Együtt-kampánynyitó: MSZP-s pártházban fúrják a szocialistákat

Csepel.info

Horváth Szenteczky Szabó 01

Szabó Szabolcs (középen) balról a csepeli MSZP-s jobbról a DK-s pártelnökkel

Kampánynyitó pártgyűlést tart az Együtt szombaton délelőtt 11 órától. A helyszínre, az MSZP által lenyúlt Csepeli Munkásotthonba azonban Szabó Szabolcs, az Együtt helyi jelöltje erősen áthallásos telefonos üzenettel invitálja a csepelieket és soroksáriakat.

Információink szerint a politikus azzal a szöveggel hívja az embereket, hogy azért álljanak mellé, mert Orbán Viktor minden tisztességtelen eszközt bevet ellenük. Juhász Ferenc és Szigetvári Viktor meg is nevezték Orbán eszközét: szerintük az MSZP az. A program szerint Szigetvári, Juhász és Szabó fel is szólalnak a “pártmunkás otthonban”, a csepeli MSZP fellegvárában megtartásra kerülő kampánynyitón.

Az erősebb kutya…

Az MSZP és a DK közötti osztozkodásban a 17-es országgyűlési körzet, vagyis Csepel-Soroksár szocialista döntési körbe került. Bár 2017 februárja óta egyezkednek egymással, a szocialisták nem tudtak megállapodni Szabó Szabolccsal és az Együtt vezetésével a közös indulásról. Állítólag Szabó látni sem akarja a neve mellett támogatói nevét. Vagyis azt, hogy ő az MSZP jelöltje is, és a helyi pártszervezet segít neki. Ezért a szocialisták végül bejelentették, inkább Bangóné Borbély Ildikót indítják a körzetben.

A közvéleménykutató cégek felmérései azt mutatják, hogy hibahatár alatti, körülbelül 1%-os támogatottságú lehet az Együtt támogatottsága. A pártvezetés azonban erről teljesen mást gondol. Az elmúlt hónapokban ezért hol szép szóval, hol nyomásgyakorlással, majd egyre otrombább vádaskodással próbálták elérni, hogy az MSZP feltétel nélkül adja meg magát, és álljon Szabó Szabolcs mellé. Juhász Péter egyenesen azzal vádolta a szocialistáknak, hogy fideszbérencek, de Szigetvári Viktor pártelnök is mondott keményeket.

„Ha erre (a visszalépésre) nem hajlandó az MSZP, akkor tudomásul vesszük, hogy Botkának volt igaza, és jó szívvel indulunk rá a Fidesz MSZP színekben indított jelöltjeire.”

írta például Juhász egy szenvedélyes üzenetében. A hívek még kevésbé finomkodnak:

“Az MSZP olyan mint a Fidesz. A hatalom érdekében hazudnak, képmutató. Mi lenne ha hatalomra kerülnének? Erről mindenki mondjon le,hogy rájuk szavazzon!!!! Karácsony G.is hazudik.”

– írta például egy hozzászóló Juhász Péter Facebook oldalán. Vagyis a párt hívei arra is készek, hogy más körzetekben bojkottálják az MSZP és a Párbeszéd jelöltjeit. Az Együtt honlapján is megjelent a vélemény, ami szintén nem nagyon kertel. Ott azt írták:

“Ha tehát a régi baloldali pártok nem hajlandóak érdemi koordinációra annak érdekében, hogy a lehető legtöbb választókerületben egyetlen esélyes jelölt álljon szemben a Fidesz és a Jobbik embereivel, azzal országosan a Fidesz és helyenként – például Tapolcán – a Jobbik győzelmét segítik elő. Ebben az esetben pedig az Orbán- rezsimmel elégedetlen milliók joggal kiálthatnak majd bundát.”

A hivatalosan ma is Gyulán lakó Szabó Szabolcs eddig próbálta visszafogni magát. Legutóbb is csak arra utalgatott egy ATV-s interjúban, hogy Bangóné Kabán lakik, ami nem Csepel. Az interjú legérdekesebb része viszont az, amikor Szabó kedélyesen elbeszélget a műsorvezetővel arról, hogy ha sikerül a pozícióharcban Németh Szilárdot kihozni győztesnek, legfeljebb visszamegy az ELTE tanárának.

Csepel.info

A csepeli balliberális “cicaharc” újévi állomásai időrendben:

Ilyen a csepeli összefogás: ütik vágják egymást

Bangónével zsarolják Szabó Szabolcsot

Juhász Péter is beszállt a hisztériarohamba

Ez a baj az MSZP álláspontja szerint – és a valóságban

Döntöttek: Szabónak megint ki kell nyalnia Szenteczky fenekét

Szenteczky lett Bangóné kampányfőnöke

Csepel-effektus van Veszprémben is

Szilánkjaira hullott a négy éve még eredményes csepeli-soroksári baloldali összefogás

Együtt: megbundázza a választásokat az MSZP és a DK

 

4 hozzászólás “Együtt-kampánynyitó: MSZP-s pártházban fúrják a szocialistákat” bejegyzésre

  1. Kkk szerint:

    A fikaevő, a drogos és a buzi. Taps.

  2. […] Együtt-kampánynyitó: MSZP-s pártházban fúrják a szocialistákat […]

  3. […] Együtt-kampánynyitó: MSZP-s pártházban fúrják a szocialistákat […]

  4. […] Együtt-kampánynyitó: MSZP-s pártházban fúrják a szocialistákat […]

Itt lehet hozzászólni !