Lefoglalták az MSZP-s politikus televízióját

Takács szerint megint más volt a hibás

Csepel.info

Szenteczky_Takács_Mesterházy_blog

Takács Krisztián és párttársai nagy mesélők, de a bíróságot és a végrehajtót ez nem hatotta meg

Lefoglalták Takács Krisztián csepeli MSZP-s képviselő Thomson típusú televízióját, miután a politikus még mindig “nem tudta” kinek és hol kellene befizetnie a bíróság által becsületsértés miatt megállapított bűnügyi költséget – értesült a Csepel.info.

Mióta Takács Krisztiánt a bíróság magánokirat-hamisítás miatt egyszer már 1 év próbára bocsátotta, majd sikkasztás vádjával indult ellene büntetőper, az MSZP-s politikus egyre nagyobb mesélővé érett. Abban a becsületsértés miatt indult büntetőperben, amelyet a csepeli bíróságon április 8-án vesztett el, például azt állította, hogy semmi köze nincs a saját internetes blogján a saját fényképével közzé tett véleménycikkéhez.

Takács Krisztián 2015-08-05 13.02.35

Sajnos a jegyzőkönyv kézzel írott szövegét nehéz elolvasni

A bíróság azonban Takács Krisztián védekezéséről és Szenteczky János MSZP-elnök vallomásáról is azt jegyezte meg, hogy „ez mese”, ilyen hiteltelen történet elképzelhetetlen. Amikor a bíróság elmarasztalta a politikust becsületsértés miatt, a vádlott ezt tudomásul vette, és az ítélet ellen nem kívánt fellebbezést benyújtani. Az MSZP-s politikusnak a jogerős ítéletet követően 15 napon belül kellett volna megfizetnie a mindössze 10 ezer forintos bűnügyi költséget, azonban ezt nem tette meg. A fizetés határideje április végén járt le, így végrehajtás indult ellene.

A szocialista politikus július 14-én az Origo érdeklődésére elismerte, hogy nem fizetett. A lapnak azt mondta, hogy azért, mert még nem kapott semmilyen papírt, csekket. Azt várom, hogy kiértesítsenek – magyarázkodott akkor. A jelek szerint azonban a politikus a bűnügyi költséget később sem fizette ki, így július 28-án már a végrehajtó kopogtatott be hozzá, és egyben lefoglalta Takács Krisztián Thomson típusú televízióját. Mivel sajnos a kézzel írt lefoglalási jegyzőkönyv nagyon nehezen olvasható, azt már nem tudtuk kiolvasni, hogy mi történt ez után.

Takács Krisztián leragasztás

Takács ellen egyébként a sikkasztás vádjával indult eljárás mellett egy másik becsületsértési ügy is folyamatban van. Amikor ugyanis a választási kampány hajrájában éppen a Fidesz-KDNP plakátjait rongálta meg és ragasztotta le, egy fideszes képviselőjelölt ezt meglátta és számon kérte tőle. Az őrjöngő MSZP-s politikus erre rátámadt a képviselőjelöltre, és összekente plakátragasztóval. Az esetről pár perccel a támadás után Ábel Attila alpolgármester készített videót, akit Takács szintén összekent ragasztóval. A politikus az agresszív fellépését utólag azzal magyarázza, hogy azért tette, mert lekommunistázták. Korábban ilyenről nem beszélt.

Takács szerint megint más volt a hibás

“Korábban a fideszes vezetésű önkormányzat újságjának, a Csepel.info-nak egy engem támadó munkatársára tettem olyan kijelentést, amiért első fokon 10 ezer forintos bírságot kaptam. Úgy döntöttem, inkább fizetek. Meg is kérdeztem a bírót, ezt hogyan tehetem meg, mire azt a választ kaptam, hogy majd kiértesítenek. Ám július végén kopogtatott a végrehajtó.” – mesélt a történtekről Takács Krisztián a Blikknek. Valóban mesélt, mivel az újságíró, aki a becsületsértési pert megnyerte az MSZP-s politikus ellen, a Csepeli Hírmondónak dolgozik, nem a Csepel.info-nak, Takács pedig tudott az elmaradásáról, sőt az Origo-nak nyilatkozott is arról. A Csepel.info ráadásul nem önkormányzati lap, és Takács Krisztián a szemtanúk szerint nem kérdezte meg a bírótól, amit a Blikknek állított.

“Kénytelen vagyok a már nagyobb összeget kifizetni, de panaszt teszek. Az előzetes ígérettel szemben sem engem nem értesítettek, sem az ügyvédemet, és úgy vélem, ez szánt szándékkal történt.” – mérgelődött a Blikknek a politikus.

Csepel.info

31 hozzászólás “Lefoglalták az MSZP-s politikus televízióját” bejegyzésre

 1. Lovas szerint:

  Ez a fazon soha nem a nagy eszéről volt híres. 😀

 2. felix szerint:

  És nem is lesz.

 3. Grün Izidor szerint:

  Majd a Tv. helyett felkapcsolja a kislámpát!
  Több fényt ad és nem ugat hülyeségeket! 😀

 4. Bugi szerint:

  Azért elég nagy bátorság mindezek után a bíróra kenni az egészet. Mármint úgy értem, hogy Takács úgy bátor, ahogy a viccbéli cigány lova.

 5. felix szerint:

  Bugi.
  Van valami bizonyíték arra, hogy kapott csekket vagy értesítést vagy valami hivatkozási azonosítót ami alapján fizetni tudott volna?

 6. bolha szerint:

  Legközelebb a a kocsiját fogják elvinni. Csak szólok….. mert sok esze nincsen.

 7. Lovas szerint:

  Felix, tuti, hogy ott volt a tárgyaláson. Ezek után már csak fizetni kell, nincs sárga csekk. A bíróság sem mondhatott ilyet.

 8. felix szerint:

  Lovas.
  Az nem úgy van, hogy ítélet után a kasszához megyünk és fizetünk.
  Az a minimum, hogy kapsz egy hivatalos értesítést a kötelezettségről és vagy egy csekket vagy egy bankszámlaszámot és egy rendeltetési valamit, hogy fizetni tudj.
  Arról nem beszélve, hogy csak jogerőre emelkedés után kell fizetni.

 9. Lovas szerint:

  Nem úgy van. Megadják a számlaszámot. Ennyi.

 10. Grün Izidor szerint:

  Lovas!
  Te meg bírnál jegyezni egy számlaszámot kapásból?!
  Egyébként hol vannak a fizetésre felszólítások plusz a fenyegetőlevelek, hogy wazze pengess le ennyit mert visszük a tévét! 😀 😛

 11. felix szerint:

  Amíg csak szóban van meg az ítélet, addig bakfitty.
  Még a hagyatéki eljárásról is csekk jön.

 12. Grün Izidor szerint:

  felix!
  Negyedik éve havonta vegzálnak egy befizetetlen bírság miatt!
  Úgy gondolom megvárom amíg eléri egy tv. árát és vihetik! 😀 😛

 13. bolha szerint:

  A jogerős ítéletben minden benne van. Az is, hogy fizetni kell. Az hagyján, hogy szegény Takácsnak nincs sok esze, de van ügyvédje is, akinek az lett volna a dolga, hogy szól, de nem szólt. Ehelyett jól megfejte a többszörösen idióta Takácsot.

 14. felix szerint:

  Egy ügyfelemnek egyszer adósság fejében lefoglalták a pénztárgépét.
  Egy nagy teherautóval mentek érte, majd nem sokára visszavitték neki mert nem tudták értékesíteni. A tartózását megemelték a szállítási és eljárási költségekkel.

 15. felix szerint:

  bolha!
  Gondolom, hogy már rég láttuk volna a jogerős ítéletet, ha valóban benne lenne a mennyit és hova. Itt általában nem gond az ilyesmit nyilvánossá tenni.

 16. bolha szerint:

  Én is tudok hasonló történeteket, mint félix.
  Lehet, hogy Takács Thomson tévéje megér 100 ezret, de mire ide-oda fuvarozzák, a végén megint mínuszban lesznek, mert a szállítási költség (plusz csomagolás, hercehurca stb.) piszok drága.
  Azért Takács ügyvédje is megéri a pénzét….

 17. Grün Izidor szerint:

  felix!
  Lenne nyálverés!
  Itt a csekk és a fizetésre kötelezett nem akar fizetni a jogerős bírósági ítélet ellenére!
  De miért akarna, van aki imád elmenni a végsőkig, az olyan szabaccságharcos tettnek tüntethető fel! 😀 😛

 18. bolha szerint:

  Félix!

  Takács is elismerte, hogy jogerősen elítélték és fizetnie kell — minek kéne ezt még nyilvánossá is tenni? Takácsnak más dolga nem lenne, mint fizetni, ehelyett meg van sértődve, hogy viszik, ami nem az övé.

 19. Grün Izidor szerint:

  bolha!
  “Takács is elismerte, hogy jogerősen elítélték és fizetnie kell — minek kéne ezt még nyilvánossá is tenni? ”
  Ezt talán beszéld meg azzal aki nyilvánosságra hozta! 😀 😛

 20. felix szerint:

  bolha.
  Az ítéletnek arra a részére gondoltam, ahol a fizetési lehetőség, mód van megadva, mert akkor ugye nincs miről beszélni.

 21. bolha szerint:

  Félix!

  Csak nem gondolod, hogy a bíróság külön kérvényeket nyújt be Takácsnak, hogy fizesse ki a tartozását, amikor a tudtára adták a kötelezettségét? Hol élsz te?

  Takáccsal jogerősen közölték (szóban, írásban), hogy 15 napja van a fizetésig, ami ugye áprilisban lejárt. Most meg augusztus van, és Takács nem érti, mire ez a sietség… Persze, hogy kopogtattak nála!

 22. bolha szerint:

  Ja, és még annyit, hogy ott volt Takács mellett egy állítólag jogot végzett ügyvéd, akinek minimum tudnia kellett volna, hogy ilyenkor mi a teendő. Bár lehet, az ügyvédje szándékosan megszívatta Takácsot, mert Takács nem fizetett neki elég órabért.

 23. felix szerint:

  Bolha!
  Éppen azt mondom, hogy itt azt kéne megmutatni amit írásban kapott.
  Biztosan rendelkezésre áll az ítélet teljes szövege, nem csak a foglalási jegyzőkönyv.

 24. felix szerint:

  Az ügyvéd szolgálati ideje a jogerővel egyidejűleg lejárt.

 25. bolha szerint:

  Az ügyvéd azért odasúghatta volna Takácsnak, hogy figyelj, 15 napod van a fizetésre! Ami persze le is volt írva papírra, de hátha Takács nem tud olvasni.

 26. Lovas szerint:

  Úgy látom legalább abban egyet értünk, hogy az MSZP-nek sikerült egy féleszűt képviselővé választani csak azért, mert Szenteczky seggéből nő ki. 🙂

 27. sarolta szerint:

  Azért abba gondoljunk csak bele, hogy mi lett volna, ha az öreg alkoholista Horváth nyeri a választást, és Takácsból helyettest csinál. Azt mondják, ez volt kitalálva.

  Ez milyen megalázó lett volna Csepelnek?!! Így is tök ciki, hogy egy ilyen butácska ember képviselhet minket.

 28. Lovas szerint:

  Én úgy hallottam, hogy szittyós Gyulának a megállapodás szerint enyves Janit kellett volna első helyettesének kineveznie.

 29. felix szerint:

  Lovas!
  Szerintem maradhatunk abban.

 30. katona szerint:

  Így néz ki a csepeli MSZP: Szenteczky és Takács. Egyik sem jogkövető, mind a kettő bűnöző. Hol van egy tisztességes MSZP-s, aki végre eltakarítaná őket?

 31. Tóth Mária szerint:

  Csepel büszkesége a nagy mesemondó.

Itt lehet hozzászólni !