A csepeli SZDSZ-elnök éber őrei

Magyar Hírlap

Murus

Új hordók Murus feliratos autóban 2007. június 28-án a galvániszap-telepen – Kál Károly a szerződés szerint június 13-tól  “felügyelte” a galvániszap telepet

Továbbra is nyugtalanítja a csepeli Fidesz-szervezetet az a gazdasági összjáték, amelyben a helyi SZDSZ-elnök Korund Kft. cégének a szocialista kerületvezetés 1998 óta számtalan megbízást adott, összesen több mint százmillió forintért. A Korund Kft. őrizte a galvániszapot akkor is, amikor a veszélyes hulladék mennyisége gyanús körülmények között megnőtt, 25,7 millió forintos többletköltséget okozva az államnak.

A jogszerű, de ellenzéki vélemény szerint etikailag erősen kifogásolható üzleti összefonódásra az hívta fel Csepelen a figyelmet, hogy nemrég kifosztottak egy játszóteret, amelyre a Korund Kft. járőrei vigyáztak. Az SZDSZ-es cégtulajdonos, Kál Károly azzal védekezik, hogy a járőrszolgálat nem azonos az állandó felügyelettel.

(A Magyar Hírlap cikkének végén nyilvánosságra hozzuk a Fidesz-KDNP 2007-es sajtótájékoztatójának és rendőrségi feljelentésének összefoglalóját – a sajtótájékoztatón elmondottakat a Csepel újság elhallgatta.)

Még kínosabb lehet a cégnek a csepeli Duna-parton felhalmozott galvániszap ügye. Amikor a fémhordókban tárolt szivárgó anyagot többéves halogatás után elszállították, a kedélyek elcsitultak. A környezetvédelmi tárca, bár korábban hetvenmillióra becsülték a költségeket, kifizette a százmilliós végszámlát. A galvániszap mellé ugyanis néhány hét alatt valaki még jó adag veszélyes hulladékot hordott, így végül 1200 tonna helyett 2300 tonnát kellett elszállíttatni. A galvániszapot is a Korund Kft. őrizte – állítja Németh Szilárd fideszes képviselő.

A Fidesz annak idején azt javasolta a csepeli vezetésnek, szállíttassa el saját költségén a kerület a veszélyes anyagot, és perelje vissza a pénzt. A javaslatot leszavazták. Kál Károly, a helyi SZDSZ-szervezet elnöke is az azonnali elszállítás ellen szavazott, s ezután bízták meg cégét, a Korund Kft.-t a terület őrzésével. Németh Szilárd szerint a megbízásra 1 683 586 forintot fizettek ki a város kasszájából. Júniusban jelzés érkezett, hogy további hordókat visznek a telephelyre. A Fidesz képviselői meggyőződtek a bejelentés helytállóságáról, fényképeket készítettek a teherautókról, s feljegyezték a rendszámokat. Feljelentést tettek, ám az ügyészség azóta is hallgat.

Kál Károly megkeresésünkre azt mondta, hogy abban az időszakban, amikor a bűncselekmény történt, vagyis felszaporodott a veszélyes hulladék, nem az ő cége őrizte a telephelyet. A szerződés szerint 2007. június 13-án délután kapták meg a feladatot, ami arról szólt, hogy kísérjék figyelemmel a műszaki takarás épségét. “Ez nem azonos a 24 órás állandó felügyelettel” – mondta Kál Károly, aki fényképekkel tudja igazolni, hogy a fóliával letakart és körülkötözött hulladék mennyisége az általuk felügyelt időszakban nem változott.

2007. július 2: az új hordók most már lefóliázva a többi galvániszapos hordó mellett (Kál Károly a Magyar Hírlapnak azt mondta, neki arról vannak fotói, hogy ezek a hordók nem voltak ott)

Kál Károllyal június 13-án kötötte meg az önkormányzat a szerződést, a fideszesek pedig még június 28-án is lefényképeztek olyan gépjárművet, amely hordókat szállított a telephelyre. Németh Szilárd reméli, parlamenti interpellációjukra választ kapnak a legfőbb ügyésztől arra vonatkozóan, hogy mire jutott a nyomozás.

Forrás: Magyar Hírlap

Döbbenet: nézze és olvassa végig a Fidesz elhallgatott sajtótájékoztatójának anyagát az eredeti PowerPoint bemutatón! (A bemutatón két elírás van: a Murus feliratú autón látható hordók június 28-án lettek lefotózva, Kál Károly cége pedig június 13-tól “felügyelte” a telepet.) Letöltés itt: ceghalo

5 hozzászólás “A csepeli SZDSZ-elnök éber őrei” bejegyzésre

  1. Laja szerint:

    Igen, emlékszem az akkori sajtós anyagokra. Ennek a Kálnak mindenben benne van a keze?

    Tényleg remekül hasznára válik Csepelnek.

  2. asdf szerint:

    Ott “segít” ahol tud.

  3. Gordon szerint:

    Úgy tűnik, hogy Kál egy igazi minden lében kanál.

  4. miska72 szerint:

    Én mióta mondom, hogy GAZEMBEREK VEZETIK A KERÜLETET! Rohadt szélhámos banda! A jegyző felel a törvényes működésért! ( a törvény szerint!)

  5. Politikamentesen szerint:

    Szerintem azért engedték be a MURUS gépkocsijait a hordókkal az őrzött területre, mert másutt a MURUS építkezésein őrizhetnek. (dupla haszon)

Itt lehet hozzászólni !