EgressyFeszt idén is

Csepel.hu

Idén második alkalommal rendezik meg az EgressyFesztet, az Egressy Béni Református Művészeti Szakgimnázium fesztiválját, amelynek célja, hogy bemutassa az intézmény művészeti képzését és közelebb hozza a csepeliekhez a zenei kultúrát.

A november 21-étől 25-éig tartó eseménysorozaton az Egressy művész-tanárai és tehetséges diákjai lépnek fel. Kovács Zalán László tubaművész, az Egressy Béni Református Művészeti Szakgimnázium igazgatója a Csepeli Hírmondónak elmondta, mivel a magas energiaárak miatt télre több intézmény is bezárt, ezért a tavalyi rendezvénysorozathoz képest idén rövidebb, de annál tartalmasabb programot állítottak össze.

A fesztivált megelőzi a református művészeti iskolák találkozója, amelyet november 18-a és 20-a között tartanak az Egressyben. Már itt is lesznek zenei, kulturális programok, ráhangolódva a november 21-én kezdődő EgressyFesztre. A fesztivál ezen a napon, az intézmény nyílt napjával veszi kezdetét, amelynek során az érdeklődők 14 órától 25 perces tanórák – közismereti, művészeti tárgyak, hangszerismeret, kamarazene – keretein belül betekintést nyerhetnek az intézmény művészeti képzéseibe. A koncertteremben szín- és táncművészeti programok, valamint Tekula Endre kürtművész kvartettjének előadását hallgathatjuk meg. A fesztivál nyitókoncertje 17 órakor kezdődik: Bakó Levente Liszt-díjas trombitaművész vezetésével az Egressy fúvószenekar ad koncertet, Demeniv Mihály harmonikaművész közreműködésével.

A fesztivál november 22-én, 18 órakor a Szent Imre-templomban folytatódik, ahol két orgonaművész-tanár, Lénárt Linda és Elekes Zsuzsanna, Liszt-díjas orgonaművész ad koncertet. A művészekhez énekes és hangszeres szólisták csatlakoznak, az előadás során a klasszikus zene legnépszerűbb darabjai szólalnak meg. Közreműködik még a Csepeli Auth Henrik Fesztivál Fúvószenekar. A rendezvénysorozat harmadik napján 17 órától az Egressy koncertteremben egy igazán különleges előadásban lehet részünk, ugyanis az iskola népzenei és jazz tanszaka lép színpadra, a Csepel Hangja Kórus közreműködésével. „A művészeti iskolák a képzési formájuknak köszönhetően különleges helyzetben vannak, hiszen olyan produkciókat tudnak létrehozni, amelyek nemcsak egy intézmény, hanem az egész magyar társadalom számára meghatározóak lehetnek. Alapelvünk, hogy nem mindenkit képzünk művésznek, hanem a művészeti képzést biztosítjuk mindenki számára. Aki ezt a hivatást választja, azt nagyon precíz, kidolgozott rendszer szerint neveljük, hogy a felsőoktatási intézményekben is helyt tudjon állni. A fesztivál kiváló lehetőség arra, hogy részesei legyünk egy kulturális körforgásnak” – mondta Kovács Zalán László, a fesztivál igazgatója.

A rendezvény szervezői az Egressy Béni Református Művészeti Szakgimnázium és a csepeli önkormányzat. Fővédnök Borbély Lénárd polgármester. A rendezvény ingyenesen látogatható.

Részletek: egressyfeszt.hu

Forrás: Csepel.hu

3 hozzászólás “EgressyFeszt idén is” bejegyzésre

  1. Gary Ridgway szerint:

    Hová lett a Mr Gabee? Hányingere lett? 🤣

  2. László szerint:

    Engem pár éve lefényképezett, aztán én is őt. Lidl-nél karamboloztam éppen. 🤣

  3. Gary Ridgway szerint:

    Én legutoljára a Merényiben láttam, 2021-ben, mikor rollerrel perecelt, ha jól emléxem.

Itt lehet hozzászólni !