Influenzapánik Csepelen – a kijelölt kórház elküldte a szülőket

H1N1 járvány az ADU-ban

Csepel.info

H1N1 influenzát mutattak ki a csepeli ADU Oktatási Központ egyik diáklányán – terjedt el a hír a XXI. kerületi intézmény diákjai között. Az iskolába kiszállt a kerületi ÁNTSZ, amely elkérte a beteg gyerekek elérhetőségeit, és fertőtlenítette a termeket.

A gyerekeket még péntek reggel hazaküldték, de azokat, akik a Szent László Kórháznál jelentkeztek lázas megbetegedésük miatt, visszautasították az orvosok – értesítették a Csepel.info-t több diák szülei. Lapunk beszámolója után nem sokkal a csepeli önkormányzat is tájékoztatott az esetről: ők már 110 lázas gyerekről tudnak, az Este című műsorban pedig bejelentették: hét minta közül négyben bebizonyosodott, hogy az új influenza vírusa okozta a fertőzést a csepeli iskolában. Egyes híradások szerint az évnyitón fertőződhettek meg a gyerekek, akik közül jelenleg egy sem áll kórházi kezelés alatt, mind otthon gyógyulnak.

H1N1 megbetegedés történt a csepeli ADU iskolában: egy lánynál mutatták ki az influenzavírust – értesítette a Csepel.info-t az iskolában tanuló egyik diák édesanyja. A lapunknak nyilatkozó másik diák édesanyja ugyanakkor úgy tudta, hogy nem mutatták ki a lánynál a H1N1 influenzavírust, csupán influenza-gyanúval vitték őt orvoshoz. Mindketten elmondták ugyanakkor, hogy az iskolakezdés óta több tucatnyi diák és több tanár is megbetegedett, a diáklány szülei pedig a közelmúltban érkeztek haza az USA-ból. A gyerekek, a szülők és a tanárok között szerintük pánik alakult ki a megsokasodott megbetegedések miatt, és mindenki attól tartott, hogy járványgóccá válik az iskola.

Lapunk tanárokat is megkeresett, akik nem nyilatkoztak arról, hogy mi történt az elmúlt napokban. Nem cáfolták, de nem is kommentálták értesüléseinket. Úgy tudjuk, hogy péntek reggel a tanítást is beszüntették, a gyerekeket hazaküldték, az osztálytermeket pedig az ÁNTSZ fertőtleníttette – tehát az ijedtség ellenére gyorsan és szervezetten cselekedtek.

Az Adu Oktatási Központ fertőzésben érintett épülete (fotó: ADU)

A kórházból elküldték a szülőket

Információink szerint a megbetegedett gyerekek közül többet is elvitték a szüleik a Szent László Kórházba, mivel az elmúlt hónapokban a médiában olyan információk jelentek meg, hogy ott kell jelenkezni az influenza-szerű tünetek esetében.

Ugyanakkor a szülők arról is beszámoltak, hogy a beteg gyerekeknél a H1N1 vírustesztet nem végezték el a kórházban, mint mondták, azt csak más betegségekben is szenvedő betegek esetében végzik el. A szülőkkel visszautasítók voltak az orvosok, és azt mondták, hogy ez az influenza ugyanolyan mint a többi, amit pedig az újságokban olvastak csak médiacirkusz, ezért menjenek más orvoshoz vagy menjenek haza. Más forrásokból úgy tudjuk, hogy a tömeges jelentkezés miatt a Szent László Kórházban később mégis fogadták a betegeket és mintát is vettek tőlük.

Új influenza fertőzött

Több mint 110 gyermek lázasodott be a csepeli Adu-iskolában, négy esetről bizonyosodott be, hogy új influenza okozta a fertőzést – mondta Az Estében Falus Ferenc, országos tiszti főorvos. Összesen nyolc mintát vizsgáltak, ezek közül négyben bebizonyosodott, hogy az új influenza vírusa okozta a fertőzést a csepeli iskolában. A fertőzöttek között tanárok és diákok is vannak. Falus Ferenc a fertőzéssel kapcsolatban elmondta, hogy valószínűleg lehetett fertőzőforrás még az iskolakezdés előtt, s amikor összetalálkoztak és üdvözölték egymást a gyerekek akkor terjedt tovább a betegség.

Az országos tiszti főorvos azt kéri, hogy hétfőn csak az a diák menjen iskolába, aki egészséges. Amennyiben valamelyik gyereknél influenzás tüneteket tapasztalnak a szülők, azt ne engedjék iskolába menni. Hozzátette: amíg lázas a gyermek, addig mindenképpen maradjon otthon és utána még legalább egy napig.

A csepeli Adu Oktatási Központban több mint 110 gyermek lázasodott be csütörtökön. Először 10-15 gyerek jelentkezett tüneteivel a pedagógusoknál, az iskola vezetőinél, akik azonnal értesítették a kerületi ÁNTSZ-t.

Az iskolába pénteken csak az 500 tanuló harmada ment be, a többiek otthon maradtak. Az önkormányzati portál szerint a lázas megbetegedések a kerület többi iskolájára és az ADU többi telephelyére sem terjedt ki.

Csepelen a Fidesz pontosabb tájékoztatást kért

Bár a járványveszély az új vírus megjelenésétől kezdve várható volt, Csepelen csak a Fidesz-KDNP frakciója hívta fel a figyelmet fizetett hirdetésben egy ilyen jellegű világjárvány veszélyeire, miután az önkormányzat vezetése ezt nem tette meg. A Fidesz kezdeményezésére éppen augusztus 31-én foglalkozott ezzel a témával a kerület Szociális, Lakás- és Egészségügyi Bizottsága is. (Lapunk úgy értesült, hogy Németh Szilárd fideszes frakcióvezető kérésére már augusztus 24-ére már összehívta a szakbizottság ülését Ábel Attila bizottsági elnök, de az az MSZP-s képviselők bojkottja miatt akkor határozatképtelen volt. A csepeli önkormányzat csak a Fidesz kezdeményezése után tett ki tájékoztató cikket az önkormányzat honlapjára is.)

A kerület vezetése augusztus 31-én arról tájékoztatta a bizottság tagjait, hogy felkészültek egy esetleges influenza-járványra. Lapunk megkereste Ábel Attilát, a bizottság fideszes elnökét, aki azt modta, hogy nem sokkal dél után érdeklődött az esetről Lombos Antalnál, a kerület Szociális és Egészségügyi Ágazatvezetőjénél, aki egészen addig nem kapott értesítést az iskolából H1N1 influenzás megbetegedésekről. Az ágazatvezető akkor azt ígérte, hogy utánanéz mi történhetett.

A H1N1 influenza

A H1N1 influenza – a Wikipedia szerint – egy különlegesen virulens törzse okozta 1918 márciusa és 1920 májusa közt a spanyolnátha pandémiát, amely az emberiség történetének egyik legpusztítóbb járványa volt: világszerte 50-100 millió embert ölt meg. A járvány azért kapta a spanyolnátha nevet, mert Spanyolország volt az egyetlen európai ország, ahol az áldozatokról folyamatosan jelentéseket közöltek, miközben más országokban ezt nem engedték szerepelni a hírekben, hogy megelőzzék a pánikot.

2009 áprilisában a H1N1 egy változata – amely az „új influenza A(H1N1) vírus” nevet kapta – halálos áldozatokkal járó megbetegedéseket okozott Mexikóban. Az első jelentések több, mint száz áldozatról szóltak, a számok azonban később változtak. A kór átterjedt az Egyesült Államokra, majd más kontinensekre is, köztük Európába. A WHO május 18-ai adatai szerint a laboratóriumi vizsgálatokkal megerősített esetek száma 40 országban 8829 volt és 74-en haltak meg, a zömük Mexikóban, a nemzeti egészségügyi hatóságok által a WHO számára szolgáltatott tájékoztatás alapján.

A H1N1 vírus a magyar lakosság akár 30 százalékát megbetegítheti, a pandémiás tervben azonban számolnak ezzel – mondta pénteken Jakab Zsuzsanna, az Európai Betegségmegelőzési és Járványügyi Központ igazgatója a Klubrádiónak. A legnagyobb különbség más influenzákkal szemben az, hogy ez a vírus nem az időseket, hanem a fiatalokat: elsősorban a gyereket, terhes nőket és a krónikus betegeket támadja meg. Ezért amikor október elején megjelenik a vakcina, ezeknek a csoportoknak a beoltását kezdi meg az egészségügyi hatóság.

Magyarországon júliusban halt meg az első H1N1 influenzás beteg.  A magyar oltóanyag gyártása július elején elkezdődött, a járvány szeptembertől várható, de az ÁNTSZ októberre tervezi a tömeges oltási kampány elindítását, melyben úgy tudjuk, hogy a tanárok védőoltását nem tervezik.

Aki az olvasóink közül többet tud az esetekről, kérjük írja meg nekünk e-mailben vagy írja meg a fórumban!

Csepel.info

Amerikából hozhatta a vírust egy diák

Ha tehetik, a csepeli újinfluenzás 16-17 éves gyerekeket ápoló szülők ne menjenek hétfőn dolgozni, mivel elképzelhető, hogy beviszik munkahelyükre az új vírust – mondta a Független Hírügynökségnek Falus Ferenc szombaton. Az országos tisztifőorvos a gyerekek állapotáról annyit mondott: tudomása szerint egyik betegnél sem lépett fel szövődmény, egyikőjüket sem kell kórházban ápolni.

Az országos tisztifőorvos elmondta: a csepeli ADU Oktatási Központ egy diákja lehetett a fertőzés forrása. A diák, aki az Egyesült Államokban járt, még a tanévnyitó előtt találkozhatott néhány társával, így a keddi iskolakezdésre már 3-4 gyerek együttesen adhatta tovább a többieknek a vírust. Csütörtökön már az egyik osztályból 13-an, a másik osztályból 25-en hiányoztak, pénteken pedig már az iskola összes tanulójának egyharmada ment csak be a tanításra.

Falus Ferenc szerint az iskola helyesen, pénteken azonnal értesítette az ÁNTSZ-t, amely rögtön kiszállt és fertőtlenítette a felületeket. Az országos tisztifőorvos úgy véli, nincs értelme tanítási szünetet elrendelni a csepeli iskolában, mivel a külföldi példák is bizonyítják, hogy a bezárással csak náhány nappal lehet elodázni a fertőzés terjedését, megakadályozni viszont nem.

Az országos tisztifőorvos felhívta a figyelmet arra, hogy augusztus 10-e óta az újinfluenzával kapcsolatban megszűnt a László Kórház kiemelt feladata, tehát a szülők beteg gyerekeiket ne vigyék oda, a háziorvosukhoz forduljanak, akivel, ha tehetik, inkább telefonon konzultáljanak.

Péntek este igazolta az Országos Epidemiológiai Központ laboratóriuma, hogy a csepeli iskolában történt több, mint 110 megbetegedést az A(H1N1) vírus okozhatta, mivel a beküldött 7 mintából 4-nél igazolódott az új vírus jelenléte.

Az iskola vasárnap dönt arról, hogy hétfőn lesz-e tanítás

Vasárnap döntenek arról, hogy elrendelik-e hétfőn a tanítási szünetet a csepeli Adu Oktatási Központban – mondta a Független Hírügynökségnek a magánkézben lévő intézmény vezérigazgatója szombaton. Sepsi Zsigmond azt is közölte: információik szerint az újinfluenzával fertőzött gyerekek egyike sincs kórházban, de meg akarják várni, hogyan alakul az állapotuk, és ennek az információnak a birtokában kívánnak dönteni a tanítási szünetről.

Forrás: Független Hírügynökség, RTL Klub

A témához kapcsolódó cikkek időrendben:

Az ország negyede ágynak eshet

Influenzapánik Csepelen – a kijelölt kórház elküldte a szülőket

Nem lesz tanítás az új influenzával érintett csepeli iskolában

H1N1: sok csepeli diák már tünetmentes

Rendkívül gyors terjedés, magas láz, köhögés: ilyen a csepeli influenza

Kedden sem lesz még tanítás a csepeli Adu Oktatási Központban

A gyerekek fele már meggyógyult a H1N1-fertőzött iskolában

179 hozzászólás “Influenzapánik Csepelen – a kijelölt kórház elküldte a szülőket” bejegyzésre

  1. Kommentár nélkül szerint:

    http://www.csepel.hu/modul.asp?name=cikk&file=article&sid=1614

    Több mint 110 gyermek lázasodott be a csepeli Adu-iskolában
    Teljes fertőtlenítés az intézményben – Még vizsgálják a láz okát

    Péntek délután értesültünk arról, hogy csütörtökön több mint 110 gyermek lázasodott be Csepelen, az Adu Oktatási Központban. Mint megtudtuk, először 10-15-en jelentkeztek tüneteikkel a pedagógusoknál, az iskola vezetőinél, akik azonnal értesítették a kerületi ÁNTSZ-t. A szolgálat a lázas gyerekeket hazaküldte, és felhívta a figyelmüket, hogy további kivizsgálásra haladéktalanul jelentkezzenek a háziorvosnál. A Táncsics Mihály utcai oktatási központban óráról órára növekedett a lázas betegek száma, délutánra ez a szám meghaladta a 110-et is. Más tünetet, rosszullétet nem észleltek a belázasodott diákoknál, így az Adu-iskolából az ÁNTSZ instrukcióinak megfelelően mindnyájukat a háziorvoshoz irányították. Az Adu-iskolában pénteken a fővárosból, Budapest környékéről és Csepelről bejáró 500 tanulónak csak egyharmada jelent meg, a többiek otthon maradtak. Értesüléseink szerint a csepeli ÁNTSZ pénteken 10-12 gyermeket mintavétel céljából visszarendelt. A mintavételt követően valamennyien hazatértek. A mintákat az Országos Epidemiológiai Központ, illetve a László Kórház laboratóriumaiban vizsgálják. Vizsgálati eredményről, és a nagy számú belázasodás okairól pénteken 17 óra 20 percig nem érkezett hír.

    Mint megtudtuk, pénteken Csepelen az önkormányzati fenntartású iskolákban nem tapasztaltak hasonló panaszokat a gyerekek körében. Az Adunál is „csak” a Táncsics Mihály utcai intézményt érintette a lázas betegség, a többi épületből nem jelentkeztek lázas tünetekkel. Az Adu Oktatási Központban pénteken az egész épületben az ajtóktól a számítógépek billentyűzetéig mindent fertőtlenítettek, és követték az ÁNTSZ előírásait.

    A mintavizsgálat eredményéről – amint rendelkezésünkre áll az információ ‑ tájékoztatjuk olvasóinkat.

    http://www.csepel.hu/modul.asp?name=cikk&file=article&sid=1614

  2. Anyuka szerint:

    Az én fiam is az Adu-ba jár és ma reggelre neki is majdnem 40 fokos láza lett-Tegnapig SEMMI baja sem volt.!!Egyébként csak gratulálni tudok az okos szülöknek akik beküldik a gyereket betegen az iskolába.A gyerek beszámolója szerint az évnyitó óta “ritkult” a diákságAz pedig Kedden volt…hol itt a gyors reagálás.
    A László kh.-ba betelefonáltam ott azt mondták “már égnek áll a hajuk”a túlreagálástól,vigyem a gyereket a háziorvoshoz,ott kell kezdeni…:):(
    A gyerek kicsit köhög,láza 38-39 fok,fáj mindene,rázza a hideg, de csak lázcsillapítsak…Hát erre hogy reagáljon az ember lánya???
    Ha holnapig nem javul viszem a László Kh.-ba és VÁRUNK a csodára…

  3. Lexon szerint:

    Miért kell megint pánikot kelteni? Egyáltalán miért kell a pánikkeltésre alkalmas félinformációkat ilyen nagy nyilvánosság elé kirakni? Teljesen felesleges hisztériakeltés.
    Egyébként a H1N1 törzs eddig még sehol nem fertőzött ilyen gyorsan. Sehol a világon. Kicsit utána kellene járni…

  4. Anyuka szerint:

    Függetlenül attól, hogy H1N1 vagy csak egy “mezei” vírus akkor is iszonyú 40 fokos lázzal szenvedni,főleg amikor a lázcsillapító sem használ,és ez csak azért mert valaki 3 nap alatt végigfertőzött majdnem egy egész iskolát.

  5. Lexon szerint:

    Anyuka, mélyen együttérzek veled, amit írtam, az adminéknak szólt. Sajnos nem mindig érzik át az általuk megjelentetett “félinformációkban” rejlő felelősséget. Minden olyan hírt kitesznek (függetlenül igazságtartalmától), ami az emberek felháborodását válthatja ki, vagy éppen szidni lehet a másik oldalt. Nekik jól jön egy kis anarchia. Csemetédnek meg jobbulást!

  6. admin szerint:

    Lexon, nem érezzük pánikkeltésnek, hogy beszámolunk arról, mi történik Csepelen. Tartózkodtunk a nagy számoktól is, nem gondoltuk ugyanis, hogy valóban belázasodhat úgy 110 gyerek péntek délelőtt, hogy délután még nem ad róla tájékoztatást róla senki. Bár hallottunk ilyen számot, egyszerűen nem hittük el.

  7. Nagyezsda szerint:

    110 fős tömeges megbetegedés azért már akár járványnak is nevezhető. Remélem csak rövid ideig lesnek betegek, mihamarabb meggyógyulnak, és újúlt erővel kezdhetik meg az új tanévet.

  8. Nagyezsda szerint:

    …és még annyit, szerény tudásom szerint kell valamennyi idő, hogy akár a vírust, vagy baktériumot kitenyésszék., csak utána tudják valamiről tájékoztatni a közvéleményt.

  9. Anyuka szerint:

    Mivel Eü.-s vagyok csak annyit tudok, hogy orr és torokváladékból 3-4 óra elég a vírustörzs kimutatására de nálunk ez 3-4 nap.
    Gondolom baromi sok mintát kell tesztelni.
    Ja és a gyerekem végre alszik,láza végre a reggel 7 óta tartó küzdelemnek és a 4 lázcsillapítónak ésa többszöri hűtőfürdőnek köszönhetően most37,4.:):)

  10. Nukaa szerint:

    Én az Aduba járok. Csütörtökön már két vagy három osztályt is haza küldtek.Több osztálytársamnak is 38-40 fokos láza van. Nem biztos,hogy h1n1,de akkor is járvány.Én is köhögök,fáj a fejem,lázas vagyok,és hétfőn megint mehetek a háziorvosomhoz.Ez nem hülyeség,tényleg rengeteg gyerek lett beteg…
    Mi csak reméljük,hogy sima influenza és nem h1n1.
    Mindenki gyógyuljon =]

  11. sztyopa szerint:

    Most olvastam,hogy az új vírus van csepelen /mr kossuth rádió/
    az én fiam is oda jár és lázas mi a teendő?

  12. Reaand szerint:

    Valóban. Most már tuti H1N1. Eddig 8-ból 4 Adusnál mutatták ki.
    Jobbulást Nekik!

    “A miniszter nemrég egyébként minden iskolába eljuttatta a megelőzéshez szükséges intézkedésekről szóló dokumentumot” http://www.mr1-kossuth.hu

    A lázcsillapításon kívül van még valami ami segít vagy enyhít? Erről nem írnak csak a megelőzésről.

  13. Csepel-sziget szerint:

    Nem kell beszarni, a H1N1 a legtöbb esetben semmivel sem veszélyesebb, mint a “normál” influenza vírus. Nem marhára mindegy, hogy új-e vagy régi? Meg fogtok gyógyulni, nem kell túlreagálni.

  14. Reaand szerint:

    Egy tányér forró házi tyúkhúsleves csodákra képes…:-)

  15. Pepe szerint:

    Ez tuti mind H1N1, mert ugyan mi más lenne. Mennyi az esélye annak, hogy egy nagy közösségben (iskola) BIZONYÍTOTTAN a H1N1 ütötte fel a fejét, van 110 tipikus tünetes beteg, az ne mind az lenne. Semennyi!

    Na most ez a 110 beteg a családján keresztül mostanra már kb. 1000-re növelte a betegek számát (ez majd hétfőre fog kiderülni), és így Bp-en megindult a H1N1, igen erős tempóban.
    Nem akarom pánikot kelteni, de ha a T. illetékesek most AZONNAL nem teszik meg a leghatározottabb lépéseket, akkor tevőlegesen lesznek felelősei egy Bp-et és környékét viharosan letámadó H1N1 járványnak. Itt most órákon belül kellene lépni, nem vakarózni, hogy akkor most izé ki mit nyilatkozik meg ki illetlékes meg mennyibe is kerül… itt most emberéletek múlhatnak a szarakodásukon!

    Egyébként üdvözlüm az USA-ból visszajött szülőket, hogy nem 1 héttel hamarabb ette haza fene őket. Mert akkor simán lefutott volna a betegség családon belül.
    Hazajöttek az évnyitó előtt 2-3-4 nappal… grat. Észlények…

  16. Csepel-sziget szerint:

    S ha most 1000, netán 5000 ember taknyos meg lázas lesz? Akkor mi van? A média misztifikálja túl ezt a betegséget emberek, tessék már észbe kapni!

  17. Anyuka szerint:

    Az ÁNTSZ megerősítette, hogy új típusú influenza fertőzött meg több mint 110 embert, diákokat és tanárokat is egy csepeli iskolában. Az ÁNTSZ ügyelete szerint csak tüneti kezelés kell, sokan már a hétvégén meggyógyulhatnak.

    KÖSZÖNÖM SZÉPEN”””””!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  18. Anyuka szerint:

    ORIGO közölte 22.50-kor a jó hírt 7 vizsgált anyagból 4-nél h1n1

  19. Kommentár nélkül szerint:

    http://www.csepel.hu/modul.asp?name=cikk&file=article&sid=1615

    Az új típusú influenzától betegedtek meg gyerekek az Adu-iskolában
    Valószínűleg a pár napja tartó évnyitón terjedt el a gyerekek között a kór

    A Kossuth rádióban péntek este 10 órakor dr. Falus Ferenc, országos tisztifőorvos jelentette be, hogy a H1N1 új típusú influenza vírusát mutatták ki négy betegnél azok közül, akiknek mintáit a csepeli Adu-iskolából vitték be az Országos Epidemiológiai Központba Az iskolában több, mint 110 gyerek lázasodott be csütörtökön rövid idő alatt. Falus Ferenc elmondta, nyolc mintát küldtek be az intézményből – felnőttekét és gyerekekét – ebből négy negatív, négy pozitív lett. Valószínűleg a pár napja tartó évnyitón terjedt el a gyerekek között a kór – tette hozzá. Az egész iskolát fertőtlenítették ma Csepelen. A tisztőorvos szerint kerülni kell a közvetlen érintkezés veszélyét, de felhívta a figyelmet arra, hogy például New Yorkban a lakók tíz százaléka már átesett a betegségen. A miniszter nemrég egyébként minden iskolába eljuttatta a megelőzéshez szükséges intézkedésekről szóló dokumentumot – tette hozzá Falus Ferenc. Hallgassa meg!

    Az Oktatási és Kulturális Minisztérium (OKM) péntek este azt közölte az MTI-vel, hogy Hiller István tárcavezető rendszeres tájékoztatást kér az Oktatási Hivatal elnökén keresztül a csepeli Adu-iskolában belázasodott gyermekek állapotáról. Az Oktatási Hivatal elnöke folyamatos kapcsolatot tart az országos tiszti főorvossal, és szükség esetén a minisztérium megteszi a szokásos intézkedéseket.

    http://www.csepel.hu/modul.asp?name=cikk&file=article&sid=1615

  20. Jeniszej szerint:

    Fertőzésekről jut eszembe a kérdés:
    – Kedves ANTSZ!
    A pláza parkolóban, mocsokban, koszban gyümölcsöt áruló zöldséges vajon milyen ÁNTSZ előírást tart be?

  21. Reaand szerint:

    Tévhit, hogy a szupermarketben, vagy csillivilli üzletben kapható gyümölcsön kevesebb baci lenne mint egy pl. pláza parkolóban. Ráadásul a nagy üzletláncok importálják a zölit meg a gyümit. Na azon vannak csak igazán kacifántos dolgok. Amúgy minden áru sok-sok (mosatlan) kézen megy keresztül. Akár parkolóban akár nem…

  22. top szerint:

    Ezt is a Bajnai bandának köszönhetjük. Szerintem a hónap végére milliók fognak meghalni. Mert ugye védőoltás sincs, vagy majd megvesszük a kínaiak oltását, azt is dollármilliárdokért.

  23. DFK szerint:

    Valóban, se túlmisztifikálni sem kell a H1N1-t (volt egy nagyadag ekadatlan Tamiflu a raktáron, szerintem), de bagatelizálni sem. 3 nap alatt 110 beteg az bizony elég virulens fertőzést jelet.

    Ha a gyereked influenzás lesz, akkor lázcsillapítás, előbb fizikálisan (hütőfürdő, priznic), majd ezután jöhet a gyógyszeres lázcsillapítás (szerezzél be Algopyrint, mert a paracetamollal könnyű hazavágni a májat!)

  24. DFK szerint:

    Ja, lemaradt: sok folyadék!

  25. Reaand szerint:

    “Adagonként 2,5 és 20 dollár között lesz a H1N1-es influenzavírus elleni oltás ára a vásárló ország gazdagságától függően – vélekedett az Egészségügyi Világszervezet (WHO) egyik vezetője”
    http://www.privatbankar.hu/cikk/tudomany/h1n1_20_dollar_alatt_lehet_az_oltas_ara_31781

  26. Reaand szerint:

    A gyógyszeripar immunis a válságra…

  27. top szerint:

    Figyeljétek meg, ebből a gyógyszer bizniszből is csak a Bajnai/Gyurcsány/Kóka maffia fog hasznot húzni.

  28. CsepeliXXI szerint:

    Lexon!
    Nem kell pánikot kelteni?
    Akkot üzenjünk hadat Szegednek! 🙂

    http://www.delmagyar.hu/belfold_hirek/uj_influenzaval_fertozodtek_a_csepeli_gyerekek/2113535/

  29. admin szerint:

    Top,
    az egyik hozzászólásodat töröltük.

  30. Smen szerint:

    Sziasztok! Az én gyerekem is az Adu-ba jár, jelenleg magas lázzal és erős köhögéssel fekszik itthon. Voltunk orvosnál, antibiotikumot is írt, amit nem tudom, hogy merjek-e adni neki….(akkor még nem tudták, hogy az új vírus fertőzött az iskolában)….ki tudja hogy reagál rá a vírus.
    Mindenesetre a lázat és a köhögést intenzíven csillapítjuk.
    Viszont érdekelne, hogy arról miért nem beszélnek, hogy mi van a szülőkkel, akik otthon ápolják a gyerekeiket. Én hétfőn megyek dolgozni, gondolom a többi szülő is. Még nem lesznek tünetek, de viszem magammal itthontól a vírust. Ott átadom a többieknek…ha minden szülőt beleszámolok és minden gyerek testvérét (legyen az óvodás, iskolás), akkor pár nap alatt leteríti a lábáról Budapestet a vírus. Októberi oltás? Szerintem arra már nem lesz szükség Pesten.

  31. Viki szerint:

    Smen: én is pont ezt mondtam. Hogy ezzel el is dőlt az oltás a részünkről, mert szerintem egy-két héten belül elkapjuk mi is. Az óvoda, ahova a fiam jár, a Vágóhíd utcában van, aminek a másik sarka az Adu. Eddig is az összes létező vírust haza hozta, gyakorlatilag kizárt, hogy megússzuk. Pillanatok alatt ott lesz az oviban ez a vacak, és persze mindenhol máshol is :o( Nos, így legalább sok-sok pénzt megspórolhatnak az oltóanyagokon – nem lesznek beadva.

  32. Pepe szerint:

    Csepel-sziget:
    “S ha most 1000, netán 5000 ember taknyos meg lázas lesz? Akkor mi van? A média misztifikálja túl ezt a betegséget emberek, tessék már észbe kapni!”

    Figyelj, okostojás. Elmondom mi a baj. Ez egy új vírusváltozat, a kutatókat is meglepi, hogy MÉG mennyire ártalmatlan. Adjunk hálát neki, de biztosra veheted hogy nem lesz nindig így.

    A gond az, hogy…

    1., nagyon elterjedhet, mert az embereknek alapvetően nincs védettségük ellene, hisz még sosem találkoztak EZZEL a változattal, és nincs is beoltva még szinte senki ellene (csak a tesztelők)

    2., BÁRMIKOR MUTÁLÓDHAT, és bármelyik mutáns SOKKAL GYILKOSABB lehet, mint ez a valóban nem vészes kezdeti változat.

    Na ezért nem vicces kis influenza járvány ez.

  33. DFK szerint:

    Smen:
    2009. szeptember 5. 07:24-kor

    Szerintem nyugodtan beadhatod az antibiotikumot, az ugyanis nem a vírust befolyásolja, hanem a bakteriális felülfertőződés elkerülésére szolgál.

  34. Viki szerint:

    Sőt, az antibiotikumot már valószínűleg azért kapta, mert gyulladt lehet a torka. Nekem is ezt mondta anno a gyerekorvos, mármint, hogy ha vírusnál adnak antibiot, azt nem a vírus miatt adják, nem arra hat, hanem a vírus mellett fellépő gyulladásokra.

  35. Frik szerint:

    Mi ez a sok sziréna??

  36. dialmat szerint:

    Atom! Azaz csókoltAtom Falus Ferencet, meg azokat, egyetértve némelyik hozzászólóval, akik felelőtlenül küldték be gyereküket betegen az iskolába. Falust le akarták váltani a nyár elején, azt hiszem jobb lett volna ehhez következetesnek lenni és nem a pozíciójában hagyni. Az egész H1N1 ügy körül káosz van és felháborító a lazasága a hatóságoknak. Kíváncsi lennék, ha valaki ezek közül az illetékes urak és hölgyek, vagy a hozzátartozójuk lenne beteg, akkor is ilyen felületesen állnának hozzá a dologhoz. Vojnik Mária gondolok még Falus mellett. Hihetetlen, hogy ilyen emberek lehetnek egy ilyen fontos probléma megoldásának vezető koordinátorai.

  37. paradox szerint:

    Nem tudom itt ki mennyire tájékozott, de ez eddigi adatok szerint a világ minden pontján, európában is, 150 emberből egy átlagosan meghal a H1N1 Szövődményei miatt, míg a szezomális influenzánál a legrosszabb esetben 1500-ból vagy még többől egy!!! Ez az ártalmatlan kis nátha, meg taknyosság így enyhe formájában is tízszer veszélyesebb… és még nem olvastam olyat, hogy a világ bármely pontján 4 nap leforgása alatt 110 gyereket megfertőzött volna… maximum 10-20 fertőzésről tudok az USA-ban, ennyi idő után!!! Ti itt miről beszéltek? Elmentek fertőzötten hétfőn a munkahelyetekre, meg elviszitek a testvért az ovodába?????

  38. Csepel-sziget szerint:

    Pepe! Tisztában vagyok vele, hogy a H1N1 az emberi, sertés- és madárinfluenza kombinált változata, eredetileg is egy mutáns (mint a legtöbb vírus egyébként is).
    Azonban az adatokat tekintetbe véve semmivel sem szed több áldozatot, mint egy erősebb influenza vírus télen. Annyi a különbség, hogy világszerte elterjedt és potenciálisan veszélyes, mert minden egyes újabb fertőzés magában hordozza az újabb mutáció lehetőségét, amely lehetőséget kínál egy “világméretű halálos vírus” megszületésére.
    A többi pedig a média rinyálása…

  39. Csepel-sziget szerint:

    Ezenfelül tudomásom szerint az állítólagos 110 fertőzöttből csak 4-ről derült ki, hogy H1N1 fertőzött. A többieknél is sanszos a dolog, de várjuk ki a végét és NE keltsünk pánikot!

  40. top szerint:

    Ja, ha nem beszélünk róla, akkor nincs is. Azért kíváncsi leszek a mai déli/esti híradóra, hogy a ballib média hogyan eteti meg a néppel a sztorit.

  41. N szerint:

    Csepel-sziget! Az infod kicsit rossz. Ugyanis nem a 110 gyerekből fertőzött 4, hanem abból a 8 gyerekből akitől mintát vettek.. Tehát ha ez alapján visszamegyünk a 110 megbetegedett gyerekre, akkor 55-en legaláb H1N1-esek!
    Egy ADU-s

  42. top szerint:

    A megbetegedésekről 2 mondat volt a retek klub déli híradójában. Csak összehasonlításul, a buzinapról 4 percen át 2 riport volt.

  43. Nagyapó szerint:

    Nagyapám az I. világháborúban, az olasz fronton spanyolnáthát kapott. Hazaküldték, elvergődött Bécsig (szociknak Wien), ahol vásárolt a patikában 1liter sósborszeszt. Megitta, hazajött, és élete végéig dicsérte a sósborszeszt.
    Fentiek alapján igazat adok DFK-nak, sok folyadék kell, napi 1-1,5 liter. Én a csengődit szeretem, de háziorvosom nem akarja felírni. Hukkk!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  44. Béé szerint:

    Én is adus vagyok.De én a szakiskolába járok mégis elkaptam a betegséget.Reggel bementem a suliba délután már az orvosnál voltam.Vért vettek tőlem és egy másik lánytól.Tegnap még csak köhögtem és folyt az orrom de azért elmentem az orvoshoz hátha vmi bajom van.De mellettem ült egy másik adus lány aki nagyon ramaty állapotban volt.Mi van ha ott az orvosi rendelőben tőle kaptam el?Ugyanis ma reggelre belázasodtam.Fáj mindenem köhögök fáj a fejem és még taknyosabb lettem.

  45. Reaand szerint:

    Most hallottam, hogy pár ezer Ft. lesz az oltás. Vajon nyilvános lesz azon adat, hogy ezt ‘odafönt’ mennyiért szerzik be?
    Előbb valahol írtam, hogy a WHO állítása szerint 2,5$-20$ lesz az oltóanyag beszerzési ára, az adott vásárló ország gazdaságától függően.
    Nos a pár ezer esetleg 3800 Ft. (kb. 20$) körül lenne? Ilyen jól megy nekünk? Egy négytagú család… Na de mindenki érti… Magam is kiszorítanám ezen összeget a családi kasszából – ugye az egészség minden pénzt… Lehet nyújtani az a rétestésztát – bizonyos pontig. Magyarország híres lehetne birkatürelméről. Az ízes roppanó édes alma és szőlő stb., stb. helyett. Jómagam is csak egy fórumon pötyögög, de ettől semmi de semmi nem változik!!!!!!!!!!!!

  46. barack szerint:

    Jeniszej – 2009. szeptember 5. 00:07-kor:
    Gyerekkorodban egyszer sem mondták, hogy mosd meg a gyümölcsöt/zöldséget mielőtt megeszed?
    (Még Fábry is megmondta, hogy ne igyunk mosatlan gyümölcslevet.)

    Nagyapó féle gyógymóddal egyetértek, csak itt gyerekekről van szó.
    Bár az a sok gyógyszer szerintem többet árt a májnak mint egy jó bor vagy egy kis pálesz. Még jó, hogy már nem vagyok gyerek, így kezelhetem magam orvossággal, nem csak gyógyszerrel.

    Jobbulást kívánok minden érintettnek.

    A családtagjaik pedig gondolják át, hogy kedden szeretnének-e hasonló cikket olvasni a munkahelyükről, iskolájukról azért, mert hétfőn bementek kicsit kaparós torokkal vagy enyhe lázzal.

  47. Smen szerint:

    N: Te írtad jól. 7-8 gyerek mintájából 4 volt pozitív. De úgy tudom, hogy hetesével vizsgálják a mintákat, tehát ez nagyon rossz arány. Amúgy meg tényleg megdöbbentő, hogy 2nap alatt leterített iskolányi gyereket a vírus….legyen az akármilyen.

  48. Smen szerint:

    barack, köszönjük, remélem gyorsan meggyógyulnak a gyerekeink. Én biztos nem megyek be dolgozni.

  49. Reaand szerint:

    Alábbi linken sok infó van összegyűjtve a sertésinfluenzáról (H1N1 miután a WHO ‘átkeresztelte’)

    http://sertes-influenza.info/

  50. Reaand szerint:

    Két óra alatt kimutatható az új influenza vírus!
    Egy lépésben kimutatja az új influenza vírust az új magyar teszt.
    Már jópár óra eltelt a 8 vizsgált minta óta. Tegnap este ugyanez az adat volt. Mi ez a nagy hallgatás?

  51. Smen szerint:

    Szerintem egyszerűen nem akarnak pánikot kelteni!!!!!
    (pedig az már így is van)

  52. Cibkab szerint:

    Valóban így van, az antibiotikumok azok baktériumokra valók és nem vírusokra! Úgy hogy, az az orvos, aki vírusra antibiotikumot ír fel, az jobban tenné, ha futólépésben vissza adná azonnal a diplomáját!
    Baktériumokra is csak meggondoltan szabad antibiotikumot szedni, mert egyrészt rezisztenssé válhatnak tőlük a bacik. Másrészt az emberi bélrendszerben mintegy 500-féle mikróba él. Egy részük hasznos, más részük közömbös, de bizonyos körülmények között károssá válhatnak, és előfordulhatnak károsak is. A többségük baktérium, de gombák is vannak köztük.
    Ha meggondolatlanul antibiotikumot szedsz, annak az lesz az eredménye, hogy a bélrendszerben élő hasznos bacik is pusztulnak tőle és a károsak nyomulhatnak a helyükre. És a jó baciknak éppen az többek között a feladatuk, hogy olyan biológia tevékenységeket végeznek, melyek megnehezítik a szervezetbe a káros betolakodók bejutását.
    Ha mégis akármikor antibiotikumot szedsz, (bár sok orvos meg sem említi), utána mindenképpen ajánlatos egy kis probiotikum kúra.
    Én legjobban a Béres ProBio 6-ot tudnám ajánlani. 20 kapszula, napi egyet kell bevenni, és 2000 Ft kb. az ára. De van még (narancssárga dobozos a legjobb) a Protexin és a Bonolact is.
    Most pedig továbbra sem kell bedőlni a nyakba-főbe, kiloszámra egyék vitamint vitamin-biznisz szélhámosnak, de lehetséges, hogy ilyen esetekben jól jön egy nagyadag C vitamin, napi 500 – 1500 milligramm. A patikában kaptok Béres C vitaminból 500 mg-osból 30 darabosat, asszem olyan 600-700 Ft.
    Ha esetleg nem volna, akkor még az EGIS-nek van 500 mg-osa. Ez kicsit drágább.
    És persze hogy a tisztifőorvos is tüneti kezelésről beszél! Mi másról beszélhetne? A vírusfertőzéséket a tudomány mind a mai napig nem tudja gyógyítani! És a már megfertőződteken a védőoltás sem segít. Mert annak az a lényege, hogy legyengített vírusokat tartalmaz, és így könnyebben elbánik velük a szervezet. És ezt éppúgy megjegyzi, mintha vad vírussal lett volna dolga, tehát ha ezután már vadvírussal találkozik, azzal már sokkal jobban szembe tud szállni.
    Tehát semmi mást nem is lehet tenni azzal aki már megfertőződött, mint egyrészt TÜNETI KEZELÉS, és az IMMUNRENDSZERT TÁMOGATNI ÉS ERŐSÍTENI kell.
    Tehát C vitamin, meleg tea, sok folyadék, tiszta, de nem hideg levegő, pihenés; ha szükséges, akkor lázcsillapítás. És ne menjen a többi ember közé.
    Immunrendszer erősítő: bíbor kasvirág tea: de sajnos drágán és nehezen beszerezhető, és gyakran filteres vacak.
    Hasznos lehet esetleg a körömvirágtea is.
    Torok problémákra pedig: zsálya tea.
    A Béres cseppet se felejtsétek el.
    Aki beteg, mindenkinek mielőbbi gyógyulást kívánok!!!
    Aki meg nem, tényleg pánikolni azt nem kell; de legyetek óvatosak, mert ennek fel sem vicc!!!
    És a Falus csúsztat is azért egyet: “ez is csak éppúgy influenza, mint a többi”. Ja, a spanyolnátha is csak egy influenza volt annak idején, és több millió ember életébe került…
    És ugye a szokványos influenzától nem szoktak ilyen gyorsan és ennyien, és 38-40 fokos lázzal ágynak dőlni!
    Szóval ne pánikoljatok, de legyetek óvatosak, igenis veszélyes dologról van szó, egy agresszív mutációval, amire az emberiszervezet még nem készült fel igazán! Ha mégis lesz belőle halál eset, se a média, se Falus dr. nem fog senkit sem feltámasztani

  53. Reaand szerint:

    Az országos tisztifőorvos arra kéri a beteg gyerekek szüleit, hogy hétfőn ne menjenek be a munkahelyükre.
    http://www.slager.hu/index.php?lapid=252&cid=18283

  54. titok szerint:

    Hazudnak ,mint mindig,ferdítés van az ügyben.Túl sok beteg.

  55. Cibkab szerint:

    Meglestem az ÁNTSZ honlapját:

    “Ha kérdése van az influenza A(H1N1)v tüneteivel, a megbetegedéssel kapcsolatban, hívja munkanapokon 8.00-16.00 óra, munkaszüneti napokon 9.00-13.00 óra között a 06-80-204-217 ingyenes telefonszámot. ”

    http://www.antsz.hu/portal/oldalak/index.page

    Itt pedig a tájékoztatójuk meg plakátok pdf-ben:

    http://www.antsz.hu/portal/portal/taj_iskolak_reszere.html

  56. Reaand szerint:

    “Tudjuk, hogy a kínai csillag ánizsból előállított Tamiflu nevű gyógyszer hatékonyan akadályozza meg az influenza vírust abban, hogy a sejtek falán áthatolva azokat megbetegítse. Ehhez a vírus egy neuraminidáz nevű fehérjét használ, amit a Tamiflu közömbösít.

    De még mielőtt mindenki megrohanná a patikákat, nézzük meg, hogy mit is tartalmaz a Tamiflu.

    Bizony két régi, jó ismerős kombinációját: a QUERCETIN-t és a SIKIMINSAV-at.

    Azt is tudjuk jól, hogy pl. az áfonyák (tőzeg, vörös, és fekete áfonya) rengeteg Quercetint tartalmaznak, valóságos Quercetin bombák.

    Na persze ez a dolognak csak az egyik fele. Miben található sok Sikiminsav?

    A jó minőségű FEHÉR borban a sikiminsav tartalom kifejezetten magas (ugye nem is volt butaság a régiek tudása, mikor influenzában forralt bort, boros teát fogyasztottak?!).

    Ebben az esetben a FEHÉR BOR sokkal jobb, mint az egyébként sokkal többet dicsért vörös bor!

    Lám, máris összeraktuk a Tamiflut. Ha ezt a kombinációt még kiegészítjük Colostrummal is (ami az influenza vírusát különösen hatékonyan pusztítja), akkor megnyugodhat mindenki, nem vagyunk kiszolgáltatva egyáltalán ennek a vírusnak (valószínű egyébként, hogy ez a jelenlegi vírus egy H1N1 variáns, azaz távoli rokona a hírhedt spanyolnáthának, ami az első világháború után kb. húszmillió embert pusztított el).

    Amíg az oltóanyag elkészül, hogy néz hát ki a hatékony védekezés ez ellen a vírus ellen?

    – napi két csésze fehér tea (nagyon magas a polifenol tartalma, kb. kétszerese a legjobb zöld teának), jó minőségű fehérborral kombinálva felnőttek esetében.

    – naponta 2×1 kapszula tőzegáfonya (1400 mg).

    – és naponta 2×1 kapszula Colostrum vagy napi egy kapszula Super Colostrum.”

    http://bolthely.hu/drtihanyi/id/00105_Influenza_elleni__immunerosito_csomag?gclid=CNXh8ZDK2pwCFRETzAod-jUOjw

  57. Reaand szerint:

    Az ANTSZ ingyenes számát (tv-ben hallottam) annyian hívták, hogy már nem veszik fel.
    Tehát marad a ‘pénzes vonal’…

  58. Cibkab szerint:

    Bor helyett nem jó a szőlő vagy a mazsola? Netán a must? 🙂

  59. Béé szerint:

    Én egésznap szőlőt és barackot eszek 39 fokos lázzal fekszem de azthiszem mindjárt lehúzok egy kis mézespálinkát.Mindenki ajánlgatja az ismerőseim közül. 😀

  60. miska72 szerint:

    Jaj jaj! Az ember, ha egyedül van okos, ha tömegben, akkor eszét veszti.

    1. Béé:
    2009. szeptember 5. 12:24-kor
    Én is adus vagyok.De én a szakiskolába járok mégis elkaptam a betegséget.Reggel bementem a suliba délután már az orvosnál voltam.Vért vettek tőlem és egy másik lánytól.Tegnap még csak köhögtem és folyt az orrom de azért elmentem az orvoshoz hátha vmi bajom van.De mellettem ült egy másik adus lány aki nagyon ramaty állapotban volt.Mi van ha ott az orvosi rendelőben tőle kaptam el?Ugyanis ma reggelre belázasodtam.Fáj mindenem köhögök fáj a fejem és még taknyosabb lettem.
    1. Nukaa:
    2009. szeptember 4. 21:22-kor
    Én az Aduba járok. Csütörtökön már két vagy három osztályt is haza küldtek.Több osztálytársamnak is 38-40 fokos láza van. Nem biztos,hogy h1n1,de akkor is járvány.Én is köhögök,fáj a fejem,lázas vagyok,és hétfőn megint mehetek a háziorvosomhoz.Ez nem hülyeség,tényleg rengeteg gyerek lett beteg…
    Mi csak reméljük,hogy sima influenza és nem h1n1.
    Mindenki gyógyuljon =]
    Érdekes, ha én infulenzás vagyok, és 39 fokos lázam van és fáj a fejem örülök, hogy élek!
    Meg ha fáj a fejem akkor is örülök, hogy élek! Vagy az enyém jobban szokott fájni?
    Na akkor nekem semmi kedvem a csepel.infóra kommenteket írni.
    Jó betegek lehettek.

  61. Reaand szerint:

    Magyarországon termesztett és forgalmazott fehérborok közül a badacsonyiakban igen magas ez az érték, azok közül is kimagasló a Vulcanus ebből a szempontból.
    A nemes nedű két olyan anyagot – a sikiminsavat és a kvercetint – is tartalmaz, amelyeknek vegyülete az influenza betegség megelőzésében hatékonynak tartott egyik gyógyszer, a Tamiflu legfontosabb hatóanyaga.

    Badacsonyi Vulcanus (2006) – minőségi száraz fehérbor kb.: 1080 Ft (0,75 l)
    Dr. Király Ferenc állította elő 1957-ben.

  62. én szerint:

    Engem az érdekel, de piszkosul, hogy mit tökölnek az oltás elkezdésével. Lehet, hogy kevés volt és azt már felosztották maguk és családjuk, ismerőseik között?

  63. Béé szerint:

    képzeld hogy fekszem az ágyamban a laptopom az ölemben.aludni nem akarok.egésznap azt csináltam.tvben csak hülyeségek vannak.jóhogy gépezek.sztem jobban eltudom dönteni mennyire vagyok beteg vagy sem.

  64. Cibkab szerint:

    Gyógyuljatok meg!!!
    Drukkolok nektek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    És remélem sokan mások is!

    Annyi haszna azért lesz az egésznek, hogy ha szervezetetek ezt leküzdi, akkor már valszeg immúnisak lesztek rá.
    És a pozitív lelki hozzáállás hiánya is gyengíti az immunrendszert, azaz nem feladni, hanem hinni a gyógyulásban és mindent meg is tenni érte!

    És ez szerintem biztos, hogy H1N1, 7 gyerekből 4-nél kimutattak, hirtelen és ilyen gyorsan és mennyien, és ekkor a lázzal, mi más lenne?

    A kórházakat, rendelőket meg takarítják úgy-ahogy, de melletted ült a lányt vagy éppen nem, főleg a kórházak kész baktérium tenyészetek. Lehet hogy nem a rendelőben kaptad el, de az is lehet, hogy pontosan ott.

    Ja és jut eszembe: pár évvel ezelőtt olvastam valahol, hogy a kókusznak is vírusölő hatása van: szintén a vírus héját birizgálja. AIDS-eseknek ajánlották, hogy egyenek meg napi 1-2 főtt kókuszdiót. De lehet csak mese az egész, nem tudom.

    Aszalt vörös áfonyát (nem tudom ez egyezik e a tőzeg áfonyával), meg régebben a Mach-ben láttam, legutóbb meg a Sparban. Sajnos elég drága, jó 500 Ft egy cukros zacskónyi.

    De sajnos sok szélhámosság van, aminek a valódi lényege az ember pénztárcájának a megvékonyítása.

    GYÓGYULJATOK MEG! :):):)

  65. Csepel-sziget szerint:

    Nem is azt írtam, hogy 110 emberből vettek mintát, de állítólag annyi beteg van az ADU-ból. A 110 közül biztos, hogy 4 H1N1-es.

  66. Béé szerint:

    És az a 4 gyerek most otthon van és fertőzi a családját vagy mi ?

  67. Reaand szerint:

    Azt nem igazán értem, hogy ha 110 hirtelen egyhelyen történő megbetegedésből 4 H1N1-es akkor a többi az mi?

  68. miska72 szerint:

    Csak nem orvosnak tanulsz? 🙂

  69. Cibkab szerint:

    Ja, csak nem 4, hanem több, mint 110. Állítólag 980 diák tanul a suliban, és abban az épületben ahol a megbetegedés történt 500-an.
    És állítólag 7 tanár.
    Azaz több mint 20-%-uk megfertőződött péntek óta! És ők mind lázasak.

    Ennek ellenére Falus szerint nem súlyos a helyzet:

    “Falus Ferenc országos tiszti főorvos délután azt közölte, hogy az eddigi információi szerint egy gyermeket sem kell kórházban ápolni azok közül, akik a héten lázasodtak be a csepeli iskolában, és igazoltan az új influenzavírussal fertőződtek.”

    “A tiszti főorvos közölte: megkezdődött annak kiderítése, hogy kitől, kiktől indulhatott a járvány. Azt feltételezik, hogy valaki már az évnyitóra betegen érkezett, vagy egy-két nappal előtte már találkozhattak a gyerekek, így nem egy beteg volt az, aki szeptember 1-jén megfertőzött 110 embert. ”

    http://mno.hu/portal/660968

    Ez utóbbi nekem kicsit sokadlagos dolognak tűnik, hiszen a gyerekek ezt úgyis elmondják, csípőből meg kell hogy kérdezzék őket, hogy kikkel érintkeztek.

    Effektív, érdemi dolgokról viszont nekem úgy tűnik, csend.

    De ha el akarnak valamit hallgatni, az csak nem fog nekik menni, mert ha továbbra is így terjed, abból nagy botrány lesz.

  70. miska72 szerint:

    Meg a vérnyomásod is magas lesz.

  71. Reaand szerint:

    Bsszkmg! Oltani kellene már!!!! Nem bűnbakot keresni!!! Nem mindegy ki fertőzött? Ezzel töltik a drága időt? Otthon meg a szülők és testvérek is elkaphatják. Még ha nem is mennek el dolgozni, a közértbe kajáért le kell menni valakinek!!! Oltsanak mááááááááááár! Erről szóljanak a hírek ne az óvatos körmönfont lebutításról! Kezdek bepipulni!

  72. miska72 szerint:

    “Reaand:

    2009. szeptember 5. 16:14-kor
    Magyarországon termesztett és forgalmazott fehérborok közül a badacsonyiakban igen magas ez az érték, azok közül is kimagasló a Vulcanus ebből a szempontból.
    A nemes nedű két olyan anyagot – a sikiminsavat és a kvercetint – is tartalmaz, amelyeknek vegyülete az influenza betegség megelőzésében hatékonynak tartott egyik gyógyszer, a Tamiflu legfontosabb hatóanyaga.

    Badacsonyi Vulcanus (2006) – minőségi száraz fehérbor kb.: 1080 Ft (0,75 l)
    Dr. Király Ferenc állította elő 1957-ben.”

    Igyál meg egy üveg bort.
    Ha nem használ akkor kettőt.

  73. miska72 szerint:

    Remélem te nem vagy beteg.

  74. Reaand szerint:

    Miska72: ott a pont.

    “Először azokat az embereket oltják be, akik az ország működőképességét biztosítani tudják – mondta augusztusban Székely Tamás egészségügyi miniszter.”
    Akkor ugye oldaltól függetlenül a kormánytagokat csak legutoljára oltják?

  75. Reaand szerint:

    pipa vagyok…

  76. Anyuka szerint:

    Ma beszéltem egy ÁNTSZ-s hölgyel,azt mondta,hogy nyugodtan menjek hétfőn dolgozni ha nincs tünetem,a gyereket viszont SZEPARÁLJAM el a családtól:o
    Szóval “semmi pánik”Akkor viszont csúzlival etetem és priznicelem mert lázas és most már köhög is …de semmi pánik….
    Köszönöm szépen…
    Ja és hiába kértem hogy hozok torokváladék mintát,szűrjék már le, erre az volt a válasz FELESLEGES és drága…
    Én szívesen kifizetem a vizsgálatot,csak csinálják meg..Ja és a nagyobbik másik középiskolába jár Csepelen jövő héten ott lesz járvány???????

  77. Reaand szerint:

    Azért nem vizsgálják, mert enyhe lefolyású, valamint csak a szövődményt okozó eseteket fogják kezelni. Az európai orvoslás amúgy is a tünetek kezelésére specializálta magát. Hol van az, mikor a doki akkor kapott lóvét, ha páciense egészséges volt. Mert ugye Pár hét alatt több százezer vagy millió beteg szűrővizsgálatára nincs kapacitás, nincs annyi nővér, orvos, teszt és egyéb. Egyenlőre vakcina sincs… Gondolom ha minden tünettel rendelkezőt kiszűrnének, annak csak az lenne az eredménye: H1N1. Ezt enélkül is tudják/juk. A szövődményeket kell elkerülni. Fehérbor és tőzegáfonya kétpofára! 14 év fölött (mondjon bárki bármit) én bizony megitatnék napi 1 deci bort a gyerekemmel is.

  78. sztyopa szerint:

    SZERINTEM, MINDENKI HAZUDIK.
    AZ ÉN FIAM NEM A KÖZPONTI ÉPÜLETBE JÁR MÉGIS BETEG.
    EGYFOJTÁBN AZT MONDJÁK CSAK A KÖZPONTI ÉPÜLETBEN VANNAK BETEGEK.
    TEHÁT SAJNOS SENKI NEM TUDJA MI AZ IGAZSÁG, VAGY NAGYON JÓL TUDJÁK CSAK HAZUDNAK AHOGY SZOKTAK. ÉN AZ UTÓBBIRA TIPPELEK.

  79. miska72 szerint:

    “Először azokat az embereket oltják be, akik az ország működőképességét biztosítani tudják – mondta augusztusban Székely Tamás egészségügyi miniszter.”
    Akkor ugye oldaltól függetlenül a kormánytagokat csak legutoljára oltják?”

    Reaand: Akkor a kormánytagokan nem kell beoltani.
    Tőlük működésképtelen az ország. 😉

  80. miska72 szerint:

    Nekem is beteg egy munkatársam. Hétfő óta nem jött dolgozni. De úgynézki, hogy hétfő már jön. A cégnél többn nem lettek betegek.

  81. Reaand szerint:

    Na igen. Ha le lehtene operálni az ország válláról ezt a ‘rákos élősködő sejtet’, akkor gyógyulásnak indulhatna az ország…

  82. Cibkab szerint:

    Szerintem is is nagy musmákolások menne itt, de a magyar egészségügy már jó ideje a a békafeneke közeli szintre zuhant; te jó ég, mi lesz itt ha ne adj isten tényleg valami nagy járvány lesz. Egyből összedől a kártyavár.

    A bort meg én inkább kihagynám a gyógytárból, gyerekeknek meg főleg nem adnék. És egyáltalán hol lehet kapni? Mert a kannás pancsolt azt biztos nem az. Ha komolyabb boltban veszed, akkor meg szerintem erősen a magas árkategóriájúak között kell keresni.

    Lehet tényleg van benne valami hasznos anyag a mustban, így remélhetőleg a friss szőlőben és a mazsolában is.
    De minek bele alkohol?
    Az alkoholnak van némi baci ölőhatása, de csak ott fertőtlenít, ahol folyik, az ereidben már aligha. És ehhez viszont töményet kellene inni és nem bort.
    Ez csak egy régi babona, meg szeszkazánok önigazolása, ami persze a borkerekedőknek is nagyon jól jön.

    A tőzegáfonyáról pedig a Wikipédie ezt írja:

    “Szív- és érrendszeri megbetegedések megelőzésére, antibakteriális hatása miatt, a bakteriális fertőzések megelőzésére, kezelésére, amelyek általában gyulladásokhoz vezetnek, az immunrendszer erősítésére, étvágygerjesztőnek is ajánlják. Húgyúti fertőzések ill. gyulladások kezelésére kiválóan alkalmas.”

    http://hu.wikipedia.org/wiki/T%C5%91zeg%C3%A1fonya

    Csak jó kérdés hol lehet beszerezni, a boltokban sajnos én csak aszalt vörös áfonyát láttam, illetve érése idején kék áfonyát.

    Közben éppen elszaladtam a Spar-ba, 10 dekás csomag 390Ft-ba kerül és Kanadai import.

    Általában az áfonyák nagy antioxidáns, vitamin és ásványi anyag tartalmúak.

  83. Anyuka szerint:

    Kedves Admin!
    A Médiában mindenhol az szerepel,hogy folyamatosan kapcsolatban vannak a beteg diákok szüleivel és hogy a gyerekek javuló állapotban vannak.
    Ezt honnan tudják???
    ENGEM senki nem hívott,és senki nem érdeklődött a gyerekem felől,és nem keresett az Ántsz sem torokváladék,sem vérvétel ügyben.Pedig a gyerek igen is ROSSZABBUL van.
    Pedig Pénteken személyesen voltam bent az iskolában és jelentettem be hogy beteg.
    Szóval ennyit a pontos tájékoztatásról:(

  84. Reaand szerint:

    Nah tessék. Magam részéről inkább Anyukának hiszek a médialufi helyett. Remélem hamar túljut a gyermek az influenzán és továbbra is kapunk itt Tőle infót az ügyben.

  85. Reaand szerint:

    EZ DURVA!
    “Feljelentette Jane Bürgermeister az Ausztriai “Baxter” és “Avir Zöld Dombok
    Biotechnológia” nevű vegyi üzemeket, továbbá a WHO t (World Health
    Organization) szennyezett Madárinfluenza – vakcina előállításáért és
    terjesztéséért.Ezt a vakcinát ősztől fogják teríteni a világ összes
    országaiban a “sertés influenza” vírus elleni oltás gyanánt. Ma már
    bizonyítható, hogy a sertés influenza vírus, ugyanúgy, mint az Aids, és
    “Madárinfluenza” laboratóriumokban lettek előállítva.

    Jane Bürgermeister azt állítja, (és van rá bizonyítéka) hogy ez szándékos
    bűncselekmény, amely világjárványt okozhat, valamint a nyereség is jelentős
    a Baxter számára. A Baxter létesitmény Orth an der Donau nál található, Avir
    és Baxter AG központja Bécsben van, igy a Bécsi joghatósága alá tartozik.

    2009 Április 8-án jelentették fel a WHO-t, Baxter-t, bizonyítékokkal
    alátámasztva. Azóta egyik szervezet sem cáfolta a feljelentést,
    ellenkeresetet sem nyújtottak be Jane Bürgermeister vádjai ellen. Baxtert
    már egyszer elkapták, múlt évben, mikor élő vírussal szennyezett,
    madárinfluenza vakcinát küldött Lengyelországba.

    Csak a véletlenen múlt, hogy nem oltottak be hajléktalan kísérleti
    alanyokat.

    Az is érdekes hogy a nemzetközi média, előre tudta, hogy a nyáron,
    Brazíliában kirobbant járvány, (volt kb. 4 ember, aki köhögött) őszre
    nemzetközi méreteket ölt majd…

    Azóta fáradhatatlanul dolgoznak a hisztériakeltésben, már 34 !!!!!! estet
    emlegetnek!!! Minden orvos tudja, hogy az éves, “várható” influenza
    járványban, százak halnak meg. Erre van külön statisztika, és érdekes, ezt
    nem közlik olyan rendszerességgel velünk, mint azt azt a 34 esetet, nyár
    óta.

    Gyanítják, hogy a hisztériakeltés fontos, hogy elegen rohanjanak és kérjék
    az oltást, amibe az immunrendszert gyengítő, ha nem is halálos, de nagyon
    káros koktél van.

    Hun Atilla :
    Több országban már felkészültek arra az esetre, hogy az emberek nem akarják
    beoltatni magukat, ebben az esetben érvénybe lép a “készenléti állapot”
    vagyis a kényszeríteni fognak mindenkit az oltásra.

    Baxter aktívan részt vesz abban a titkos programban, amely a világ
    népességét megfelezni, sőt, meg háromnegyedezni akarja, biofegyverekkel.
    Baxter egy kisebb egység a működő nagyobb vállalkozásokat összesítő
    nemzetközi bűnszervezetnek amit informálisan az “Illuminati”nak, azaz
    Illuminátusoknak hívnak.
    Bürgermeister neveket is említ:
    Barack Obama, a UN’s David Nabarro, WHO director Margaret Chan, Janet
    Napolitano, bank embereket, David de Rothschild és David Rockefeller,
    internacionális bűnöző pénz ember Soros György, továbbá, a WHO, Európai
    Unió.

    Jane Bürgermeister kezdeményezése nagy nemzetközi reakciót váltott ki,
    Franciaországban, Olaszországban is követik példáját és egyre többen
    követelik az ügy kivizsgálását. Komoly orvosi szakvélemények és tanulmányok
    vannak az oltást megtagadó, és alternatív, megelőző metódusokat sürgető
    mozgalom mögött.”

  86. Reaand szerint:

    Most már azt se tudom fiú vagyok vagy lány…

    http://vitaminszabadsag.com/videok.php

  87. obama szerint:

    Anyuka!
    Ha a gyerek állapota rosszabbodna, vigye be a László kórházba!

  88. Reaand szerint:

    “Talán többen olvastak arról, hogy 1976-ban volt már egy sikertelen sertésinfluenza-oltóanyag kampány, ami több száz ember idegrendszerében okozott helyrehozhatatlan kárt, miközben sokakat megbénított. Az orvosok még nevet is adtak a tünetnek: Guillain-Barre szindróma. Nem tudom, miért nem a Mérgező-Védőoltás szindróma nevet kapta – talán túl beszédes elnevezés lett volna.
    Mindenesetre tény, hogy az orvosok nem voltak tisztában az oltóanyag hosszabb távú hatásaival és ez emberek százainak életét tette tönkre. A tagadás mit sem segít a dolgon. Emlékezzünk csak az autizmus és a csecsemő kori védőoltások kapcsolatára. Azt is évtizedeken át tagadták, mire 2003-ban az Egyesült Államok kormánya elfogadta a higanyt tartalmazó oltások káros hatásairól szóló tanulmányokat, és azóta folyamatosan vonják ki ezeket az oltóanyagokat a használatból. Az emberi szervezetbe bejutó anyagok határértékeit meghatározó amerikai kormányhivatal, az EPA (Környezetvédelmi Ügynökség) 2003-as adatai szerint egy 2 hónapos csecsemő a megengedett higanydózis 129-szeresét kapta az oltásokkal. Nem csak az amerikai csecsemő, hanem a magyar is, csak az ÁNTSz nem ért rá ezzel foglalkozni, mert a vitaminok betiltásával van elfoglalva.
    És persze van egy csomó dolog, amit sem az ÁNTSz, sem a gyógyszeripar nem szeretné, ha Ön megtudná:
    A védőoltás, amit rövidesen rászabadítanak a gyerekeinkre, lóhalálában készült el. Állami és ENSz rendeletek biztosították, hogy a gyártás előtt ne kelljen a szokásos
    teszteket elvégezni a rövid és hosszabb távú mellékhatások tekintetében.
    A védőoltás olyan adalékanyagokat tartalmaz, amik azonnal gyulladásos tüneteket okoznak a szervezetünkben. Ezek miatt várhatóak a korábban is nagy arányban jelentkező idegrendszeri elváltozások.”

    http://www.magyarmegmaradas.eoldal.hu/cikkek/figyelemre-melto-irasok—sorozatok/4512

  89. Reaand szerint:

    “Jena Brögermaister véleményét alátámasztja egy Waine Matsen nevű úr, aki jelenleg nyugalmazott tengerészeti hírszerző tiszt és újságíró. Az monda, hogy egy ENSZ magas beosztású tudós arra a következtetésre jutott, hogy az új sertésinfluenza vírus felépítése, szerkezete azt mutatja, a H1N1-et laborban állították elő. Az ENSZ szakértő azt is monda, hogy az ebola, AIDS, a HIV is szintén biológiai fegyver, amit génmanipulálással fejlesztettek ki.

    Madsen még azt is elmondja, hogy feljegyzések vannak arról, hogy a madár influenza vírust egy 1918-ban az akkori spanyolnáthában meghalt nő holtestéből állították elő az Army Medical Institute of Infectious Diseases laboratóriumban, Fort Detrick, Marylandben. ”

    http://aranykor.freeblog.hu/archives/2009/07/27/Nem_a_sertesinfluenza_a_legveszelyesebb/

  90. Csepel-sziget szerint:

    Szerintem a H1N1-et téves disznónáthának titulálni. Ez már nem az a vírus, tudtommal, hanem több vírus kombinációja.
    Másrészt pedig a mai napig vita és összeesküvés elméletek tárgyát képezi az HIV-vírus létrejötte, tehát nehéz H1N1 ügyben a HIV-vel példázgatni.

  91. Csepel-sziget szerint:

    Az AIDS pedig semmiképp sem lehet biológiai fegyver, ugyanis az egy állapot, amely az immunrendszer hibás, kóros működésére utal.
    Azt sem értem, hogy a HIV vírus hogyan lehetne hatékony biológia fegyver, mikor a vírusok között viszonylag hosszú lappangási idővel bír…
    Akkor már inkább egy kis anthrax…

  92. Reaand szerint:

    Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) csütörtökön közölte: felhagy a sertésinfluenza elnevezés használatával, hogy ne adjon okot félreértésre a sertések járványügyi veszélyességére vonatkozóan.

    Dick Thompson, a WHO szóvivője Genfben elmondta, hogy a szervezet mostantól a tudományos meghatározásnak megfelelő, A típusú H1N1-es influenzavírus (A/H1N1) elnevezést használja majd.

  93. Reaand szerint:

    Van más riasztó példa is. Mint dr. Mercola megemlíti, a Bayer a 80-as évek közepén több millió dollár értékben adott el véralvadásgátló gyógyszereket ázsiai, latin-amerikai és egyes európai országokban, még az után is, hogy egy csehországi ellenőrzés során kiderült: a szóban forgó injekciók AIDS-vírussal fertőzöttek.

    Természetesen erkölcsi szempontból elképzelhetetlen, hogy egy gyógyszergyár fertőzött vakcinákat értékesítsen, de nem állítható, hogy biztosan lehetetlen. Hiszen ez már nem egyszer megtörtént…

    Mit gondolnak, teszi fel a kérdést Mercola doktor, melyik gyógyszergyártóra bízta a WHO a mexikói sertésinfluenza elleni oltóanyag előállítását? A Baxterre! Pedig még alig száradt meg a tinta a gyógyszergyár ellen folytatott vizsgálat iratain…

  94. Reaand szerint:

    Az AIDS (Acquired Immune Deficiency Syndrome = szerzett immunhiányos tünetegyüttes) a HIV (Human Immunodeficiency Virus = emberi immunhiány vírusa) által előidézett, gyakorlatilag 100%-os letalitású tünetegyüttes,[1] amelyet 1981-ben azonosítottak, de már jóval régebben megjelent. A vírus az immunrendszer sejtjeit, elsősorban a CD4 receptorral rendelkező T-limfocitákat pusztítja. Az immunrendszer fokozatos leromlása elősegíti az oportunista fertőzések és a daganatok megjelenését. A fertőzés után a tünetek általában évekkel (átlagosan 5 évvel) később jelentkeznek, de időközben a fertőzöttek továbbadhatják a vírust.

  95. Reaand szerint:

    Az AIDS egy állapot? Igen. Miután AIDS VÍRUSSAL fertőződik valaki…

  96. Csepel-sziget szerint:

    Ellentmondasz önmagadnak. Az AIDS egy tünetegyüttes, egy állapot, amit a HIV-vírussal történő fertőzés okoz.

  97. Csepel-sziget szerint:

    Egyébként pedig óvatosan kell bánni az ilyen összeesküvés-elméletekkel, mert nagy százalékban tévútra csalnak. Ami azonban tény, hogy a gyógyszergyártóknak nem célja a teljes gyógyulás, csupán a betegek életben tartása és a vegetáció minél tovább odázása.

  98. Csepel-sziget szerint:

    AIDS vírus nem is létezik. Az AIDS-et okozó vírus a HIV.

  99. Reaand szerint:

    Az AIDS egy állapot? Igen. Miután HIV VÍRUSSAL fertőződik valaki…

    Így jó?

  100. Reaand szerint:

    “Ami azonban tény, hogy a gyógyszergyártóknak nem célja a teljes gyógyulás, csupán a betegek életben tartása és a vegetáció minél tovább odázása.”
    Ez is összeesküvés. A gyógyszergyártók összeesküvése. Vagy minek lehet még nevezni?

  101. Csepel-sziget szerint:

    Pontosabban az AIDS egy olyan állapot, amely a HIV-vírussal fertőződöttek legnagyobb részénél kialakul nagyjából 5-8 évvel a fertőzést követően.

  102. Csepel-sziget szerint:

    Nem nevezném összeesküvésnek. Pusztán a nyereségvágy és az önös érdekek diktálják ezt.

  103. Cibkab szerint:

    Reaand: nekem kicsit magas, hogy hogyan kerül higany a védöoltásba?

    De a guglival rá kerestem, és egy hosszabb cikk róla az Origon:

    http://www.origo.hu/itthon/20050503itthon.html

    A higany valóban erősen mérgező elem, és jóval gyakrabban mérgeződünk tőle, mint az egyedek gondolnák. És ezen senki sem majrézik, pedig kéne. Mérgező hatásáról annyit, hogy 1 gramm higany 1 millió liter vizet képes elszennyezni. Amit sokan nem tudnak: pedig kéne: ha összetörik a lakásban a hőmérő, és kigurul belőle a higany, azonnal ablakot kell nyitni. (párolog!)
    Ügyesen össze kell gyűjteni. Néha ez nehezen megy, mert például begurulhat a parketta repedésébe. Megoldás a kénpor (patikából, növényvédőszer boltból,vegyszerboltból) – vele összekeverve ugyanis higany-szulfidot képez, és ezzel már könnyebb bánni.
    És amit így összegyűjtöttünk akár higanyt akár higany-szulfidot, semmiképpen ne dobjuk egyszerűen ki, hanem zárjuk be egy üvegbe jól, és adjuk le egy veszélyes hulladék gyűjtő helyen.

    A higanymérgezésből következő betegség – erethismus mercuriales – valóban pszichés zavarokat okoz, nagymértékű látás-, hallás- és beszédzavarokkal jár és hosszabb távon bekövetkezik az általános leépülés, legyengülés, majd a delírium. A halál oka pedig veseelégtelenség vagy a keringés összeomlása.

    http://drinfo.hu/higanymergezes
    http://hu.wikipedia.org/wiki/Higany

    Egyébként már talán jó 1-2 éve nyilatkozott valaki magyar egészségügyis a Kossuth rádióban arról, hogy egy bizonyos minimális százalékban mindig lehetnek a védőoltásnak komolyabb káros hatásai is.
    De ez véleménye szerint olyan kis százalék, hogy szerinte nagyobb kockázatnak teszi ki magát az, aki nem adatja be, mint aki beadatja.

    Szóval a lényeg: a komplikációk bizony nem zárhatóak ki.

    Az ÁNTSZ meg nem túlságosan hatékony a vitaminbizniszelő szélhámosok termékeinek a betiltásában, pedig azok is ártanak aztán eleget – elhiheted! És az egyik ilyen közismert figura csodálatos termékén összetevőként többek között a higany, ólom, arzén, urán, tallium van feltüntetve! Az egyik mérgezőbb, mint a másik!
    Nyomelem formájában sem kell egyik sem a szervezetnek, kivéve az arzént, de az is nagyon nagyon kis mennyiségben.
    Sőt gyakran még ennyi sem, mert egyes helyeken az egészségre ártalmasan túl magas a kútvíz arzén tartalma.

  104. én szerint:

    Oltás a mezei embereknek, gyerekeiknek? Hát gondolkoznak ezen szerintetek? Érdekli ezeket? Ezek nem keverednek velünk és az oltásuk is meglesz, ha már sutyiban meg nem kapták.

    Srácok!
    Gyógyuljatok meg!! Vigyázzatok Magatokra és egymásra!

  105. asdf szerint:

    Reaand rámozdult a fórumra, ahogy Miska szokta. 🙂
    Kicsit olyan érzés fogott el a vége felé, mintha Prendick tért volna vissza, csak persze álnéven, hogy hitelesebb legyen, hiszen durva lenne, ha mindenhez értene. 😉

    A fenti összeesküvés-elméleteket a fertőzött oltóanyagokról később vágtad be, de ezek ismeretében fenntartod amit a korábbi kommentedben írtál?
    Reaand:
    2009. szeptember 5. 17:19-kor
    … “Oltsanak mááááááááááár!” …

  106. miska72 szerint:

    adsf 😉

  107. miska72 szerint:

    asdf. 😉

  108. miska72 szerint:

    nekem a Deriliumról ez jut az eszembe.

    Watch this video in a new windowDELERIUM SILENCE (tiesto remix)

    http://www.youtube.com/watch?v=DGs3EdR77Dw

    🙂

  109. lolka szerint:

    Reaand:

    2009. szeptember 5. 22:22-kor
    Érdekes amit irtál, és annak kapcsán jutott eszembe az a hir amit a rádioban hallottam először, hogy a háziorvosok ügyvéddel akarnak egy nyilatkozatot szerkeszteni: mindenki saját felelőségére oltatja be magát ez a lényege a hirnek, azt furcsálom ,hogy azóta nem beszéltek erről a dologról, hogy hogyan is halad…
    Itt is olvastam, de már én is irtam :érdekes,hogy a gazdasági világ vállság valahogy nem érintette a gyógyszer ágazatot…

  110. Reaand szerint:

    Asdf

    Ha időrenben olvasod a kommentjeim akkor nem értem a kérdésed…
    … “Oltsanak mááááááááááár!” … – valóban ez volt az első reakcióm, viszont ezután találtam a többi fura cikket. Érthető így? Az a helyzet most már nem tudom mi igaz és mi nem… Elég megdöbbentő.

    Cibkab

    A higany álítólag tartósító anyagként kerül az oltás(okba).

    Még valami?

  111. Reaand szerint:

    Egy részlet a luganoi tanulmányból:

    “Az IMF és a Világbank hazánk esetén is már korábban megfogalmazta a “tervet”, ami szerint túl sokan vagyunk, 2-3 millióval kevesebb magyar is elég lenne.”

    http://www.euroastra.hu/node/248

  112. lolka szerint:

    Sajnos ezen iparkodnak: egészségügy, nyugdij, gyógyszerárak és a többi reform program…

  113. Jeniszej szerint:

    Most akkor mi van?
    Egyesek az nyilatkozzák, hü-ha nagy baj van. Mások azt – nem nagydolog az egész.
    Állítják, nem kell odafigyelni, mert az ember immunrendszerét nem árt néha felrázni.
    Nem szabad rögtön gyógyszerekkel terhelni az amúgy is sok méreggel terhelt testünket.
    Lázat, tessék csillapítani. Tessék sok vitamint, sok folyadékot fogyasztani és néhány nap leforgása alatt minden rendbe jön.
    Nem értem a hozzáértőket, hogy mindenki a saját felelősségére oltathatja be magát.
    Én mindig abban a hitben voltam, hogy egy tanult orvos embernek a felelőssége eldönteni, hogy kell e nekem a védőoltás vagy nem.

  114. Jeniszej szerint:

    Állítom, hogy egy egészséges életmódot folytató jól táplált, úgy, mint szellemileg, lelkileg kiegyensúlyozott embernek csak némi kellemetlenséggel járó tünet az egész.
    Más a helyzet az időseknél és egyéb betegséggel terhelt embereknél. Igen ott az orvos tudása a döntő.
    A védőoltást igen is, javasolja az orvos saját jó belátása szerint.

  115. Reaand szerint:

    Úgy tűnik, hogy ezzel a védőoltással kapcsolatban az orvosoknak is kételyeik vannak…
    A hippokratészi eskü részlet: “Tehetségemhez és tudásomhoz mérten fogom megszabni a betegek életmódját az ő javukra, és mindent elhárítok, ami ártana nekik.”
    (Vagy aláirat egy nyilatkozatot, így nem szegi meg a fogadalmat.)

    Mi az igazság?

  116. Reaand szerint:

    Jeniszej
    Egyetéretek. Test, lélek, szellem ápolása. Az egészség e három harmóniája és ehez nem kell ezoterikus beállítottságúnak lenni. Ezt az orvosin is tanítják.

  117. lolka szerint:

    Reaand:
    Nálam valami “kodolt titkosirás” jött…

  118. Reaand szerint:

    Lolka

    Itt van mégegy link, vagy a google-ban rá lehet keresni: HAARP projekt.
    Nem idevágó téma, arról szól, hogy mennyire könnyen befolyásolhatóak vagyunk pl. a láthatatlan rádióhullámok által, amely olcsón létrehozható és a kívánt emberi reakció váltható ki vele. (Ez elég régi felfedezés)
    Nem kell elhinni, csak józanul és nyitott szemmel/füllel járni. Több oldalról is megszemlélni a dolgokat.

    http://www.bereg.uzhgorod.ua/bereg/bonline/rovatok/talanyok/cikk_3.html

  119. Reaand szerint:

    lehet, hogy kimoderáltak…

  120. Reaand szerint:

    google-ba

  121. titok szerint:

    Betegek, hogy vagytok?
    Tájékoztassatok minket az anyukára is kíváncsi vagyok, hogy mit tapasztalt.

  122. Körorvos szerint:

    Empíria: szeptembertől májusig, amint megkezdődik az oskola, folyamatos a vírusos taknyosok áradása. Kb. 100 féle ilyen tüneteket okozó vírus van: rhinovírusok, parainfluenza vírusok, influenzák. Fizikális orvosi vizsgálattal NEM különíthetők el egymástól! Torokfájás, láz, köhögés. A baktériumellenes antibiotikumok hatástalanok a légúti vírusfertőzésekre, hiába követelik, és tömik meg a rendelőket az ezt igénylők. Hja, hogy mégis meggyógyulnak? No, nem az antibiotikumtól, hanem annak ellenére maguktól. Az immunrednszer győz. Csak nem kell dolgozni vele, iskolába menni, a beteg idős nagyszülőkre bízni a pesztrálást-hagy kapják el ők is, hátha (ők inkább) belepusztulnak :(- hanem egy hetes otthoni ágynyugalom, pihenés.

    Tüneti szerként a lázcsillapításról: nem lázSZÜNTETÉS-ről van szó, hanem lázCSILLAPÍTÁSról. Nem =!! Teljesen természetes dolog, hogy akár 3-4 napig!! is 39-40 fokos a láz, akár lázcsillapítók mellett is, és ez tényleg nagyon kellemetlen. A lényeg, hogy ne menjen 42 fok FÖLÉ, mert akkor már kicsapódnak a vérfehérjék, stb. A paracetamol tartalmú lázcsillapítók (pl: Rubophen, Benuron, Coldrex, stb.-ezeket ne együtt, mivel akkor a paracetamol túladagolás májkárosodást okoz) viszonylag mérsékelt hatékonyságúak, alacsonyabb láznál hatékonyak. 38,5 láz felett jöhet az Algopyrin, vagy Aspirin származékok, akár paracetamollal kombinálva.
    Fontos: Az Algopyrin vagy Algozone 2 éve vényköteles, jó, ha van otthon, amikor éppen más ok miatt vagyunk orvosnál, írathatunk előrelátásból.
    A vény nélküli Aspirin, Kalmopyrin, Istopyrin szalicilátként súlyos, akár végzetes gyomor-nyombél felmaródást, fekélyt, belső vérzést okozhat, főleg tartósan alkalmazva, ill. alkohollal, borral együtt!

    A baktérium ellenes antibiotikumok megbolygatják a normális bélflórát, tartós hasmenést, akár vérzéses vastagbél nyálkahártya lelökődést váltanak ki. Megbontják a hüvely bakteriális és gombás egyensúlyát is, gombás folyást válthatnak ki. Ezen kívül olyan bakteriális törzsek maradnak meg a légutakban, hogy amikor valóban egy bakteriális szövődmény lépne fel, akkor már hatástalan az antibiotikum, mivel rezisztens flóra alakult ki…

    A vírusellenes gyógyszerekről: bár vannak, de drágák, egy doboz 5-10E Ft, rezisztens vírustörzsek úgyszintén kialakul(t)nak ellenük, és már a kialakulás napján el kéne kezdeni a szedésüket, mert ha nem, akkor már késő. Tehát ez sem tuti biztos pont.

    A védőoltásról. Még ha éppen a “megfelelő”-és nem egy közben mutálódott, vagy egészen más vírustörzs lép fel járványokozónak, akkor is csupán mintegy 70%-os védettség alakul ki 2-3 hét UTÁN! még az ép (azaz nem gyengült, pl. idős) immunrendszerű egyéneknél is.
    Továbbá-nagyon ritkán, de- halálos, vagy súlyos szövődményei lehetnek. Nem a “rossz” oltóanyag miatt, és nem is a beadó orvos miatt, hanem mert ez-elháríthatalanul- “benne van a pakliban”, amióta az (infl.) elleni oltások léteznek. Anafilaxiás shock (pl. tojásfehérjére történő túlérzékenység, stb.) azonnal a beadás után-újraélesztési próbálkozás persze lehet, de ugyi 10-ből 9 esetben sikertelen. Vagy Guillen-Barré syndroma, alulról fölfelé terjedő testbénulás, tolókocsi… Bár mionden egymilliomodik eset, de az utóbbi másfél évtizedben már Csepelen is volt már rá példa.
    Az oltás idejéről: bár lehet oltani a járvány kellős közepén is, de ha már egy lappangóra oltunk rá, akkor az bizony akár még ronthat is. Lázast, vagy egyidejűleg más fertőző betegségben is szenvedőt nem szabad, azt halasztani kell. Ha “összecsapnak” egy oltást, és a megfelelő elő- és utó vizsgálatok nélkül vetik be, az legalábbis hatástalan lesz. Utóbbira már az 1968-as “hongkongi” infl. idején volt példa az USA-ban, amikor több volt az oltási szövődmény-25 bénult páciens-, mint a járványtól meghaltak száma, viszont az oltóanyag teljesen felesleges és hatástalan volt, annyira új, mutálódott vírustörzs lépett fel.

    Mint ahogy az influenza-régi és “új”- bizony halált is okozhat, és okoz is. Politikusoktól, oltástól, és gyógyszerektől, média hisztériától, orvosoktól függetlenül-néha bizony bele lehet halni. Mert a betegségek és az ember természete már csak ilyen. Nem akarok nagyon szkeptikus lenni, de az élethez szerencse is kell, halál ellen pedig nincs orvosság.
    Ettől még végeláthatatlan értekezések fognak folyni az influenzáról oda-vissza, és mindenki nagyon hozzáértőnek fogja képzelni magát, hacsak nem már úgyis minden tudás kútfője. Biztos megelőzés és gyógyítás nincs, ettől még törekedni kell rá. Hisz’ maga a vírus, és az éppen egyedi emberben történő lefolyása fölöttébb kiszámíthatatlan.

  123. Reaand szerint:

    Körorvos

    Te beoltatod magad (esetleg ha van gyermeked Őt is) H1N1-ellen?

  124. Cibkab szerint:

    Azt vártam, hogy valaki reagál arra, hogy most tényleg már oltják a gyerekeket?

    Mert elég nevetséges az, hogy egy ilyen alapvető ténykérdésben, az átlag média azt írja, hogy nem; az orvosi honlapok meg azt írják hogy igen.

    Lehet túl hosszú szövegvolt a belinkelt oldalon, de akkor még egyszer és egy kis segítséggel:

    http://www.medicalonline.hu/cikk.php?id=10944

    Az utolsó előtti mondat:

    „Egyelőre nagyon ígéretes a vakcina, hogy ártalmatlan és jó hatékonyságú lesz” – fogalmazott a szakember. Hozzátette: a gyerekek oltása is elkezdődött.

    Aztán nem tudom, hogy itt kellene e az összeesküvés elméletekről témázni, frusztrálni ezzel most a beteg gyerekeket és szüleiket.

    De hát akkor én most még tovább hizlalom ludat:

    http://zugzwanged.org/

    Itt van pár film, asszem mind gyenge minőségben, de csak kb. 200 megás fájl méretekkel. A legcifrább talán az Endgame – Blueprint for Global Enslavement (Végjáték – A világ leigázásának a forgatókönyve) – hát ez biztos sok mindenen túl tesz, az összeesküvés elmélet kedvelők fő csemegéje, mely biztosan tökéletesen alkalmas a köznyugalom megzavarására.

    És néhány dolog tényleg nagyon hihetően is hangzik benne, de én azt mondom, az ilyenek kapcsán mindig legyetek azért nagyon résen, mert lehet csak egy jól megfogalmazott csúsztatás az egész.
    Szóval feltétlenül kell hozzá egy kis fenntartás, és igen kritikusan elgondolkodni rajta és nem csak egy az egyben bevenni.

    És van egy olyan gond, hogy az ilyen elméletek túlságosan is fekete-fehéren állítják be a világot. Mintha volna egy ártatlan és megnyomorított fehér, meg egy gonosz és összeesküvő sötét oldal.

    Holott a világ ennél sokkal sok színűbb, összetettebb és bonyolultabb.

    De ha mégis maradunk – most kizárólag az egyszerűség kedvéért – ennél a fehér-fekete felosztásnál, akkor én azt mondom, jól van, de a olyan ez mind a tangó, egyedül nem lehet járni!

    Szóval a sötét oldal csak akkor tudja táncoltatni a fehéret, ha a fehér oldal is benne van. Tudjátok van a nemi erőszak meg a némi erőszak is.

    És akkor rá téve a témára: fogy a népesség és sokan vagyunk…
    Szóval hogy is van ez?

    – csak a fejlett(ebb) országok népessége fogy. Egy részt értelmesebbek lettek az emberek, és nem csinálnak 5-12 gyereket, mint régen. Másrészt meg betegesen önzőek és hedonisták, mert a rongyrázó kényelmes élet fontosabb lett nekik, mint a gyerekvállalás, és gyakran a saját magukat pótlandó 2 gyereket sem vállalják. Magyarországon ehhez hozzá jön a pocsék gazdasági helyzet, az emberek anyagi szegénysége, de sokaknál mégis még a dinom-dánom jobban dominál, mint az, hogy milyen is az anyagi helyzetük.

    Szóval nem kell ide semmi háttér összeesküvés, mi magunk, a nép is elkövet önzésében azért, hogy fogyjon az ország lakossága. Hogy a rengeteg abortuszt ne is említsem.
    Másrészt akik meg már megszülettek, szintén elkövetnek saját mindent azért, hogy mielőbb meghaljanak: az egészséges életmód valahogy nem nagyon divat ebben az országban. Az ellenkezője az bezzeg dögivel.

    Ahol sok ember van, az Kína, India, és Afrika. És tény, hogy eddig az emberiség elég bolygó kizsákmányoló gazdaság politikát folytatott. Az erőforrásaink kimerülőben és mindezt sokáig így már nem lehet fenn tartani. És eddig is úgy lehetett, hogy azok az népek, akik sokan vannak, nagy szegénységben éltek. Ha most ez a sok rengeteg ember annyit akar fogyasztani, mint mondjuk egy USA-beli polgár, hát azt egyszerűen nem fogja elbírni a Föld, és így nézve teljesen egyértelmű, hogy már most túl nagy a bolygó lakossága. Persze a sokan lévő népek szegénysége nem csak erre vezethető vissza, hanem az igazságtalan elosztásra is.

    És hát ezek a sokan lévő népek, továbbra is szaporodnak. Kínával nem tudom mi van, de ott elég brutális szabályokat vezettek be a szaporodás visszafogására. India és Afrika viszont továbbra is szaporodik.
    Nem rég jelentették be, hogy Afrika lakossága elérte az 1 milliárd főt, és hogy egy átlag afrikai nő 5,3 gyereket hoz a világra.

    http://www.stop.hu/articles/article.php?id=533967

    Tehát legalábbis világviszonylatban nem a 10 millió magyarországi emberen fog múlni a világtúlszaporodása. Bár halottam, hogy kis hazánk nagyon jó hely, vannak vizeink, termőföldjeink, a hegyek védenek minket, mindenki ide szeretne majd jönni.. De szerintem ez megint azért elvan kicsit túlozva.

    Ja: megtudnák kérdezni egy értelmes Afrikait, hogy mi az oka annak, mi a fenének csináltok ennyi gyereket???! Mert ez teljesen elképesztő és nem normális, főleg az afrikai anyagi körülmények között.
    Sőt, valami igen horrorisztikus barbárság: a múltkor láttam éppen egy filmen: afrikai nő, és ott rítt az ölében a gyereke éhségében!
    Szerencsétlen gyerek szó szerint nem állt másból, mint bőrből és csontból.
    Fickó létemre basszus, majd nem én is elsírtam magamat a látványtól.
    Nem elég a szegénység, nem elég 1 csontkollekció gyerek, csináljunk még 4 gyereket, hadd ríjanak és halljanak éhen ők is!
    Hát az ilyen egyszerűen minden értelmes embernél szerintem lever egyből minden biztosítékot!

    Szóval háttér hatalom vagy nem az, azért az is igaz, hogy mi magunk is elkövetünk rengeteg mindent saját magunk ellen, és ha ezen változtatnánk, már csak attól jelentősen javulhatna a helyzet.
    A háttér hatalommal meg megint pofon egyszerűn ellehet bánni: senkinek nem kötelező beszállni a tangóba!
    És sokan hajlamosak háttér hatalomban, meg összeesküvőkben gondolkodni, de kérdés nem csak arról van szó, hogy saját hibáikat leplezendő és bűnbak keresendően gondolják ezt? És nem lehet, hogy nem is esküdött itt össze senki, hanem a mi történik, az nem más, mint a sok-sok a húsos fazékhoz közel és messze lévő emberek magatartásának a szükségszerű eredője, következménye?
    Hogy nem talán mindenkinek legelőször is saját magából kellene embert faragnia, és akkor ez a közös eredő is egyből megváltozna?

    Na de szerintem meg már túl messzire is mentünk az eredeti témánktól, szerintem inkább a beteg gyerekekről társalogjunk, olyan témákkal, amivel hátha segíthetünk nekik.

  125. Reaand szerint:

    Arra gondoltam, hogy egy-két háziorvos gyermekét megkérném, hogy húzza fel a pulóverét és mutassa meg az oltását. Ez most komoly. Ha Ők be lesznek oltva, akkor lehet én is.

  126. Cibkab szerint:

    Körorvos:

    Köszi, ez tényleg egy hasznos hozzászólás volt. 🙂
    Szerintem nagyon jól összefoglaltad.

    Reaand:

    ki fogsz szegény Körorvoson. 🙂
    Bár nem tudom mit fog válaszolni, de szerintem ez elég egy cifra kérdés, szerintem ezt olyan dolog, hogy ami eléggé relatív és mindenkinek saját szakállára kell eldöntenie.

    Ha most ő beoltatta, azt hiba volna úgy venni, hogy akkor bizony ezt kell tennie mindenkinek.

    Ha nem oltatta be, azt pedig hiba volna úgy venni, hogy akkor bizony nem oltassa be más sem.

    És másképp mérlegelhető az, aki jól vitaminellátott, sportol, egyébként egészséges, egészséges életmódot él, mint az, aki egészségtelenül él, legyengült, beteg.

    És egy szó mint száz, kockázat mindenképpen van és kell egy kis szerencse és józanész is.

    Tehát szerintem erre lehetetlen 100% egyértelműen igen vagy nem választ adni, hogy te vagy akárki személyesen mit tegyen.

    Olyan ez mint a szerelem: csak te lehetsz szerelmes valakibe, más helyetted nem! Csak te döntheted el, hogy ki tetszik neked legjobban. 🙂

    Ja és remélem ez tényleg így van, és normális oltásról van szó, és nem valami szándékos kotyvasztott méregről, amit a magyarok kiirtására készítettek.

    Állítólag már terjed megint valami idióta rémhír körlevél, melyben azzal rémisztgetnek, hogy az oltással mikrochipet juttatnak titkon a szervezetbe, amivel aztán jön nemsokára a világkormány, meg a totális ellenőrzés és irányítás: velük kezdődik a biorobotok első legyártása.

  127. Reaand szerint:

    Nah. Kitisztítom a fejem – elviszem a kiskutyám sétálni. Az a csillogás ami a picike gomszemében van – biztosan igaz…

  128. Reaand szerint:

    Jó lenne ha még ma Anyukától kapnánk hírt a hogylétükről!

  129. Cibkab szerint:

    Igen, és a gyerkőcökről is, hogy ők is hogy vannak!

  130. Anyuka szerint:

    A gyerek ÜZEMEL egyre “jobban” most már csak 37.5 és 38.2 között lavírozunk.
    Viszont köhög és rekedt lett szóval vonul a cucc lejebb!!!!
    Napi 2 l.citromos teát és 20 csepp grapefruit olaj cseppet is adok neki.
    A JÓ HÍR hogy biztosan gyógyul mert bevágott 1 tábla Boci csokit 🙂
    Itt tartunk…

  131. Reaand szerint:

    Ennek örömére én is beoltok magamnak egy kis boldogsághormont, mégpedig túrópötty formában!:-)

  132. Körorvos szerint:

    Nos, hogy beoltom-e magam, vagy a közvetlen hozzátartozóimat: még nem tudom 🙂
    Egy: ha már addig átesek, átesünk a betegségen, mire az infl. elleni oltás rendelkezésre áll, akkor pl. nem.
    Mivel gazdasági válság ide, meg a fene nagy jólét oda, olyan mérhetelen viszketegség van az embereken, és repkednek össze-vissza Óperencián túl és innen, a járvány robbanása idő előtt várható. Tartok tőle, hogy javában tartani fog már, mire előállnak valamilyen használható oltóanyaggal.
    Kettő: inkább mégis beoltatom magam, ill. szeretteimet-persze nem erőszakkal-, ha mégis úgy alakul. Tisztában vagyok a lehetséges szövődményekkel, de nem szívesen esem ki egy hétre a munkából. És magának az influenza betegségnek is lehetnek súlyos, bénulásos, vagy halálos szövődményei. Majd térdre, imára, isteni gondviselés, stb, kinek mi, és hátha mégsem árt az “ojtás”. És persze a dolgok folyamatos nyomonkövetése…mert mi van, ha…

  133. Körorvos szerint:

    A Szt. László Kórház csak a súlyos, kórházi ápolást igénylő betegek fogadására lett kijelölve.

  134. Anyuka szerint:

    Én is csak a szövődmény miatt vagyok betojva….
    ugyan fekszik és pihen de ha lejebb vonul a cucc akkor baj lehet.
    Kicsinek kruppos volt mindennaposak voltunk a Lászlóban…
    de bizakodjunk… 🙂

  135. Cibkab szerint:

    Anyuka:

    Örülök én is a hírnek, csak így folytatódjon akkor tovább, és más gyerekeknél is.

    Sok Boci csokit az ADU-soknak! 🙂

  136. Béé szerint:

    Én péntek óta beteg vagyok.Lázam már ritkábban van.Köhögni még köhögök és az orrom folyik.Fejem még fáj néha.Vérvételről semmi hírt nemkaptunk.Viszont addig anyu nem hajlandó iskolába engedni.Fognak egyáltalán vmit küldeni róla?Boci csoki meg jöhet.Én milkát kaptam. 😀

  137. Cibkab szerint:

    Legjobb a Ritter Sport. 🙂 Csak sajnos Magyarországon pofátlanul drága áron vesztegetik. Ausztriában 170 Ft körüli áron van.

    Na és akkor már te vagy a 2. gyógyulgató emberke. Hála istennek!

    Remélem mindenki megússza ennyivel, senki nem lesz súlyosabb.

    És szerintem anyud jól gondolja hogy még ne menj iskolába, ez a szövődmények elkerülése miatt is fontos lehet.

    Rendesen gyógyulj meg: most ez a legfontoabb.

    Vérvétel ügyben meg nekem gőzöm sincs hogy megy, de ha pl.anyud betelefonál nekik, csak mondanak valamit.

  138. Anyuka szerint:

    Én is inkább kifizetem a vérvétel vagy a teszt árát de addig NEM engedem a gyereket közösségbe!!!
    Ma mondták hogy a teszt ára 4-5ezer ft körül van.Sajnálja ránk az ÁNTSZ és a TB az összeget akkor inkább a zsebembe nyúlok.
    Jó lenne kideríteni mi a nyavaja ez…

  139. Csilla szerint:

    Most mi,szülők,bemenjünk dolgozni,vagy ne?

  140. nurigabi szerint:

    Gyermekemet oltanák mostanában a kötelező iskolaival. Mit tegyek ? Engedjem beoltani vagy halasszuk nehogy a lappangó inf ra oltsák?

  141. Prendick szerint:

    OFF:
    Asdf, hiányzom, mi?
    Sajnos biokémiában még kissé gyengébb vagyok, de megígérem, hogy fejlesztem magam. Addig nem zavargok a témában.
    Pár hete a többi téma is olyan uborkaszezonos, nincs mihez hozzászólni. De nem vesztem el. Mi lenne veletek nélkülem? 😉
    ON:

    A betegeknek jobbulást kívánok, a felelősöknek meg védőoltást. Vasvillával.

  142. Reaand szerint:

    Nurigabi kérdéséről jut eszembe (merthogy megválszolni nem merném).
    Vajon oltás előtt kimutatná a teszt a lappangó vírust? Ugyanis ez nagyban megkönnyítené az ember döntését…

  143. titok szerint:

    Örülök ,hogy szépen gyógyulgatnak a kis betegek .
    Azért érdekel a betegség lefolyása ,mert nekem három gyerekem van és szeretném tudni ,mire számíthatok.Hajlamos vagyok nagyon kétségbe esni ,ha lázasak,kicsinek kettő volt lázgörcsös, úgy hogy a félelem belém ivódott.

  144. DFK szerint:

    Hallgassatok Körorvosra!

    Az összeesküvés elmélezteken meg csak mosolygok. Vagy inkább sírok.

    A gyógyszeripar nem olyan gonosz.

  145. Reaand szerint:

    “Kit gazdagít a vakcinabiznisz?

    2009. augusztus 13. 05:07 Stanga István
    Ha más miatt nem is, hát, az új influenza elleni oltóanyag gyártása kapcsán bizonyára sokan hallottak az Omninvest Kft.-ről. De vajon a SUMPTER Pharmaceuticals Limited neve is ismerősen cseng. Ugye, nem… Pedig ez a Cipruson bejegyzett off-shore cég a fő tulajdonosa a H1N1 elleni vakcinát előállító pilisborosjenői kft.-nek.”

    A cikk folytatása:

    http://www.beol.hu/orszag-vilag/velemeny/kit-gazdagit-a-vakcinabiznisz-250760

  146. Reaand szerint:

    “Influenzateszt kontra védőoltás

    Honnan tudhatjuk, hogy fölösleges a vakcina
    Ahogyan terjed az új influenzavírus a lakosság köreiben, úgy válik egyre valószínűbbé, hogy valaki már találkozott a kórokozóval, ám csak enyhébb tünetekkel vagy tünet nélkül esett át a betegségen. Mivel a vírus begyűjtése hosszú évekre szóló védettséget jelent, az érintetteknek fölösleges (lenne) beadni a védőoltást – csakhogy a fertőzés tényéről nem is olyan egyszerű meggyőződni.”

    Folytatás:

    http://nol.hu/tud-tech/20090903-influenzateszt_kontra_vedooltas

  147. Béé szerint:

    Titok ne aggódj.Pár napig láz.De majd szép lassan lejjebb megy.Aztán nem is lesz.Fejfájás meg takonyfolyás meg köhögés.Az a legzavaróbb.Nekem még mindig Charlie hangom van.Aztán 3-4 nap és elúlik.Már ha szerencsétek van.

  148. Reaand szerint:

    Madoemszi

    Mintha én linkeltem volna álnéven 😉

  149. Cibkab szerint:

    Hát bizony elgondolkodtató dolgok vannak ebben a cikkben.
    De egyszerűen még a gyógyszerek kapcsán is az a helyzet, van amikor feltétlenül be kell venni a purilát, mégis az a helyes magatartás, ha nem nyúlunk / rohanunk minden pitiáner probléma esetén és meggondolatlanul azonnal a gyógyszer után.
    És az jó hír, hogy gyógyulgatnak a gyerekek.
    És az végül is elég gyanús, hogy a még az orvosok is azt mondják, hogy a média felfújta a dolgot. Lehet éppen megrendelésre, hogy ha aztán beindul a járvány, akkor minél több haszna legyen az oltások eladásából a gyártó cégnek. Ez sem zárható ki egyáltalán. A lé a ő zsebükbe megy, míg a kockázatot a gyerekek viselik. A média valóban gyakran nem mond igazat, azt mondja amiért éppen megfizették vagy a politika diktál neki.
    Ha végül is van józan remény arra, hogy a gyerköc védőoltás nélkül is letudja küzdeni, szövődményt nélkül a megbetegedést, szerintem akkor egyértelműen az helyzet, hogy nem szabad semmiféle oltást elfogadni.
    Ha meg már elkapta az influenzát, akkor úgyis késő.
    Ha most a 110 gyerköc közül mindenki szépen túl esik rajta, akkor talán az elég ok arra, hogy másnak sincs feltétlenül szüksége az oltásra.

  150. madoemszi szerint:

    Köszönöm, hogy beleolvastatok 🙂
    gyors gyógyulást a kis és felnőtt betegeknek

  151. Cibkab szerint:

    Nem valószínű, hogy a H1N1 vírus döntötte ágynak az ELTÉ-seket:

    http://index.hu/belfold/2009/09/07/tata/

  152. […] riadalmat keltő új influenzavírus. Lapunk a megbetegedett gyerekek szüleinek köszönhetően elsőként számolt be az esetről, és már akkor írtunk arról is, hogy a vírust nagy valószínűséggel egy […]

  153. Reaand szerint:

    Arra még kiváncsi lennék, hogy a kb. 110 Adu-s esetbő a 7 vizsgált mintát gyorsteszttel vagy genetikai teszttel végezték e? Ugyanis előbbi 50%-os pontossággal mutatja csak ki a H1N1-et (leginkább az erősen fertőzött mintából)

  154. Reaand szerint:

    Közlemény
    2009, szeptember 6 – 23:08 — elnok
    A Hallgatói Önkormányzat ma délután tájékoztatást ad a napokban a Kar gólyatáborában észlelt megbetegedésekkel kapcsolatban. A tájékoztatásig sem a Kar, sem a Hallgatói Önkormányzat nem kíván nyilatkozni. Az ÁNTSZ jelenleg vizsgálja az egyes eseteket, így a vizsgálatok lezárásáig az esetlges megbetegedésekkel kapcsolatos híreket sem megerősíteni sem cáfolni nem áll módunkban.

    Petrovics Nándor
    kommunikációs
    elnökhelyettes
    ELTE ÁJK HÖK

  155. dawn szerint:

    Eddig csak olvasgattam a fórumot.. De a mai naptól izgulok is.. A két nagyobbik gyerekem gy jött haza suliból, hogy lázas betegek vannak az osztályukban.. Hurrá..

    Mi öten vagyunk a családban.. 5 felé visszük tovább ha előjön a lányaimon..

  156. dawn szerint:

    Ki tudja hol lehet Csepelen áfonyát kapni??

  157. Gordon szerint:

    Írd be a google keresőjébe, hogy “áfonya eladó”. Hátha feldob valamit.

  158. dawn szerint:

    Már próbáltam.. Csak bokor.. Tőzeg áfonya kapszulát is felvásárolták Csepelen..

    Marad a C vitamin.. Azt már úgy is enni kellene lassan..

  159. sissy szerint:

    Az emberek felelősségérzete kihalt.Szig.szentmiklóson lakom és ma 1 kisboltban vásároltam,amikor is arra lettem figyelmes,hogy az üzlet tulajdonosa beszélget 17 év körüli lányával,hogy holnap lesz e iskola.Erre én megkérdeztem,csak nem Adus?Mire ő,DE!És elkapta,4 napig fetrengett a láztól!Felháborító és csak remélni tudom,hogy nem kaptam el és nem hoztam haza 2 pici lányomnak,mert olyan szinten köhögött és szorta szét a vírust,hogy az gyönyörű.Sajnos nem ők lehetnek az egyetlen felelőtlen emberek,akik agyonra fertőzik az embereket.Nem adok 1-2 hetet és tombolni fog!Csak gratulálni tudok!!!

  160. sissy szerint:

    Végül is csak 5 napja kérik,harsogják Tv-ben,rádióban,interneten,hogy maradjon otthon,aki beteg!!!!!!Képtelen vagyok felfogni,hogy ami más országoknak sikerül,felfogják ennek súlyosságát,betartják,amit kérnek,az itt mért nem sikerül?!Itt milyen emberek élnek?

  161. médi szerint:

    Szerintem nem az emberek rosszabbak, mint máshol, hanem az értelmiség megfeledkezett felelősségéről, és lemondott a nép neveléséről. Talán a félelem keveredett a lustasággal, azért dobták a nép közé a gyeplőt. Az élj a mának remek programjának megvalósulását és a kollektív felelőtlenség virágzását látjuk. Ki látott már olyan óvónőt mostanában, aki haza meri küldeni akár a tetves, ótvaros gyereket?

  162. Reaand szerint:

    sissy

    Hetekig nem élhet egy család bezárva az otthonába. Pl. keveseknek van felhalmozva egy heti élelem a kamrában, meg a pék se jön házhoz kenyeret sütni (a tehénfejésről nem is beszélve – az se legel otthon a szoba sarkában 🙂 Szóval minimum egyvalakinek vásárolnia kell (esetleg olyannak aki még nem beteg, csak lappangó…
    Azt írtad: 4 nap alatt kifeküdte. OK és kész! Megy tovább az élet. Ez nem pestis! Csak influenza!
    Azt meg nem hiszem, hogy ha az Adusok otthon maradnak hetekig, akkor ne lenne járvány… Pár napig lappang a betegség és fertőzhet is. Tehát aki most még nem érez semmi tünetet és megy dolgozni, vásárolni stb. az is fertőzhet és még nem tudja, hogy napok múlva beteg lesz. Tehát egy ilyen gyorsan terjedő influenzánál max. késleltetni lehet a megbetegedéseket (de minek) és végül de nem utolsó sorban VÉDEKEZNI KELL! Fentebb már van egy-két komment ez utóbbival kapcsolatban.

    Vagy ahogy Hamvas Béla mondaná:
    Otthon maradni, s még az ablakon se nézni ki…

  163. Anyuka szerint:

    Kedves Mindeki!
    Jelentem a gyerek üzemel…MÁR csak KÖHÖG és fáj a háta meg a feje. A gyerekorvos szerdára ki akarta írni,de én nem engedtem:)
    Inkább még egy pár nap itthon minthogy megrottyant immunrendszerrel
    ráfertőzzön valami jó kis bacit…..

  164. Reaand szerint:

    Anyuka:)

    Ez jó hír!:)
    Családotok többi tagja nem kapta el? Említetted, hogy van egy idősebb gyermeked is.

    A többi Adussal mi van?
    Valaki tud az Ő hogylétükről is valami infót?
    És (nem illik és-sel mondatot…) akiknél az Adu-n belül kimutatták a H1N1-et?
    Velük mi van?

  165. […] Influenzapánik Csepelen – a kijelölt kórház elküldte a szülőket […]

  166. Reaand szerint:

    “A vakcina beadását követően 10-14 nap szükséges a megfelelő védettséghez.”

    Mi van akkor, ha az oltás utáni 2 hétben elkapom? Elég nagy az esélye, ha ilyen gyorsan terjed.

  167. Zyprexa szerint:

    Én is Csepelen lakom,már 20-éve.De szerencsére én még nem kaptam el,remélem hogy nem is fogom!

    Nem is magamat féltem,hanem a szívbeteg Édesanyámat,akinek bízony komolyabb is lehet egy ilyen influenza!

    Remélem hogy a helyi ÁNTSZ-tesz valamit sűrgössen…Ha már a szociális ellátás pocsék csepelen…

  168. sissy szerint:

    Sajnos azt tapasztalom,hogy semmit nem tesznek.Sem a megelőzéssel,sem pedig a már meglévő betegek normális ellátásával.Sőt,a pánik elkerülése végett süketelnek,pl. csak ma derült ki,hogy 3-an is kórházban vannak és hogy folyamatosan terjed.Össze-vissza beszélnek.Végül az ELTE-n is ez a vírus tarolt,ez is csak ma látott napvilágot,eddig azt mondták “másnaposak a diákok”.Vajon miért?Mit is mondtak?2 óra alatt megvan a teszt eredménye?Hány nap is telt el?Röhej!

  169. Reaand szerint:

    sissy 🙂

  170. Reaand szerint:

    “A főorvos ugyancsak bejelentette: van egy budapesti iskola, ahol tizenketten betegedtek meg és a beküldött 3 mintából mind a háromnál kiderült kedd este, hogy újinfluenzáról van szó. Azt nem tudni, melyik intézményről van szó. A Független Hírügynökség értesülései szerint Budapesten most 5 újinfluenzás góc van.”

    Sztem már kár oltani. Bár az érdekeltek biztosan nagyot buknának, ha nem kellene a kutyának se a megkésett, sebtében kikotyvasztott vakcina. Gondolom most már csakazértis el akarják majd biznicelni…

  171. Anyuka szerint:

    A nagyobiknak és nekünk sincs semmi baja:):) Valószínű jobb az immunrendszerünk… Nekem ugyan a gyerek ápolásának 4.-5napján olyan erős fejfájásom volt hogy majd belepusztultam és mindenem sajgott,de nem lázasodtam be.!!!
    Nagy valószínűséggel nem az röfinátha tette velem hanem a 3 éjszaka fotelban alvás a gyerek ágya melett:):):)amúgy mamár nem is köhögött annyira:)

Itt lehet hozzászólni !