Nem tartja fontosnak a lámpás kereszteződés kiépítését a Főváros a Széchenyi – Kassai utcáknál

Csepel.hu

Az elmúlt években egyre több a személyi sérüléssel járó baleset a Széchenyi – Kassai utcák kereszteződésében. A csepeli önkormányzat szerette volna elérni, hogy az útszakaszt fenntartó Főváros egy jelzőlámpát helyezzen ki a kereszteződéshez, ezzel kapcsolatban az önkormányzat meg is kereste a Budapest Közút Forgalomtechnikai Igazgatóságát.

A napokban érkezett meg az elkeserítő válasz.

A Főváros szerint jelenleg ugyanis semmi szükség a jelzőlámpákra és forrásuk sincsen rá. Az elmúlt időszakban, a balesetek megnövekedett száma miatt, több közlekedésbiztonsági intézkedést hoztak az érintett területen (pl. záróvonal létesítése, előzési tilalom, fluoreszkáló táblák kihelyezése), ezek egyelőre még nem kerültek megvalósításra, de ennél többet nem kívánnak tenni. Tervbe van ugyanakkor, hogy felújítják az útburkolati jeleket, de hogy mikor, a levélből nem derül ki. Mint írják, a jelzőlámpához zebrát is kellene építeniük és számos engedélyt kell kérniük, ami csak „beruházási program” keretében valósulhat meg. A Főváros azonban, ahogy fogalmaztak, rangsorolni kényszerül és az elkövetkezendő időszakban nem tervez ilyet Csepelen.

Hogy miért kevésbé fontos a Fővárosnak az itt élők biztonsága, mint más kerületekben, nem derült ki a levélből, azt azonban valószínűleg ők nem tudják, vagy nem akarnak róla tudomást venni, hogy a Városházát egy miniszteri rendelet kötelezi jelzőlámpás kereszteződés kiépítésére. A 41/2003. (VI. 20.) GKM rendelet ugyanis előírja: ahol a személysérüléses balesetek száma az útkereszteződésben és az attól számított 125 méteren belül, a csomóponti ágakon eléri vagy meghaladja a 3 baleset/év, vagy a 6 baleset/3 év értéket (annak ellenére, hogy minden egyéb intézkedést megtettek ennek csökkentése érdekében), jelzőlámpás forgalomirányítást kell létesíteni. A személyi sérüléssel járó balesetek számát a rendőrségtől kapott statisztika igazolja.

Az ügy vége még messziről sem látszik, az azonban biztos, hogy a csepeli önkormányzat mindent megtesz a lámpás kereszteződés megvalósításáért, az itt élő közlekedők biztonságáért.

Csepel.hu

8 hozzászólás “Nem tartja fontosnak a lámpás kereszteződés kiépítését a Főváros a Széchenyi – Kassai utcáknál” bejegyzésre

  1. László szerint:

    “A Közlönyben megjelent határozat 8 milliárd forintos átcsoportosításról szól. Ennek legnagyobb tétele 3 milliárd forint, amit a Gazdaság-újraindítási Alap fejezetben szereplő fővárosi fejlesztésektől vett el a kormány a kiemelt nemzetközi sportesemény stratégia és sportesemény pályázatok, valamint a kiemelt hazai rendezésű sportesemények támogatására.”
    – ezek után tudjuk hol kell keresni a “forrást”, és kinél….

  2. Tóth Ervin szerint:

    Én sem tartom indokoltnak ebben a kereszteződésben a jelzőlámpát. Fontosabb lenne az egyik utcában Álj elsőbbség kötelező jelzőtábla, és a szabély betartása.

  3. Fater trollja szerint:

    Van kint “stop tábla”, miről beszélsz?

  4. Gratulálok szerint:

    Érdekes hogy ugyanezen az útvonalon a Kassai – Katona József kereszteződés lámpásítására volt pénz!

  5. Fater trollja szerint:

    Nem BKK út!
    https://www.google.com/maps/@47.4162558,19.0806343,3a,56.6y,319.18h,93.25t/data=!3m6!1e1!3m4!1snjzuur2KSUD4ArYAqPKe2w!2e0!7i16384!8i8192
    A képen látható fát, ami 2 év alatt nem lett kisebb, valakinek fel kellene gallyazni, mert semmit nem látni be jobbra!

  6. László szerint:

    Télen kell arra közlekedni! Van ott 2011-es novemberi utcakép is. Lombhullatás után mindent látni.

  7. Fater trollja szerint:

    🤣👏👍

  8. László szerint:

    Évekig arra jártunk, mentünk a gumis műhely melletti trafikhoz. Kitettük a kocsi elejét és már a félig a kanyarban tudtam mondani hogy “jobbróljó” 🤣

Itt lehet hozzászólni !