Újraindul az úszásoktatás

Csepel.hu

„A csepeli önkormányzat hosszú évek óta biztosítja a tankötelezett korú gyerekek ingyenes úszásoktatását. A programot a Csepeli Öttusa és Vízisport Egyesület úszásoktatói tartják. A Csepeli Tanuszoda bezárása miatt ebben az évben két helyszínen, a Katona József Általános Iskola és a Pesterzsébeti Uszoda tanmedencéjében zajlik majd a program, melyre november 2-ától 2022. május 13-áig kerül sor, kedden, szerdán, csütörtök és péntek délelőttönként” – mondta el a Csepeli Hírmondónak Hermanné Laboncz Etelka, a Csepeli Csodakút Egyesített Óvodák koordinációs tanácsadója.

Kiemelte, az úszásoktatáson összesen 704 óvodás vesz részt, 45 csoportra bontva, tíz alkalommal.

A gyerekeket busszal szállítják a helyszínekre. Hogy minél biztonságosabb legyen az óvodások utaztatása, kellő számú kísérőt is biztosítanak a programhoz. A tapasztalatok szerint a szülők és a gyerekek is igénylik és szeretik e sporttevékenységet. Az úszásoktatás lehetőséget kínál arra, hogy a gyerekek megismerjék az uszoda szabályait, megtanulják a vízhez szoktatás lépéseit, ezáltal vízbiztossá váljanak – tette hozzá Hermanné Laboncz Etelka.

Csepel.hu

7 hozzászólás “Újraindul az úszásoktatás” bejegyzésre

  1. kerdes szerint:

    Mi újság a sátorral? Nem október elejére ígérték?

  2. Nondroid szerint:

    Csepeli gyerekek és felnőttek is megérdemelnének egy olyan uszodát, mint a pesterzsébeti. Lenne rá igény.

  3. kerdes szerint:

    Az igény megvan az bizonyítható. De még sátor sincs.

  4. Hozzászóló szerint:

    A strandfürdő téliesítési munkálatairól van valamilyen érdemi információ? Az intézmény kommunikációja a nullával egyenértékű.

  5. kerdes szerint:

    Nem hivatalos info (vajon miért nincs hivatalos novemberben?), hogy gond van a sátorral.

  6. kerdes szerint:

    Mondjuk érdekes dolog, hogy egy csepeli hírportál (az országos propaganda helyett), miért nem ennek jár utána… Na jó, ez csak költői kérdés volt…. 🙂

  7. robi szerint:

    Erzsébet kulturált fürdővel rendelkezik, itt van a szomszédban.

Itt lehet hozzászólni !