Életerős fiatal volt a második magyar H1N1-áldozat

Origo, TV2 Tények

Egy dél-dunántúli életerős fiatalember a H1N1-vírus második magyar áldozata. A 34 éves férfi holtan esett össze szerdán, nem járt külföldön az utóbbi időben. A H1N1 első magyar áldozata egy 41 éves, szív- és tüdőbetegségben szenvedő férfi volt. Az egészségügyi miniszter szerint jelenleg 205 magyar H1N1-betegről tudnak a hatóságok, de a fertőzöttek tényleges száma ennél jóval nagyobb lehet.

Újabb haláleset történt Magyarországon az új típusú influenza miatt – közölte csütörtökön az ÁNTSZ. Az áldozat egy Dél-Dunántúlon élő fiatalember, aki egészséges volt, nem volt kórelőzménye, nem tartozott rizikócsoportba. A boncolás során beigazolódott, hogy a megbetegedést a H1N1 vírus okozta. A járványügyi kivizsgálás folyamatban van – írta az ÁNTSZ közleményében.

Székely Tamás egészségügyi miniszter délutáni sajtótájékoztatóján közölte: a 34 éves férfi váratlanul halt meg Tolna megyei otthonában szerdán. Igazságügyi boncolást rendeltek el. Ezután derült ki, hogy vérzéses tüdőgyulladása volt – ez a H1N1 egyik leggyakoribb szövődménye.

A diagnózis után vettek mintát, így derült ki, hogy H1N1-vírus fertőzte meg a férfit. A miniszter szerint a férfit egy könnyebb sérülés miatt három hete látta a körzeti orvos, akkor azonban még nem volt semmi baja. Az ÁNTSZ vizsgálja a férfi családját és az ellátásában részt vevő egészségügyi dolgozókat is. Az egészségügy miniszter közölte: az eddigi információk szerint a férfi nem járt külföldön a közelmúltban.

Székely azt mondta: még nincs Magyarországon járvány. Eddig 205 betegről tudnak, de a miniszter szerint a H1N1-fertőzöttek száma ennél valószínűleg legalább egy nagyságrenddel magasabb, hiszen sokan nem mennek tüneteikkel orvoshoz.

Péntekre összehívta a Fővárosi Védelmi Bizottság rendkívüli ülését Demszky Gábor főpolgármester. A zárt ülés résztvevői – a polgári védelem, a rendőrség, a tűzoltóság, a mentőszolgálat, az ÁNTSZ és a fővárosi közüzemi társaságok vezetői – megvitatják majd a tömeges H1N1-megbetegedések megelőzésének módjait.

A fiatalember a H1N1 második magyar áldozata. Az első áldozat halálát július 22-én jelentette be Falus Ferenc országos tiszti főorvos, a 41 éves magyar férfi pár nappal korábban halt meg, szintén a H1N1 vírus miatt. A férfi az utcán lett rosszul, szív- és tüdőbetegségben szenvedett, és csak később, a boncolás során vették észre, hogy fertőzött volt. (Az erről szóló cikkünket itt találja)

Legalább 3486 áldozat

Az emberről emberre is terjedő H1N1-vírustörzs idén áprilisban bukkant fel Mexikóban, az új betegséget először mexikói influenzának, majd sertésinfluenzának nevezték, végül hivatalosan az újinfluenza nevet kapta. A járványt nem sikerült megállítani a mexikói határoknál, június elejére már számos országban regisztráltak megbetegedéseket, a leginkább rohamosan az amerikai betegek száma nőtt.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) június 11-én világjárványnak minősítette az újinfluenza terjedését – megjegyezve, hogy gyorsasága ellenére az esetek legnagyobb része nem súlyos. A WHO legfrissebb, szeptember 18-ai adatai szerint világszerte eddig “több mint 296 471” ember betegedett meg az újinfluenzában, és a halálos áldozatok száma “legalább 3486”. Az összes H1N1-ről szóló hírünket itt olvashatja.

Hogyan előzhető meg a leghatékonyabban az új influenza?

A fertőződés esélye csökkenthető, ha elkerüljük a szoros érintkezést más emberekkel, és ha betartjuk az általános higiénés szabályokat, különös tekintettel a kézmosásra, illetve a kezünkbe köhögünk, tüsszentünk. Kezet meleg vízzel és szappannal mossunk legalább 20 másodpercen át. Lehetőleg ne textilzsebkendőbe vagy a kezünkbe tüsszentsünk: használjunk papírzsebkendőt, amelyet ezt követően a szemetesbe dobunk. Amíg nem mostunk kezet, ne nyúlkáljunk a szánkba, szemünkbe.

Ezekre az egyszerű szabályokra gyermekeinket is érdemes megtanítanunk, hiszen ők az egyik legveszélyeztetettebb csoport: az egyik legújabb, a Science magazin három héttel ezelőtti számában megjelent tanulmány például egyértelművé tette, hogy ők az elsők, akiket mindenképpen érdemes beoltatni még a hazai járvány várható kezdete előtt (erről bővebben korábbi cikkeinkben, itt és itt olvashat).

Miért veszélyesebb a H1N1, mint a szezonális influenza?

Az eddigi esetekből egyértelmű, hogy a H1N1 sokkal fertőzőképesebb, mint a szokásos szezonális törzsek. Ha pedig több a beteg, akkor több esély van a nagyobb számú szövődményre is. A H1N1 a szezonális influenzavírusoktól eltérően egyes fiatalokban – akik egyébként egészségesek – közvetlenül és agresszívan támadja meg a tüdőt, ami komoly légzőszervi problémákhoz vezet: ezek a betegek csak speciális és fáradtságos, intenzív osztályon történő hosszas kezeléssel menthetők meg.

Az sem kizárható továbbá, hogy a jelenleg általában enyhe megbetegedéseket okozó vírus ősszel beleerősít. A WHO legutóbbi anyagában ezért azt tanácsolja, hogy készüljünk fel a világjárvány második hullámára. A felkészülés leghatékonyabb módja a lakosság tömeges oltása (erről részletesebben itt olvashat).

Jövő héten kezdődik az oltás

Bár a tiszti főorvos ígérete szerint a jövő hét elején már oltani kezdik a lakosságot a magyar H1N1-vakcinával, az oltóanyagnak egyelőre nincs forgalomba hozatali engedélye, és a gyártótól független hatóság – az Országos Gyógyszerészeti Intézet (OGYI) – nem is ellenőrizte a hatékonyságát. A vakcinát csak akkor lehet forgalomba hozni, ha az OGYI mindent rendben talál, a hatóság vizsgálatának pedig legkorábban jövő hétre lehet eredménye. Kérdésünkre, hogy mi történik, ha az OGYI mégsem talál mindent rendben, az Egészségügyi Minisztérium azt közölte: “az egy másik történet”. (Erről itt olvashat bővebben.)

A minisztérium szerint a tárca 4 millió ampulla átvételére kötött szerződést az Omninvesttel, az Egészségügyi Készletgazdálkodási Intézet pedig további 2 millió adagot rendelt meg az engedéllyel egyelőre nem rendelkező szerből. Az Omninvest szóvivője szerint titkos információ, hogy mennyiért veszi az állam az oltóanyagot, de szerinte az körülbelül a hagyományos influenza elleni oltóanyag árával egyezik meg. Eszerint az állam által fizetett 4 millió adag nagyságrendileg 4 milliárd forintba kerül.

Forrás: Origo

A témához kapcsolódó cikkek időrendben:

Az ország negyede ágynak eshet

Influenzapánik Csepelen – a kijelölt kórház elküldte a szülőket

Nem lesz tanítás az új influenzával érintett csepeli iskolában

H1N1: sok csepeli diák már tünetmentes

Rendkívül gyors terjedés, magas láz, köhögés: ilyen a csepeli influenza

Kedden sem lesz még tanítás a csepeli Adu Oktatási Központban

A gyerekek fele már meggyógyult a H1N1-fertőzött iskolában

24 hozzászólás “Életerős fiatal volt a második magyar H1N1-áldozat” bejegyzésre

 1. én szerint:

  Hány ember fog még meghalni, mire elkezdenek oltani? Ködösítés folyik az oltóanyag körül. Nincs még meg a kellő haveri haszon rajta? Az orvos munkaidőben kap érte különpénzt, tehát rajtuk nem múlik. Akkor vajon kin???

  Egyáltalán tényleg van Magyarországon oltóanyag? Mert duma az van róla.

 2. Gordon szerint:

  én! Nézd, pár hete még ezen a fórumon is azt terjesztette pár ember, hogy nem kell ezzel a kérdéssel foglalkozni, mert csak a gyógyszerlobbi van mögötte, és elég egy kis magyar gyümölcsöt enni (a nem magyar gyümölcs valószínűleg nem jó), hogy az ember védettséget szerezzen a fenti betegség ellen.

 3. én szerint:

  Kedves Gordon! Én amikor kezdődött a járvány már mondtam, hogy kellene valamiféle megelőzési program. De nem volt csak tanácsok, amit Te írtál pl., és érdekes módon minden hír azzal kezdődött, hogy az itthoni betegek jól vannak, enyhe lefolyású stb. Csoda, ha nem hiszem, hogy ezek meg tudnak védeni minket? Magukat biztos, de a nép az pusztulni fog, ha igaz, hogy ősszel sokkal erősebb lesz a vírus. Persze az az ősszel tág fogalom. Úgyanúgy nem egyértelmű, mint a többi hír.

 4. Jeniszej szerint:

  A kivétel erősíti a szabályt.
  Az emberi szervezetnek vagy így vagy úgy felkészültnek kell lennie a kihívásokkal. Ha másképp már nem megy, oltassuk be magunkat a kor ellen!
  De javaslom mind azoknak, akik oltatják magukat, hogy olvassák el előtte a javallatot.
  Majd saját szemükkel is meggyőződhetnek, a szérumnak sok káros mellékhatásaitól.
  És akkor majd komolyan elgondolkodhatnak azon mi jó nekik.
  Aki a magyar gyümölcs fogyasztását, mint az egészséges életmód alapvető élelmiszerét cinikusan elveti – az téved!
  Az oltassa magát, de legyen körültekintő!

 5. Jeniszej szerint:

  A jólétbe is bele lehet halni. – Közmondás.

 6. miska72 szerint:

  A sertésinfluenza oltással csempészik beléd a chippet

  Eljött az Antikrisztus kora. Vajon beteljesedik?

  Helmut Pilhar:
  tegnap, 2009. augusztus 27-én tartottam Badenben Bécs mellett egy előadást az Új Medicináról. Feleségemmel együtt 40-en voltunk. Az azt követő beszélgetés során szóba került a sertésinfluenza, amikor felállt egy hölgy és a következőket mondta el:
  Egyik barátnője egy bécsi gyógyszergyártó cégnél dolgozik, aki azt mesélte neki, hogy a Tamiflu injekciókban valóban el van helyezve egy nano-részecske, mely szabad szemmel nem látható, de 12-szeres nagyítással már igencsak. Már egy játékmikroszkóppal megnézhetjük.

  A gyógyszergyár alkalmazottainak már elmagyarázták, hogy a nano-részecske a szervezetben a beültetés után úgy működik, mint egy számítógép merevlemeze és ezen minden lehetséges adatot tárolni lehet. Ezáltal a későbbiekben nem lesz szükség személyi igazolványra és hitel- és egyéb kártyákra. Állítólag ezzel az intézkedéssel akarják a pontos népszámlálást megkönnyíteni, ill. az újszülötteket akarják megvédeni. Azt gyanítják ugyanis, hogy sok anya a titokban szült újszülött gyermekét egyszerűen „eldobja”.
  A hölgy továbbá elmesélte, hogy ő is az egészségügyben dolgozik. Van egy ügyvédje, aki az ő betege volt és megkérdezte tőle, hogyan lehet majd megszabadulni ettől a chiptől. Azt válaszolta, tud a tervezett chipről, mert ugyebár a társadalom felső rétege természetesen tud erről. Ebben az évben tervezik beoltani az embereket kényszer nélkül, saját akaratukból. Ha csak kevesen jelentkeznek ebben az évben, jövőre kötelező oltásként vezetik majd be. Kivételt képeznek majd bizonyos embercsoportok, mint pld. a rendőrség, kórházi személyzet, politikusok, stb. Ő mint ügyvéd el tudja majd intézni, hogy ne oltsák be, de a lakosság nagyobbik részének nem lesz menekvése az oltás elől.
  Ing. Helmut Pilhar

  Rizs-szem
  Egy, a Baxter gyógyszergyártó cég munkatársának kijelentése alapján a legrosszabb félelmeink válnak valóra. Igazság szerint nem egy nevetséges sertésinfluenzáról van szó, hanem egy általános chipbeültetésről, mely segítségével az egész emberiséget akarják kontroll alá helyezni. Kétféle injekciót gyártanak majd. Az egész szörnyen hangzik, de az egyik hegyében a chip, benne a Tamiflu méreg a széles tömeg számára, a másik üres lesz a kiválasztottak számára. Álmainkban nem tudtunk volna elképzelni egy ilyen aljas tervet. Dr. Hamer (GNM – Germanische Neue Medizin – http://www.ujmedicina.hu (már 2007-ben figyelmeztetett bennünket bizonyos emberek terveiről. Ezért nagyon legyetek résen és védjétek meg magatokat!

  Dr. Geerd Hamer és Helmut Pilhar 2009. augusztus 26-i levele:
  Amerikában kötelezővé teszik a sertésinfluenza elleni oltást. Aki ezt megtagadja, 1000 dolláros pénzbírságra és 30 napos elzárásra, vagy akár koncentrációs táborba deportálásra is számíthat.
  http://thebirdflupandemic.com/archives/1000-per-day-fine-and-30-days-in-jail-for-refusing-theswine- flu-vaccine-in-massachusetts
  Jól hallották, a haláloltást megtagadók állami bűnt követnek el és ezek az emberek nem egy
  egyszerű börtönbe kerülnek, hanem a már részükre előkészített speciális koncentrációs táborokba, melyekből több százat állítottak fel Amerikában országszerte.
  (http://info.kopp-verlag.de/news/amerikanische-konzentrationslager-fertig-und-einsatzbereit.html )
  Ezekből a táborokból csak úgy engedik ki őket, ha alávetik magukat az oltásnak, és hagyják
  beültetni magukba a chipet. Alighogy kikerülnek, a halálchip által szabad prédává válnak. A
  koncentrációs táborokból kikerült emberek „véletlenül” hullanak majd, mint a legyek.
  A világdiktatúrával ellenkező egyéneket a halálchip segítségével egy órán belül ki lehet majd
  kapcsolni. Az utóbbi 28 éve ezt teszik a kemóval és morfiummal, ezért bojkottálják az Új Medicinát.
  Így a Földön 2,5 milliárd embert sikerült már eltenni láb alól. A halálchippel ez természetesen
  sokkal egyszerűbb és gyorsabb lesz. Nem csak azért, mert feltűnés nélkül – klf. betegséget imitálva (szívinfarktus, szélütés, hőguta) – lehet majd embereket meggyilkolni, hanem mesterséges járványokat tudnak színlelni, ahogy ezt már most tapasztalhattuk: Mexikóban (állítólag!) 3 disznó elpusztult és állítólag egy gyerek meghalt a sertésinfluenzában.
  Ebből hazudtak egy világméretű járványt.
  Ezt a chip-támadást nyilvánvalóan már évek óta tervezik. Ez a nevetséges sertésinfluenza, mely valójában nem is létezik, tulajdonképpen csak eszköz volt: ebből látszik, milyen szorosan megszervezett propagandamédiájuk működik a világon, bolhából elefántot tudnak csinálni.
  Kezdték a hazugságokat az AIDS-szel. Majd következett a BSE. Szeptember 11-e után jött az
  Antrax-, majd a madárinfluenza-mese. Most a sertésinfluenza hazugság van porondon. Jövőre jön majd az egérinfluenza-mese. Mindez csak egy végkifejletre vár. Majd ha már minden emberbe beültetik a chippet, eljön az abszolút rabszolgatartó uralom ideje, mert úgy mindenkit tetszés szerint manipulálhatnak és meggyilkolhatnak.
  Nagy népi tömeggyilkosság veszi kezdetét. Különben mire ez a hatalmas katonai és rendőrségi drákói szigor bevezetésére annak érdekében, hogy egy nevetséges nyári influenza ellen beoltsák az embereket? Ennek nincs értelme. Arról nem is beszélve, hogy ilyen oltás nincs is. Nem lehet októberben egy nyári influenza ellen oltani! A Tamiflu-val (= kemó) éppen hogy 2-3 hétig lehet csak elnyomni a gyógyulási szakasz tüneteit (lsd. http://www.ujmedicina.hu).
  Érdemes említést tenni arról is, hogy Amerikában már 100.000 műanyag koporsót gyártottak le és helyeztek készenlétbe.
  http://vids.myspace.com/index.cfm?fuseaction=vids.individual&VideoID=39130476
  Vajon miért? Módszeresen lefegyverzik az embereket, begyűjtik a fegyvereiket és a harci kutyáikat.
  Az igazság ott derül ki, hogy elhallgatják a valódi célt. A Tamiflu-ról szoktak vitatkozni, de soha senki nem nevezi nevén a chip-implantációt. Fölöttébb érdekes, pedig ennek a hatalmas állami intézkedésnek éppen a chip-oltás látszik a legkézenfekvőbbnek.
  A Hitachi mikrochipje gond nélkül átfér az injekciós tűn és feltűnés nélkül bejuttatható az emberi szövetbe úgy, hogy előre behelyezik a tű hegyébe. Létezik már a halálchip, melyet a kínaiak évek óta birtokolnak. Miért akkor a nagy hallgatás? Ezt épeszű ember nem értheti meg. Mert óriási ellenállásba ütköznének. Kurdisztánban 2007-ben embereken oltási kísérleteket végeztek. Ezután nyilvánosságra hozták ezzel kapcsolatban a Tamiflu oltóanyagot, stb, de a chipről nem esett szó.
  http://www.hitachi.com/New/cnews/030902.html
  A Hitachi-chip működik és kombinálni lehet a halálchippel. A Tamiflu káros, mert színtiszta méreg.
  Nagyon veszélyes lehet a vagoton fázisban (lsd. http://www.ujmedicina.hu – megoldás utáni szakasz), a terhesség utolsó 2/3-adában. Biztosak lehetünk abban, hogy gondolkodás nélkül bevetik a halálchippet, mivelhogy a kemóval és morfiummal eddig is 98%-os elhalálozást értek el. Ezzel szemben az Új Medicinával a betegek 98%-a meggyógyulhatott volna. Gátlástalan módon az onkológusok zöme nagyon is jól tudja, hogy az Új Medicina természettudományos szempontból igaz.
  Első körben a gyermekeket és a terhes anyákat veszik célba. Őket akarják elsőként bechippelni és a Tamiflu-val beoltani. Többen közülük el fogják veszíteni gyermeküket a terhesség utolsó 2/3-ad részében, mert a Tamiflu egy színtiszta méreg. Köztudott, hogy a mély vagoton szakaszban egyetlen morfium- vagy Tamiflu injekció halált okoz.
  Ha egy ilyen halálchippet hordozunk magunkban, emlékezetünkbe kell vésnünk azt a tényt, hogy bármelyik nap egy akármilyen központból pld. Tel Aviv-ból egyszerűen kikapcsolnak minket.
  Védtelenek leszünk és kiszolgáltatottak. Az utólagos jajgatás sem segít majd: Jaj, ha tudtam volna…
  Ezért fontos az uralkodó osztály számára, hogy előre senki ne tudjon róla.
  És ha majd a rabszolgákba behelyezték a halálchippet, utólag már nyugodtan megtudhatják. Akkor már csak idomított bábuk lesznek. Senki nem mer majd ellentmondani. Ez úgy működik majd, mint a szabadkőműves-páholytestvéreknél. Mindenki tudja, hogy az első ellenkezés után a rangban felette álló páholymester belekeveri a mérget a kávéjába és nem éli meg a következő napot. Az egész világ egy egyetlen koncentrációs tábor lesz, kivéve egy bizonyos hitközösség tagjait.
  Milyen naiv is egy olyan követelés, hogy először követeljünk tiszta lapokat a Moszad-tól és
  forduljunk a CIA-hez. Nem fogják előre felfedni terveiket. Az egér nem hiszi el, hogy jön a macska.
  Egy több, mint száz fős cégnél, mely a Tamiflu-chippet gyártja, ill. tölti, elegendő egy vagy két “megbízható” alkalmazott, akik a végén a chippet behelyezik. Így a cég összes alkalmazottja legjobb tudomása szerint állíthatja majd, hogy nem tudtak semmiről. Ezt hívják “végső kontrollnak”.
  Igencsak furcsa az is, hogy minden egyes Tamiflu-chip-injekciót egy különleges kódszámmal látnak el, melyet aztán majd személyes kódszámként tartanak nyilván. (személyi igazolványszám) Miért lenne szükséges egy nevetséges nyári influenza injekciós tűt bekódolni egyenként és miért lenne szükséges minden oltás mellé egy oltási könyvet adni? És miért nem akarják a chippel ellátott embereket Amerikából többé kiengedni?
  A “Római klub” a 70-es évekbeli egyik nyilatkozatában az olvasható, hogy az emberiség
  fennmaradása érdekében vagy csökkenteni kell a születések számát, vagy pedig emelni az
  elhalálozási rátát. A Max-Planck-Institut véleménye szerint el kellene érni, hogy a világ lakossága 2 milliárdra csökkenjen. Amerikában létezik az ún. “Amerikai Stonehenge”
  (http://www.igeawagu.com/news/corruption/1199237261.html), egy 100 tonnás gránit tömb, melybe azt az üzenetet vésték bele, hogy a világ összlakosságát 500 millióra kellene redukálni ahhoz, hogy elérjenek egy “Ésszerű kor”-ba.
  Ha az ún. “túlnépesedést” egyszer pontosabban megvizsgáljuk, megállapíthatjuk, hogy egyedül Texas állam állítólag az összes 6 milliárd embert el tudná látni elegendő élelmiszerrel.
  Nem hiszek az ún. “túlnépesedésben”! Már most is több embert intéznek el rákkezeléssel, mint amennyi születik! Attól tartok inkább, hogy ezeknek a globalizációs fanatikusoknak nincs szükségük 6 milliárd dolgozó rabszolgára és ezért akarják az emberiséget 1/10-re lecsökkenteni.

  ”Kevesebb birkát könnyebb kontrollálni…”
  Dr. Ryke Geerd Hamer ……………………………………………………………….
  Ing. Helmut Pilhar ………………………………………………………………

 7. miska72 szerint:

  http://www.naturhirek.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=331&Itemid=291
  Ön okosabb, mint egy ötödikes?

  2009 szeptember 02., szerda 10:21 Natúr Hírek

  Akinek nincs televíziója, annak elmondom, hogy van egy műsor, amiben felnőtt emberek mérik össze elsősorban lexikális tudásukat ötödik osztályos gyerekekkel és rendre szégyenletesen alul maradnak, szinte minden témában. Beleértve a matematikát is. Lássuk, Ön okosabb e, mint egy ötödikes?
  Ma reggel a Kossuth Rádióban hallottam, hogy bár a felnőtteken végzett tesztek eredményei még nem ismertek, elkezdték veszprémi önkéntes gyerekeken tesztelni a H1N1 vakcinát. Mivel a vakcina le van gyártva, rövidesen beindul a marketing gépezet, ami el fogja adni Önnek, nekem, minden embernek, aki ostobább, mint egy ötödikes.
  A számtan példa: Amennyiben egy millió fertőzött emberből a sertésinfluenza megöl 500 embert, hányat fog megölni 10 millióból? A helyes válasz természetesen 5000, és ez a hivatalos WHO által publikált arány a jelenleg ismert H1N1 változat veszélyességét illetően.
  Ez ugye elméleti szám, de ennyi halálos áldozata lenne egy minden magyar állampolgárra kiterjedő influenza járványnak. Jegyezzük meg ezt a számot, mert még visszatérünk rá.
  Mit felejtettünk el 33 év alatt?
  Talán többen olvastak arról, hogy 1976-ban volt már egy sikertelen sertésinfluenza-oltóanyag kampány, ami több száz ember idegrendszerében okozott helyrehozhatatlan kárt, miközben sokakat megbénított. Az orvosok még nevet is adtak a tünetnek: Guillain-Barre szindróma. Nem tudom, miért nem a Mérgező-Védőoltás szindróma nevet kapta – talán túl beszédes elnevezés lett volna.
  Mindenesetre tény, hogy az orvosok nem voltak tisztában az oltóanyag hosszabb távú hatásaival és ez emberek százainak életét tette tönkre. A tagadás mit sem segít a dolgon. Emlékezzünk csak az autizmus és a csecsemőkori védőoltások kapcsolatára. Azt is évtizedeken át tagadták, mire 2003-ban az Egyesült Államok kormánya elfogadta a higanyt tartalmazó oltások káros hatásairól szóló tanulmányokat, és azóta folyamatosan vonják ki ezeket az oltóanyagokat a használatból. Az emberi szervezetbe bejutó anyagok határértékeit meghatározó amerikai kormányhivatal, az EPA (Környezetvédelmi Ügynökség) 2003-as adatai szerint egy 2 hónapos csecsemő a megengedett higanydózis 129-szeresét kapta az oltásokkal. Nem csak az amerikai csecsemő, hanem a magyar is, csak az ÁNTSz nem ért rá ezzel foglalkozni, mert a vitaminok betiltásával van elfoglalva.
  És persze van egy csomó dolog, amit sem az ÁNTSz, sem a gyógyszeripar nem szeretné, ha Ön megtudná:
  1. A védőoltás, amit rövidesen rászabadítanak a gyerekeinkre, lóhalálában készült el. Állami és ENSz rendeletek biztosították, hogy a gyártás előtt ne kelljen a szokásos teszteket elvégezni a rövid és hosszabb távú mellékhatások tekintetében.
  2. A védőoltás olyan adalékanyagokat tartalmaz, amik azonnal gyulladásos tüneteket okoznak a szervezetünkben. Ezek miatt várhatóak a korábban is nagy arányban jelentkező idegrendszeri elváltozások.
  3. A védőoltás akár meg is növelheti a tényleges influenzával kapcsolatos halálozási arányt amiatt, hogy megváltoztatja (elnyomja) a szervezetünk normális immunválaszát egy igazi vírusra. Nincs semmi statisztikai bizonyíték arra vonatkozólag, hogy bármi előnye származna azoknak, akik beoltatták magukat korábban, más járványok esetén. Ezt nem méri senki.
  4. Az orvosok a mai napig nem tudják, ténylegesen mi okozta az 1976-os paralízises megbetegedéseket a védőoltást kapott emberek között, ennek ellenére ismét be akarnak oltani mindenkit.
  5. Ha Ön vagy családtagja belehal a védőoltásba, vagy komolyan beteg lesz tőle, a gyártó cég nem felelős ezért. A kormány teljes mértékben átvállalja a felelősséget tőlük és fizeti őket mennyiségi és nem minőségi alapon. A kormányok felelősségét itt most nem minősíteném.
  6. A D-vitamin, messze hatékonyabbnak bizonyult minden influenza védőoltásnál, de mindenki jobban jár, ha ezt Ön nem tudja meg.
  7. A gyógyszergyártó cégek, akik érdekeltek az oltóanyag gyártásban, milliárdokat tesznek zsebre a következő hónapokban, amit az adóhatóság megemelt adók formájában vesz ki az Ön és az én zsebemből.
  8. Amikor itt lesz a járvány és elkezdenek az emberek belehalni a betegségbe, sokan közülük olyanok lesznek, akik kaptak az oltásból. Az orvosok pedig ezt is meg tudják magyarázni szokásos “gyógyszerlogikájukkal”: a megmentettek száma sokkal nagyobb, mint azoké, akiket elvesztettünk. Persze a megmentettek száma nem ismert, az egy fikció. Mivel a krónikus betegek közül legelőször azokat oltják be, akiknek a legsúlyosabbak a betegségtünetei, nem is lesz nehéz megmagyarázni, hogy amúgy is meghalt volna. Krónikus betegségnek minősülnek az idült légúti betegségek, a krónikus szív- és érrendszeri betegségek és veleszületett vagy szerzett immunhiány.
  9. Ha valamire, egy dologra jó lesz a következő hónapok védőoltás kampánya: a hatóságok fel tudják mérni és be tudják azonosítani azt a birka tömeget, amelyiket bármikor, bármilyen veszéllyel megijesztve sorba lehet állítani védőoltásért vagy bármiért, amit el akarnak adni nekik. A későbbi ilyen kampányokat olcsóbbá teheti egy ilyen címlista.
  10. Az elmúlt hónapokban millió szám fertőződtek meg emberek a H1N1 vírussal és gyógyultak meg anélkül, hogy bármi kezelést kaptak volna. A legtöbben észre sem vették, hogy influenzások voltak, mert a H1N1 fertőzés lefolyása enyhébb a korábban megszokott influenzákhoz képest.
  11. Az egészségügyi dolgozók mindössze 30%-a adatná be magának vakcinát, miközben a 70%-uk nem, vagy még gondolkodik. A legtöbben (60%) a várható mellékhatások miatt aggódik. Ez derül ki 1500 egészségügyben dolgozó angol nővér körében végzett felmérésből.
  Számoljunk tovább:
  Hány embert kell beoltani a vakcinával, hogy megmentsünk EGYETLEN életet a sertésinfluenza következményeitől?
  Figyelem! Ez a kérdés sosem fog a vezető médiákban elhangzani. Mivel a becsületes válasz nem az, amit az emberek hallani szeretnének…
  A válasz mindenesetre elég egyszerű. Amennyiben feltételezzük, hogy a vakcina 100%-ban hatékony (ami azt jelenti, hogy megakadályozza a halált, ami egyébként bekövetkezett volna), egy élet megmentéséhez 2000 embert kell beoltani. Ez az arány számos médiában megjelent, mint ennek az új vírusnak a veszteségi aránya.
  Mivel azonban nincs 100%-os hatékonyságú oltóanyag (messze nincs), nézzünk egy hasonló esetet. A szezonális influenza oltóanyagok esetén 1%-os hatékonyságról beszél a tudomány. A halálos esetek 1%-ában hatékony, amire a tudomány lelkesen tapsol, mert “minden egyes élet értékes”. Viszont ha ezt az arányt az új influenza oltóanyaga sem szárnyalja túl, a képletünk úgy alakul, hogy 200000 embert kell beoltani EGYETLEN élet megmentése érdekében.
  Ha ezt beszorozzuk egy oltóanyag költségével, azt kapjuk, hogy EGYETLEN élet megmentése a H1N1 vírussal szemben 200-800 millió forintba kerül, attól függően, hogy melyik patikában szerezte be az ember az oltóanyagot.
  Az oltóanyag gyártói persze optimistábbak nálunk. Szerintük a halálos esetek közel 10%-ában lehet hatékony a védőoltás. Ha nekik lesz igazuk, 10 embert mentett meg a 200000-ből a vakcina, miközben tudja Isten, mennyit öl meg a vakcina maga ebből a 200000-ből.
  Kinek ennyire értékes 1 élet?
  Az egészségügyi politika persze nem a józan ész alapján működik. Az politikai alapon működik. A politikusok pedig aszerint működnek, hogy “csinálni KELL valamit”. A reformok reformját is megreformálják, mert azt várja el tőlük a választó, hogy változtassanak, mert most nem jó. Ezért ők csinálnak valamit, mert az jobb, mint semmit sem csinálni vagy mondani. Mellrák ellenes program rákot okozó sugárzással tesztelve, tanulási nehézségek pszichiátriai tesztelése és kezelése drogokkal, éppen ilyen kényszertevékenységek, amit politikai kényszercselekvések szülnek.
  200000 embert beoltani egy teszteletlen oltóanyaggal annak érdekében, hogy megmentsünk egyetlen életet, miközben ennél jóval több fog belehalni az oltásba magába, szintén elgondolkodtató – nem? Ha a józan ész alapján közelítjük meg. Persze politikai és pénzügyi szempontból ez a helyes választás. Ha nem teszünk semmit, nincs pénz és még le is váltanak a következő választásokkor.
  Lássuk: az Ön esélye 1:1 arra, hogy egy teszteletlen vakcinával oltják be, miközben 1:200000 az esélye annak, hogy Ön lenne az a szerencsétlen, aki belehal egy sertésinfluenza fertőzésbe. Amennyiben ezt szeretné más megközelítésbe helyezni, ennek több nagyságrenddel kisebb az esélye, mint annak, hogy Önt villámcsapás végzi ki az élete során (1:5000). Forrás: NOAA
  Matematikailag kifejezve: abban reménykedni, hogy a védőoltás védi meg a sertésinfluenza okozta haláltól kisebb, mint annak, hogy telitalálata lesz a lottón. És mellesleg a lottózásnak nincsenek várható idegrendszeri károsodást okozó mellékhatásai.
  A lottóra szokták mondani, hogy az egy adófajta azon emberekre kivetve akik nem tudnak számolni. A védőoltás pedig most egy olyan adónemmé lépett elő, amit azok az emberek fizetnek meg, akik nem értenek az egészséges élethez.
  Az influenza védőoltás nélkül is túlélhető. Rendszeres kézmosás, napi fél óra mozgás a szabad levegőn, D-vitamin, C-vitamin és cink, szelén és egyéb ásványi-anyagok bőséges mennyiségben, este egy hideg vizes zuhany tökéletes védelmet biztosít. És a mellékhatásai is kellemesek. Például a férfiak potenciája, a nők életkedve egyaránt visszatér tőle. Ez mind nem mondható el a vakcináról.

 8. Jeniszej szerint:

  Igy igaz!

 9. vermes szerint:

  Ez a Rockefeller-maffia újabb pénzszerzési trükkje.

 10. Gordon szerint:

  … igen és a Föld tulajdonképpen korong alakú. Ha pedig túl sokáig hajóznánk nyugat felé, akkor lepottyannánk. Jaj Istenem, végigolvasni is fáj ezt a sok baromságot, amit leírtatok. Hagyjátok már abba, mert hanyattesek a székről röhögésemben.

 11. miska72 szerint:

  Gordon már megkapta a vakcinát. Őt már manipulálják.

 12. miska72 szerint:

  🙂 🙂 🙂

 13. lolka szerint:

  miska72:
  Kössz, hogy megtaláltad és felraktad. Az ember sok kis mozaikhoz jut itt-ott és össze tud rakni egy képet ami már régóta létezik, csak egyben még nem láttuk. Minden ilyen kis darabka kincset ér pl. a recepten ott van a BNO kod ezek összefutnak egy számitogépre és egy adott ország egészségi állapota felmérhető stb.

 14. lolka szerint:

  Gordon:
  Sz…….rdolog amikor nem tud dönteni az ember igaz ? Egy-két Tengelici eset és menni fog a döntés. A politika az nagyon de nagyon csunya dolog, kilenctizenegy…mennyi ártatlan ember,- bár soknak szoltak aznap ne menjenek dolgozni, ugye a gondviselés milyen tud lenni?- a”véletlen” fojtán mennyien meguszták….

 15. Gordon szerint:

  A boszorkányégetést mikor rendezitek? Majd küldjetek már meghívót, mert elmennék… A nanocsipjeim a bőrömön és a húsomon keresztül csinálnának felvételeket az eseményről és továbbítják azt titkos műholdakon keresztül egy – természetesen szintén titkos – földalatti bunkerba, mely a Mojave sivatag alatt van mélyen elrejtve. Az ottani UFO technológián alapuló szuperszámítógépek alig várják hogy miska72 és vátesz szervezetének adatait elemezhessék, hasonlíthassák össze. 😀

  Igen, igen, lassan kezd kirajzolódni a valóság: Nagy az Isten állatkertje, és alacsony a kerítés…

 16. Gordon szerint:

  Ja, vermesről elfeledkeztem, ki 21. századi korszerű Robin Hood-ként csap le a gazdagok asztalára és miután elvette azok tulajdonát és pénzét, visszaadja azt jogos tulajdonosaiknak, szegény váteszhez hasonló jobbágyoknak. 😀

 17. Gordon szerint:

  Az igazán szomorú az, hogy a milyen gyorsan felejt a társadalom. Érdemes lenne a sok okoskodás, nanocsipezés helyett fellapozni Európa járványtörténetét leíró forrásait. Rájönnénk, hogy egyáltalán nem az a természetes állapot amiben ma itt élünk. Vagyis a járvány mentesség. A világ fejlettlenebb pontjain a járványok ma is tízezrek és százezrek életét teszik tönkre. Szerencsés helyzetünket pedig a védőoltások elterjedésének köszönhetjük, és nem a magyar gyümölcsnek.

  Fontos a gyümöcsök fogyasztása, mert jót tesznek a szervezetnek, de a pusztitó járványoktól baromian nem védenek meg senkit. Nem is értem, hogy tanult emberek miért írnak olyan sületlenségeket, hogy csak egy kis gyümölcsöt kell enni ahhoz, hogy minden rendben legyen.

 18. Jeniszej szerint:

  Igaz:
  “világ fejletlenebb pontjain a járványok ma is tízezrek és százezrek életét teszik tönkre”
  Általában a járványok ott pusztítanak a legjobban, ahol csont soványra lefogyott, szinte mumifikálódott emberek milliói élnek a napi megélhetési szint alatt mélyen. Tiszta ivóvíz, minimális higénia nélkül tengetik életüket.
  A kifejezhetetlen alultápláltság, vitamin hiánya és egyéb létfenntartáshoz szükséges javak teljes nélkülözése, nagyon jó táptalajt, biztosit a különböző virusnyavaják kitermelődéséhez.
  Erre sokszor rásegíthetett a felelőtlen emberek kísérletezgetései, a néha itt-ott felröppent híresztelések alapján.
  Árthatott a biológiai fegyverecskék gyanánt kitalált mérgek is.(Csak úgy megemlítem)

 19. Gordon szerint:

  Ahol kajára sincs pénz, ott nyilván védőoltásra se lesz. Ez nyilvánvaló. Egyébként nem törvényszerű, hogy Afrikában olyan hatalmas nyomor legyen, mint amiről néha hallunk. Sokmindenki felelőssé tehető az ottani állapotokért, de legfőképpen a helyi politikai és értelmiségi elit, akik a gyarmattartók távozása után sem volt képes normalizálni az egyszerű emberek életkörülményeit (sőt, sok helyen még mindig az egykori gyarmattartók által kiépített infrastruktúrát használják). A helyi hatalmi elit láthatóan képtelen túllépni a helyi ellentéteken. Az életszinvonal növeléséhez viszont legfőképpen békére lenne szükség. Aztán jöhetnének az oktatás, az egészségügy, és a technológiai fejlesztések. De ez hosszú…

 20. Jeniszej szerint:

  A legnagyobb veszély a mai világban a laboratóriumokból megszökött kisurrant az emberi furfanggal kitenyésztett vírusok, amit emberek az emberiség az ellenségük kiirtására kotyvasztanak. Beszélik a HIV vírus is így született.(majmok)

 21. miska72 szerint:

  Gordon, kárhogy a képeket nem tudtam feltenni.

 22. miska72 szerint:

  Ezt a cikket e-mailben kaptam.
  De ezen azért elkell gondolkodni.
  Vagy nagy aki azt a cikket megírta, akkor az írhatna fantasztikus könyveket.

 23. Gordon szerint:

  Sok-sok kéretlen levelet kapok e-mailben, és eszemben sincs mindent elhinni, amit ismeretelen emberek küldözgetnek nekem valahonnan. Túl sok sci-fi-t néztetek.

 24. miska72 szerint:

  GORDON, NEM ISMERETLEN KÜLDTE.

Itt lehet hozzászólni !