Nem volt választási programja Németh Szilárd jelöltjének, maradt a botránykeltés

Csepel.info

“Borbély Lénárd kitiltotta Orbán Viktor miniszterelnököt. Csepel nagyhatalmú ura nem engedte megjelenni az önkormányzat lapjában a Miniszterelnök úr ajánlását” – írja felháborodva péntek reggeli posztjában Németh Szilárd. Arra nem ad magyarázatot a rezsibiztos, hogy ha az egyenlőség jegyében mindenki le tudja írni 2500 karakterben a választási programját, akkor az ő jelöltje miért nem.

Lapunk információi szerint a Csepeli Hírmondó, az önkormányzat hivatalos lapja minden olyan szervezettől bekérte a rövid választási programját, aki polgármestert jelöl a június 9-i választáson. Az esélyegyenlőség jegyében – Borbély Lénárd polgármestert is beleértve – mindenki 2500 karakterben foglalta össze ígéreteit, vállalásait, illetve küldhetett egy fotót és egy internetes címet is. Utóbbit QR-kóddal tették ki az újságban. Ennek minden szervezet meg tudott felelni – kivéve Németh Szilárdot és Budán élő polgármesterjelöltjét, Dudás Zoltánt. A Hírmondó igyekezett tisztázni a “félreértést”, és újra kérte a polgármesteri programot, de hiába. Eleve provokációból küldhettek helyette választási reklámot, amit viszont a lap törvényesen nem jelenthet meg, mivel nem jelentkezett be a választási reklámokat közzé tehető média közé.

Németh és Dudás valódi programja viszont ismert

Németh Szilárd valódi célját azonban már sokan ismerik. Megszerezni az önkormányzat vagyonát, megvenni és beépíteni a csepeli Kis-Duna-partot. Ezt először 2019-ben, egy frakcióértekezleten jelentette be. Első “falatnak” a Csepeli Munkásotthon átadását és a Kis-Duna-part eladását követelte. Azt szintén már akkor jelezte, hogy a Csepel SC-t közpénzből szerzi meg az alapítványának.

„Mostantól mi leszünk a szocik. Mindent megcsinálunk, amit ők nem tudtak.”

fogalmazott akkor magyarázatként.

Az önkormányzati vagyon követelése egyre durvább formát öltött. Németh 2021. március 22-én levélben is megfogalmazta követeléseit. Úgy nőtt az étvágya, akár a Kisgömböcnek: ekkor már a Laurencz László Sportcsarnok és a Csepel Utánpótlás Egyesület ingyenes átadását is követelte magának, pontosabban alapítványának. Ezt a veszélyhelyzeti rendkívüli jogrend kihasználásával, gyakorlatilag “koronavírus-elleni lépésként” akarta elérni a közpénzéhes rezsibiztos.

Ahogy azonban Borbély Lénárd polgármester és Ábel Attila alpolgármester több alkalommal jelezték: Németh követelése nagy értékű, mintegy 10-12 milliárd forint összegű hűtlen kezelés lett volna. Köznyelven lopás.

Frakcióhatározattal akarta kikényszeríteni a hűtlen kezelést

Németh Szilárd frakcióülést is összehívott, hogy elérje követeléseit:

“Az ülést szándékosan úgy hívta össze, hogy a polgármester ne tudjon jelen lenni. A polgármester programjáról napi szinten tudott, mivel Gál Balázs még nálunk dolgozott. Ő később – gyanítom a hasznos információkért cserében – a Csepel SC vezetője lett, és most Szilárd képviselőjelöltje. Ott voltak viszont a frakcióülésen Szilárd tanácsadói, Dudás Zoltán polgármesterjelölt is. Arra próbálták rábeszélni a képviselőket, hogy szavazzák meg azt a frakcióhatározatot, amiben felszólítják a polgármestert az önkormányzati vagyon átadására, valamint a Kis-Duna-parti ingatlanok eladására.

Ez lett volna a Fidesz történetében az első olyan frakcióhatározat, ami köztörvényes bűncselekmény végrehajtására kötelez egy polgármestert. Ez maga is bűncselekmény lett volna. Ugyanis nem csak a hűtlen kezelés, de annak megkísérlése is bűncselekmény. Ám ezt sikerült akkor meghiúsítanunk.”

– emelte ki lapunknak Ábel Attila alpolgármester.

Mivel azonban Borbély Lénárd polgármester és az alpolgármesterek hajthatatlanok maradtak, Németh Szilárd feloszlatta a csepeli Fidesz szervezetét, majd kizáratta a tagok háromnegyedét, beleértve a csepeli vezetést is.

A rezsibiztos azóta mindent megtesz, hogy bosszúból megbuktassa a polgármestert. A Fidesz Csepelen a polgármester kizárásával már megbuktatta saját magát, esélye sincs a győzelemre. Németh ezért az elmúlt hónapokban még arra is képes volt, hogy ő reklámozta az ellenzék polgármesterjelöltjét, Dukán Andrást.

Csepel.info

Itt lehet hozzászólni !