Rendszeres a támogatás a Segítség Köve Alapítványtól

Csepel.hu

Hosszú évek óta kiváló az együttműködés a csepeli önkormányzat és a 2007 óta működő Segítség Köve Alapítvány között. A Schönek Márta és Schönek Alfréd vezette civil szervezet rászoruló csepeli családoknak, gyerekeknek, megváltozott munkaképességű embereknek oszt adományokat, leginkább tartós élelmiszereket, tisztítószereket. Fő céljaik a szociális tevékenység, családsegítés, időskorúak gondozása, hátrányos helyzetű csoportok támogatása. De a határainkon kívül élő szegény sorsú emberek támogatása is az alapítvány prioritásai közé tartozik. Külön ki lehet itt emelni az ukrajnai háború miatt nehéz helyzetbe kerülő határon túli emberek támogatását. Az alapítvány 2022-ben közel 42 millió forint értékű adománnyal támogatta az ott élőket.

A szervezet, a kerületi önkormányzattal szorosan együttműködve a tavaly évben több millió forint adománnyal támogatta többek között a Humán Szolgáltatások Igazgatóságát, a tankerületet, a kerületi óvodákat, a mai napon pedig a csepeli Városgazda megváltozott munkaképességűeket foglalkoztató részlege dolgozói – összesen 86 munkavállaló – kaptak mintegy 1 millió forint értékű tisztálkodási és tisztítószereket. 2022-ben összesen közel 20 millió forint értékű segítséget nyújtottak az önkormányzat intézményi keretében lévő rászorulóknak.

Borbély Lénárd csepeli polgármester a mai eseménnyel kapcsolatban elmondta: az önkormányzat szívügyének tekinti a fogyatékosság-barát környezet megteremtését, a megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatását. Ezért is kiemelten fontos, hogy az Önkormányzat és a Csepeli Városgazda által 2014-ben életre hívott rehabilitációs foglalkoztatási program működése a jövőben is biztosított, melynek eredményeképpen a megváltozott munkaképességűek nem csupán visszatérhettek a munka világába, hanem egy közösség tagjaként, mindennapos kreatív elfoglaltságuk van.

Az alapítvány egyébként élen jár a kerületi szociális intézmények támogatásában is. 2022-ben több mint 4 millió forint értékű adományt kaptak a civil szervezettől a helyi szociális intézmények.

Csepel.hu

 

 

Itt lehet hozzászólni !