Bíróság: Szenteczky János bűnös

Csepel.hu

Tizenkét év után született másodfokú bírósági döntés a csepeli lakásmutyi ügy néven elhíresült bűncselekmény-sorozatban csütörtökön. Szenteczky Jánost, az MSZP korábbi elnökét, a Csepeli Vagyonkezelő egykori vezetőjét a bíróság folytatólagosan elkövetett hűtlen kezelés miatt ítélte el. 

A csepeli lakásmutyi során rászorulók helyett kivételezett emberek, közöttük Cs. Mihály akkori rendőrkapitány kaptak titokban és törvénytelenül szociális bérlakásokat. Ezeket a lakásokat törvényesen kizárólag rászorulóknak, és kizárólag lakáspályázaton lehetett volna kiutalni. A szociális lakásokat közpénzből felújították, mielőtt a bérleti jogot átadták a kivételezetteknek. 

Ám nem csak méregdrágán dolgoztak a kivitelezők, hanem rengeteg dolgot munkavégzés nélkül számláztak le. A felújított szociális lakásokat a lakásmutyiban érintettek fél évvel a bérleti jogviszony megszerzése után a piaci ár egyharmadáért vehették meg. Megvették, majd azonnal el is adták azokat – immáron a piaci árnak megfelelő összegért. Ők így pillanatok alatt megháromszorozták a pénzüket. Az önkormányzat viszont – és a csepeli adófizetők – minden egyes lakáson sokmillió forintot, a szociálisan rászorulók pedig még többet, a normális élet lehetőségét veszítették el.

A csepeli önkormányzat tizenkét éven keresztül mindent megtett az igazságszolgáltatásért, az MSZP korábbi vezetői pedig ezalatt mindent megtettek azért, hogy a pert a végtelenségig elhúzzák. Már a nyomozás sem indult el időben: amíg a Gyurcsány kormány le nem köszönt, semmi nem történt a feljelentés ügyében. Később előfordult, hogy különválasztották, majd ismét egybevonták a különböző bűncselekményeket, az igazságügyi szakértők munkáját szintén több alkalommal kellett megismételni, miközben a gyanúsítottak is igyekeztek lassítani a bírósági eljárást. Így történhetett, hogy tizenkét év után még csak másodfokon hoztak ítéletet a perben, melyben első fokon felmentették Szenteczky Jánost és vádlott társait.

A csepeli baloldal szinte kimeríti a büntető törvénykönyvet

A csepeli baloldali politikusoknál “népbetegség” a becsületsértés és mások gyalázása, de a büntető törvénykönyv sok más fejezetét is kimerítik. Korábban aljas indokból, nagy nyilvánosság előtt, felbujtóként elkövetett rágalmazás miatt ítélték el jogerősen Szenteczky Jánost, a csepeli MSZP volt elnökét.

Az MSZP-s Takács Krisztián sem marad ki a sorból, de őt a becsületsértés mellett magánokirat-hamisítás és hűtlen kezelés miatt is jogerősen elítélték. A politikus – aki most az MSZP frakció vezetője Csepelen – korábban azzal is címlapra került, hogy egyik becsületsértési pere után nem fizetett időben, és végrehajtást indítottak ellene. Bangóné Borbély Ildikóról, a csepeli MSZP vezetőjéről a napokban derült ki, hogy egyetemi végzettséget és diplomát hamisított magának. Horváth Gyulát, a csepeli DK frakcióvezetőjét pedig szintén néhány évvel ezelőtt ítélték el folytatólagosan elkövetett rágalmazás és folytatólagosan elkövetett becsületsértés vétsége miatt.

A csepeli baloldali politikusok között emellett volt pedofil bűnöző és ügyfeleit átverő ügyvéd is. A leghírhedtebb mind közül azonban Deme Gábor: őt kettős emberölés miatt ítélték életfogytiglani börtönre. A csepeli baloldal ezt a bűncselekmény-cunamit bő egy évtized leforgása alatt érték el, és tucatnyi hűtlen kezelés miatt indított per tart még most is.

 

Csepel.hu

 

13 hozzászólás “Bíróság: Szenteczky János bűnös” bejegyzésre

 1. Gyula szerint:

  Szarok rá.

 2. Gyula szerint:

  4500 millió Filipnek, filmre. 👏👍

 3. robi szerint:

  Mi volt az ítélet?
  Ötven fekvőtámasz?

 4. Hozzászóló szerint:

  12 év alatt oldotta meg az ügyet egy jogászbrigád. Ha ez a finghámozás is hiányszakma és kárpátaljai jogászokra kellett várni, amíg elvégzik a gimnáziumot és az egyetemet, akkor teljesen érthető ez a lendületes tempó.

 5. pl szerint:

  “A csepeli baloldali politikusoknál “népbetegség” a becsületsértés és mások gyalázása, de a büntető törvénykönyv sok más fejezetét is kimerítitek”
  Hazudsz! A Fideszre jellemző. Tele vagytok perekkel, hírhamisitásokkal. Nincs egy médiátok, ahol nem hazudtok, mocskolódtok, rágalmaztok! Különösen gyalázat, amit a közmédiában dúltok,a mi (köz)pénzünkből.
  Kb 100/ 5 az arány a javatokra! Igazából az a csoda, ha véletlenül igazat írtok/mondtok…

  Mennyi ma a farhát?

 6. Horváth János szerint:

  Figyelj már! Ha Szenteczky ügyről írsz, akkor mi a szarnak hozol ide másokat is te szerencsétlen?

 7. Gratulálok szerint:

  Bangóné talált, elsüllyedt. Szenteczky talált, elsüllyedt. Németh Szilárd felkészül.

  Csepel népe harmadszorra is elbuktatja, örökre eltűnik a nagypolitikából! Én arra számítok, hogy Németh hozza a hajdani szokásos 25%-át! Szerintem a csepeli Fidesz-szavazók jelentős része nem fog Némethre szavazni! Borbély Lénárdot kedvelők biztosan nem!

 8. kerdes szerint:

  szenteczky egyértelmű ügyének elhúzódása csak egyvalakinek volt jó. (szenteczky-n kívül :-))

 9. Gyula szerint:

  Én, mint nem Fidióta, ebből a felhozatalból megszavazom majd Borbélyt, persze csak Polgármesternek! 😜

 10. Horváth János szerint:

  Figyeljetek! A Tiborc utca sarkán nagy felhajtással átadott roma emlékházzal mi a helyzet? Az emléktábla eltűnt, úgy néz ki lakják. Ezt meg ti nyúltátok le?

 11. pl szerint:

  Megvette Tiborcz… 🙂 🙂

 12. pl szerint:

  “És az a fekete felhő, tetszenek látni? No az még meg tudja bonyolítani a játékot Gyulám!” by Palik L.
  Ideje bekapcsolni…

Itt lehet hozzászólni !