Szupermarket a Királyerdőben

Csepel.hu

A napokban jött a hír, hogy a Szent István út 230. szám alatt található “Csepel 3 posta ” január 14-től a mellette lévő Királyerdei Művelődési Ház épületében lesz elérhető. A költözés azért szükséges, mert a csepeli önkormányzat pályázatának eredményeként egy élelmiszer-áruház épül a Szent István út és a Toboz utca között lévő területen.

A kerületi városvezetés 2017 nyarán döntött a Szent István út és a Toboz utca között lévő több mint hatezer négyzetméteres önkormányzati telek hasznosításáról Csepel-Királyerdőben. A cél az volt, hogy egy szupermarket építésével javítsanak az ott élők életkörülményein, lehetővé téve a kényelmes, mindennapos bevásárlást a környéken élőknek. Korábban egyébként a környéken élők aláírásgyűjtéssel is nyomatékot adtak igényüknek.

A terület hasznosítására 2017-ben pályázatot írt ki az önkormányzat, amelynek feltételeként szabta, hogy ott egy korszerű kereskedelmi és szolgáltató funkcióval rendelkező, a lakosság igényeit messzemenőkig kielégítő épület jöjjön létre, ahol az élelmiszer kiskereskedelmi és a postai szolgáltatás funkció is helyet kap. Ez utóbbi azért került a pályázatba, mert területen hosszú ideje egy posta is működik, amelyet most a munkálatok ideje alatt ideiglenesen átköltöztettek a Királyerdei Művelődési Házba. A kiírás jelentős eleme volt az épület és parkolója lakókörnyezetbe illeszkedése, valamint a szomszédos Királyerdei Művelődési ház működésének parkoló támogatása.

A szupermarket épületén belül tehát egy, a „kispostát” kiváltó korszerű, három munkaállomásos posta is helyet kap. A szupermarketet és a postát magában foglaló vadonatúj épület várhatóan idén nyáron nyitva meg kapuit a csepeliek előtt.

Csepel.hu

38 hozzászólás “Szupermarket a Királyerdőben” bejegyzésre

  1. Oregedobandi szerint:

    Vegre egy okotmanyzat aki betartja az igeretet.Koszonjuk.

  2. Bleki szerint:

    de jó,végre megépül,és melyik szupermarket?

  3. rezes szerint:

    igen, én is ezt szeretném kérdezni, hogy milyen szupermarket lesz??

  4. Kérdés szerint:

    “Minden iskolában és kórházban “Gundel minőségű” ételeket szolgáljanak fel.”

  5. Józan szerint:

    Szuper! Kérdés az hogy az adott helyen tud-e egyáltalán nyereségesen működni egy szupermarket? Egy megállóval lejjebb a húsbolt mellett volt egy ABC, amely bezárt. Még lejjebb is volt a baloldalon egy ABC, az is régen bezárt. A húsbolttal szemben volt egy tüzép, mellette egy zöldséges, azok is régen bezártak. Valóban, azon a környéken minden bezárt! Miért is? Mert az emberek manapság tudnak autót tartani, s elmennek a nagy üzletekbe, általában hetente jól bevásárolni! Mi marad a kis üzleteknek? Kenyérből, tejből nem tudnak megélni! Itt hogy lesz, az önkormányzat a bérleti díjat csökkentheti vagy teljesen el is engedheti, persze a környék lakossága érdekében! Mást nem tud tenni! Nem fizetheti a közműköltségeket, a munkabéreket, nem adhat működő tőkét az árúkészletre! Talán a közelben lakó államtitkár fogja fellendíteni a bevásárlással az üzletet? Aligha! Örülök hogy a közelben lakók örülnek, érthető a nyugdíjasoknak nagyon jó egy ilyen üzlet, kérdés mikor zár be! Van néhány jól működő üzlet Csepelen, nem csinálok nekik reklámot, a többség küszködik, közte nagyobb üzletek is! Csepel szegény, nem tud eltartani ennyi üzletet!

  6. kilgore trout szerint:

    @Józan:
    Ha minőségi közértet pattintanak oda, az menni fog, legalább tehermentesíti a piac melletti Kaisert (már ha az első peremfeltétel teljesül). Ha vacak áru lesz, szűkös kínálattal, akkor veszteséges lesz.

  7. Józan szerint:

    Minőségi közért van a Katona József utcában, ott eddig több vállalatcsoport mégis bedobta a törölközőt, talán mert a közelben lakó polgármester sem vásárolt ott! A Királyerdő közeli részén meg az államtitkár lakik, vajon ő növelni fogja a forgalmat?

  8. kilgore trout szerint:

    @Józan:
    A múltkor bent voltam az idézett egységben és undorodva fordultam el a húsos pulttól. A húsok meg voltak száradva, egy szóval gusztustalan volt. Egy ilyen tapasztalat elég és nem megy a bolt. Ugyanígy jártam évekkel ezelőtt a CBA közérttel a 159 végállomásánál. Vettem (volna) egy tejfölt, de seggel fordultam ki a látottak miatt.
    Ha minőségi közértet építenek és tartanak fenn, akkor lesz forgalma.

  9. Józan szerint:

    A nyitáskor kellett volna bemenni, szép és olcsó húsok voltak. Sajnos nincs elég vevő, így nem rendelnek újat. Igazad van, így romlik le egy üzlet, mert nincs elég vevő, egyre kevesebb árú lesz! Ugyanezt jósolom a királyerdei szupermarketnek is! A csepeli Tesco is kiadta a fele területét másoknak, hogy bérleti díjhoz jusson, mert nem volt elég vevője. Minél több fiatal megy el, annál több bolt fog bezárni! Nem az eladók, hanem a vevők hiánya miatt! Itt a szép új világ, te sem nyitottál cukrászdát Bécsben?

    Apropó, mi van a Szent Imre téri pavilonokkal, olvashatnánk egy riportot a Csepelinfóban?

  10. Dórika szerint:

    Ilyen árak mellet nem csoda hogy nem megy a bolt

  11. Nagyapó szerint:

    2018. októberben a kiskereskedelmi üzletek forgalmának volumene a nyers adat szerint 6,4, naptárhatástól megtisztítva 5,5%-kal haladta meg az előző év azonos időszakit. Az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelmi üzletekben 4,0, a nem élelmiszer-kiskereskedelmi üzletekben 7,9, az üzemanyag-kiskereskedelemben 4,4%-kal emelkedett az értékesítés naptárhatástól megtisztított volumene. 2018. január-októberben a forgalom volumene – szintén naptárhatástól megtisztított adatok szerint – 6,4%-kal nagyobb volt az előző év azonos időszakinál. (6,4%-kal emelkedett a kiskereskedelmi üzletek forgalma, Kiskereskedelem, 2018. október (második becslés)) KSH.
    Mintha többet vásárolnának az emberek. Persze elképzelhető, hogy a szocik éheznek, de a 2/3 jobban él. Vagy nem?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  12. Józan szerint:

    Nagyapó, ha észrevette volna, mi konkrét üzletekről csevegünk, meg a csepeli vásárlóerőről! Az itteni üzletek attól még bezárhatnak, hogy máshol jól pörög a kereskedelem! A királyerdei meg a kertvárosi vásárlókat az érdekli, van-e a közelükben esetleg gyalog is elérhető üzlet! Az hogy Ön felmondja a leckét, nekünk nem lesz jobb! Meg ne keressen minden mögött politikát!

  13. Betke szerint:

    Nagyapó a megtisztitott volumenek mellett volt ideje elmenni a piacra, ahol a krumpli 300.-ft/ kg, a zöldség vegyesen 900.-ft/kg. Szerintem ez érdekli az állampolgárt, nem a fényezett statisztika.

  14. kilgore trout szerint:

    Hagyjuk ezt a világvége hangulatot. Karácsony előtt 2 héttel már nem lehetett parkolni egyetlen bevásárló központnál sem, ahogy a rádióból hallottam. Úgy vásárolnak a népek, mintha nem lenne holnap.
    A Kaiser forgalma akkora, hogy nem lehet beférni a parkolóba csúcsidőben. Ugyanez a piac. Mi a szart dumálnak arról, hogy itt nincs vásárlóerő.
    Szegény nyugdíjasok meg csak csirkefarhátot esznek, mi?

  15. Tündér Ilona szerint:

    Milyen Kaiser!
    Maga nem csepeli?

  16. Nagyapó szerint:

    Eetásak! Amíg a romos ház állt, a szocik állandóan követelték egy ABC építését. Most, hogy lesz, kiderítik, hogy marhaság. Eetásak nem kellene néha valami következetesség?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  17. Józan szerint:

    ABC-ügyben nem először kért véleményt a csepeli városvezetés! Bercsik for vice-mayor! 😉
    http://csepel.info/?p=47023

  18. Ági szerint:

    Királyerdőben egyre több nagycsaládos él. Kertes házakból álló lakóparkok épültek, és épülnek jelenleg is. Mi is egy évvel ezelőtt költöztünk ide egy másik kerületből, a barátaink két évvel ezelőtt. Nagyon örülünk, hogy épül egy szupermarket, akik itt laknak, biztos preferálni fogják.

  19. Szabó Jánosné szerint:

    Miért olyan titok az, hogy milyen bevásárló nyilik meg a nyáron, ha egyáltalán a kiirt pályázatot valaki megpályázta Kétlem. Ezen a területen milliós bevételekre, forgalomra egyáltalán nem lehet számitani. Itt csak vegetálni lehet, illetve nem tul nagy igényeket kielégiteni.

  20. Jobban szerint:

    Újabb fejlesztés és előrelépés Csepelen. Köszönjük!
    A sok nemzetközi üzlethálózat pedig küzdjön meg a milliós bevételéért.
    Mindenki összehasonlíthatja a 2009-es és az idei jövedelmét és tekintse át a különbséget…
    Ezen kívül gondolkodjon el, hogy dolgozik-e, minimálbérre van-e bejelentve és még mennyit kap “kézhez” a minimálbéren felül, rendben van-e így?…Követel-e ezt vagy azt magának és/vagy másnak a költségvetéstől? A szolgáltatók 100%-ban adóznak-e? Ha lehet mindezt őszintén…
    Ha ezzel meglennénk akkor léphetnénk tovább.

  21. Bleki szerint:

    Mikor fog megnyílni, a posta ugyan elköltözött de más nem történt,ma április 30-a van.

  22. Ági szerint:

    Nos? Még sem lesz belőle semmi? 🙁

  23. Ági szerint:

    A projektet lefujták?

  24. Ice szerint:

    Ha lehetne kérni valami információt, hírt, az építkezés időpontjáról, az új kereskedelmi egység hovatartozásáról, az átadás időpontjáról, nagy örömmel vennénk!

  25. Dagobert bácsi szerint:

    Ha választ akartok, név szerint kérdezzétek Ábel Attilát! Ő felel azért is, hogy mit hazudik Jobban, Nagyapó vagy a saját nevén Bercsik Károly!

  26. Dagobert bácsi szerint:

    Már negyven perce munkanap van a tájékoztatásért felelős alpolgármesternek! Kaphatnának szíves tájékoztatást a kedves olvasók?

  27. Nagyapó szerint:

    A Királyerdőben már régebben is akartak vásárlási lehetőséget biztosítani. Először a Pálma utcai térnél csináltak egy kis piacot. Tönkrement. Később megépítették a Szt. István út 250-nél a szolgáltató központot. Tönkrement.
    Az Önkormányzat figyelembe vette a királyerdeik véleményét, hogy a Szt. István út, Mély u. sarkán levő területen mi legyen. A nagyhangúak szerint legyen bevásárlóhely. Ha ez a “lakosság véleménye”, legyen, csak:
    – ha megépül egy szupermarket, a környező kis boltok bezárnak, majd kiderül, hogy a szupermarket is ráfizetéses, oszt annyi
    – a dolgozók nagy része munkából jövet a központban bevásárol, mert az a biztos
    – a lakosok egy közelebbi buszmegállóból a központba, a piacra mennek
    – az autóval rendelkezők ugyancsak beutaznak (l. a piac zsúfolt parkolóit)
    – viszont állandóan trollkodva írogatnak Csillagtelepen, Szabó telepen, stb. élők
    Néha érdemes gondolkodni!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  28. Dagobert bácsi szerint:

    Nagyapó, nem magadtól vagy ilyen okos, más ezt már januárban megírta ebben a posztban! Viszont ha Borbély megígérte a szupermarketet, AKKOR AZT TELJESÍTSE IS, legfeljebb ő lesz ott a boltos, ha veszít ősszel!

    Aztán miért is tartjuk az adónkból a tájékoztatásért felelős alpolgármestert? AZÉRT HOGY TÁJÉKOZTASSON, MÉG HA NEKI KELLEMETLEN IS A NEM TELJESÍTETT ÍGÉRET MIATT!

  29. Nagyapó szerint:

    Dagobert bácsi! Ki és hol írta? De elképzelhető, hogy mások is leírták ezt az ésszerű dolgot, tehát még inkább igaz. Repetitio est mater studiorum (ismétlés a tudás anyja).

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  30. Dagobert bácsi szerint:

    Nagyapó, ugye tud olvasni meg értelmezni?

  31. Jobban szerint:

    Dagobert bajkeverő, intrikáló, áskálódó, uszító, felbujtó természete nem válik becsületére.
    Plusz még mellé is beszél.

  32. Dagobert bácsi szerint:

    Bercsik úr bajkeverő, intrikáló, áskálódó, uszító, felbujtó természete nem válik becsületére.
    Plusz még mellé is beszél.

  33. Johnny szerint:

    Nagyapót nem vágom… 😀
    ha egy multi lát fantáziát a helyben, akkor? Az öreg nem hiszem, hogy nagyobb penge lenne? 😛

    2. Popileszku felújítása???
    Már réges-rég kész az M0 körforgalom!
    Hahóóóóó! 😉
    Ti ígértétek meg.

  34. Miska72 szerint:

    Ez a közért soha nem fog megépülni. Ha Stadion lenne, már rég kész lenne!

  35. Nagyapó szerint:

    Azt hiszem van valami félreértés! Amit írtam a kiskereskedelmi üzletek forgalmának volumenéről, azok KSH adatok, amiből az következik, hogy vásárlóerő van. Kérdés, hogy az adott területen ez elég-e egy nagyobb üzlet eltartásához. Borbély polgármester úr megígérte, hogy hely lesz, de azt nem ígérhette, hogy lesz cég is aki üzletet lát az üzemeltetésre. Sokan boncolgatták ezt, ellentétben azokkal, akik még Közértben gondolkodnak (írjanak a Közért vezérigazgató et.-ának, hogy intézkedjen!!!!).
    Ugyanez vonatkozik a Szt.Imre téri pavilonokra is. Az bérel helységet, aki üzletet lát benne!
    Ez nem politika, ez üzlet.
    Különben

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  36. Tímea szerint:

    Történt ezen a területen valami az elmúlt egy évben?

  37. Miska72 szerint:

    Lófac lesz itt nam szupermarkett! Már a táblát is elvitték, hohy nehogy tönkremenjen 2022 re. Akkor ujra lehet ezzel hülyíteni a népet.

  38. Nagyapó szerint:

    Tímea, Miska72! Menjenek a Városgazdához, béreljenek területet, nyissanak üzletet! Ennyi!😀

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

Itt lehet hozzászólni !