Tűzifát kapnak a rászorulók

Csepel.hu

A csepeli önkormányzat megkezdte kiosztani a tűzifát azoknak a csepelieknek, akik a szociális rászorultságuk miatt igényeltek.

Az első szállítmány kiosztásában Borbély Lénárd polgármester is segédkezett.

A tűzifát szociális alapon kapják meg azok a lakosok, akik ezt igényelték. Évente nagyjából 100-150 kérelem érkezik a Humán Szolgáltatások Igazgatóságához, tudta meg portálunk. Alkalmanként nagyjából 1,5 köbméter tűzifa és két láda brikett kerül kiosztásra. A fát nem vásárolják, hanem a beruházásokból megmaradt darabokat, gallyazás során levágott ágakat vagy betegség okán kivágott fákat, valamint a Csepeli Városgazda Faipari Osztályának melléktermékeit osztják szét.

Csepel.hu

4 hozzászólás “Tűzifát kapnak a rászorulók” bejegyzésre

  1. apostolos szerint:

    Már bocsánat, de nem kötelező kertes házban lakni. A talajterhelési díjjal együtt bevezetném a levegőterhelési díjat. Akinél van gáz, de nem azzal fűt, az fizessen büntetést. A Kertvárosban nem lehet kinyitni az ablakot, mert éjjel-nappal füstölnek a tahók. Ezzel persze nem foglalkozik senki, mert kell a szavazat.
    Miért nem vizsgálják, hogy kinél-milyen kémény van? Engedélyezett, stb?

  2. Gyula szerint:

    Fatüzelés, a klímavédelem nevében!

  3. László szerint:

    Jutubon Stockholm hegyvidéki utcáin egy ember kezében kamerával sétált, vette amit látott. Sok ilyen videó van mindenhonnan. Tél volt nagyon hideg, a fél órás videó alatt legalább 100 ház mellett elsétált mindegyiken nagy kémény, füst sehol pedig biztos fűtöttek valamivel. Arrafelé nem bálás ruhát meg szemetet égetnek.

  4. janipapa szerint:

    A Jedlik bontásnál rengeteg faanyag megy a törmelékkel együt a szemétdombra ! Nem lehetne egy csapatot rá szervezni hogy külön rakják a faanyagot ! Aztán aki rászoruló megkaphatná / esetleg feldarabolniva /. Azok kapnák akiknek nincs más módjük, lehetőségük a fútésre !!

Itt lehet hozzászólni !