Gerincút: folytatják a meg sem kezdett munkálatokat

Csepel.hu

A valóság drámai: kosz, szemét, elhullott állatok, nyoma  nincs semmilyen munkának sem

Az MTI szerint a főváros a központi megszorítások miatti kényszerű kiadáscsökkentés ellenére sem adja fel beruházási terveit, miközben ügyel saját intézményrendszerének fenntartására is. Ezt ismertette a kabinet legutóbbi ülésén elhangzottakból Nyáry Krisztián, a városháza kommunikációs igazgatója.

Nyáry Krisztián a hírügynökségnek elmondta: „ 2010-ben is folytatódik a 4-es metró építése valamint a kapcsolódó beruházások, a Margit híd felújítása, a kerékpárút-fejlesztések, az M3 bevezető szakaszán zajvédőfal létesítése, a csepeli gerincút építése. Folytatódnak a csatorna-programok, iskola- és kórházfelújítások, összesen körülbelül 30 nagyobb és számtalan kisebb fejlesztés.”

7 hozzászólás “Gerincút: folytatják a meg sem kezdett munkálatokat” bejegyzésre

  1. Manitu szerint:

    Tragikomédia 17 felvonásban.

  2. ződ szerint:

    Az a KRESZ tábla ott hátul magról kelt? Az elhullott madarakat illetően van egy setét gyanúm…! De nem akarok tanúskodni!!!

  3. Demeter J szerint:

    Folytatódik a gerincút építése, immáron 17 éve. Hungarikum, bár a 4-es metró se kutya.

  4. hehehehe szerint:

    népszavazást kell kezdeményezni az októberi önkormányzati választásokkal egyidőben cspeel függetlenedéséről.

    akkor a részvétellel nem lesz gond, és remélhetőleg az emberek ma már belátják, hogy sokkal jobb, ha a nekünk járó pénz 100%-ról mi döntünk helyben, és csak és kizárólag csepelre tudjuk fordítani, mint az, hogy nagyobbik részéről a főváros döntsön, és költsék el más kerületekre.

    csepel nagyon sok pénzt hoz, mert az emberek áldozatot hoznak.
    áldozatot hozunk, mert pl mi lakunk az erőmű mellett, mégis ugyanannyit fizetünk az áramért, távhőért, mint más kerületek, ahol relatíve drágább ezek előállítása/odaszállítása.

    legyen példa előttünk berente.
    berente az ország leggazdagabb települése. évekig kazincbarcika része volt, majd úgy döntöttek, hogy elég abból, hogy az ő területükön lévő Borsodchem által fizetett adók Kazincbarcika előkelőbb részeinek épülésére, szépülésére fordítódjanak. Önállósodtak, mert ha ők áldozatot hoznak azzal, hogy egy nagy, környezetszennyező üzem működik a területükön, akkor a javakból is több jár nekik. azóta ott ők nyugateurópai szinten élnek.

    “A II. világháborút követő iparosítás hatására a térség még inkább fejlődésnek indult. 1949-ben megépült a Borsodi Vegyi Kombinát (BVK). 1954-ben Berentét az ekkor várossá alakuló Kazincbarcikához csatolták. A privatizáció óta a BorsodChem Rt. működik a területén.

    A rendszerváltást követően az egykori falu területén élők egyre inkább úgy érezték, hiába áll részben itt a város bevételeinek nagy részét hozó BorsodChem Rt., Közép-Európa legnagyobb vegyipari üzeme, ők csak kismértékben részesülnek a javakból. Hosszas viták és egy 1997-es népszavazás eredményeképpen 1999-ben Berente Kazincbarcikáról leválva az ország egyik leggazdagabb községévé alakult a nagyüzemtől származó bevételeknek köszönhetően.”

    az erőmű, a MOL, a kikötő, a logisztikai cégek, a sokezer cég, amelyiknek a címe 1211 gyepsor utca annyi pénzt fizetnek, hogy a bicska kinyílik az ember zsebébe, ha végignéz csepelen.

    rengeteg pénzt termel csepel, és ennek java Budapest más részeire fordítódik.

    a leválásnak, az önállósodásnak nincs alternatívája. ha leválunk, akkor egy önálló EU-s modern nagyváros leszünk, ha maradunk kerület, akkor még 20 év múlva is ugyanitt fogunk tartani.

    gondoljatok bele, hogy mennyi pluszpénzt jelentene az is, ha észak-csepelen egy nagyvárosias, neadjisten ‘magasházas’ negyed épül fel, tele irodaházakkal és nemzetközi cégekkel? a déli részen a dűlők kiépülése egy másik új városrész lenne.

    az ezeken megtelepülő cégek, és a 100-200e-re duzzadó lakosság által az önkormányzatnak járó adóbevételek óriásiak. miért ne mondhatnánk azt, hogy mostantól ezeket a pénzeket mi magunk akarjuk elkölteni magunkra?

    egyből lenne új híd, új hév, gerincút stb stb.

    miért a belváros, a váci út, meg a 4-es metró épüljön a mi pénzünkből?

  5. hehehehe szerint:

    sokadszor kérdezem.

    mi a fidesz csepeli szervezetének az álláspontja egy civil kezdeményezésű, csepel önállósodásáról szóló népszavazással kapcsolatban.
    más piszlicsáré ügyekben az összes párt képviselője megszólal itt, de ezt a kérdést kikerülitek állandóan. minden párt. az MSZP-SZDSZ-MDF véleménye nemigen érdekel. ha támogatnák, akkor hajlandó lennék velük is együttműködni, mert csepelről van szó. de a leginkább a fidesz álláspontja érdekel. a szavazatom múlik ezen.

    admin: miért nem írsz egy posztot, ami ezt a kérdést körbejárja? nem aktuális? nem lényeges? pl, hogy mennyiért adja a Csepeli Erőmű a Főtávnak a távhőt, s hiába lakunk mi itt mellett, hiába olcsó, egységes az ár.
    utánajárhatnál, hogy mennyi az a pénz, ami elfolyik, amit csepeli cégek és személyek fizetnek be adóként, de a főváros dönt róla. ezt összevetni a főváros által csepelre fordított összegekkel, és persze azzal, hogyan változna ez az önállósodás után.

    érdekes lenne.

  6. Iványi Gabi szerint:

    …folytatják a semmit…”Sok hűhó, semmiért”….Választási kampányszövege lehet az mszp-nek.

    Talán, tessenek megkérdezni a két bennfentest: Avarkeszi és Podolák képviselő urakat! A jogi helyzetelemzésre felkérhetik az exügyvéd Gulyás urat..Lehet a moderátoruk Szenteczky ….Kampány van…

  7. nagyapó szerint:

    Hehehehe 2010. február 9. 18:24-kor
    Lehet jó is amit ír, de előbb meg kell nyerni választást, 2/3- dal, azután lehet vitatkozni. Különben csak kavar, ami nem jó.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

Itt lehet hozzászólni !