40 éves a Kazinczy

Csepel.hu

Kétnapos programsorozattal ünnepelte fennállásának 40. évfordulóját a Kazinczy Ferenc Értékközvetítő és Képességfejlesztő Általános Iskola május 25-26-án. A jubileumi ünnepségen részt vett Borbély Lénárd polgármester, Morovik Attila alpolgármester, Tóth János, a Dél-Pesti Tankerület igazgatója, egykori és mostani tanárok, diákok. Az intézmény 1982-ben nyitotta meg kapuit, akkor Guszev utcai Általános Iskola néven.

Az iskola a kezdetek óta sporttagozatos intézményként működik, komoly sporteredményekkel büszkélkedhet. Az 1980 -as évek közepén vezették be a Zsolnai-módszer nyelvi, irodalmi és kommunikációs programját, mely az írásbeli és szóbeli szövegalkotás, szövegfeldolgozás tudatos fejlesztését célozza. 1990-ben pedig a Zsolnai-féle értékközvetítő és képességfejlesztő programot is adaptálták, mely a kultúra teljességét igyekszik bevinni az iskolákba.

Döbrei Árpád az intézmény igazgatója ünnepi köszöntőjében kiemelte, külön hálával és köszönettel tartozik a volt és jelenlegi pedagógusoknak, hogy ilyen odaadással és elkötelezetten szervezték meg a programot. Ahogy fogalmazott, az iskola a nagybetűs nevelést, az elmúlt időszakban kiemelten az értékek közvetítésével és a képességek fejlesztésével valósította meg. „A jubileumi programot kollégáim nagy lelkesedéssel, igazi csapatmunkában szervezték. Nem oly rég vagyok az intézmény vezetője, de úgy érzem, ha egy pedagógus közel kerül egy iskolához, érzelmileg sem tud kívül helyezkedni. Jó érzés látni a mai és a régi diákokat, kollégákat. Fontos, hogy a gyerekek is érezzék, mennyire meghatározóak ezek az élmények.”

Borbély Lénárd polgármester a kerek évforduló kapcsán hangsúlyozta, a volt Guszev mindig kiváló sportiskola volt, igazi kihívást, megmérettetést jelentett az összes többi iskola számára. Az önkormányzat fő célja, hogy a Csepeli Gyermeksziget Program keretében ez az intézmény is minél hamarabb megújuljon.

A jubileumi ünnepség keretében Jó tanuló, jó sportoló táblákat is avattak, melyeket Borbély Lénárd polgármester és Németi László testnevelő tanár adott át. A márványtáblák önkormányzati segítséggel újultak meg.  Hajdú Imre testnevelő tanár, főszervező kiemelte, azok, akik abban a megtiszteltetésben részesültek, hogy felkerültek a most megújult dicsőségfalra, példaképek, akik nemcsak a sportpályán, hanem a tanulásban az élet iskolájában is megállták a helyüket. Büszkék lehetünk rájuk, nevük a márványtáblán méltán jelzi azt a szellemiséget, ami leginkább jellemez bennünket.”

Csepel.hu

 

Itt lehet hozzászólni !