Ilyen lenne ma a KISZ? – Pánikban egyesültek a csepeli proletárok

Csepel.info

Munkasotthon Nepszava

Fotó: Népszava

Élőláncnak hirdetett tüntetésen tiltakoztak szerdán a balliberálisok az ellen, hogy a Csepeli Munkásotthon ismét csepeli köztulajdonba kerüljön. Információink szerint a közel kétszáz résztvevő egy részét – a KISZ, az MSZMP és a Munkásőrség egykori tagjait – egy órán keresztül szállították a helyszínre a pártaktívák. Így mindenki jelen lehetett, aki a Kádár-diktatúra idején fontos embernek számított. Bár a sok idős miatt az élőlánc néhol ülőlánccá szelídült, a hangulat néhány pillanatra azért felidézte a “régi szép időket” – értesült a Csepel.info.

A rendezvényen Nagy József korábbi MSZP-s képviselő, a Csepeli Munkásotthon kuratóriumának vezetője próbálta harci lázba hozni a résztvevőket. Felszólalt még Takács Mónika MSZP-s képviselő asszony, a Csepeli Munkásotthon igazgatóhelyettese és az idős Drucker Tibor, akit Rákosiék neveztek ki 1956-ban az intézmény élére. 

000

003

001

További fotók: Facebook

Információink szerint a beszédeket tartó korábbi és jelenlegi politikusok úgy próbálták beállítani a Munkásotthont, mintha az pártfüggetlen intézményként, a civil szervezetek otthonaként működne. Elsőként Nagy József kuratóriumi vezető, korábbi MSZP-s képviselő szólalt fel. Hosszasan ecsetelte, hogyan sikerült ellenőrzésük alá vonni az egykor köztulajdonban álló intézményt, majd tiltakozott az ellen, hogy a Munkásotthon ismét csepeli köztulajdonba kerüljön. Takács Mónika MSZP-s képviselő szerint hamis vádak érték őket a médiában, amik miatt büntető feljelentéseket fognak tenni. Kiemelte: a legnagyobb veszély most az, ha ismét köztulajdonba kerül az intézmény. Drucker Tibor, akit még Rákosiék neveztek ki 1956-ban a Munkásotthon élére, egyenesen lopásnak nevezte a törvényjavaslatot. Szerinte a Munkásotthon végveszélybe került, ezért a jelenlévőket “az intézmény védelmére” szólította fel.

A rendezvényen részt vett Tóth Mihály, a csepeli MSZMP utolsó első titkára, aki 1994 és 2010 között a kerület MSZP-s polgármestere volt. Ott volt Kál Károly, aki a pártállami diktatúra titkosszolgájából lett MSZP-s majd SZDSZ-es képviselő, civil képviselő, majd a DK aktivistája. Kál a közelmúltban fontos szerepet kapott vállalkozóként is: cégeibe 207 millió forint közpénzt pumpáltak 2010-ig. Jelen voltak a jelenleg a Gyurcsány pártban politizáló Podolák Sándor és Kiss B Mihály korábbi MSZP-s képviselők, Horváth Gyula korábbi MSZP-s alpolgármester, a DK helyi vezetője, Borsány György és Zanati Béla volt MSZP-s politikusok, és információink szerint még S. Miklós korábbi MSZP-s politikus is, akit pedofília miatt ítéltek börtönbüntetésre.

A “civil” rendezvényen azonban nem csak az egykori MSZMP, a Munkásőrség és a KISZ tagjai voltak jelen. Megjelent a baloldal fiatalabb korosztálya is. Közöttük ott volt Kunhalmi Ágnes, a fővárosi MSZP elnöke, Szenteczky János, a csepeli MSZP elnöke és frakcióvezetője, Takács Krisztián MSZP-s képviselő, Szabó Szabolcs az Együtt valamint Hudák János, a PM képviselője.

Csepel.info

23 hozzászólás “Ilyen lenne ma a KISZ? – Pánikban egyesültek a csepeli proletárok” bejegyzésre

 1. Lovas szerint:

  Ez a sok öreg kommunista szerintem a demencia miatt el is hiszi, hogy ők a civilek. 🙂

 2. felix szerint:

  Gondolom, hogy ehhez már könnyebb hozzászólni.
  A dohány mutyiról nincs vélemény, pedig abban is sok kommunista érintett.

 3. ebihal szerint:

  Megint sikerült egy ritka genya cikket rittyenteni! Persze a saját nyájnak megfelel.

 4. krapulax szerint:

  gumibottal kell szétkergetni a csőcseléket ahogyan ők tették annak idején.

 5. ebihal szerint:

  Hol itt a csőcselék? Ezek nem rongálnak, gyújtogatnak!

 6. Lovas szerint:

  Csak lopnak.

 7. Orsós Rodrígó szerint:

  Ez a cikk mindent elárul a fityeszről. Szánalmas banda. Még a nyugdíjasokat is gyalázzák. Gátlástalan brancs. Ellenfél=ellenség?
  Amúgy nagy kérdés, hogy ezt a kirúgott rezsiszilárdot ki hatalmazta fel, ki bízta meg, hogy ebben a kerületben lopkodjon? Nagyon fájhat neki még a bukás,
  Az alapítvány mutyi jobban teljesít.

 8. Orsós Rodrígó szerint:

  Lovas te hol élsz? Mészáros, Tiborcz, Rogán, Vajna, Kósa, Habony!…..stb stb stb fantasztikus gazdagodásairól nem hallottàl? Ezekről mi a véleményetek? Most őszintén! Palimadarak vagytok.

 9. Lovas szerint:

  Nem minden nyugdíjas volt kommunista, de mindannyian tudjuk, hogy azok ott mind komcsik voltak.

 10. felix szerint:

  Fogadok, hogy egynek sincs dohányboltja.

 11. Lovas szerint:

  Munkásothonuk van. Nem pitiztek holmi dohánybolttal, amit még nekik is kell befóliázni. Mindent lenyúltak az államtól, szőröstől bőröstől.

 12. Orsós Rodrigó szerint:

  Ne terelj lovas. Ti vagytok a tolvajok. A korrupció kormánya kimutyizza ezt is a seggünk alól rágalomhadjárat közepette, mint mindent.

 13. helyi szerint:

  Milyen érdekes! Látható a fotón olyan nyugdíjas is, aki az ingyenes kerületi programok (ingyenes hajókázás a polgármesterrel, stb.) állandó résztvevője, sőt az ingyenes nyugdíjas klubban is szinte állandó vendég, Na most akkor ő is egy szemét, mert van véleménye és oda is mert menni tiltakozni? Mostantól akkor nyista ingyenhajókázás, meg ingyenebéd? vagy hogy van ez?

 14. Orsós Rodrigó szerint:

  Szemèt komcsi mindaz akinek van valamicske igazságèrzete ès -feltève de meg nem engedve- ellenvèlemènye.

 15. Qvik szerint:

  Erről jut eszembe : MÓZES addig vándoroltatta bálványimádó népét a sivatagban, míg kihalt a nép öregje. Ő is meghalt. Csak testvére vezette be a maradék népet az IGÉRET FÖLDJÉRE.

 16. Orsós Rodrígó szerint:

  Csak nehogy ezek a “proletárok” elzavarjanak titeket a következő választáson… aztán mehettek vissza a főldekre ekézni tuskókáim.

 17. királyerdei szerint:

  Na,figyeljetek komcsik!
  Nincs Proletariátus,nincs Munkásosztály,nincs munkásököl!
  Miért is?
  Mert a kommunisták szétverték!
  Nincs dolgozó parasztság,paraszti osztály!
  Miért is?
  Mert a kommunisták szétverték!
  Nincs középosztály.
  Nincs “védd a gyárat elvtárs,védd az életed”.
  Miért is?
  Mert a kommunisták eladták idegen érdekeknek.
  (Csak nézz körül:Csepel,Angyalföld,Kispest,Kőbánya,Ferencváros,Ózd,Miskolc stb.környékén.)
  Nincs “népvagyon”.
  Miért is?
  Mert a kommunisták szétverték.

  http://kommunizmuskutato.hu

 18. Orsós Rodrígó szerint:

  Királyerdei! Kérdezd köteles Lacibátyád és Vezíred, meg Pokorni urakat, hogy, hogy is volt, ők kompetensek a témában testközelből, majd beavatnak az okosságokba.

 19. Tóth Kati szerint:

  Na akkor ezt a szép gárdát be kellett volna tessékelni az épületbe,azt rájuk zárni az ajtót,a kulcsot meg jó messzire elhajítani.Szerintem jól el lennének ott bent,megtaníthatnának Ágikának egy pár régi munkásmozgalmi nótát is.Élvezhetnék a Munkásotthon minden kényelmét.Az övék lehetne ott minden,mi meg itt kinn nyugodtan meglennénk nélülük.Nem hiányoznának,legyen az övék.

 20. yoda szerint:

  Rodrigó: “fucsita mumuta”, kicsit elferdítve – húzz a cigány anyádba!!

 21. […] már az sem csoda, hogy a köztulajdonba való visszakerülés ellen először “élő lánccal”, majd fáklyás felvonulással tiltakoztak a pártaktivisták, volt munkásőrök, […]

 22. […] ezt a DK-s jelöltnél tették. Amennyiben Szabó nyerni tud tavasszal, információink szerint Takács Mónika MSZP-s politikus lesz a […]

 23. […] Ilyen lenne ma a KISZ? – Pánikban egyesültek a csepeli proletárok […]

Itt lehet hozzászólni !