Szenteczky lett Bangóné kampányfőnöke

Csepel.info

Bangóné Szenteczkyvel, a háttérben Horváth Gyula (fotó: MSZP)

Miközben élénk vita folyik a balliberális pártok között csepeli-soroksári közös jelöltjükről, a színfalak mögött az MSZP már készül arra az esetre, ha nem sikerülne megállapodniuk. A Csepel.info úgy tudja, egyelőre Szenteczky János, a csepeli MSZP elnöke tölti be Bangóné Borbély Ildikó kampányfőnöki pozícióját.

Szenteczky már érzékelhette, milyen gyorsan felejtenek az Együtt támogatói. Amint kiállt az MSZP Szabó Szabolcs mögül, azonnal megjelentek az Együtt részéről a Szenteczkyt és társait bűnözőző, kommunistázó, sőt “fideszbérencként” illető beszólások. Ez azért érdekes, mert az Együtt eddig egyáltalán nem találta kivetendőnek az MSZP-s politikus korrupciós ügyeit és azt sem, hogy nagy nyilvánosság előtt, aljas indokból elkövetett rágalmazás bűncselekménye miatt jogerősen is elítélték Szenteczkyt.

Családi patária kocsmai stílusban

A pártok közötti konfliktust az okozza, hogy Szabó Szabolcs, akit tulajdonképpen elfogadna az MSZP közös jelöltként, egyelőre nem hajlandó belemenni néhány feltételbe. A patthelyzetet mutatja, hogy a pártok jelenleg a tárgyalásokról tárgyalnak, a végső tét pedig az, hogy kihez milyen logó kerül majd a szavazólapon, illetve milyen pozíciót kik foglalhatnak el.

Állítólag a fenti videó egy MSZP-Együtt-DK-PM koalíciós egyeztetésről készült 😉

A balliberális pártok között eddig kizárólag pozíciókról szólt a vita, így csepeli, soroksári vagy országos elképzelések szóba sem kerültek. És bár Szabó Szabolcs próbál nem belefolyni az egyre durvább kocsmai gyalázkodásba, az egyik legviccesebb jelenetet mégis ő produkálta. A mai napig Gyulán lakó Szabó a Magyar Narancsban ugyanis azt kifogásolta, hogy az MSZP egy Kabán lakó politikust akar Csepelen és Soroksáron indítani.

Szenteczky nem a finomkodásról hírhedt

A csepeli szocialisták elnöke – aki a budapesti MSZP vezérkarának is tagja – már megmutatta, hogy cicaharcban sem ismer tréfát. Pártjából a fénykorában úgy rugdosta ki az embereket, hogy az néha kabaréba is beillett.

Aztán amikor 2010-ben úgy érezte, hogy Horváth Gyula MSZP-s alpolgármester is ellene szervezkedik, nem csak kirúgta a pártból, hanem felesége megcsalásával és lakásmutyikkal is megvádolta. Szenteczkyt végül azonban csak fideszes képviselők rágalmazása miatt ítélték el  jogerősen, Horváth ugyanis nem jelentette őt fel.

Csepel.info

4 hozzászólás “Szenteczky lett Bangóné kampányfőnöke” bejegyzésre

  1. […] Szenteczky lett Bangóné kampányfőnöke […]

  2. […] Szenteczky lett Bangóné kampányfőnöke […]

Itt lehet hozzászólni !