Újabb orvosi eszközöket vásárolt az önkormányzat

Csepel.hu

Miután a napokban több tíz millió forint értékben vásárolt defibrillátorokat az önkormányzat, máris újabb orvosi eszközök érkeztek, ezúttal a Tóth Ilona szakrendelőbe.

A szemészet számára, a rutin szemészeti vizsgálathoz elengedhetetlen berendezések mellett OCT készüléket vásárolt az önkormányzat a szakrendelőnek, amely részletesebb vizsgálatot tesz lehetővé, és amely Csepelen eddig csak a fizetős szolgáltatás keretében volt elérhető. A szemészeti eszközök együttes értéke több mint 20 millió forint, amit teljes mértékben önkormányzati forrásból finanszíroztak.

A laboratóriumba, az Egészséges Budapest Program keretében egy véralvadásmérő és egy vérképes automata, valamint egy új, LED-es mikroszkóp érkezett. A két automata hiányt pótol, a betegek gyors diagnózishoz jutását, az egynapos sebészetet szolgálja. A korszerű mikroszkóp pedig egy modern, japán gyártmányú eszköz. A beszerzés értéke több mint 10 millió forint. Úgy tudjuk, a napokban a fül-orr-gégészetre is érkeznek majd vadonatúj orvostechnikai eszközök.

Borbély Lénárd csepeli polgármester a hír kapcsán megjegyezte: cél, hogy tovább növeljék a betegellátás színvonalát, és hogy minden csepeli korszerű ellátást kapjon. Az egészségügyi fejlesztéseket pedig folytatni fogják.

Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !