Felújították a baptista óvoda udvarát

A csepeli önkormányzat négy és félmillió forintért felújította a Majd Megnövök Baptista Óvoda udvarát az Űrhajós utca 4/a szám alatt. Ebből az alkalomból Borbély Lénárd polgármester köszöntöte a gyerekeket, valamint Bartha Csilla óvodavezetőt és munkatársait.

Az eseményen megjelent Morovik Attila és Pákozdi József alpolgármesterek, illetve Szabó Csaba, a Baptista Szeretetszolgálat oktatási igazgatója.Az óvodába főként roma származású gyerekek járnak, és a maga nemében egyedülálló Budapesten. Debre Magdolna, akinek a képviselő-testület a múlt héten ítélte oda Csepel díszpolgára címét, 1993-ban álmodta meg és kezdte el működtetni az óvodát a Kovács Zoltán Alapítvány által. Az intézmény akkor még az Ady Endre úton volt, majd az önkormányzat 2002-ben ajánlotta fel a mostani épületet. A baptisták már 2013 óta támogatják az óvodát, de hivatalosan tavaly vették át a működtetését. Debre Magdolna 2010-ig vezette az intézményt, de elmondta, hogy a mai napig segíti, tanítja a gyerekeket. Többekből később szakképzett és diplomás emberek lettek.

Az óvodások megható ünnepi műsorral kedveskedtek a vendégeknek, majd Borbély Lénárd mondott köszöntőt. Az önkormányzat az elmúlt években sorra újította fel az óvodákat, iskolákat, illetve környezetüket, s most végre erre az intézményre is sor került. Rendbe tették az udvart és sok új játékot is hoztak. Köszönet jár Debre Magdolnának, aki megálmodta az óvodát, a baptistáknak pedig sok sikert kívánt a tevékenységükhöz.

Szabó Csaba és Bartha Csilla megköszönték az önkormányzat segítségét. Az udvar felújításával és az új játékokkal nemcsak örömet szereztek a gyerekeknek, hanem jótékony hatást is gyakorolnak testi-lelki fejlődésükre.

Itt lehet hozzászólni !