Gyöngyhajú lány Csepelen

Csepel.hu

A Csepeli Munkásotthon a Vadak Ura című musical kapcsán bizonyította, hogy tökéletes helyszíne lehet a Gyöngyhajú lány című darabnak is.

Az előadás kapcsán Szabó Máté és Füredi Nikolett musicalszínésszel beszélgettünk.

A fiatal korosztály is szereti

Szabó Mátét arról kérdeztünk, mennyire tud azonosulni Trombitás Frédi karakterével. „Trombitás Frédi egy nem létező személy, így úgy formálhatom meg a figurát, ahogyan szeretném, teljesen a fantáziámra hagyatkozhatom. Pozsgai Zsolt szövegkönyve megkönnyíti Trombitás Frédi alakjának megidézését. Mostanában több olyan musical is íródott, amelyek popslágerekből építkeznek, viszont a Gyöngyhajú lányt a különleges, magával ragadó dramaturgiája különbözteti meg a többi, hasonló musicaltől. Az előadásaink iránt mindenféle korosztály érdeklődik, a legtöbben a negyven-ötven évesek, és a még idősebbek váltanak jegyet. Sok család hozza magával a tinédzserkorú családtagját, aki esetleg ott hallja először a Gyöngyhajú lány című dalt. Azonban a színpadról mi tökéletesen érzékeljük, hogy a fiatal korosztálynak is tetszik ez a zene, és biztos vagyok benne, hogy közülük sokan olyan élményben részesülnek, hogy hazaérve rögtön rákeresnek az Omegára. A produkciónak nincs állandó, befogadó színháza, így a bemutató óta eltelt hét évben számos vidéki városban láthatták azok a színházkedvelők is, akik nem tehetik meg, hogy egy előadás miatt a fővárosba utazzanak.” Szabó Máté ugyanakkor elmondta, sokszor fárasztó és megterhelő az állandó utazás, de a nézők szeretete és odaadása mindig kárpótolja a színészeket és az alkotókat.

Megújult koreográfia, új főszereplő

Az anyát alakító Füredi Nikolett lapunknak elmondta, nemcsak azért áll közel hozzá az előadás, mert olyan szerepet játszik, amit édesanyaként igazán át tud élni, hanem azért is, mert a musical dalai olyan slágerek, amelyek sokak életére nagy hatással voltak. Számára pedig minden alkalom külön – leges élmény, hiszen a címadó dalt, a Gyöngyhajú lányt énekelheti. Megjegyezte, Pozsgai Zsolt zseniálisan fűz – te össze a dalokat egy történetté, azok jól illeszkednek a cselekményhez, és egy rendkívül érdekes világba repítik a nézőt. Izgatottan várják a csepeli fel – lépést, mert Kóbor János lánya, Kóbor Léna először lép színpadra a produkcióban. Ahogy fogalmazott, Léna sokat fog hozzátenni az előadás lelkületéhez, hiszen számára ez a darab egyben az édesapja öröksége is. Szerinte a csepeli előadás azért is lesz különleges, mert megújult koreográfiával kerül színre, amivel a musical szinte új életre kelt. Bár már másodjára játsszák így, még mindig olyan, mintha premier lenne. Úgy látja, a darab minden korosztályt meg tud szólítani. „Természetesen első – sorban azokat, akik ezeken a slágereken nőttek fel, akiknek a fiatalságát idézik a dalok, viszont a számok nagy része a mai bulikban megkerülhetetlen, ezért azokat a fiatalok is ismerik. A tinédzserek pedig a történettel is tudnak azonosulni, hiszen egy fiatal lány első szerelméről szól.” Füredi Nikolett azért is szereti a darabot, mert a színészekkel kiválóan tud együtt dolgozni.

Forrás: Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !