Családi napot tartottak a csepeli mozgássérültek

Csepel.hu

A hagyományoknak megfelelően családi napot tartott a Csepeli Mozgássérültek Önálló Egyesülete a Királyerdei Művelődési Házban szeptember 14-én. Az eseményt a csepeli önkormányzat támogatta. Az összejövetelen az egyesület két tagja, Simon Gábor és Márton Krisztina énekelte el a Bodzavirág című dalt, amelyet a közönség főként Deák Kristóf Oscar-díjas rendező filmjéből, a Mindenki alkotásából ismerhet.

Ehhez kapcsolódóan köszöntötte a jelenlévőket Borbély Lénárd polgármester.

A film azt az összefogást mutatta be, ahogyan az énekkar jó hangú tagjai kiálltak azok mellett, akik kevésbé képesek szépen énekelni. Az élet más területein is így van ez: mindig akadnak, akik valamiben tökéletlenek, de ott vannak a társaik, akik elfogadják ezt a tökéletlenséget, és közösséget vállalnak velük. Ez az összefogás az, amely jellemzi a csepeli mozgássérülteket és nem mozgássérülteket. Kiállnak egymásért, mert fontos a közösség megtartó ereje. S ahogyan eddig, a csepeli önkormányzat a jövőben is támogatja a Csepeli Mozgássérültek Önálló Egyesületét és tagjait.

Az egyesület vezetésében júniusban változás történt, mert Szabóné Szőke Katalin elnök leköszönt, s most Rizmayer Antalné az új elnök, aki korábban elnökhelyettesként tevékenykedett. „Egészségügyi okok miatt távoztam. Gyömrőre, egy idősek otthonába költöztem, ahol kerekesszékesek számára is van hely. A csepeli egyesület működtetésében az alapítása idejétől, tehát 1982 óta tagként, szervezőként, elnökként vettem részt, s ha tehetem, eljövök Csepelre a sorstársaimhoz” – mondta Szabóné Szőke Katalin.

Rizmayer Antalné elmondta, hogy a hagyományos családi napon nemcsak az egyesület tagjai, hanem családtagok, barátok is részt vesznek. Folyt a kötetlen beszélgetés és az elmaradhatatlan szalonnasütés. A programban fellépett Pap Antal kerekesszékes énekes is. Megrendezték a kedvelt tombolasorsolást. Az egyesület havonta tart klubnapot a Szabó Magda Közösségi Térben található irodájukban, és minden héten csütörtök délelőtt 9 és 12 óra között fogadóórán várják az érdeklődőket. Rendszeresen járnak színházba, múzeumokba, idén kirándultak Pannonhalmán és Cserkeszőlőn. Nagyon büszkék Zsoldos Irén rajzolóra, képzőművészre, akinek a textilkiállítása tekinthető meg jelenleg Nagytétényben.

Szuhai Erika önkormányzati képviselő, a szociális, egészségügyi és fogyatékosügyi bizottság elnöke kiemelte, hogy bátorítja azokat a fiatal csepeli mozgássérülteket, akik még nem tagjai az egyesületnek, hogy csatlakozzanak ehhez a közösséghez. Egyedül nehéz a boldogulás, de együtt könnyebb, s ebben segíti őket az egyesület és az önkormányzat. Várják a jelentkezőket a Szabó Magda Közösségi Tér irodájában (Simon Bolivár sétány 4-8.) csütörtökön délelőtt, vagy előzetes időpont egyeztetés esetén hívják a 06-20-210-0301 vagy 06-20-545-0121 telefonszámokat.

Cs. A.

Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !