Visszautasította a 30 millió forintos támogatást a Csepeli Munkásotthon

Csepel.info

Visszautasította Nagy József kuratóriumi elnök a Csepeli Munkásotthon 30 millió forintos önkormányzati támogatását – értesült a Csepel.info. Bár a korábbi MSZP-s képviselő, kuratóriumi elnök nem részletezte a visszautasítás okát, az elutasítás gyaníthatóan az önkormányzat üvegzseb-feltételei miatt történt. A kerület vezetése ugyanis a támogatásért cserében a közpénz-felhasználás teljes átláthatóságát kérte a balliberális pártokhoz kötődő intézménytől.

Már a csepeli önkormányzat januári ülésén érzékelhető volt, hogy a Munkásotthon nagyon nem szeretné a működtetés ellenőrizhetővé tételét biztosítani. Az alapítvány és az önkormányzat között 2010 óta tart a vita az üvegzseb miatt. Az önkormányzatnak és intézményeinek valamennyi szerződése elérhető az interneten, és a kerület szerint a közpénzt felhasználó más szervezeteknek és alapítványoknak is el kell számolniuk a kapott támogatással. A balliberális pártokhoz kötődő Munkásotthon mindig azt állította, hogy nincs mit titkolniuk, de egyszer sem tettek az átláthatóság és ellenőrizhetőség irányában lépéseket. Végül idén januárban Borbély Lénárd polgármester megpróbált átlépni a patthelyzeten, és konkrét, harminc millió forintos támogatást ajánlott fel az intézménynek.

A polgármester cserében csak azt kérte, hogy a kapott közpénzzel a Munkásotthon számoljon el. Emiatt azonban ismét heves vita robbant ki, és a balliberális képviselők egymás után szólaltak fel azt ellenezve, hogy a közpénz ellenőrzésének feltételeit biztosítsa a Munkásotthon. Takács Mónika MSZP-s képviselőnő – aki egyben a Munkásotthon gazdasági vezetője is – szintén élénken tiltakozott a feltételek ellen. Sértődöttségében ezek után meg sem szavazta az intézmény számára – vagyis a saját munkahelyének – felajánlott 30 millió forintos támogatást.

Az önkormányzat képviselő-testületében januárban még így is többségben voltak a támogatást adni kívánó képviselők. Borbély Lénárd polgármester és a csepeli városatyák többsége azt várták a döntéstől, hogy Csepelen fellendülhet a kulturális élet. A Munkásotthon kuratóriuma azonban most már egyértelművé tette, hogy nem kérik a kerület pénzügyi támogatását.

Csepel.info

36 hozzászólás “Visszautasította a 30 millió forintos támogatást a Csepeli Munkásotthon” bejegyzésre

 1. qkac szerint:

  Blabla…..

 2. bonifác szerint:

  Éljen az üvegzseb, és éljenek az elvtársak- csak meg ne vágja piskóta kezüket az üveg
  a zseben…

 3. Tóth Kati szerint:

  Támogassa meg őket a Fletó,az szeret odajárni.Ezeknek nem szabad adni egy büdös petákot sem,a kultúráról úgysincs halvány fogalmuk sem.Csepel kulturális életét nem a lepukkant,gusztustalan szocreál Melósban kell fellendíteni,oda kultúrember a lábát be nem tenné.

 4. Tarjányi László szerint:

  Be kell perelni az amerikaikat, hogy legyen miből újraépíteni a Kultúrpalotát!

  Ehelyett 20 Milliárdot költünk 100 magyar katona Kurdisztánba küldésére, mert az Iszlám Államot létrehozó USA szükségesnek tartja a magyar közreműködést az Iszlám Állam ellen!

 5. helyi szerint:

  Kati!Menjen a Radnótiba, ott a Vida ingyen vendégül látja! 🙂

 6. felix szerint:

  Kért valaki is támogatást?
  Azért csesztetni egy intézményt amit nem is kért, elég nagy pofátlanság.

 7. admin szerint:

  Igen, korábban kértek támogatást. Takács Mónika, a Munkásotthon gazdasági vezetője is kért támogatást, amit szintén ő az MSZP képviselőjeként leszavazott. Tulajdonképpen vicces is lehetne… 😀

 8. Balos szerint:

  Paks mindig titkos volt, titkosabb mint a Munkásotthon. Más országokban is titkosak az atomerőművek dokumentációi. A Munkásotthon viszont nem atomerőmű, szerintem senkinek sem tesz jót, ha mégis úgy kezelik. Jóska, mire jó ez, mit titkoltok?

 9. ebihal szerint:

  Balos!
  Mesélj már erről a titkosságról!

 10. felix szerint:

  Attól, hogy az önkori nem ütheti bele az orrát a Munkásotthon gazdálkodásába, semmi sem titkos.
  Nem baj balos. A lényeg, hogy keverj.

 11. Balos szerint:

  Ha nem titkolnák a Munkásotthon gazdálkodását, akkor nem lenne eltitkolva. Ráadásul pont pártemberek tiltakoznak a nyilvánosság ellen, olyan MSZP-s politikusok, akiktől elég szarul hangzik az, hogy a Munkásotthon nem pártbiznisz.

 12. Grün Rikárdó szerint:

  Balos!
  Mondta valaki, hogy a műszaki megoldások érdekelnek valakit Pakson?!
  Esetleg a GPS koordinátái?!
  De azért ejthetnének pár szót, hogy mibe kerül ez nekünk vagy előtte megkérdezhették volna, hogy: Zemberek akartok-é ötven évre elköteleződni valakiknek évi kb. 200 mrd. forinttal?!
  Törpe Vezírünk csak úgy a demokrácia nevében a pofánkba röhögve eldönti mi a jó! 😛 😀

 13. Grün Rikárdó szerint:

  “végül sikerült megszavazni azt is, hogy a kerület két felügyelőbizottsági tagot és két kurátort delegál az alapítványba.”
  http://csepel.info/?p=39577
  .
  Feltételezem, ezért nem tart igényt a Munkás Otthon a támogatásra!
  A levitézlett fityesz politikusokra is legyen igaz az amit a múltkor annyira kifogásoltatok a “Szenteczky is Zuglóban folytatná?” alatt!
  http://csepel.info/?p=40042
  Vagy a mi elvtársunk jobb mint a tiétek?! 😛 😀

 14. bonifác szerint:

  Mondd Riksi! Kiírnád, mikor örömködsz az asszonnyal, hány körmödön van gomba?!
  Van körülöttünk elég”Jóbarát” aki habozás nélkül felhasználja a hibbant adatközlők “jóságát..” Csak hülye lehet az, aki ilyet követel.30 év múlva hogy fog állni az erőmű?!
  Hányszor drágább a zöld energia, mint az atomé? Mikor lesz egyforma az ára?

 15. nagyapó szerint:

  A szélsőségek összefognak, egymást erősítik a hazudozásban. A Putyin seggét nyaló Gyurcsányi marok csapata, a szénalapátoló, meg a karatés közgazdász, mind a paksi szerződést akarja vizsgálni. Miért? Azért, hogy házaljanak a tervekkel, vagy az előzetesen kiszámolt költségekkel? Hadd készüljenek föl az ellenfelek?
  Az erőmű, mint minden jó beruházás, nyereségéből fizeti vissza a kölcsönt. E nem PPP beruházás, mint amit a szocik csináltak a zM6-tal.

  Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

 16. felix szerint:

  Szemétláda!
  Milyen energia árak mellett termeli ki 20 év alatt a két új blokk a költségeket?

 17. felix szerint:

  Szemétláda!
  Csak, hogy legyen min gondolkodnod.
  Vagy igaz vagy nem.

 18. felix szerint:

  Kíváncsi vagyok arra, hogy valaki feljelenti e.

 19. nagyapó szerint:

  1/2eszű1/2x, a kis hülye bunkó röfögéséhez már megfelelő társat is talált!!!!

  Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

 20. Grün Rikárdó szerint:

  bonifác!
  “Kiírnád, mikor örömködsz az asszonnyal, hány körmödön van gomba?!”
  .
  Elég betegesnek tűnnek a kérdéseid, de Neked kiírom:
  1.) “Mikor örömködök az asszonnyal?”
  Majdnem mindennap!
  Tegnapelőtt is majdnem, tegnap is majdnem. …..
  2.) “Hány körmömön van gomba?!”
  Kilenc láb-körmömön van gomba, egyet elveszítettem a kazah sivatagban.
  Remélem kielégültél! 😛 😀

 21. felix szerint:

  A kérdésre válaszolj szemérláda.
  A hülyeségeidet kár ismételgetned, mert azok nem szorulnak bizonyításra.
  Szóval milyen energia ár mellett fogja Paks kitermelni a bővítés költségeit?

 22. Grün Rikárdó szerint:

  felix!
  “A Fidesz szerint az a tétje a tapolcai időközi választásnak, hogy “megvédjük-e a rezsicsökkentést, végig tudjuk-e vinni a bankok elszámoltatását, és képesek leszünk-e munkahelyet teremteni” Ajka környékén is.”
  .
  A fityesz nem zsarol senkit csak figyelmeztet?! 😛
  .
  http://propeller.hu/itthon/3074430-fidesz-szerint-tapolcan-mulhat-rezsicsokkentes

 23. felix szerint:

  Grün Rikárdó!
  Vastag bőr, vastag hazugságok.
  nagyapó/k/

 24. ebihal szerint:

  Paks 1-4 blokk építési tervei nem voltak titkosítva, a tervezőknek semmilyen kötele-
  zettséget nem írtak elő! Az akkori orosz tervek, fapados szintűek voltak, csupasz
  beton, meszelt fal.Így épült a szlovákok bohunicei erőműve. Pakson majdnem minden
  helyiségben rozsdamentes acél padlóburkolat, és francia műgyanta falburkolat készült.
  Ha olyan szintű tervet adnak az oroszok mint akkor, a költségek akár a duplájára is
  nőhetnek.

 25. felix szerint:

  ebihal!
  A vén farokkal kár vitázni, mert a saját gondolatát sem képes továbbvinni.
  Böffent aztán odébb áll.

 26. Tárnoki Csaba szerint:

  Üdv.
  Miért kellene kötelezően elfogadni a támogatást? Arról nem beszélve hogy legtöbbször megmondják mire költsék. Pénznek mindig megvan a helye. Kultúra mindig annyi van amennyi pénz, viszont ne felejtsül a támogatás forrása sem mindegy. valahol vissza kell fizetni, mástnem kötelezettségekkel. Pártoknak biztos jó reklámfelület lehetne. Jobb ha nem tékozolják el a 30 millát az önkormányzat zsebéből. Jelenleg a Munkásotthon nincs felkészülve max. Jimmy emléknapokra. Én a fonotékát hiányoltam, ha már kultúra 🙂 ott hallgattam először Judas Priest-et. Nekem kicsit olyan hogy van pénz szórjuk el. A Munkásotthont nem baj ha alacsony költségvetésen tartják. Bármi is lenne a támogatás, annak következménye a magasabb fentartási költség lenne. gondolom ez is az oka a visszautasításnak, persze ez egyből okot ad arra hogy politikai kérdés legyen és hogy mindenki beleláthasson amit csak akar. Legalább ez is elvonja a figyelmet az igazi sumákolásról. Szerintem jól van az úgy ahogy van. Ígényeket nem firtatom, de jók a kiárusítások. Persze lehet tévedek és kiállításoknak,szakköröknek is helyet adhatna. Csepelművek,Papírgyár… az ipar fénykoráról lehetne emléknapokat tartani mikor még munkás is volt a gyárakban … mostmár csak otthon csak az a kérdés minek az otthona?! munkásosztály csepelen… Csepel lehetne a központja a magyar kultúrának, bár nem hinném. Minek nevezzelek Csepel? Az ipar bölcsője az igaz , de nem a jövője.

 27. felix szerint:

  Őt év múlva ünnepelhetünk.
  Akkor kell az államnak visszafizetnie azokat a letelepedési kötvényeket, amelyek után ma offshore cégek teszik el a hasznot.
  Hajrá Magyarország, hajrá magyarok. 🙂

 28. nagyapó szerint:

  1/2eszű1/2x, a kis hülye bunkó mindenhez röfög.

  Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

 29. felix szerint:

  bekap.
  Mást úgysem tudsz.

 30. felix szerint:

  És ahhoz mit szólsz vén pöcs, hogy Orbán személyes blogját közpénzért írják?

 31. […] hogy cserében biztosítják az üvegzsebet, vagyis a működés pénzügyi átláthatóságát. A támogatást az MSZP-s vezetés azonban visszautasította. Szerintük a Munkásotthon állapota megfelelő. A felajánlott tízmilliókat így végül […]

 32. […] az intézmény szocialista vezetői, Nagy József és Takács Mónika is elutasították az önkormányzat anyagi segítségét, amit végül útépítésre fordított a kerület. A felújításra használható pénz azért nem […]

 33. […] A végső elutasítást a szintén MSZP-hez kötődő Nagy József kuratóriumi elnök hozta meg: egyértelművé tette, hogy nem kérnek a támogatásból. Ez után a Munkásotthonnak felajánlott 30 millió forintot út- és járdaépítésekre […]

 34. […] állapotát és a fűtési hiányosságokat. Elutasította a segítő kezet akkor is, amikor Borbély Lénárd polgármester ajánlott fel 30 millió forint támogatást. Az elutasítás oka akkor a támogatás feltétele, a működtetés átláthatóvá tétele […]

 35. […] Azért az igazsághoz tartozik, hogy az önkormányzat felajánlott 30 millió forint támogatást, de cserében üvegzsebet kért, ami miatt a pénzt visszautasították. […]

Itt lehet hozzászólni !