A gyerekek fele már meggyógyult a H1N1-fertőzött iskolában

Origo

Az Adu Oktatási Központ fertőzésben érintett épülete (fotó: ADU)

Szerdán újra megnyit az a csepeli iskola, amely hétfő óta nem fogadja a diákokat a tömeges H1N1-megbetegedések miatt. Az intézmény igazgatója szerint 100 diák betegedett meg, de már több mint felük tünetmentes.

A fertőzött diákok több mint fele már tünetmentes, és a 12 belázasodott tanár közül is 8 tanítani fog szerdán abban a csepeli iskolában, ahol múlt csütörtökön és pénteken több mint 100-an betegedtek meg az új típusú influenza vírusától – közölte az iskola igazgatója. Sepsi Zsigmond, a csepeli Adu Oktatási Központ vezetője szerint a legtöbb beteg a 14-16 évesek között volt, a felsőbb osztályok közül akadt olyan, amelyikben senki sem kapta el a vírust. A megbetegedett diákok csaknem kétharmada lány volt.

Az iskolában hétfőn és kedden tanítási szünet volt, de Sepsi szerint elképzelhető, hogy az első, szerdai tanítási napon sem meri sok szülő elengedni a gyermekét az iskolába. Az iskola – folyamatosan egyeztetve az ÁNTSZ-szel – minden lehetséges egészségügyi intézkedést megtett a további fertőzések megakadályozására. Az igazgató hozzátette: reméli, hogy az egészséges és tünetmentes diákok szerdán becsengetésre az iskolában lesznek.

Az Adu Oktatási Központban múlt hét csütörtökön kezdődött a tömeges megbetegedés, ekkor már az egyik osztályból 13-an, a másik osztályból 25-en hiányoztak, pénteken pedig már az iskola összes tanulójának egyharmada ment csak be a tanításra. Péntek este igazolta az Országos Epidemiológiai Központ laboratóriuma, hogy a csepeli iskolában történt megbetegedéseket az A(H1N1) vírus okozhatta, mivel a beküldött 7 mintából 4-nél igazolódott az új vírus jelenléte.

Az iskola igazgatója vasárnap úgy döntött, hogy tanításmentes munkanapot tartanak hétfőn, majd kedden is. Az iskola munkatársai összesítették a megbetegedéseket, ennek alapján összesen 100 diák és 12 tanár fertőződött meg. A szülőktől kapott információk szerint a betegség magas lázzal járt, de senki nem került kórházba, és már hétfőre a diákok 30 százaléka tünetmentes lett.

Az országos tisztifőorvos korábban azt mondta: egy olyan diák lehetett a fertőzés forrása, aki korábban az Egyesült Államokban járt, és még a tanévnyitó előtt találkozhatott néhány társával. Így a múlt keddi iskolakezdéskor már nem csak ő, hanem 3-4 társa is továbbadhatta a többieknek a vírust.

Forrás: Origo

A témához kapcsolódó cikkek időrendben:

Az ország negyede ágynak eshet

Influenzapánik Csepelen – a kijelölt kórház elküldte a szülőket

Nem lesz tanítás az új influenzával érintett csepeli iskolában

H1N1: sok csepeli diák már tünetmentes

Rendkívül gyors terjedés, magas láz, köhögés: ilyen a csepeli influenza

Kedden sem lesz még tanítás a csepeli Adu Oktatási Központban

A gyerekek fele már meggyógyult a H1N1-fertőzött iskolában

9 hozzászólás “A gyerekek fele már meggyógyult a H1N1-fertőzött iskolában” bejegyzésre

  1. […] A gyerekek fele már meggyógyult a H1N1-fertőzött iskolában […]

  2. Nagyapó szerint:

    Viszont novemberben megkapják, a tanárokkal együtt, a védőoltást.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  3. Kérdezőbiztos szerint:

    Kedves Nagyapó!

    Csak kérdezem:

    1.) Azért egy kicsit szabad örülni annak, hogy meggyógyult több mint száz diák és több pedagógus?
    2.) Mást vártál?
    3.) Mit?
    4.) Kárörömön kívül van más örömöd?
    5.) Mi az?

  4. Syme szerint:

    A kérdéseidnek sok köze van Nagyapó hozzászólásához

  5. Jeniszej szerint:

    Én biztos voltam, hogy az összes gyerek gyorsan rendbe jőn,
    ebből az uj “média korból.”

  6. egy szülő szerint:

    Hellóka.

    nem akarok vészmadár lenni és még nem jártam utána pontosan csak amit a gyerekek mondtak ma de a Csepeli AMK-ban is felütötte a fejét ennek a vírusnak. A 8-ikosok közül meg már a 7-kesek közül is jó pár gyereket haza kellett küldeni lázzal, hányással és hasmenéssel. Állítólag az egyik gyereknél már ki is mutatták a vírust.(na ennek akarok utána járni hogy igaz e) a lázas megbetegedések azok igazak. Csak azt nem tudni pontos forrásból hogy ez tényleg a H1N1.

  7. egy szülő szerint:

    úgy hogy lehet hogy ez csak egy sima hányásos hasmenéses vírus. Valaki tud erről pontosat aki esetleg olvassa? járhat ez a betegség hányással hasmenéssel is a lázon kívül?

  8. […] A gyerekek fele már meggyógyult a H1N1-fertőzött iskolában […]

  9. […] A gyerekek fele már meggyógyult a H1N1-fertőzött iskolában […]

Itt lehet hozzászólni !