Kisgömböc lett Németh Szilárd

Csepel.info

Hiába volt Budapest egyik legsikeresebb fideszes polgármestere Borbély Lénárd. Kizárták a pártból, mert nem adja át Németh Szilárdnak az önkormányzat vagyonát, és nem engedi beépíteni a Kis-Duna-partot. A rezsibiztos a titkárát, Dudás Zoltánt indítja a hatalomért, a vagyonért és a Kis-Duna-partért. Minden csepeli fideszes jelölt Németh Szilárdot és azt képviseli, hogy megszerezzék neki, amit akar. Mi történt pontosan, és miért történik ez? Utánajártunk.

Németh Szilárd a Fidesz alelnöke, rezsibiztos, a birkózószövetség elnöke, a csepeli-soroksári Fidesz választókerületi elnöke, alapítványán keresztül a sokmilliárdos támogatású KIMBA és Csepel SC korlátlan ura. Ő az egyik legjobban támogatott „civil” Magyarországon, a csepeli Fidesz szervezet elnöke. A csepeli-soroksári-ferencvárosi tankerületet az ő beosztottja irányítja, vagyis ő a tankerület valós vezetője: ő mondja meg, ki lehet iskolaigazgató. Ő rendeli be a hivatalok vezetőit a KIMBA-ba, ha valamilyen eljárást indíttat valaki ellen.

De Csepel Kisgömböcének ez kevés. Kell még a polgármesterség, Csepel önkormányzatának a vagyona, a Jedlik és a Kis-Duna-part is, mert kevés a szállodája. Mert neki jár.

„Ezt a pénzt én szereztem, ez az enyém”

– jelenti ki a Csepeli Birkózó Club kisemmizésekor a klubtól kapott 2,4 milliárd forint közpénzre, amiből az otthonuk épült volna. Ahová azért nem költözhetnek be, mert az is kell neki. De neki kell a birkózó klub vezetőjének az étterme is. És mert nem akarja odaadni, most luxusétteremnek kinevezve üldözik, hatóságokat ugrasztva igyekeznek elbontatni még a föld színéről is.

Pókemberből Kisgömböc

Ábel Attila, Csepel alpolgármestere szerint Németh Szilárd 2014 tavaszán, a választási veresége után fordult ki magából.

„Összeomlott. A Pókember 2-ben, a 26. percben hallható dalocskát énekelte megállás nélkül, és ezt mondogatta: „A jó elbukik, a rossz győz. A jó a rossz, és a rossz a jó. Ezekért nem érdemes dolgozni. Ezek nem érdemelték meg, hogy dolgozzak értük. Mindig a rosszat ünneplik, a jó lehet bármilyen jó, nem kapja meg a jutalmát…” Összeomlásából felépült, de a személyisége megváltozott. Onnantól már csak a hatalom és a vagyon érdekelte”

– állítja az alpolgármester.

2019 tavaszán a Facebookról ismert konyhájában kérte meg Ábelt, hogy segítsen megbuktatni Borbély Lénárdot.

„Soha életemben nem csalódtam még akkorát emberben, mint a Borbély Lénárdban. Őt fogom polgármesternek jelölni, mert túl népszerű. De eldöntöttem, hogy megbuktatom.”

– mondta. Attól rettegett, hogy Borbély a helyére tör.

„Erről tudtam, hogy nem igaz. Valójában az volt a baja – és ezt mindketten tudtuk -, hogy Lénárd Csepel polgármestere lett, a szó teljes értelmében. „Szilárd ne tedd ezt, mert mind megbukunk. Csepel szoci kerület, itt csak magunkat buktatjuk meg egy testvérháborúval. Te is belebuknál ebbe” – feleltem. „Én ezt már eldöntöttem” – válaszolta újra.

A választás előtt aztán „varázsütésre” leálltak az önkormányzati fejlesztések, melyek közül a Csepeli Strandfürdő fejlesztése lett a legismertebb.

Németh 2019-ben, egy frakcióülésen jelentette be, hogy az alapítványa megveszi közpénzből a Csepel SC-t, de szüksége van az önkormányzati tulajdonú Csepeli Munkásotthonra és a Kis-Duna-part egy szakaszára is. A Munkásotthon átadását ingyen kérte, a beépítésre szánt Kis-Duna-partért fizetett volna. Beszédét azzal fejezte be, hogy „Mostantól mi leszünk a szocik. Mindent megcsinálunk, amit ők nem tudtak.” Ahogy teltek a hónapok, egyre türelmetlenebbül és erőszakosabban követelte az önkormányzat vagyonát.

Míg mások családtagjaikat gyászolták, ő a koronavírusos járványban is a vagyonszerzés lehetőségét látta. 2021. március 22-én már levélben követelte a „jussát’. Ezt a rendkívüli jogrend kihasználásával, “koronavírus-elleni lépésként” akarta elérni. Az étvágya is nőtt: már a Laurencz László Sportcsarnok és a Csepel Utánpótlás Egyesület átadását is követelte. Mivel pedig Borbély ellenállt, frakcióhatározatban akarta rákényszeríteni a 10-12 milliárd forintos hűtlen kezelésre.

“Az ülést úgy hívta össze, hogy a polgármester ne legyen jelen. Ott voltak viszont a tanácsadói, többek között Dudás Zoltán. Arra próbálták rábeszélni a képviselőket, hogy szavazzák meg a frakcióhatározatot, amiben felszólítják a polgármestert a vagyon átadására, valamint a Kis-Duna-parti ingatlanok eladására. Ez lett volna a Fidesz történetében az első olyan döntés, ami önmagában is bűncselekmény. Ugyanis nem csak a hűtlen kezelés, hanem annak kísérlete is bűncselekmény. Botrányos körülmények között sikerült meghiúsítanunk a tervét”

– emelte ki lapunknak Ábel Attila alpolgármester.

A bűncselekmény elutasítása az utolsó csepp lett a pohárban: Németh Szilárd feloszlatta a csepeli Fideszt, majd kizárta az ellenszegülőket. A többi már ismert: negyvenszer szavazott együtt a Fidesz és a DK-MSZP-Momentum a csepeli önkormányzat testületében a polgármesterrel szemben, majd Németh Szilárd ráindította a jelöltjét Borbély Lénárdra, hogy megakadályozza a polgármestert az újrázásban. A Fidesz alelnöke még arra is képes volt, hogy a Facebookon reklámozza Dukán Andrást, az ellenzék momentumos polgármesterjelöltjét.

Csepel.info

Itt lehet hozzászólni !