Hatalmas fejlődés a magyar vasútnál, Csepelen is kinyitottuk a kapukat az ukrán gabonának

Agroinform, Csepel.info

Fényeslitke, 2022. október 18.
Konténereket szállító tehervonat-szerelvény az East-West Intermodális Logisztikai Zrt. új vasúti terminálján Fényeslitkén 2022.október 18-án.
MTI/Balázs Attila

Fényeslitkén vasúti terminált adtak át, melynek jelentős szerepe lesz a háború miatt megszakadt ukrán gabonaexport folytonosságának biztosításában, és ezáltal a világélelmezési válság enyhítésében – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az East-West Intermodális Logisztikai Zrt. vasúti nyomtávváltáson alapuló központjának átadásán.

Az ünnepélyes átadón begördült a terminálra az első, ukrán mezőgazdasági árukat szállító szerelvény, az EWG saját szervezésű szállítmánya. Az Ugrain Trade LLC által feladott, összesen 1146 tonna búza, köles és zöldborsó 44 darab húszlábas konténerben érkezett; a szállítmányt az átrakást követően a Csepeli Szabadkikötőbe szállították tovább.

A tárca közleményében Szijjártó leszögezte, hogy a terminálnak óriási szerepe lesz az Ukrajnából származó gabona eljuttatásában a világ legkülönbözőbb pontjaira.

Az ukrán gabona vasúti szállításában eddig az jelentette a legnagyobb problémát és adta a kapacitások szűk keresztmetszetét, hogy az ukrán vasút nyomtávja (1520 mm) nem egyezik meg a magyar, valamint az európai vasút (1435 mm) nyomtávjával, tehát minden árut át kell rakni. A fényeslitkei terminál elsődleges funkciója, hogy átrakodják az ide beérkező vasúti szállítmányokat.

“A konstancai kikötő kapacitásai le vannak kötve, a szlovák és a román útvonalak telítettek, a Dunán és a Tiszán az alacsony vízszintek miatt a hajón történő szállítás nem egészen kiszámítható. A Fényeslitkétől az észak-adriai kikötőkig vezető a leggyorsabb és leghatékonyabb útvonal annak érdekében, hogy a világ messzi pontjain is szavatolni lehessen az élelmiszerellátás biztonságát” – idézi az MTI a Külügyminisztérium közleményét.

Az új központban óránként mintegy 800 tonna gabona átrakására lesz lehetőség, és a kiterjedt tárolási kapacitások is biztosítják, hogy az Ukrajnából érkező áru eljuthasson a célországokba – mondta Szijjártó.

Hozzátette, hogy rekordidő alatt építették meg az egész kontinens legkorszerűbb átrakodó terminálját, ahol modern digitális megoldások segítik a munkát, így egyszerre tudnak átpakolni gyorsan és biztonságosan négy, maximum 740 méteres hosszúságú vonatot. A 30 milliárd forintos beruházással létrejött központban 500 ember fog dolgozni, a kapacitás pedig évi egymillió konténer lesz, kétszerese a Fehéroroszország és Lengyelország határán lévő létesítménynek.

Tálosi János, a beruházó East-West Intermodális Logisztikai Zrt. vezérigazgatója hangsúlyozta, hogy a konténerek kezelése mellett az EWG terminál képes mezőgazdasági termékek, például gabona és napraforgóolaj átrakására.

Az ehhez szükséges berendezések beszerzését követően havonta akár 15-20 ezer tonna Ukrajnából érkező gabonát is képesek lesznek majd átrakni más vasúti és közúti szállítóeszközre – tette hozzá.

Az ünnepélyes átadón begördült a terminálra az első, ukrán mezőgazdasági árukat szállító szerelvény, az EWG saját szervezésű szállítmánya. Az Ugrain Trade LLC által feladott, összesen 1146 tonna búza, köles és zöldborsó 44 darab húszlábas konténerben érkezett; a szállítmányt az átrakást követően a Csepeli Szabadkikötőbe szállították tovább.

A fényeslitkei az első olyan szárazföldi intermodális kombiterminál Európában, amely saját 5G-hálózatot használ a belső kommunikációra és technológiai eszközeinek működtetésére. Emellett az EWG energiaellátását zöldtechnológiával biztosítják, nagy teljesítményű napelemparkkal, valamint hőszivattyús rendszerrel, a terminál területén pedig elektromos termináltraktorokat és e-autókat is használnak – áll a közleményben.

Forrás: Agroinform

10 hozzászólás “Hatalmas fejlődés a magyar vasútnál, Csepelen is kinyitottuk a kapukat az ukrán gabonának” bejegyzésre

  1. László szerint:

    “Óriásdaruk a sínek felett: finisben a fényeslitkei terminál építése..” 2021.december
    Szíjártó némi fáziskésésben van. Úgy adja elő mintha a háború kitörésekor láttak volna neki építeni. Amúgy akkor olcsóbb lesz a kenyér? A körülöttünk lévő országokban biztos.

  2. Gyula ↸⨌🚽🧻 Მიიღეთ! szerint:

    A Szovjetunió regnálása alatt már megvolt ez a vasúti átrakodás, majd lerohadt.
    Most összetákolták, de ez csepp a tengerben, tehát lapozzunk. Nincs hírértéke, nem mozdul rá a tőzsde. 😎

  3. Nagyapó szerint:

    Amennyiben az árú az EU-ba érkezik, mienk a különböző illeték ÁFA, és jó az árú szállítási költsége is.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  4. László szerint:

    Biztos nincs meghatározva mi legyen azzal a búzával. Mennyiért megy tovább. Azt csináljuk már amit az unió előír fater. Nincs más választás. A szabadságharcos kifingott…

  5. Gyula ↸⨌🚽🧻 Მიიღეთ! szerint:

    A célország ÁFA-ja játszik, te vén hülye!
    Ne is zavarjon semmi.

  6. László szerint:

    Aztán az is lehet Nagyapónak igaza van. Az illeték és a jó árú szállítási költség miatt dehogy lesz 1500 Ft egy kiló kenyér ára tavaszra. 🤣🤣🤣

  7. Gyula ↸⨌🚽🧻 Მიიღეთ! szerint:

    Vasúti áruszállításról van szó, ahol a tulaj az OBB, pályahasználati díj van, amivel persze lehet pénzt beszedni, de ettől nem lesz olcsóbb nekünk semmi. Amennyiben tranzitáru megy át rajtunk, akkor még mindig nem találom az ÁFA-t! 🙂

  8. László szerint:

    OKtóber 31. “Oroszország felfüggeszti a hajóforgalmat a gabonaszállításra kijelölt folyosón…”
    Itt a lehetőség hát rajta! Vagy mégsem.

  9. Gary Ridgway szerint:

    Majd Erdogan megmondja, mert azért húzza a hasznát a balhénak.

  10. Gary Ridgway szerint:

    László!
    Tegnap írtam, fentebb…
    Úgyis lett!
    Erre valamelyik fidernyák még a bejelentést követően vonatkázni akar a tengeri szállítás helyett!
    Mi van itt??? 🤣😂😫

Itt lehet hozzászólni !