Elismeréseket adtak át a főváros napján

Csepel.hu

Budapest egyesítésének 149. évfordulóján, a főváros napján a hagyományokhoz hűen idén is elismeréseket adtak át az Új Városháza dísztermében. Budapestért-díjat vehetett át Dr. Dobák András, a Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálat főigazgatója és Rizmajer József vállalkozó, a Rizmajer Kézműves Sörfőzde alapító tulajdonosa. Dr. Barna Sándor emlékéremben részesült Zsarnóczki László, a BRFK XXI. kerületi Rendőrkapitányságának alezredese, a rendészeti osztály vezetője. Kiemelkedő sportteljesítménye elismeréseként, pedig Papp László Budapest-Sportdíjat kapott Nagybányai-Nagy Anna sportlövő.

Karácsony Gergely főpolgármester ünnepi köszöntőjében kiemelte: „A most 149 éves Budapest őrzi a polgári ethosz maradékát ebben az országban. A polgári ethosz azt jelenti, hogy az igazságot minden körülmények között jobban szeretjük a hazugságnál, hogy a politika nem a pillanat uralása, hanem az igazság keresése, és nem bűnbakokat, hanem megoldásokat keresünk – mondta. A polgár, a polgári város nem lehet más, csakis szolidáris: békeidőben is, de válságok sújtotta korban mindenképpen. Sem a polgár, sem a polgári város nem hagyhat cserben senkit, most főleg nem, mert nem fogjuk tudni máshogy átvészelni ezt a ránk váró hosszú, didergős telet, csak ha nem engedünk a szolidaritásból” – hangsúlyozta.
„Ragaszkodunk ahhoz, hogy ennek a városnak a nagyszerűségét a sokszínűsége adja és ahhoz a hitünkhöz, hogy nekünk, akik hiszünk az emberségben, az emberiességben, a méltányosságban, a civil kurázsiban, a szolidaritásban, van egy jobb történetünk. És itt, Budapesten ennek a történetnek a jegyében rendezzük be az életünket” – tette hozzá Karácsony Gergely.

A főpolgármester kiemelte jövőre Budapest 150. születésnapját ünnepeljük, és ez az évforduló nem az alapításról, hanem az egyesítésről szól, hogy másfél évszázada lakjuk már be ezt a helyet a különbözőségeinkkel együtt. Az elmúlt másfél évszázad tapasztalataiból tudjuk, hogy a város akkor sikeres, ha ezek az ellentétek nem kioltják, hanem kiegészítik egymást.

A hagyományokhoz hűen Pest, Buda, Óbuda egyesítésének évfordulóján fővárosi elismeréseket adtak át. Budapestért-díjban részesült kerületünkből: Dr. Dobák András, a Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálat főigazgatója és Rizmajer József vállalkozó, a Rizmajer Kézműves Sörfőzde alapító tulajdonosa. Dr. Barna Sándor Emlékéremben részesült Zsarnóczki László, a BRFK XXI. kerületi Rendőrkapitányságának alezredese, a rendészeti osztály vezetője. Papp László Budapest-Sportdíjat vehetett át Nagybányai-Nagy Anna sportlövő.

Az ünnepségen átadták Budapest díszpolgári címeit, a Pro Urbe Budapest díjakat, a Ráday Mihály – és a Zalabai Gábor-díjakat is.

Csepel.hu

 

 

4 hozzászólás “Elismeréseket adtak át a főváros napján” bejegyzésre

  1. Hozzászóló szerint:

    Nagyon szép teljesítmény. Csak gratulációt érdemel.
    Azért a Rizibe érdemes volna a főpolgit kihívni egy kóstolóra, hadd tudja meg, hogy mi a jó. Tarlós már volt itt, ne akarjon lemaradni. És talán ihletet kap valami normális létrehozására.

  2. László szerint:

    Látja Nagyapó! “Vigyorinak” vannak normális pillanatai is…

  3. Betke szerint:

    Hozzászóló, azért ne felejtsük el, hogy “Rizinek” van érdekeltsége a Blahánál is, és mivel ott nagy felújítások vannak, lehet már tiszteletét is tette és kapott kóstolót főpolgink! Egyébként tényleg minden elismerés, mert csepeli viszonylatban kultúrált, kellemes hely!

  4. Hozzászóló szerint:

    Betke, igazad lehet.
    És hogy ne csak a Riziről beszéljünk:
    Nagybányai-Nagy Anna sok sikert kívánok Neked sportpályafutásod során csakúgy, mint a civil életben. És mit ne mondjak, elég jó nő vagy.

Itt lehet hozzászólni !