Védettségi, kötelező oltás

Csepel.hu
December elsejétől kizárólag védettségi igazolvánnyal léphetnek be a szülők az iskolákba, ugyanakkor a kormány az állami intézményekben elrendelte a kötelező koronavírus elleni oltást. A rendelkezés értelmében a köznevelési intézményben dolgozóknak december közepéig fel kell venniük az első oltást. Az előírások szerint az oltatlanokat 2022. január 1-től fizetés nélküli szabadságra küldik.
Körkép a Dél-Pesti Tankerületi Központ által fenntartott intézményeknél!

A Dél-Pesti Tankerületi Központ által fenntartott intézmények közül a soroksári Páneurópa Általános Iskolában teljes az átoltottság, de az értékek a többieknél is szépen alakulnak.
 
Juhász Katalin, a Mátyás Király Általános Iskola intézményvezetője kérdésünkre elmondta: tavaly óta hozzászoktak a járványhelyzethez és ehhez igazodva alakítják ki a fogadóórákat, az ebédbefizetéseket és egyéb ügyintézéseket is. „Amikor elkezdődött a járvány, úgy alakítottuk ki az iskolába való betérést, hogy kevesebb legyen a felesleges ki-be járkálás a szülők részéről. Megváltoztattuk például a titkársági fogadás idejét, most pedig kijelöltük meddig jöhetnek be a szülők a napközis gyerekért. A védettségi igazolvány kérése nem jelentett nagyobb fennakadást. A fogadóórákat és szülői értekezleteket már előzőleg is online módon tartottuk. Az ebédbefizetéseknél az átutalással történő fizetést javasoljuk. Jelenleg iskolánkban mindenütt kötelező a maszkviselés. Pedagógusaink közül öt kollégának nincs oltása. Amennyiben a munkáltató felszólítása után sem lesz meg a beoltottság, akkor januártól fizetés nélküli szabadságra küldjük oltatlan dolgozóinkat” – mondta el az intézményvezető.
 
A Kölcsey Ferenc Általános Iskola közösségi tereiben kötelező a maszk viselése. A tantermekben viszont az éppen oktató pedagógus határozza meg a felvételét – tájékoztatta lapunkat Málek István intézményvezető. „A szülőket értesítettük a december elsejétől érvényes jogszabályváltozásról a védettségi kártya kötelezővé tétele kapcsán. Nálunk ez nem okozott különösebb gondot. A hozzátartozók csak ebédbefizetésnél tartózkodnak a gazdasági irodában. Ha megbetegszik valamelyik gyermek, azonnal jelzik, utána az előírt jogszabályok szerint járunk el. Jelenleg negyvenen dolgoznak iskolánkban. Alkalmazottaink közül egy munkatársunk nem vette fel az oltást. Remélem, nem lesz különösebb fennakadás jövőre, és gördülékenyen folyhat a tanítás” – tette hozzá.

15 hozzászólás “Védettségi, kötelező oltás” bejegyzésre

  1. Tóth kati szerint:

    Nagyon helyes!A PDSZ,amelynek a 120ezres pedagógus létszámból 1200 tagjavan,vagyis 1 százalék!Tavasszal azon rudózotg,hogy azonnal,soron kívül Pfizer vakcinával oltsuk be a pedagógusokat.Különben vége mindennek.Most azon rugóznak,mi az hogy kötelező nekik az oltás?Na,elmegy aPDSZ a jó büdös p…ba!

  2. kivégzett tanár szerint:

    Hát bizony, Katika, nehéz dolga van az ellenzéknek, ha közben a kormány túllicitálja őket… (Egyébként mintha volna valami különbség a kötelező és a fakultatív között.)

  3. Tóth kati szerint:

    Kivégzett tanár,még él?Nemsokáig,ha elkapja a covidot.Nekünk eü dolgozóknak már nagyon elegünk van a sok okoskodó covid betegből.Az intenzíven egy covidos beteg lélegeztetése,ellátása napi 1 millió! forintba kerül.És ezt azok is fizetik,akik beoltatták magukat!

  4. Nemtudomka szerint:

    Én azt nem tudom, hogy a vírus hogyan különbözteti meg a pedagógust, aszerint hogy állami vagy egyházi iskolában tanít?

  5. Nemtudomka szerint:

    Javaslom a nyugdíjasok kötelező oltását. Ők vannak a legtöbb intenzíves ágyon.

  6. PáLoS TReND szerint:

    PARADOXON MAGYARUL: TÉRJETEK ÉSZHEZ!!!…- és HALLGASSATOK a SZÍVETEKRE!!!
    OLTÁS MINDHALÁLIG!!! A COVID-FASIZMUS és az OMICRON-TALMUDIZMUS “CSAK” a LELKÜNKET AKARJA!!!
    “NEM A VAKCINÁT HOZTÁK LÉTRE EGY VÍRUS ELLEN,
    HANEM A VÍRUST HOZTÁK LÉTRE A VAKCINÁKÉRT …
    VÉGSŐ SORON A VÉDETTSÉGI IGAZOLÁSSAL ÉRNÉNEK EL MINDENT
    – HA ABBA IS BELEMENNÉNK”
    – Pócs Alfréd –
    https://orvosokatisztanlatasert.hu/dr-robert-malone-surgos-uzenete/
    https://orvosokatisztanlatasert.hu/a-gyerekek-oltasa-ellen-is-tuntettek-mohacson/
    https://eszmeletlen.blog.hu

  7. kivégzett tanár szerint:

    Igen, @Katika, még élek. Mert házilag abszolváltam a covidot, nem terheltem vele az egészségügyet. (De ezt az egészségügy egyáltalán nem honorálja, mindenáron le akar döfni.)
    Sőt, @Nemtudomka egyenesen geronticídiumot követel, nehogy már nyudgíjbamenéssel próbálkozzak túlélni.

  8. depta szerint:

    Egyet kell értenem azokkal, akik egyszerűen elképesztőnek tartják a kötelező párhavi oltásnak még a gondolatát is. Az emberiségnek fogalma sincs milyen hatalmat adott ezzel a POLITIKA kezébe. Olyan emberekébe, akiknek normál helyzetben a kérdéseit sem hisszük el.

  9. Lara szerint:

    A képviselőknek nem kell oltakozniuk. Vajon miért?ez egy globális humánfázis kísérlet, amit a pfizerizrael vezérigazgatoja vastagon benne van. Igy nincs miről beszélni.

  10. gabesz szerint:

    Tudatos manipulálás eredménye mindaz, ahol a világ és benne Magyarország is tart. Japán nem teszi kötelezővé az oltást, mert tiszteletben tartja az emberi méltósághoz való jogot. Vegyétek már észre, az oltottakat sem védte meg a beléjük döfködött vakcina, viszont az oltatlanok, mint kontrollcsoport jelenleg jobban állnak, mert az immunrendszerüket nem hagyták manipulálni. A kivégzett tanárnak minden szavával egyetértek. ÉBRESZTŐ MAGYAROK!!!

  11. Nagyapó szerint:

    kivégzett tanárnak! Ezeket a vigasztaló szavait adja elő a Kóbor család Lénájának, majd vigasztalja a Csollány családot! Boldogok lesznek! Később meglátogathatja a napi elhalálozottak hozzátartozóit is!
    De ha ki akar lépni ebből a diktatúrából, menjen a Lajtán túlra!😛

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  12. Nagyapó szerint:

    gabesz! Ne csak akkor vegye észre a japánok hozzáállását, ha nem teszik kötelezővé az oltást, hanem akkor is, amikor viselik a maszkot, bár az sem kötelező.
    Azt a marhaságot, hogy az oltatlanok jobban állnak, mert az immunrendszerüket nem hagyták manipulálni!
    Apropó írja meg, hogy az immunrendszert hogyan lehet manipulálni? Karikó Katalin boldog lesz, ha megtanítja!😛😛

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  13. kivégzett tanár szerint:

    Köszönet @Nagyapónak, hogy legendás higgadt és elfogulatlan bölcsességével hitelesítette a mondandónkat.

  14. apostolos szerint:

    A Kóbort az Érsebészetre vitték be, mert már volt egy hátsófali infarktusa és most is gond volt nála. Ott meg elkapta. A Csollány Szilveszter évek óta masszív alkoholista és telenyomta magát szteroidokkal, amik lerombolták az immunrendszerét.
    Egészséges ember ezt a szart otthon, lábon kihordja.
    D3, szelén, cink, szerves króm, Q10 és természetesen C vitamin a kulcs.

    Javaslom meg-/újranézni az 1984-et! No meg az Új norma című filmet, amíg le nem tiltják.

  15. kivégzett tanár szerint:

    @apostolos rendelését kiegészítem: kitünő védőanyag a Quercetin is.

Itt lehet hozzászólni !