“Szanyi kapitány” eltévedt Csepelen

“A tisztesség úgy kívánta, hogy útba igazítsam” – mondta a Fidesz elnöke

Csepel.,info

“Szanyi kapitány” Csepelen rossz helyre célzott

Személyesen is besegített a csepeli MSZP ajánlószelvény-gyűjtésébe Szanyi Tibor, a párt országos kampányfőnöke. A politikus az egyik helyi MSZP-s jelölt mellett kampányolt, azonban rossz helyen, így a kopogtató céduláik harmada biztosan rontott lesz – értesült a Csepel.info.

Szanyi Tibor megjelenése összefüggésben lehet azzal, hogy a csepeli pártszervezetben elterjedt: a kampányfőnök le akarja cserélni a lakásmutyi botrányban erősen érintett Szenteczky Jánost, az MSZP polgármester-jelöltjét.

– Az egyik tízemeletes panelházban futottunk össze Szanyival, aki Horváth Lászlóval, a csepeli 12-es választókerület MSZP-s jelöltjével gyűjtötte a kopogtató cédulákat. Bemutatkoztunk egymásnak, aztán szóltam nekik, hogy eltévedtek, a Kossuth Lajos út 71-es szám ugyanis a 13. önkormányzati választókörzethez, azon belül is 39. szavazókörhöz tartozik. A tisztesség úgy kívánta, hogy útba igazítsam őket, elvégre tudtommal sem ő, sem az MSZP-s jelölt nem csepeli – mesélte el lapunknak a különös találkozást Ábel Attila képviselő-jelölt, a Fidesz helyi elnöke.

Szanyi Tibor megjelenése összefüggésben lehet azzal, hogy a helyi pártszervezeten belül elterjedt: Szenteczky Jánost, az MSZP polgármester-jelöltjét másik jelöltre cserélné a pártvezetés. A helyi szervezet a kettős gyilkosság óta gyorsuló ütemben esik össze. Fejetlen és meghatározhatatlan számú az önkormányzati frakció, egyre-másra derülnek ki az újabb lakásmutyi-ügyek, és Szenteczky Jánosnak párton belüli kihívója is akadt Horváth Gyula MSZP-s alpolgármester személyében, aki az Új Pólus jelöltje lesz.

Egy óriásplakát a sok közül: pénz bőven van kampányra, de még a párttagok közül is sokan más időtöltést fognak választani október 3-án

Bár óriásplakátokra és plakátokra, kampányújságra, szórólapokra, telefonos kampányra és hirdetésekre máris sok millió forintot költött a helyi pártszervezet, Szenteczky János jelöltsége mégis nehéz teherré vált Csepelen. A politikust a kettős gyilkosság miatt jelenleg előzetesben ülő Deme Gáborhoz baráti szálak fűzték, a párton belül pedig nyílt titok volt, hogy polgármestersége esetén Deme lett volna az egyik alpolgármestere. Információink szerint Szenteteczkyt a gyilkosság után speciális körülmények között, “tükrös szobában” hallgatta ki a rendőrség, sokak szerint azért, mert egyike lehetett azon pártvezetőknek, akik nemcsak, hogy tudtak az iskolai sikkasztásról, de közvetlenül a gyilkosság után telefonon is beszéltek Demével. (A Blikk értesülése szerint amíg Kun Tamás a feltételezett gyilkos Császár Mihály rendőrkapitánnyal beszélt, Deme a párttársait hívogatta.)

Kun Tamás lakásának tulajdoni lapja: a Fidesz folytatja a lakásmutyik feltárását

Szenteczky szerepe egyértelműnek tűnik a szintén nagy botrányt kavaró csepeli lakásmutyi ügyekben is. Bizonyított tény, hogy Császár Mihály korábbi szociális lakásának kiutalásakor a Csepeli Vagyonkezelő vezérigazgatójaként személyesen írta alá a lakáskiutalás dokumentumait.

A Fidesz szerint Szenteczkynek legkevesebb végrehajtóként a többi lakásmutyi ügyben is vezető szerepe volt, márpedig a lakáskiutalások jogi háttere erősen kétséges. A Fidesz-KDNP frakció tagjai egy hete sajtótájékoztatón és testületi ülésen is tudakolták, hogy milyen jogszabály és hatáskör alapján utalták ki az önkormányzati lakásokat, válasz azonban sem akkor sem azóta nem érkezett – viszont kiderült, hogy nemcsak Császár Mihály, de Kun Tamás, a kettős gyilkosság feltételezett elkövetője is kaphatott önkormányzati lakást.

Németh Szilárd, a Fidesz-KDNP polgármester-jelöltje  erről az Echo TV-nek azt nyilatkozta: ha a csepeli MSZP-s vezetésnek nem volt hatáskörük az önkormányzati lakások kiadására, akkor fennáll a csalás, hűtlen kezelés, okirat-hamisítás és a hivatallal való visszaélés gyanúja is. Abban az esetben pedig, ha a gyanú bebizonyosodik, Szenteczky János kincstári kocsi helyett akár kincstári karperecben, a polgármesteri szék helyett pedig a hűvösön találhatja magát.

Csepel.info

A témához kapcsolódó szavazásunk:

Ki lesz “a Jani”, ha nem lesz a Jani?

26 hozzászólás ““Szanyi kapitány” eltévedt Csepelen” bejegyzésre

  1. Pomócsik szerint:

    Pedig a jegyző rakta össze a választókerületeket, tehát a szociaknak hamarabb meglehetett, mint bárki másnak.

    Csak így tovább MSZP! Hogy tévednétek már el örökre!

  2. Tóth Mária szerint:

    a remény hal meg utoljára !

  3. Manitu szerint:

    A csepeli MSZP egy röhej. De az is, hogy 16 évig mégis ők kormányozhattak.

  4. spam szerint:

    Ha Captain Szanyi jót akar a csepelieknek, az egész bűnbandát kirugdossa innen.

  5. Manitu szerint:

    Ugyan már! Miből gondolod, hogy Szanyi elvtárs különb ezeknél?

  6. " ?! " szerint:

    VISSZASZÁMLÁLÁS:

    Kedves “csepeli mszp-sek”!

    Már csak 44 napotok van ebből az 1.461 napos ciklusból arra, hogy teljesítsétek a 2006-ban erre a ciklusra vállalt alábbi választási ígéreteiteket:

    1.) Csepel északi részén új városrész épül.
    (Az új városrész építése érdekében a mai napig egyetlen kapavágásra nem került sor. Csak egymásnak ellentmondó fejlesztési koncepciók készíttetésére pazaroltátok a közpénzeket.)

    2.) 2010-ig elkészítjük a csepeli gerincutat.
    (A gerincút megépítését 1994 óta mind a négy választás előtt megígértétek, de a mai napig egyetlen méter hosszban sem készült el a gerincút, és közelmúltban kampányfogásként elkezdet munkálatok is csak a gerincút első felének a megépítése címén lettek elindítva.
    Az eddigihez hasonló hatékonyságotok esetén, a gerincút második felének a megépítésére, a megígért 2010-es határidővel szemben, kb. 2030-ban számíthatunk.)

    3.) Megépítjük a városközpontot tehermentesítő teherforgalmi elkerülő utat.
    (Ezzel kapcsolatban is csak a közpénzből végeztetett többszöri tervezésig jutottatok el, de egyetlen méter utat nem építettetek meg, annak ellenére, hogy az északi terület bevételéből erre a célra több mint 700 millió Ft-ot elköltöttetek.)

    4.) Megépítjük a Corvin csomópont kétszintes kereszteződését.
    (A gerincút részeként 1994 óta ezt is minden választáskor megígértétek, de a mai napig ennek a tervezése sem fejeződött be.)

    5.) 2007-ben elkészül és megnyílik a Csepeli strand területén a fedett uszoda.
    (Ezzel kapcsolatban is sikerült tanulmánytervekre közpénzből elköltenetek egy csomó pénzt, de jelenleg már a terveitek között sem szerepel az ígéret teljesítése.)

    6.) Meghosszabbítjuk a Hollandi utat.
    (Ezt az ígéretet sem teljesítettétek, mert a teljesítést az ígéret megtételekor sem gondoltátok komolyan.)

    7.) Áthelyezzük a Szent Imre téri buszpályaudvart.
    (A teljesítési szándék igazolásaként erre vonatkozó szakvéleményekért is elköltöttetek egy csomó közpénzt, de az érdemi megvalósításhoz hozzá sem kezdtetek.)

    8.) Előkészítjük Csepel-Háros belterületbe vonását.
    (1994 óta ezt is minden választáskor megígértétek, de miközben a lázas tevékenység látszatát keltve, közpénzből több százezer Ft ráfordítással 5 vagy 6 soha fel nem használt rendezési tervet és szabályozási tervet készíttettetek, a terület belterületbe vonását az elmúlt 16 évben hivatalosan soha nem kezdeményeztétek.)

    9.) 2010-ig befejezzük a kerület teljes csatornázását.
    (Ezt a 2006-os választás előtt tutira ígértétek, de Tóth Mihály polgármesternek csak a Központi Szennyvíztisztító 2010. júliusi átadásakor jutott eszébe, hogy az ígéret teljesítéséhez eddig még hozzá sem kezdtetek.)

    10.) Majdnem valamennyi utcát szilárd burkolattal látjuk el.
    (Az ígéret ellenére jelenleg Csepelen kb. 60 km földút van.
    Ilyenre a környező vidéki településeken sincs példa.)

    11.) A Királyerdőben, a Szent István úton bevásárló központ épül.
    (Annak ellenére, hogy ez Tóth Mihály polgármesternek a személyes választási ígéreteit tartalmazó programban is szerepelt, a mai napig nem lehet megtalálni ezt a bevásárló központot. Talán csak nem azért, mert az ígéret ellenére nem épült meg?)

    A fenti 2006-os választási ígéretek mellett, ne feledkezzetek el az alábbi nem teljesített, de 2006-ban már meg sem ígért 2002-es választási ígéreteiteknek a teljesítéséről sem!

    1.) Az északi terület eladásából származó bevételeket Királyerdő, Csillagtelep, Ófalu és Háros fejlesztésére fordítjuk.
    (Mi akadályozott meg benneteket abban, hogy a bevételt Királyerdő, Csillagtelep, Ófalu és Háros fejlesztésére fordítsátok, ha ezek a bevételek állítólag meg vannak?)

    2.) Csepel körzeti megbízotti rendszerét két csepeli rendőrőrs létrehozásával bővítjük.
    ( 8 év állt rendelkezésetekre az ígéret teljesítésére, de a mai napig teljesítésre irányuló szándékot sem tapasztalhattunk.)

    3.) Kezdeményezzük a csepeli Weisz Manfréd kórház korszerűsítését és fejlesztését.
    (Ezzel az ígérettel szemben a kórházat elfekvő intézménnyé alakítottátok, és a csepeli lakosság más kerületek kórházainak a nemkívánatos és kiszolgáltatott betegeivé vált.)

    4.) Kezdeményezzük, hogy törvény mondja ki a lakhatáshoz való jogot, továbbá azt, hogy az állam biztosítsa az első lakáshoz való jutás elérhető feltételeit.
    (Az ígéret ellenére semmiféle kezdeményezés nem történt, pedig az önkormányzat ez irányú kezdeményezését segíthette volna az mszp-s miniszterelnökök csicskásaiként sündörgő két csepeli országgyűlési képviselő, Podolák György és dr. Avarkeszi Dezső is.)

    Megjegyzés:
    A jelentéktelen apróbb nem teljesített, és csak részben teljesített 2002-es és 2006-os választási ígéreteitek teljesítésének a számonkérésétől eltekintek, ezért azokat fel sem soroltam.

    Csepeli mszp-sek!
    Ha nagyon ügyesek vagytok, akkor hétvégén is dolgozva, a hátralévő 46 napban még behozhatjátok a fentebb felsorolt sok éves lemaradásotokat, és ha ez a csoda sikerülni fog, akkor még a választást is megnyerhetitek.

    Ha viszont nem sikerül behozni, akkor mentek a levesbe! (Vagy más meleg helyre.)

    Hajrá csepeli mszp-sek!

    Csipkedjétek magatokat, mert gyorsan eltelik ám az 44 naptári nap (a 30 munkanap)!

  7. Kovács Ernő szerint:

    Köszönet a Fideszenek, hogy elkúrta az agusztus 20-át!!!

  8. " ?! " szerint:

    Ernőke!
    Jobban teszed, ha magad jelentkezel az elmegyógyászaton, mert a hozzászólásaid azt mutatják, hogy egyre jobban elhatalmasodik rajtad az elmebaj!

  9. Kovács Ernő szerint:

    A Fidesz / Orbán Viktor / tönkretette az agusztus 20-i ünnepségét a magyar embereknek!!
    http://www.kommentalok.eoldal.hu/cikkek/kozelet/a-fidesz-tonkretette-az-agusztus-20-i-unnepsegeket_

  10. Ditte szerint:

    Ernyőke, a te kedvedet a csapatod veresége “kúrta el”. Persze ebben a Fidesz is hibás.

  11. Zagyva Lajosné szerint:

    Spam teljesen igazad van, de a bünbanda mögött emberek vannak és nem pártok.
    Minden ember – tisztelet a kivételnek- amióta világ a világ oda csapodik, ahol valami hasznot remél. Egyáltalán nem zavarja, hogy már olyan szines, mint egy papagály.

  12. " ?! " szerint:

    Ernőke!

    A nagy nyilvánosság kizárásával kérdezem: Te mint volt mszp-s, jelenleg jobbikos vagy, vagy csak hülye?

  13. csepeli-s szerint:

    Akkorát mulattam ezen a híren. Végre van Csepelen újra politikai humor. Gratulálok a fidesz elnökének.

    Nagyon tetszett!

  14. Manitu szerint:

    Hozzászólások a Mandineren:

    – ezek úgy el vannak tévdve, hogy legközelebb a rossz helyen már a fidesznenek fognak gyűjetni…:-)

    – Szanyiököl vasököl
    oda sújt le hova… Hopp, elbasztam a címet!
    – Nem beszarni elvtársak!
    A választás sikere felkészült kampányfőnökünk biztos kezében van!
    (néma csend és vodkaszag)

    – Delírium, meg alzheimer, egyenlő Szanyi kapitány.

    – Mit csodálkoztok, hogy eltévedt Csepelen, hisz angyalföldi.
    Angyalföldön még éjfélkor is odatalál egyik kocsmából a másikba.

    😀

  15. Gordon szerint:

    A videóra kitérve (most hagyjuk egy picit a magyar belpolt): kár volt a japánoknak egy vagyont áldozni a csatahajók építésére. A Yamato és a Musashi hossza egyébként csak 60 méterrel maradt el a későbbi és jelenelg is hajózó Nimitz osztályú amerikai repülőgéphordozóktól (70-es, 80-es, 90 évek eleje technikája). Szélessége meg nagyjából ugyanakkora volt (kb. 40 méter). Bár vízkiszorításban elmarad 1941-ben ez a csatahajó brutálisnak tünhetett a kortársak számára.

  16. Komoran szerint:

    http://www.youtube.com/watch?v=8ubC6_XM5UI

    Természetesen rá is büszkék voltunk :O)

  17. Komoran szerint:

    Ja és rájuk is természetesen!

  18. Komoran szerint:

    http://www.youtube.com/watch?v=hPjL5ZjQxX4
    Mert ez lemaradt ,pedig nálam nincs baj…

  19. nagyapo szerint:

    Közbiztonságot teremtünk 2 hét alatt
    2010. augusztus 19. | Címkék: Bandaháború, Közbiztonság, Pintér

    Szóljon hozzá »

    piroslapok.blog.hu

    A tegnapi nap folyamán Budapest egyik külkerületében bandaháború tört ki, melynek folyamán 8 nagy értékű autót vertek szét. A csetepaté a fémhulladékok tulajdonjoga feletti vita miatt tört ki. Egy embert kórházba szállítottak, további tizenkettőt meg előállítottak.

    Úgy tűnik, ez az eset, valamint a most nyáron történt két rendőrgyilkosság eddig az eredménye Pintér “két hét alatt rendet teszünk” Sándor belügyminiszterségének. Nem mondjuk, hogy csak így tovább, de gratulálunk. Nem várható el egy hatalomtól sem, hogy számolja fel a bűnözés minden megnyilvánulását, de egy bandaháború a fővárosban enyhén szólva is gáz.

    HÁT A 2 HÉT RÉGEN ELTELT…

  20. udvarhelyi andrás szerint:

    Kedves Levélírók! ritkán írok, mert a sok szó, miként Gyurcsány esete is bizonyította, sok hamissággal járhat. Ami a közbiztosnságot illeti. Én 1993 és 2001 között voltam a Zaru magazin munkatársa, és közelről láthattam, hogyan működik a rendőrség. 1989-ben 100 ezer ismertté vált bűncselekmény volt, és 25 ezren voltak a börtönökben. Tíz évre rá, 500 ezer bűncselekémény regisztárltak, és csak 11.000-en voltak a börtönökben. A rendszerváltás után sok törvényt megváltoztattak, mert jogálamban lehet a rendőrségnek túlhatalmat adni, miként túlhatalom volt a Kádár rendszerben és nemcsak a rendőrség jogosítványait szűkítették, de bővítették a potenciális elkövetők lehetőségeit, amikor megszüntették az egy-egy városból való kitiltás intézmányét, és a munkakerülőket, hagyták szabadon – idánként garázdálkodni, mert a rendőrség az elmúlt 20 év alatt folyamatosan gyengül. Kirúgtak, vagy megszabadultak sok szakembertől, és eltűnt szinte a középkorsosztály a rendőrségről. Minden válsztás után lecserélték a vezérkart, többször is ez sem erősítette a rendőrséget. A bűnözők pedig, mint Beríja elszemtelenedtek. A lakosság önvédelemre lusta volt, nem alakult elég polgárőrség, sokan a meggyengített államtól várták a védelmüket. Miközben a tehetősek őrző-védőkkel védik meg magukat éa vagyonukat. 100 őrző védő működik ma magyarországon, ezek a cégek nagyon is prosperálnak, és addig vognak prosperálni, amíg nem csinál valaki rendet az országban. A rend azonban nemcsak a rendőrség feladata, hanem mindannyiunké. Csepelen van polgárőrség, erősíteni kell, nem dumálni tévét nézni otthon orrvérzésig, hanem tenni is kell a közrendért. A rend nemcsak az állam felelőssége, hanem minannyiunké. Ott kezdődki, amit már kitaláltak Nygaton, hogy létrehozták a SZEM mozgalmat. Ezt az ötletet Kopácsi Sándor, valamikori 56-os tábornok hozta haza. Nálunk nem nagyon terjedt el. Ez is rajtunk múlik. Ami pedig Pintért illeti, én nem kedvelem, de ő legalább igyekezett az első orbán korszak időszakában rendet csinálni, és éppen a sokat szídott Gergényivel is igyekezett rendet csinálni, Gergényinek sikerült ez Bács-Kiskunban. Igaz, hajotta a rosszul fizetett rendőreit, de ott az ő ideje alatt javult a biztonság. Több Gergényire lenne szükség, és ne tévesszen meg bennünket, hogy 2006. szeptember és októberben tévedett. Hiszen ki gondolt akkor arra, hogy ilyen felfordulás lesz. A rendőrség nem volt felkészítve, felkészülve sem szakmailag, sem embeerileg erre a nehéz feladatra. Most tudom, hogy Gergényit dícsérni nem jó dolog a Fidesz oldalon, de ez számomra nem a rendőrség ügye elsősorban szakmai kérdés, rendvédelmi szakmai. Pintér jó szakember, szigorú és abból a kevésből, amit örörkül kapott kell gazdálkodnia. Orbán persze tévedett, amikor azt mondta, hogy két hét alatt rendet csinál. De ezt vegyük szónoki túlzásnak, és veárjuk meg legaálább a félidő végét. Most még nem kell bántani, az sportszerűtlen, ha a mérkőzés ötödik percében el kezdjük szídni a játékosokat. És annak plána nincs erkölcsi joga szídni, aki nyolc évig vezette csapatát, és állandó verséget szenvedett. Az az edző, aki kikap, az a csapat, amelyik verséget szenved, azt le kell cserélni. Most ez történt. Várjuk meg, mit csinál az új csapat. Türelem, fiúk. Ami pedig a levelzés stílzsát illeti, ez nem kocsma. Mindent le lehet mondani, de nem mindegy hogyan. Tiszteljük egy egymást, hogy nem gyűlölködünk és csak az érvekkel vívunk és nem bunkóval, bunkóval a bunkók vívnak. A politikai közbeszédeet meg kell tisztítani a durvaságtól. Annak már a kocsmában sincs helye.
    Ami Szanyit illeti, két szoci volt, akit beválszottak az országgyűlésbe, lehet Szanyit szeretni, nem szertni, de ezt az érdemét nem lehet elvitatni. Azt sem, ha rendet szereetne csinálni pártjában. Ami persze lehetetlen, mert ahhoz egy új nemzedéknek kell felnőnei, hogy ezt az uram-bátyám mentalistást felszámolják. Nem érdemes Szanyival foglalkozni, ő már csak a veszett fejsze nyelét keresi, de azt is ellopták. Ami nem azt jelenti, hogy minden szoci tolvaj lenne, ez túlzás, de a baj az, hogy hagyták lopni a hagyókat. És a hagyók az egész pártot megbélegyezék. A filozófus Fukuyama azt írja, a Bizalom című könyvében, hogy a bizalmon alapuló társadalmaknak gazdaságilag is könnyebb. Visszatérve a rendőrségre, ha a közerkölcsök erősebbek lennének, akkor kevesebb pénzbe kerülne az igazságszolgáltatás, a börtönök, a rendőrség fenntartása. A bizalom a társadalom minden vonalán megrendült. ennek csak egyik szimtómája néhány emeszpés botlása, lopása, ügyeskedése. A közerkölcstelenség átjárja az egész társadalmat. Nem elég sem egy ciklus, sem kettő, hogy itt rend legyen, de azért midnenki legalább a maga területén kezdje el. Szabó Dezső azt írta, hogy minden magyar felelős minden magyarért. De elsősorban önmagunkért vagyunk felelősek. Aki állandóan másokat szíd, az gyanús, seperjünk saját házunk előtt először, aztán éljünk közéletet. Tiszteletem minden levélírónak, és további jó, de izléses vitát kérek. Udvarhelyi András, a Csepel újság szoicik által kirúgott újságírója

  21. udvarhelyi andrás szerint:

    Kedves Levélírók! Elnézést a helyesírási és elütési hibákért. Máskor jobban vigyázok. Üdv. U.A. segédfogalmazó

  22. Jeniszej szerint:

    Kedves
    udvarhelyi andrás:
    Tévuton jársz!

  23. Jeniszej szerint:

    Kedves Levélírók! Elnézést a helyesírási és elütési hibákért. Máskor jobban vigyázok.
    Helyesen:
    Tévúton jársz! 😉

Itt lehet hozzászólni !