Nincs több halogatás: lámpás kereszteződést kell építeni Csepelen

Csepel.info

Évekig elutasította a főváros Borbély Lénárd csepeli polgármester kérését, hogy lámpás kereszteződést alakítsanak ki a csepeli Széchenyi és Kassai utcák találkozásánál. Most azonban már lépniük kell. Túl sokan sérültek meg, ezért már jogszabály kötelezi a fővárost a lépésre – értesült a Csepel.info.

Mentőautó és személygépkocsi ütközött május 7-én, szombaton Csepelen. A balesetet valószínűleg a mentős figyelmetlensége okozta – állítólag nem látta az elsőbbségadás kötelező táblát -, és ezért nem győződött meg a biztonságos áthaladásról. A hivatalos vizsgálat végéről és megállapításairól még nincs információnk. Az ütközés következtében egy ember meghalt, de több súlyos sérült van, a kisbaba életét pedig – akihez a mentősök siettek – szintén nem tudták megmenteni. A Széchenyi és Kassai utcák kereszteződésében rengeteg a karambol, köztük számos esetben súlyos személyi sérüléssel járók is voltak. 

A csepeli önkormányzat május 26-i ülésén az esettel kapcsolatban elhangzott, hogy egy miniszteri rendelet alapján a főváros nem zárkózhat el a továbbiakban a lámpás kereszteződés kialakításától. A rendelet azt szabályozza, hogy ha egy csomópontban három éven belül legalább hat személyi sérüléses baleset történik, akkor kötelező a kereszteződés közlekedésbiztonságának megerősítése. Ezen a helyszínen nem csak figyelmeztető táblák jelzik már a veszélyt, de az út veszélyt jelző felfestése is megtörtént.

Csepel.info

6 hozzászólás “Nincs több halogatás: lámpás kereszteződést kell építeni Csepelen” bejegyzésre

  1. Guriga szerint:

    Már éppen ideje!!!!!!!

  2. Guriga szerint:

    Már éppen ideje!!!!!!!
    Nincs is hozzászólás.

  3. Hozzászóló szerint:

    Akkor tessék megoldani ezt a problémát és elejét venni a tragédiáknak.
    Ha a főváros nem lép, akkor a kerületnek kell, ellenkező esetben lehet majd mindig csodálkozni a bekövetkező baleseteken és álszent módon részvétet nyilvánítani.
    Ha az önkormányzat megoldja ezt a gondot, még a két év múlva esedékes választásoknál is jelenthet ez piros pontot.

  4. László szerint:

    Tudom nem válasz de egy másik kerületben 40év után lett egy olyan egyszerű, jól belátható, jól kitáblázott kereszteződésben lámpa ahol heti szinten 3-4 súlyos baleset is volt. Most öröm nézni ahogy a piroson mennek át az autósok. A balesetek száma lecsökkent 2 hetente 1 esetre. Közlekedési kultúra vagy mi a neve a dolognak, ami nincs.

  5. kormánypárti kitiltott szerint:

    Nem lehet fogadást kötni, hogy mikor lesz itt lámpa?
    – 1 év 12.00 odds
    – 2 év 8.00 odds
    – 5 év 5.00 odds
    – 10 év 2.00 odds
    – soha 1.05 odds

  6. László szerint:

    Kéne egy olyan opció hogy már folyamatban van és úgy lesz tálalva a polgármester ezt is elintézte….

Itt lehet hozzászólni !