Sikerek a birkózóknál

Véget ért a Csepeli Birkózó Club fiataljainak a tavaszi versenyévada. Vegyük sorra, milyen eredményeket értek el.

A hosszú válogató versenyek végén megrendezésre kerültek az országos bajnokságok is. Elsőként az U17-es korosztályban, ahol az egri OB-n kötöttfogásban négy érmet, köztük egy aranyat nyertek a CsBC fiataljai.

Juhász György nehézsúlyban arany, Krim Áron 48 kg-ban ezüst, Fekete Milán 52 kg-ban bronz, Miksó Máté 80 kg-ban bronzérmet szerzett, míg csapatban második helyen végeztek a Csepeli BC birkózói. Ugyanebben a korosztályban a szabadfogású bajnokságon Juhász György 110 kg-ban második, Fekete Milán 52 kg-ban harmadik, Krim Áron 48 kg-ban és Bende Tamás 55 kg-ban, Miksó Máté 80 kg-ban, Kerepesi Ákos 92 kg-ban ötödik helyen végzett.

Az U15-ös korosztályban is nyertünk bajnoki címet: Fekete Milán kötöttfogás 52 kg-ban lett bajnok, míg Bende Tamás 57 kg-ban bronzérmes.

Az U13 korosztályban öt dobogós helyezést értünk el. Fazakas Richárd kötött- és szabadfogásban is bajnoki címet nyert, Asztalos Tivadar kötöttfogás 76 kg-ban, Bajczik Csongor szabadfogás 38 kg-ban lett bronzérmes. Abiad Harun, mindkét fogásnemben ötödik lett.

A legkisebbek bajnokságán is szereztünk három érmet, Sallai Zsombor és Komássy Zétény ezüstöt, Bagó Botond bronzérmet, míg Rizmayer Mihály ötödik lett.

Huszonnégy csapat vett részt a diák országos csapatbajnokságon, ahol fiataljaink a döntőig meneteltek az FTC, a Kertváros, a Cegléd csapatait legyőzve. A döntőben az ESMTk csapata ellen vesztettünk, így második helyen végzett a csapat.

Az országos bajnokságok után nemzetközi sikerek jöttek. Szilvássy Erik az év első UWW rangsorverseny aranya és az Európa bajnoki ötödik helye után a tavalyi évhez hasonlóan megnyerte a második World Ranking tornát is, ezzel az őszi világbajnokságon első kiemeltként várja majd az ellenfeleket.

Három utánpótláskorú birkózónk vívta ki a címeres mezt az idei évben, Angyal Krisztián a bakui U23-as Európa bajnokságon 11. lett, Krim Áron és Juhász György pedig a Novi Sad-i U17-es Európa bajnokságon szerepelt a magyar válogatott tagjaként. Áron örmény, Gyuri fehérorosz ellenfelétől kapott ki és nem végzett pontszerző helyen.

 

Itt lehet hozzászólni !