Kerületi wellness?

Helyi Téma

Mórahalom példáján szeretnék bemutatni a civilek a csepeli önkormányzatnak, hogyan lehet értelmes beruházásba kezdeni és jól működtetni azt. A dinamikusan fejlődő dél-alföldi kisvárosban a gyógyfürdő önkormányzati tulajdonban van, a befolyó összegből pedig a 6000 lelkes település profitál.

A Csepeli Zöld Kis-Duna-partért Egyesület többek között azért is küzd, hogy a Duna-parton tervezett lakópark, illetve wellnessberuházás ne úgy valósuljon meg, ahogy tervezik. Az egyesület nemrég fórumot rendezett, melyre meghívták Nógrádi Zoltánt, Mórahalom polgármesterét. – A településen a fürdő önkormányzati tulajdonban remekül működik, és a befolyó összegből számos más szociális és egyéb városi beruházást meg tudnak valósítani. Szeretnénk Csepel vezetésének is megmutatni, hogy nem feltétlenül kellene eladni a Duna-parti területet wellnessközpont építéséhez – mondta lapunknak Kanyik Csaba, a Csepeli Zöld Kis-Duna-partért Egyesület sajtókapcsolatokért felelős tagja.

Mórahalmon a fürdő önkormányzati beruházásként épült, és a mai napig a város tulajdonában van. A jegyárakból való 50%-os kedvezmény mellett a mórahalmiak számos más juttatásban is részesülnek a 300 ezer látogató után befolyt nyereségből, ugyanis a város a szociális juttatások egy részét – így például az ételszállítást – is ebből a forrásból oldja meg. Az egyesületi elnök tart attól, hogy a Duna-parti területtel kapcsolatban a XXI. kerületi önkormányzat hasonlóan jár el, ahogyan az Ibiza lakópark ügyében is tette.

– Félő, hogy a Németh Szilárd által többek között ez ügyben előterjesztett népszavazási kiírást addig húzza-halasztja majd a jegyző, amíg megszületik az elvi építési engedély. Akkor a vállalkozó elkezdheti a munkát, s innentől szinte visszafordíthatatlan a folyamat. Ugyanez történt az Ibiza lakóparkkal kapcsolatban. Hiába gyűlt össze 7000 aláírás, semmit sem ért. A fórumra meghívtak minden önkormányzati vezetőt, de csupán ketten jöttek el, Zupkó János, a terület fideszes képviselője, valamint Kál Károly, az SZDSZ-frakció vezetője. – Szlávik Zoltán kerületi beruházási főtanácsadó jelen volt, de amikor szerettük volna szóra bírni, közölte, magánemberként van jelen, tehát nem az önkormányzatot képviseli – folytatta Kanyik Csaba.

Az egyesület március 10-ére újabb fórumot tervez.

helyitema.hu

15 hozzászólás “Kerületi wellness?” bejegyzésre

  1. Öreg halász szerint:

    Olvastátok, hogy a Csepel újságban mi jelent meg?

  2. LB szerint:

    Mire gondolsz?

  3. Öreg halász szerint:

    Az ehhez kapcsolódó cikkre. Érdekes módon még a “tudósító” is megszólalt, hogy egy hozzászólót a sok közül cikizzen. Bezzeg a “civil” MSZP-s jelöltet nem tartották cikinek, meg azt sem, hogy véletlenül pont most, télen lettek olyan fontosak a hírei.

  4. maminti szerint:

    Mi, lakosok mit tudunk tenni az ügyben?

  5. Bubus szerint:

    Gondolom azt maminti, hogy nem mentek el a népszavazásra, mert a azt a gonosz Fidesz verte végig a bíróságon, az meg nektek egyenlő az MSZP-vel.

    Így az MSZP-sek jót nevethetnek mindenkin, de ti büszkék lehettek, hogy jól kiszúrtatok a Fidesszel. És mindenki él tovább, ahogy tud.

  6. miska72 szerint:

    Aki nem volt ott, sajnálhatja. Nagyon meggyőző bemutató, és beszélgetés volt a fórumon.

  7. Szila szerint:

    A Csepel Újságban az efgyé nyugodtan kiírhatja a terljes nevét, ha már a helyi lakosokat minősíti. A felszólaló hölgy (akit egyébként nem ismerek) döbbenetében mondta, amit mondott, az a:”nahát, ezt így is lehet csinálni?” érzése és a végletek átélése. Talán ennyi empatikus készség elvárható lehetne egy magát valamire tartó helyi tudósítótól. Bármilyen furcsa, – noha én végtelen büszke vagyok arra, hogy született csepeli lakos vagyok – nekem a gusztustalan a Csepel Újságban megjelent komment volt és nem a megdöbbent lakos megnyilvánulása. A döbbenet az valamennyiünkön tükröződött, kin így, kin úgy. Mert amit Mórahalom polgármestere felépített az rendkívüli és csodálatra méltó, amíg mi itt élünk a szennyben, mocsokban.

  8. maminti szerint:

    Kedves Bubus! Látod, ez a baj veletek. Felelőtlenül, információk nélkül dobálóztok a szavakkal. A februáli lakossági fórumon, ahol Mórahalom polgármestere tartott előadást, történetesen több csepeli Jobbik alapszervezeti tag és szimpatizáns is részt vett, sőt, Badacsonyi Zsolt is ott volt. Kis-Dunapart takarításon is voltnk páran. Meg mikor a gyerekemet kiviszem oda sétálni, rendszeresen összeszedem az uatmba kerülő szemetet. Igaz, nem vettünk fel Jobbikos pólót, és nem tartottuk fontosnak soha közölni, hogy mi ám a Jobbiktól jöttünk. mert nem a Jobbik miatt vagyunk ott, hanem magunk miatt.
    A kérdés az, hogy lakossági fórumon való részvétel MELLETT mit tudunk tenni – társadalmi munkában.

  9. Szila szerint:

    Bubus, valamit nem értesz. Nem meccset játszunk, ahol az egyes indulók különböző színekben mérkőznek meg a győzelemért, hanem egy nemzet és az utánunk következő nemzedék sorsa a tét. Mindegy mi a neve annak, aki összefogja az erőket, csak lenne bár legalább egy ilyen, mert ha nem találjuk meg BELEPUSZTULUNK!!!

  10. Matyi szerint:

    Sajnálom nagyon, hogy efgyé nek ennyi ragadtta meg a figyelmét!!!!!!
    Nem az amitt látunk ,és hallottunk, hogyan kéne szépen haladni fejlödni!!!!!
    Azota voltam Mórahalmon ,még szebb mint amit a bemutaton láttunk!!!!!
    Messziről jőtt ember ugy látszik igazat mondot!!!!!
    Hajrá Csepel !!!! Üdvözlöm a civil egyesület munkáját!!!!!
    Szila: egyetértek veled!!!!!!!!

  11. jani szerint:

    T. maminti !

    Nem csak a az említett két képviselő és a jobbik részéről voltak ott. Ott voltak más pártoktól is. Senki nem mondta, hogy honnan jött.Csak megemlítem a Munkáspárt ha lehet minden rendezvényen képviseltteti magát ami a Kis- Dunapart megvédéséről szól. Ki is áll azért, hogy megmaradjon természetes szépségében. Ennek hangot adott több fórumon, testületi ülésen is. Véletlenül se mondta egyik tagja sem, hogy a pártja képviseletében szól !
    Epedeve várjuk azt a választ is amit az egyi királyerdei fórúmon igért meg Dr. Avarkeszi országgyülési képviselő !?

  12. jani szerint:

    T.maminti !

    Bocs valamit félre nyomtam és elment az eddig beírt vélemény !
    Folytatásként.
    “Utána nézek a dolgoknak !”
    Nem tudom, kapott e bárki is választ de én nem hallottam róla eddig sehol ! Szívesen elolvasnám.!
    Mi azt mondjuk, hogy a csepeliekért vagyunk ott !! Remélem jól értelmezem a “magunk miatt ” bejegyzést
    ha szintén csepeliekért, akkor azt örömmel fogadja minden csepeli.
    A “mit tudunk tenni” jól hangzik, én kibővítem közösen együtt összefogva így teljesebb,- ha úgy tetszik jobban hangzik.-
    “Tenni kell “gondolattal maximálisan egyetértek !!
    Számomra öröm ha olvasom, hogy egyre több kérdésben akarnak összefogni Csepelen emberek párthovatartozástól függetlenül .
    Ez az egyetlen lehetséges út, ha el akarjuk érni, hogy olyan legyen Csepel amilyennek a lakói szeretnék.
    Sajnos elég sok ügy van, amiért közösen kell fellépni, mert akiknek ez lenne a dolga, nem azt képviselik amit az emberek szertnének Csepelen !!
    Meg kell tanulnunk összefogni !!!

    Üdv. : Jani

  13. Tamási Juli szerint:

    Kedves Mindenki, nagyszerû ez az érdeklõdés és a tettvágy!
    Szerintem, ha valaki igazán szeretne valamit tenni, kövesse figyelemmel a Csepeliek a Zöld Kis-Dunapartért egyesület programját, és ha lehet, vegyen részt azokon. Igazán nagyszerû társaság és nagyon ügyesen irányítják ennek az ügynek az alakulását, de sajnos akut aktivistahiányban szenvednek. Mivel non-political a szervezet, magánemberként bárki részt vehet!!!
    A napokban volt tagtoborzó, de sohasem késõ! Megadom az elérhetõségeket: http://www.kisdunapart.eu ; 06/20/4867784

  14. igaz mumu szerint:

    Szép és jó Mórahalom, csak megélni írtó nehéz.
    Összes kis és középválallkozás szinte bezárt, diktatórikusak a módszerek
    és túl sok, csak a pályázati pénzekre létrehozott KHT, KFT, Szöv. Egyesület stb. Nógrádi rokonok jutnak állami pénzekhez.
    Tudva levő hogy a pályazattal megnyert pénzek 30-40%-a elmegy, lobbyra (bocs mutyira) adminsztrációra.
    A Mórakert Szöv. a példa hogy írtózatos állami (Gráf miniszter segítségével, úgy is megy nyugdíjba) milliárdokat lehet lenyúlni.

    Üdv: ha Mórahalomra költözöl nehogy csalódj.

Itt lehet hozzászólni !