Repülőzaj: összefogás a csendesebb Dél-Budapestért

Csepel.hu

A Közösség a Csendesebb Dél-budapesti Légtérért Facebook-csoport képviselői megkeresték a budafoki és a csepeli önkormányzatot is, hogy dolgozzanak közösen a Liszt Ferenc repülőtérről felszálló gépek által okozott zajterhelés csökkentése érdekében.

A budafoki önkormányzattal közösen, civilekkel tárgyalt tegnap Pákozdi József alpolgármester a XXII. kerületben, hogy konkrét lépéseket tegyenek a Budapest déli része feletti sűrű légtérhasználat okozta problémák visszaszorítása érdekében.

A budafoki és a csepeli képviselő-testület is még a szeptemberi ülésén döntött arról, hogy fontosnak és indokoltnak tartja a Közösség a Csendesebb Dél-budapesti Légtérért Facebook-csoport által indított petícióban foglalt panaszt, és egyetért a kezdeményezéssel. Mindkét testület támogatásáról biztosította a lakosságot abban a törekvésében, hogy fenti panasz orvoslása, az egészségesebb környezet elérése érdekében a petíció kezdeményezői a hatóságokat megkeressék. A kezdeményezéshez csatlakozott Újbuda is.

Személyes tárgyalásra a civilek kezdeményezésére október 19-én került sor a budafoki városházán. A megbeszélésen Karsay Ferenc, budafoki polgármester mellett részt vett többek között Pákozdi József, Csepel alpolgármester is, valamint a kezdeményező lakosok részéről Miskei Gábor, Rabi Krisztina és Radnóti Csaba.

Az egyeztetésen megállapodás született arról, hogy a civil csoport képviselői a kerületi vezetők támogatásával kérelmet nyújtanak be az illetékes szervekhez. A közös cél a korrekt és méltányos légiútvonal-kiosztás elérése, azaz hogy ne Dél-Budapest irányába koncentrálják a felszálló gépek túlnyomó többségét.

Budafoktétény.hu

10 hozzászólás “Repülőzaj: összefogás a csendesebb Dél-Budapestért” bejegyzésre

 1. László szerint:

  Majd kaptok szigetelt ablakokat. Merre menjen az a repülő, függőlegesen lőjön ki?

 2. Gyula ↸⨌🚽🧻 Მიიღეთ! szerint:

  Nem sikerült einstandolni a repteret, most indul a g.cizés, Pákozdi kapott feladatot! Jó munkát! 🤣👏👍
  Semmi nem fog változni, jelzem előre!!!

 3. pl szerint:

  Én sem értem, mi bajuk… Csomózni kell a kákát?

 4. Gyula ↸⨌🚽🧻 Მიიღეთ! szerint:

  Kit zavar Csepelen a légi forgalom?
  Egy Facebook csoport hisztizése már reprezentatív? Pedig nem volt trend a civilek meghallgatása.
  Mi van, Szingapúr beleköpött a levesbe? 🤣😂👏👍

 5. PáLoS TReND szerint:

  Komolyan?
  Azt írják itt, hogy a britek és az amerikaiak hamarosan októberben, még az amerikai kongresszusi választásokig Ukrajnában kiprovokálják az oroszok atomtámadását, amire azok azonnal ugyanazzal válaszolnak.
  https://www.pravda.ru/news/world/1761…a_ukraina/

 6. László szerint:

  Szóval az atom bevetése el van döntve. Rá lesz fogva valamiilyen provokációra.

 7. Gary Ridgway szerint:

  Látom a vakhiszti elébe ment a BUD és az ÁLLAMI Hungarocontroll?
  Viccek vagytok, frankóra… 🤣👏

 8. László szerint:

  zajvedelem.bud.hu – ablakszigetelési akciókat indítanak, de csak a reptér közelében.

 9. Gary Ridgway szerint:

  László!
  Beleköptek a levesükbe, most jön a kákán a csomó! Van rálátásom, magáncég és az is marad, hacsak túlárazva meg nem veszik. Lehet van az a pénz, amiért odadják a szingapúriak, a németek és britek. Szingapúrban azér’ van egy-két számla nyitva. 🤣

Itt lehet hozzászólni !