátorok, lélegeztetőgépek, infúziós pumpák és több a mentőautók felszereléséhez szükséges berendezés is.

Csató Gábor, a mentőszolgálat főigazgatója hozzá tette, hogy ilyen mértékű fejlesztés az mentőszolgálat életében még nem volt. A főigazgató hozzátette, hogy idén és jövőre újabb 254 mentőautót vásárolhatnak, így ezerre emelkedik a gépkocsik száma, a flotta átlagéletkora pedig öt év alá csökken. Csató az elmúlt évek fejlesztéseivel kapcsolatban elmondta, hogy a mentő dolgozók új mentőruházatot kaptak, a mentés informatikai rendszere is megújult az elmúlt években és beszámolt arról is, hogy ősszel egy új életmentő applikációt indítanak, ami még hatékonyabb mentést tesz majd lehetővé.

Forrás: Mandiner

Itt lehet hozzászólni !