Most az MSZP-s politikus autóit foglalta le a végrehajtó

Emberére akadt a csepeli mesemondó

Csepel.info

Takács Krisztián leragasztás

Most már biztosan megvan a politikusi Darwin díj idei nyertese a csepeli Takács Krisztián személyében, akinek a Thomson típusú televíziója után két autóját is lefoglalta a végrehajtó – értesült a Csepel.info.

Az MSZP-s politikusnak eredetileg becsületsértés miatt kellett volna tízezer forintot fizetnie, ám ő minden  alkalommal meséket adott elő arról, hogy miért nem tesz eleget kötelességének. A végrehajtónak nem jött be a mellébeszélés, és láthatóan be akarja vasalni az időközben többszörösére nőtt tartozást. Mivel továbbra sincs arról tudomásunk, hogy Takács Krisztián fizetett volna, a történet még folytatódhat, a tartozás pedig százezresre dagadhat.

Mese, mese, meskete

Mióta a bíróság magánokirat-hamisítás miatt 1 év próbára bocsátotta, majd sikkasztás vádjával indult ellene büntetőper, Takács Krisztián egyre nagyobb mesélővé érett. Abban a becsületsértés miatt indult büntetőperben, amelyet a csepeli bíróságon április 8-án vesztett el, például azt állította, hogy semmi köze nincs a saját internetes blogján a saját fényképével közzé tett véleménycikkéhez. Takács a Facebook-on is megosztotta a becsületsértő cikket, amiről később azt mondta, hogy nemcsak, hogy nem ő írta, de nem is tudott róla.

A bíróság ezek után Takács Krisztián védekezéséről és Szenteczky János MSZP-elnök vallomásáról is azt jegyezte meg, hogy „mese”, és ilyen hiteltelen történet elképzelhetetlen. Amikor kimondták Takács bűnösségét, ő ezt tudomásul vette, és az ítélet ellen nem kívánt fellebbezést benyújtani. 15 napon belül kellett volna kifizetnie a tízezer forintos bűnügyi költséget. Nem tette meg, a fizetés határideje április végén járt le, így végrehajtás indult ellene.

Az MSZP-s politikus július 14-én az Origo érdeklődésére elismerte, hogy nem fizetett. A lapnak azt állította, hogy még nem kapott semmilyen papírt, csekket. Azt várom, hogy kiértesítsenek – magyarázkodott akkor. Csakhogy ezek után sem fizetett, sőt akkor sem, amikor július 28-án bekopogott hozzá a végrehajtó. Ezért lefoglalták a Thomson típusú televízióját. A végrehajtó a dokumentumok szerint  közölte vele, hogy akár részletfizetést is kérhet, és a sajtó is felkapta a végrehajtás hírét. Takács azonban újabb mesék előadásán túl megint nem tett semmit.

Tévé után autók

A Csepel.info birtokába került dokumentumok szerint az MSZP-s politikusnál augusztus 5-én jelent meg ismét a végrehajtó. Mivel ezt az alkalmat sem használta ki az adósság megfizetésére, a végrehajtó a politikus Suzuki Swiftjét és Volkswagen Boráját is lefoglalta. A televízió lefoglalásakor a tízezer forintos tartozás 34.060 forintra nőtt, ami az újabb lefoglaláskor újabb tízezrekkel növekedhetett. Mindent összefoglalva azonban – bizonyos értelemben – még a politikus lehet “előnyben”, hiszen a sikkasztási perében a vád szerint másfél millió forintos kárt okozott a csepeli adófizetőknek – vagyis ő maga ennyivel gazdagodhatott.

Takacsauto01

Takacsauto02

Dokumentumok az autók lefoglalásáról

Takács ellen egy másik becsületsértési ügy is folyamatban van. Amikor ugyanis a választási kampány hajrájában éppen a Fidesz-KDNP plakátjait rongálta meg és ragasztotta le, egy fideszes képviselőjelölt ezt meglátta és számon kérte tőle. Az őrjöngő MSZP-s politikus erre rátámadt a képviselőjelöltre, és összekente plakátragasztóval. Az esetről pár perccel a támadás után Ábel Attila alpolgármester készített videót, akit Takács szintén összekent ragasztóval. A politikus az agresszív fellépését utólag azzal magyarázza, hogy azért tette, mert lekommunistázták. Korábban ilyenről nem beszélt.

A másik csepeli Darwin-díjas

2013-ban Takács Krisztián párttársa, barátja és főnöke zsebelhette be a politikusi Darwin-díjat, miután közérdekű adatkérésben járt utána, hogy milyen jutalmakat és prémiumokat kaptak a csepeli önkormányzat vezetői. Az önkormányzat akkurátusan kikereste és nyilvánosságra hozta az adatokat. Így derült ki, hogy amíg a fideszes politikusok egyetlen fillér jutalmat nem vettek fel, Szenteczky János MSZP elnök, a közérdekű adatok kikérője a fizetésén felül 37 millió forint jutalmat és prémiumot kapott összesen.

Apple gép, márkás ruha és óra, arany mandzsettagombok, elegáns környezet, vadászatok és világjárás az MSZP-s elnök kedvencei. Mondanunk sem kell, az MSZP-s önkormányzati vezetés a százmilliós jutalmak felvétele után a párt éhségmenetében is feltűnt

De nem ő volt az egyetlen. Tóth Mihály MSZP-s polgármester 2002-2010 között a fizetésén felül csak jutalmak formájában 16,8 millió forintot, Orosz Ferenc alpolgármester 36,7 millió forintot, Horváth Gyula alpolgármester 17,3 millió forintot, Borsány György alpolgármester pedig 7,7 millió forintot kapott a csepeli adófizetők pénzéből. Polgár György politikai főtanácsadó, MSZP-s “kerületi cenzor” jutalmai is több mint tízmillió forintba kerültek a csepelieknek, pedig cenzor elvileg a rendszerváltás óta nem lehetett Magyarországon. Az önkormányzat adatai szerint így a járulékokat is beleszámítva 2002-2010 között csak az MSZP-s kerületi felsővezetés jutalmaira több, mint 100 millió forintot költöttek el az adófizetők pénzéből.

Csepel.info

11 hozzászólás “Most az MSZP-s politikus autóit foglalta le a végrehajtó” bejegyzésre

  1. Grün Izidor szerint:

    “becsületsértés miatt kellett volna tízezer forintot fizetnie”
    .
    Ki lehet vajon az a a fityeszes politikus akinek a becsületét 10 000 azaz tízezer forintra taksálják?!
    Ennyire nem lehetnek olcsó jánosok! 😀 😀

  2. felix szerint:

    Kedves Krisztián.
    Mi a faszért nem fizetsz már? Ha mástól nem, de a Végrehajtótól megtudhattad, hogy mennyit hol és hogyan kel fizetned.
    A továbbiakban már semmi kifogásod nem lehet.
    Ideje lenne elhúznod a picsába a politikából.
    A budapesti MSZP.-nek, meg ébresztő, vagy a következő választáskor Krisztiánt a fidesz fogja kiplakátolni.

  3. felix szerint:

    A cikk írójának.
    Okoska.
    A károkozás nem feltétlen jár gazdagodással.
    Tudod 21-re nem kell már lapot húzni, mert az hülyén jön ki.

  4. Tóth Mária szerint:

    Csak így tovább! Lassan a lakás kerül ebek harmincadjára. Nem kellene inkább fizetni?

  5. ebihal szerint:

    A közelmúltban kirúgtak egy végrehajtót a kamarából, mert a követelés többszörösét
    foglalta le. Feltételezem a 2 autó értéke még kilóárban is több mint néhány tízezer
    forint.
    Az igaz, hogy jutalmat nem vettek fel a mostaniak, de juttatást annál inkább kaptak.
    A szolgálati gépkocsik üzemanyag költsége, szervizelése, téligumi, biztosítások,
    mosatás, nem beszélve az amortizációról! Éves szinten ez is közel van a 2 millához
    darabonként. Ezek sem fognak sokkal kevesebbe kerülni!

  6. fghfjhgkjhk szerint:

    Április 8-a óta, hogyan is lett 10.000,- Ft-ból 700.000,- Ft.?
    Azért ez érdekes…

  7. felix szerint:

    Az MSZP. összedobhatná már a pénzt, mert nem anyagiakban is sokba kerülhet mostantól a dolog.

  8. katona szerint:

    Ritka tahó alak ez a Takács. Lejáratja a a pártját és szégyent hoz a tisztességes, jogkövető baloldali emberekre.

  9. […] egy korábban a Csepeli Munkásotthon előtt szabálytalanul parkoló autóval. Ezt az autót pedig láttuk már lefoglalva is, tulajdonosa ugyanis nem más, mint a becsületsértés miatt elmarasztalt, de fizetni elfelejtő […]

  10. […] Takács Krisztián a csepeli önkormányzat kárára követte el a bűncselekményt bűnsegéd minőségében, míg a másik vádlott, K. I. az elkövetésért felelt. A csepeli önkormányzat az okozott kár megtérítésére eljárást indított, ám a politikusnak ezen felül is vissza kell fizetnie pénzt az önkormányzatnak. Ez utóbbit mulasztotta el. Nem először. Korábban egy becsületsértési pere után „felejtett el” fizetni. Emiatt a végrehajtó lefoglalta a politikus Thomson típusú televízióját, majd – miután továbbra sem fizetett – a két autóját is. […]

Itt lehet hozzászólni !