Ilyen lenne ma a KISZ? – Pánikban egyesültek a csepeli proletárok

Csepel.info

Munkasotthon Nepszava

Fotó: Népszava

Élőláncnak hirdetett tüntetésen tiltakoztak szerdán a balliberálisok az ellen, hogy a Csepeli Munkásotthon ismét csepeli köztulajdonba kerüljön. Információink szerint a közel kétszáz résztvevő egy részét – a KISZ, az MSZMP és a Munkásőrség egykori tagjait – egy órán keresztül szállították a helyszínre a pártaktívák. Így mindenki jelen lehetett, aki a Kádár-diktatúra idején fontos embernek számított. Bár a sok idős miatt az élőlánc néhol ülőlánccá szelídült, a hangulat néhány pillanatra azért felidézte a “régi szép időket” – értesült a Csepel.info.

A rendezvényen Nagy József korábbi MSZP-s képviselő, a Csepeli Munkásotthon kuratóriumának vezetője próbálta harci lázba hozni a résztvevőket. Felszólalt még Takács Mónika MSZP-s képviselő asszony, a Csepeli Munkásotthon igazgatóhelyettese és az idős Drucker Tibor, akit Rákosiék neveztek ki 1956-ban az intézmény élére. 

000

003

001

További fotók: Facebook

Információink szerint a beszédeket tartó korábbi és jelenlegi politikusok úgy próbálták beállítani a Munkásotthont, mintha az pártfüggetlen intézményként, a civil szervezetek otthonaként működne. Elsőként Nagy József kuratóriumi vezető, korábbi MSZP-s képviselő szólalt fel. Hosszasan ecsetelte, hogyan sikerült ellenőrzésük alá vonni az egykor köztulajdonban álló intézményt, majd tiltakozott az ellen, hogy a Munkásotthon ismét csepeli köztulajdonba kerüljön. Takács Mónika MSZP-s képviselő szerint hamis vádak érték őket a médiában, amik miatt büntető feljelentéseket fognak tenni. Kiemelte: a legnagyobb veszély most az, ha ismét köztulajdonba kerül az intézmény. Drucker Tibor, akit még Rákosiék neveztek ki 1956-ban a Munkásotthon élére, egyenesen lopásnak nevezte a törvényjavaslatot. Szerinte a Munkásotthon végveszélybe került, ezért a jelenlévőket “az intézmény védelmére” szólította fel.

A rendezvényen részt vett Tóth Mihály, a csepeli MSZMP utolsó első titkára, aki 1994 és 2010 között a kerület MSZP-s polgármestere volt. Ott volt Kál Károly, aki a pártállami diktatúra titkosszolgájából lett MSZP-s majd SZDSZ-es képviselő, civil képviselő, majd a DK aktivistája. Kál a közelmúltban fontos szerepet kapott vállalkozóként is: cégeibe 207 millió forint közpénzt pumpáltak 2010-ig. Jelen voltak a jelenleg a Gyurcsány pártban politizáló Podolák Sándor és Kiss B Mihály korábbi MSZP-s képviselők, Horváth Gyula korábbi MSZP-s alpolgármester, a DK helyi vezetője, Borsány György és Zanati Béla volt MSZP-s politikusok, és információink szerint még S. Miklós korábbi MSZP-s politikus is, akit pedofília miatt ítéltek börtönbüntetésre.

A “civil” rendezvényen azonban nem csak az egykori MSZMP, a Munkásőrség és a KISZ tagjai voltak jelen. Megjelent a baloldal fiatalabb korosztálya is. Közöttük ott volt Kunhalmi Ágnes, a fővárosi MSZP elnöke, Szenteczky János, a csepeli MSZP elnöke és frakcióvezetője, Takács Krisztián MSZP-s képviselő, Szabó Szabolcs az Együtt valamint Hudák János, a PM képviselője.

Csepel.info

23 hozzászólás “Ilyen lenne ma a KISZ? – Pánikban egyesültek a csepeli proletárok” bejegyzésre

  1. Lovas szerint:

    Ez a sok öreg kommunista szerintem a demencia miatt el is hiszi, hogy ők a civilek. 🙂

  2. felix szerint:

    Gondolom, hogy ehhez már könnyebb hozzászólni.
    A dohány mutyiról nincs vélemény, pedig abban is sok kommunista érintett.

  3. ebihal szerint:

    Megint sikerült egy ritka genya cikket rittyenteni! Persze a saját nyájnak megfelel.

  4. krapulax szerint:

    gumibottal kell szétkergetni a csőcseléket ahogyan ők tették annak idején.

  5. ebihal szerint:

    Hol itt a csőcselék? Ezek nem rongálnak, gyújtogatnak!

  6. Lovas szerint:

    Csak lopnak.

  7. Orsós Rodrígó szerint:

    Ez a cikk mindent elárul a fityeszről. Szánalmas banda. Még a nyugdíjasokat is gyalázzák. Gátlástalan brancs. Ellenfél=ellenség?
    Amúgy nagy kérdés, hogy ezt a kirúgott rezsiszilárdot ki hatalmazta fel, ki bízta meg, hogy ebben a kerületben lopkodjon? Nagyon fájhat neki még a bukás,
    Az alapítvány mutyi jobban teljesít.

  8. Orsós Rodrígó szerint:

    Lovas te hol élsz? Mészáros, Tiborcz, Rogán, Vajna, Kósa, Habony!…..stb stb stb fantasztikus gazdagodásairól nem hallottàl? Ezekről mi a véleményetek? Most őszintén! Palimadarak vagytok.

  9. Lovas szerint:

    Nem minden nyugdíjas volt kommunista, de mindannyian tudjuk, hogy azok ott mind komcsik voltak.

  10. felix szerint:

    Fogadok, hogy egynek sincs dohányboltja.

  11. Lovas szerint:

    Munkásothonuk van. Nem pitiztek holmi dohánybolttal, amit még nekik is kell befóliázni. Mindent lenyúltak az államtól, szőröstől bőröstől.

  12. Orsós Rodrigó szerint:

    Ne terelj lovas. Ti vagytok a tolvajok. A korrupció kormánya kimutyizza ezt is a seggünk alól rágalomhadjárat közepette, mint mindent.

  13. helyi szerint:

    Milyen érdekes! Látható a fotón olyan nyugdíjas is, aki az ingyenes kerületi programok (ingyenes hajókázás a polgármesterrel, stb.) állandó résztvevője, sőt az ingyenes nyugdíjas klubban is szinte állandó vendég, Na most akkor ő is egy szemét, mert van véleménye és oda is mert menni tiltakozni? Mostantól akkor nyista ingyenhajókázás, meg ingyenebéd? vagy hogy van ez?

  14. Orsós Rodrigó szerint:

    Szemèt komcsi mindaz akinek van valamicske igazságèrzete ès -feltève de meg nem engedve- ellenvèlemènye.

  15. Qvik szerint:

    Erről jut eszembe : MÓZES addig vándoroltatta bálványimádó népét a sivatagban, míg kihalt a nép öregje. Ő is meghalt. Csak testvére vezette be a maradék népet az IGÉRET FÖLDJÉRE.

  16. Orsós Rodrígó szerint:

    Csak nehogy ezek a “proletárok” elzavarjanak titeket a következő választáson… aztán mehettek vissza a főldekre ekézni tuskókáim.

  17. királyerdei szerint:

    Na,figyeljetek komcsik!
    Nincs Proletariátus,nincs Munkásosztály,nincs munkásököl!
    Miért is?
    Mert a kommunisták szétverték!
    Nincs dolgozó parasztság,paraszti osztály!
    Miért is?
    Mert a kommunisták szétverték!
    Nincs középosztály.
    Nincs “védd a gyárat elvtárs,védd az életed”.
    Miért is?
    Mert a kommunisták eladták idegen érdekeknek.
    (Csak nézz körül:Csepel,Angyalföld,Kispest,Kőbánya,Ferencváros,Ózd,Miskolc stb.környékén.)
    Nincs “népvagyon”.
    Miért is?
    Mert a kommunisták szétverték.

    http://kommunizmuskutato.hu

  18. Orsós Rodrígó szerint:

    Királyerdei! Kérdezd köteles Lacibátyád és Vezíred, meg Pokorni urakat, hogy, hogy is volt, ők kompetensek a témában testközelből, majd beavatnak az okosságokba.

  19. Tóth Kati szerint:

    Na akkor ezt a szép gárdát be kellett volna tessékelni az épületbe,azt rájuk zárni az ajtót,a kulcsot meg jó messzire elhajítani.Szerintem jól el lennének ott bent,megtaníthatnának Ágikának egy pár régi munkásmozgalmi nótát is.Élvezhetnék a Munkásotthon minden kényelmét.Az övék lehetne ott minden,mi meg itt kinn nyugodtan meglennénk nélülük.Nem hiányoznának,legyen az övék.

  20. yoda szerint:

    Rodrigó: “fucsita mumuta”, kicsit elferdítve – húzz a cigány anyádba!!

  21. […] már az sem csoda, hogy a köztulajdonba való visszakerülés ellen először “élő lánccal”, majd fáklyás felvonulással tiltakoztak a pártaktivisták, volt munkásőrök, […]

  22. […] ezt a DK-s jelöltnél tették. Amennyiben Szabó nyerni tud tavasszal, információink szerint Takács Mónika MSZP-s politikus lesz a […]

  23. […] Ilyen lenne ma a KISZ? – Pánikban egyesültek a csepeli proletárok […]

Itt lehet hozzászólni !