Podolák nagy bajban van?

A kettős gyilkosságról kérdez a Medián

Csepel.info

Eljut-e a rendőrségig? Rajtunk ne múljon! – népi kezdeményezésünkről itt olvashat

Kedden reggel nagy erővel kezdődött el egy telefonos közvélemény-kutatás Csepelen. A kérdések általában a választási hajlandóságra és pártpreferenciára vonatkoznak, de közülük több is a csepeli kettős gyilkosságra és annak a megkérdezettek szerinti politikai hátterére kíváncsi – értesült a Csepel.info.

Mint az ismertté vált, Avarkeszi Dezső igazságügyi államtitkár, MSZP-s politikus felesége abban a csepeli iskolában volt igazgató-helyettes, ahol a szörnyű bűncselekmény és az azt megelőző sikkasztás valamint iskolai betörés történt. Ráadásul Deme Gábor, a helyi MSZP-frakció tagja, a bűncselekmények egyik gyanúsítottja Podolák Györgytől, Avarkeszi MSZP-s parlamenti képviselőtársától indult a gyilkosság helyszínére: az emberölés előtt másfél órával még a politikussal tárgyalt valamiről.

A nyomozóknál teljes a káosz – nem tudják kinek a dolga?

Az, hogy a gyilkosság előtt miről beszélgetett Deme Gábor és Podolák György, még ma is titok a nyomozó hatóságok előtt, az MSZP-s politikus ugyanis több mint egy évvel a bűncselekmény után sem tett tanúvallomást. Miközben pedig Podolák mélyen hallgatott, a nyomozók vagy nem merték, vagy az elégtelen munka miatt nem tudták megkeresni a politikust. Korábban a rendőrségnél dolgozó informátoraink szerint mással egyszerűen nem magyarázható ez az égbekiáltó hiányosság, előre kitervelt gyilkosság gyanúja esetén ugyanis a nyomozás szerves része az emberölést megelőző időszak minden részletre kiterjedő megismerése.

A tehetetlenség mögött sokan politikai okokat is látnak. Ezt erősítheti, hogy Avarkeszi Dezső, az igazságügyi államtitkár felesége az érintett iskolában igazgató helyettesként dolgozott, így a gyilkosságot megelőző sikkasztási ügyről és a betörésről is tudnia kellett. És ezt erősítheti egy, a közelmúltban a HVG-ben megjelent cikk is, mely szerint a nyomozók gyakorlatilag azt sem tudták megmondani, kinek a felelősségi körébe tartozik a gyilkosság tanúinak meghallgatása.

A HVG-nek Szigeti József, a BRFK életvédelmi osztályának vezetője arról beszélt, hogy Podolák György tanúkénti meghallgatása akkor történhet meg, ha azt az ügyészség előírja számukra. Skoda Gabriella, a Fővárosi Főügyészség szóvivője szerint ugyanakkor a felügyelet nem jelenti azt, hogy a rendőrség nem nyomozhat önállóan. Az újságíró kérdésére, hogy ha a rendőrök nem kezdeményezik Podolák György meghallgatását, az ügyészség megteszi-e, nem tudott válaszolni.

Podolák György bemutatja: a bukás (katt a képre a videóhoz)

Népi mozgalom a jogkövető viselkedésért

A Csepel.info január 20-án népi mozgalmat indított azért, hogy az igazságszerető emberek nyomására végre tanúvallomást tegyen a csepeli kettős gyilkosság előzményeiről Podolák György. Akkor arra kértük minden olvasónkat, hogy a csepeli utcákon, a piacon és a boltokban, a buszokon, a kocsmákban és a baráti társaságokban, az internetes fórumokon, az Iwiw-en, Facebook-on és a többi internetes közösség oldalán, e-mailben és sms-ben, egyszóval szóban és írásban mindenhol beszéljenek, írjanak erről, és tegyék fel a kérdéseiket, amelyekre a mai napig nem kaphattunk választ.

Mozgalmunk nem maradt hatás nélkül. Egy kisebb felmérést magunk is végeztünk, mely szerint ma tíz csepeli közül kilencen tudják, hogy a kettős gyilkosság gyanúsítottjai közül Deme Gábor MSZP-s frakciótag volt. Tízből heten arról is értesültek, hogy Deme Podolák Györgytől indult az emberölés helyszínére. Tekintettel arra, hogy ez nagyjából megegyezik azokkal, akiket a csepeli közélet is érdekel, és magasabb a választásokon is nagy valószínűséggel részt vevők arányánál, népi mozgalmunkat máris félig sikeresnek tartjuk.

Most már csak valóban az hiányzik, hogy Podolák György megtegye azt a tanúvallomást, amely szerintünk már a gyilkosság másnapján állampolgári kötelessége lett volna.

A pacsizás megy, a tanúskodás nem (fotó: Mabiasz.hu)

Podolákot le is cserélhetik?

A Csepel.info úgy tudja, hogy a Medián az MSZP részére már tavaly év végén is készített egy közvélemény-kutatást a csepeli választók pártpreferenciájáról. Akkor azonban ez a szegfűs párt számára csúfos eredményeket mutatott, melyek az azóta eltelt időszak csepeli és budapesti botrányai miatt az erős kampány ellenére is aligha javultak jelentősen.

Bár a kopogtató cédulák gyűjtése gyakorlatilag megkezdődött, a heves érdeklődés mögött akár az is állhat, hogy Podolák Györgyöt a rendkívül kínos gyilkossági ügy miatt lecserélik. (A szocialisták éppen most írták újra az országos listát is). Csepel hagyományosan az ország egyik legerősebb MSZP-s szavazóbázisa, melyet a párt 2010-ben is feltétlenül meg akar tartani. A két csepeli országgyűlési körzetből ráadásul Podolák Györgyé a “vörösebb”, azaz egy új indulóval akár még javítani is lehetne a most még nem túl biztató esélyeken.

Mindez nem is lenne olyan nagy újdonság. Az 1998-as önkormányzati választáson egy pedofíliával megvádolt képviselő-jelöltjét cserélte le villámgyorsan a csepeli MSZP. Bár már csak pár nap volt akkor hátra a kopogtatócédula-gyűjtésből, a párt képes volt ismét összeszedni a szükséges ajánlásokat, az új jelölt pedig megnyerte a választást. A sors kegyetlen fintora, hogy az akkori új jelölt nem volt más, mint Takács József, a csepeli kettős gyilkosság egyik áldozata.

A lehetséges variációkból kiindulva Podolák javára szól, hogy a kerületében jól ismert politikus, ugyanakkor hátránya, hogy több ciklusos képviselőként sem tud felmutatni csepeli eredményeket, sőt, eddig gyakorlatilag egyetlen ígéretét sem teljesítette. Ezek közül alighanem a legkínosabb a Csepeli Gerincút megépítésének 17 éves üres ígérete.

Telefonon gyűjtik a kopogtató cédulát

A Csepel.info értesülései szerint egyébként a csepeli MSZP telefonon gyűjti a kopogtató cédulákat. Ahol a kampánystáb a telefonos egyeztetés során ígéretet kap a cédula átadására, ott hamarosan megjelenik a gyűjtő brigád is.

Lapunk úgy tudja, hogy a csepeli MSZP pénzügyi ellenszolgáltatás nélkül dolgozó aktivistáinak száma gyakorlatilag elolvadt a négy évvel ezelőttihez képest, ezért most egy kerületi cigány vajdától kértek segítséget az utcai kopogtató-gyűjtéshez.

Csepel.info

A témához kapcsolódó népi mozgalmunk:

Podolák menjen tanúskodni!

A Csepel.info tényfeltáró cikksorozata a csepeli kettős gyilkosságról:

A csepeli kettős gyilkosság – I. A „Pártiskola”

A csepeli kettős gyilkosság – II. Sikkasztás és „fekete doboz”

A csepeli kettős gyilkosság – III. Az iskolai betörés és a gyilkosság

A csepeli kettős gyilkosság – IV. A párt összezár

További cikkek a témában:

Családi ügyekről tárgyaltak – állítják a kettős gyilkosság előtti egyeztetésekről

Podolák és Avarkeszi távozását követeli a csepeli Fidesz

Kettős gyilkosság: a rendőrség nem hallgatta ki a legfontosabb tanút!

21 hozzászólás “Podolák nagy bajban van?” bejegyzésre

  1. Manitu szerint:

    Csak nem a Szenteczky indította be a lánfűrészt? 😉

    Podolák túl erős ember ahhoz, hogy lemondjon az indulásról egy “nyamvadt kis gyilkossági tanvallomás” elsunnyogása miatt. Indulnak ott nagyobb emberek is nagyobb takargatnivalóval, lásd Gyurcsány. Bár, ameddig nem tudjuk miről folyt a duma…

  2. kispajtás szerint:

    Munkáskerületből cigánykerületté lettünk?
    Az elvtársak dicső ténykedése, szép eredmény!
    Szerencsére egyre kevesebb a “drótos” telefon, igaz hogy mobilon is el lehet küldeni őket a jó büdös francba!

  3. ződ szerint:

    Dikk má Anyám! Dróton dzsavel a kopogtató cédula?

  4. hehehehe szerint:

    “Munkáskerületből cigánykerületté lettünk?”

    ne is mondd…
    bemerészkedtem a plázába évek óta először. csak csöves és cigány.

    38/138-ason és a 159-esen már ők vannak többségben. szólj rá, ha bömbölteti a cigányzenét…

    néha ilyen mamikák megteszik, mert ők annyira a régi világban élnek, hogy bennük fel sem merül, hogy mit kockáztat ezzel. hálisten még a cigányok sem tartanak ott, hogy bántsák őket, csak simán kiröhögik, hogy ‘dik a mámi beszólt. maraggyámán vén szatyor’.

    nézem a kisiskolásokat. a többség cigány. minden 18-20 éves CK már legalább 2-3 pujával rohangál. voltam szociális irodában. csak cigány.

    és nemám emberi módon élnek. magyarul sem tudnak. köpködnek, szotyzinak, ütik-verik egymást meg a pujákat, akik már 2 évesen úgy káromkodnak, mint egy kocsis, és már gyerekként beléjük bevelik a cigány kivagyi bűnöző mentalítást.

    gyurcsánynak egy valamiben volt igaza. ezektől el kell venni a gyereket, és intézetben, emberként felnevelni őket. ha nem lesz CSP, amit elpiálhatnak, mert az intézet kapja, akkor nem fognak ennyi gyereket szarni, mert nem lesz anyagi haszna. cigány pedig csak akkor szaporodik tudatosan, ha haszna van belőle.

  5. kispajtás szerint:

    Hát akkó megvóna a szavazóbázis az mszp-nek, a nyugdíjasok meg az importált etnikum. Előre gondolkodtak már megint.
    Fekete merdzsó, bmw és szamurájkard, azzal adják majd le a szavazatukat az őket pátyolgató elvtársakra.

  6. Nagyapó szerint:

    Manitu! Igaza van csak kicsit igazítok. Gyurcsány nem mer indulni egyéni körzetben, csak listán, biztos befutó helyen, így védett lesz (ezért kell 2/3-os győzelem). Podolák 61. a szoci listán (pedig micsoda szakember!), nem befutó, ezért kell indulnia egyéniként, ..hátha. Fontos neki a képviselőség, mert jöhet Deme, meg Szeva bácsi, és a többiek.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  7. patrik szerint:

    kicsit unalmas ez az oldal, hogy mindig a csepeli szocik belügyeit hozza fel-lásd most azt, hogyan gyűjtik a kopogtatót. Olyan, mintha más párt nem is lenne a kerületben, és nálunk ne lenne izgi-bizgi belső ügyek.Hallani, hogy a Fideszben is vannak villongások, pl. fiatalok kontra Németh Szilárd. Arról miért nem írtok? Biztos izgalmasabb lenne a blog… Azt is jó lenne megtudni, hogy itt is egymásra borul az Szdsz és az MDF? Országosan már megtették.
    Vagy csak a szociknál van beépített emberetek? Meglepne.

  8. patrik szerint:

    az előző hsz-hez, helyesen: náluk. 🙂

  9. Iványi Gabi szerint:

    Van kötelességünk! Akit megválasztunk, hogy érdekeinket képviselje 4 éven keresztül, az tekintse a választói a kérést…kötelességnek!
    Nem a megsértődés, nem a választói kérés minősítése a feladata az országgyűlési képviselőnek, hanem, annak teljesítése. Különösen nincs mentség annak az elhalasztásra, ha két áldozat gyilkossági körülményeinek a kiderítése a tét…

    Az elmulasztott tanúvallomás, hasonlít a cserbenhagyásos gázoláshoz..

    Van összefüggés azzal is, hogy… ha egy megválasztott országgyűlési képviselő nem tesz eleget a választói akaratnak, akkor az, nem más, mint a választók cserbenhagyása.

  10. Manitu szerint:

    El tudom képzelni milyen elánnal tagadtak volna az MSZP-sek, ha csak egy fél bekezdés hazugság lett volna ebben a cikkben.

    Ehhez képest csak egy gyenge patrikot sikerült összehozni.

    Azért nagy gáz, hogy a csepeli MSZP-nek már egy cigány vajdát kell megfizetnie ahhoz, hogy valaki gyűjtse a kopogtatót. Már a Mesterházy Attilás videón is ott villogtak a Bajnait éltető roma harcosok: csak nem közülük valaki a májer? 🙂

  11. pelle szerint:

    http://www.youtube.com/watch?v=sOsHAP_fdc4&feature=player_embedded

    Mezőségi Őrzőkör Alapítvány

    1 % a szórványmagyarságnak

  12. Iványi Gabi szerint:

    patrik:

    Az mdf-szdsz egymásra borulását a kerületben kérdezd meg tőlük..
    Ha unalmasak a közléseink, válassz magadnak másik oldalt!
    Mit nevezel villogásnak?
    Nem kevered te a csepeli mszp kampánnyal a dolgokat?

  13. Anikó (Krizantém utcából) szerint:

    Teljesen egyetértek Iványi Gabi 02.09-én 22.26 h-kor leadott hozzászólásával:

    “Van kötelességünk! Akit megválasztunk, hogy érdekeinket képviselje 4 éven keresztül, az tekintse a választói a kérést…kötelességnek!

    Van összefüggés azzal is, hogy… ha egy megválasztott országgyűlési képviselő nem tesz eleget a választói akaratnak, akkor az, nem más, mint a választók cserbenhagyása.”

    Más: az etnikum gyűjti a kopogtatócédulát, hova jutottunk mszp? Bár igaz, hogy önkormányzatunknak köszönhetjük a betelepítésüket, hát azt meg is kell hálálni nem igaz ??

  14. mary szerint:

    T.Hehehehe!:)

    Így igaz amit leírtál,ez a szöveged kerülhetne az összes újságba ,hadd lássa az egész ország,hogy mi lett a Csepelből!!!!!:(
    Valamit tenni kéne ez ezek ellen!!!
    Régi ,kultúrált ,tiszta ,biztonságos Csepelt szeretnénk!!!

  15. mary szerint:

    Nézzék meg a bukaresti BKV-t és a Mi BkV-kat,
    százszor modernebb és kulturáltabb és tisztább és sőt biztonságosabb a bukaresti Bkv,mint a Budapesti,Nézzék meg a Helyi Théma lap,febr.3.-kai számát,3-ik oldalon!!!!!!
    Ez nem szégyen ami ebben az országban van????!!!!!!!Buszmegállók jegesek,havasak,ez nem a FKFV-dolga hanem a BKV-é!!!!
    A csillagtelepi ikarus BKV:36-os buszon voltam,sok helyen befolyik a hólé az utastérbe és ahol ültem ,az ablak majdnem rám esik annyira ki volt lazulva a helyéből,na ehhez mit szólnak,én szóltam a sőfőrnek,hogy az ablak nem biztonságos,megnézte,azt mondta semmi baja!Az utasok sem mernek oda oda ülni.Na ez a BKV?????????Ilyen veszélyes!!!Régi fehér,jó látható felírattal, táblák kellenének a busz szélvédője mellé,oldalt .és hátul.A sárga szürke,többnyire vastagon koszos új Csillagtelepi 36-os BKV.busz elején egyáltalán nem látható a szám jelzés,hogy hanyas az kib-szott busz!!!!Miért nem kapcsolják be a kijelzést vagy javítsák meg.!!!
    Csepelen van a legtöbb régi,lejárt,veszélyes,koszos ikarus BKV busz,Budán meg Nagyon sok,főleg Buda-tétényben,mind modern busz megy,EZT MIÉRT a Csepelieknek kell ezt mind eltűrnie.???!!!!
    Kalauzok kellenek,ők pedig biztos a bérleteseket és vonaljegyeseket engednék fel,biztos rend lenne BKV-nál!!!!!

  16. nagyapó szerint:

    Patrik! 2010. február 9. 20:22-kor
    Kedves Patrik!
    Igaza van, nekem is unalmas mindig az MSZP, SZDSZ ügyeivel foglalkozni, de mit csináljak? Ők lopnak, csalnak, hazudnak. Unalmas. Igaz, bár az én pénzemet lopják, de már uncsi. Szívesebben olvasnám, hogy „Semjén mondja Orbánnak, nem mindenben van igazad!”, vagy Csepelen: „Borbély (aki egy csupa izom bika), nekiment Némethnek (aki birkózó)”! Ahhoz, hogy ilyet olvasson, várni kell.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  17. zoli szerint:

    A csepeli mszp politikusok mégis jók, legalábbis abban az értelemben hogy megteszik mindazt, amit meg lehet velünk tenni.
    Ráadásul érinthetetlenek és ez valószínüleg így is marad, hiszen ha netán néhány gyilkosság miatt, vagy más apróbb stikli miatt meggyanúsítják, akkor koncepciós politikai támadás éri a baloldali értékrendű politikusokat. Ilyent csakis a jobb vagy a szélsőjobb gerjeszt. Budaházy esetében természetesen nem ez van, itt csak lebukott egy magyar terrorista banda (amiből amúgy is sok van ugyebár….).
    Ajánlom figyelmetekbe horn gyuszi utolsó időszakát, akkor is érezték valószínűleg a változás szelét, ezért gyorsan leszámoltak az esetleges téglákkal.
    Szerintem még lesz a választás előtt néhány robbantási ügy, aztán valahogy csak kiderül, melyik jobboldali magyar szervezet volt…..

  18. Anikó (Krizantém utcából) szerint:

    Hát igaza van ??? “Zoli” hozzászólónak, a csepeli mszp-és politikusok, kiválók, “érinthetetlenek, fedhetetlenek”, szép kis diszpintyek, akikre csak fel lehet nézni !! Soroljam: Tóth Mihály, Podolák, dr. Avarkeszi, Szenteczky, dr. Gulyás ügyvéd úr ! Szegény baloldali politikusok, akiket csak bántják holmi “apró hibájuk” miatt idézem soraidból ”
    “ha netán néhány gyilkosság miatt, vagy más apróbb stikli miatt meggyanúsítják, akkor koncepciós politikai támadás éri őket” hát igen a csepeli polgárok szerették volna megtudni az igazságot és nem az eltusolást, elhallgatást, talán jogunk lett volna megtudni a sikkasztási és gyilkossági ügyet !!??
    A baloldali vezetés, ill. parlamenti képviselőink 16 év alatt mit tettek Csepelért, a csepelieknek, hogy szebb, jobb legyen itt élni, miért lettek ők megválasztott tisztségviselőink ??

  19. Lala bácsi szerint:

    Azért lettek ők megválasztva, mert a csepeli lakosság többsége megrekedt egy Oleg Kosevoj-mesével altatott óvodás szintjén, legalábbis ami a politikai tájékozottságot, és a műveltségből fakadó látókörét illeti. Ráadásul vallásos eltökéltséggel hódol azoknak, akik földönfutó munkanélkülit csináltak belőle, és az sem zavarja, hogy fát vágnak a hátán. Ha egyszer képesek lesznek felfogni legaláb a saját érdeküket, /az ország érdekéről már nem is szólva/, akkor változtatnak talán!

  20. Reszkespodolák szerint:

    Ahol mocskos és piszkos Csepel, ott prolik élnek, bugrisok.

    Nem bőrszínfüggő a primitívség.
    Podolák ezt nevezi “normális” életvitelnek.
    Neki ez a lételeme, hiszen parazita.

    Podolák a Kádár rendszerben is aljas disznó volt, mint “meggyőződéses kommunista”!

    Úgy lett a Kerékpár és Varrógépgyár , akkori nevén JÁKÓ igazgatója, hogy még vállalati párttitkárként elhatározta, hogy a haverjai legyenek a vállalti tanács tagjai. Ehhez elég hatalommal bírt, hiszen ő volt a politikai első ember.
    Majd az így létrejött Vállalati tanács megválasztott igazgatóvá.
    Igy csinált karriért.
    A rendszeváltás hajnalán spontán privatizálta a SWNNEK a gyárat. Közel 3500 ember munkahelyét számolta fel néhány év alatt úgy , hogy kisemmizte a végkielégítésből a dolgozók nagyrészét. Kilépett az MSZP-ből mert a Csepeli Gyáriparosok Szövettségének elnökévé választották.

    A nagy visszatérés 1998-ban történt, mikor az MSZP független jelöltként inditotta a válsztásokon. Személyesen Horn kampányolt mellette.
    Ekkor játszottak át először a csepeli önkormányzati pénzeket ( 600 millió forintot) az MSZP kasszájába.

    Podolák különben nem ért semmihez.
    Sohasem dolgozott de nem is tanult, nincs semmilyen diplomája.

    Csak TOLVAJ. Tevékeny szerepet vállalt a sziget felsőrészén lévő önkormányzati földterületek elkótyavetyélésében is.
    Különben rasszista, gyűlöli a cigányokat, mint minden komcsi.

    Ráadásul egy hiú seggfej. Emléktáblán örökítette meg a nevét a Szt.Imre
    téren lévő parkban, a felállított “hajó-orr” mellett.

    Remélem, az új mszp mentes önkormányzat eltávolítja majd ezt a szart is.

Itt lehet hozzászólni !