Idősek világnapja – Köszönet és hála

Csepel.hu

Az idősek világnapján dunai hajókirándulással köszöntötte a csepeli önkormányzat a kerületben élő időseket.  A hagyományos október elsejei hajókirándulás hosszú évek óta az egyik legnépszerűbb program.

Bár tavaly a pandémia miatt elmaradt a rendezvény, idén ismét két hajó indult útnak a Nehru partról. A jó hangulatú kirándulást, pedig ünnepi ebéd követte a Nagy Imre Általános Iskola sportcsarnokában.A csepeli önkormányzat 2014-ben, az idősek világnapján szervezte az első sétahajózást. A háromórás városnéző kiránduláson ezúttal is hatszáz nyugdíjas vett részt, akik külön buszokkal érkeztek a helyszínre. A rendezvényen jelen volt Borbély Lénárd polgármester, Ábel Attila és Morovik Attila alpolgármester, valamint Balogh Ernő önkormányzati képviselő is. A sétahajó fedélzetén kellemes időtöltés várta a vendégeket. A zenei aláfestésről Hadnagy Andrea gondoskodott, aki örökzöld slágereket énekelt. A büfé bőséges étel-ital kínálattal állt a résztvevők rendelkezésére. Sokan táncoltak, beszélgettek, vagy éppen gyönyörködtek a budapesti panorámában. Kora délután pedig közös ebédre invitálták a szépkorúakat a Nagy Imre Általános Iskola sportcsarnokába. Borbély Lénárd polgármester köszöntőjében kiemelte, az önkormányzat hét éve szervezi meg a hajókirándulást, ezzel is kifejezve tiszteletét és nagyrabecsülését a csepeli idősek iránt.  „Hálával, köszönettel és elismeréssel tartozom Önöknek mindazért, amit felépítettek a kerületben. Ránk, gyermekeinkre és unokáinkra örökül hagyták a kerületet. Mi pedig felelősséggel tartozunk Önöknek mindazért, hogy a nyugdíjas éveiket megkönnyítsük és lehetőségeinkhez mérten minél szebbé tegyük” – fogalmazott beszédében a polgármester. Továbbá az idősek világnapjához kapcsolódóan kiemelte Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggeli interjújában tett bejelentését. A magyar gazdaság teljesítményének köszönhetően minden nyugdíjas egységesen nyolcvanezer forint prémiumot kap novemberben. A nyugdíjkorrekciónak a második félévre eső részét egy összegben ezzel együtt megkapják. Hozzátette még, várhatóan jövőre 13. havi nyugdíjat is kapnak majd az idősek. A polgármester ezek után külön megköszönte Babics Saroltának, a Csepeli Nyugdíjas Közösségi Ház vezetőjének munkáját. Az ünnepi ebéd után a nap záróeseménye Dolly fellépése volt.

Csepel.hu

Az eseményről készült rengeteg fotó ide kattintva elérhető.

12 hozzászólás “Idősek világnapja – Köszönet és hála” bejegyzésre

  1. Ui szerint:

    Nevetséges, ahogy a fidesz dörgölődzik a nyugdijasokhoz szavazatokért. Persze a képen is valószinű fidesz hivő nyugdijasok lathatóak, akik imádják a Nép Nagy Tanitóját – Mao után szabadon.

  2. ui szerint szerint:

    Bocsánat, az elöbbi kommentem ittas – segg részeg – állapotomban írtam !
    Én is Fideszes vagyok !
    Meaculpa !

  3. Dórika szerint:

    Gratulálok ui b+, idősek világnapja MINDEN ÉVBEN VAN és hajókirándulás is MINDEN ÉVBEN VAN!

  4. Gyula szerint:

    …szavazatért, ugye Dórika? Adódat visszakérted-e? 😜🤣👏👍

  5. Pllll szerint:

    Nevetséges, ahogy a fidesz dörgölődzik a nyugdijasokhoz szavazatokért. Persze a képen is valószinű fidesz hivő nyugdijasok lathatóak, akik imádják a Nép Nagy Tanitóját – Mao után szabadon.

    Az ál Ui üzenem, hogy egy igazi fidesz fityesz.

  6. Feketelistas szerint:

    Ahogy vége a vadász kiállításnak tombolni fog a vírus.
    Jó ötlet az időseket egybe terelni?

  7. Nagyapó szerint:

    A “fidesz dörgölődzik a nyugdijasokhoz”, ad nekik 80 000 Ft-ot és ha jó lesz a gazdaság fejlődése, meglesz az egész 13. havi nyugdíj! Szörnyű!
    Szavazzanak a moslékkoalícióra, Gyurcsánynéra, vagy Vigyorira, akkor nem dörgölődzik a dk, újra elveszik a plusz nyugdíjat, megemelik a rezsit, az adókat, stb.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  8. Dórika szerint:

    Gyula, én nem magamból indulok ki te ge*i véglény, rendesen DOLGOZOK és rendesen FIZETEK ADÓT te f*szparaszt, gondolom ez rólad nem mondható el…

  9. pl szerint:

    “én nem magamból indulok ki” LOL Hát kiből, te édes? 🙂

  10. pl szerint:

    “és ha jó lesz a gazdaság fejlődése”
    Ja, az jó, talán beértük a 2019-es számokat, úgyhogy gyorsan vegyünk fel még még hitelt, mert jönnek a választások, osszunk hitelből 1000 Mrd-ot(!) fűnek fának! 🙂
    Nem probléma, h 81% felett a GDP arányos államadósság (soha nem volt ennyi), sőt az sem, h 2010-től megdupláztátok az államadósságot 22000Mrd-ról 38000Mrd-ra!
    Hajrá!

  11. Nagyapó szerint:

    pl, vagy számolni nem tud, vagy mérhetetlenül rosszindulatú, mert:
    – hitelt vett fel az ország – rendkívül kedvező kamattal -amit az EU-tól járó támogatás (ami ugyancsak kamattal terhelt) megérkezésekor visszafizet, ill. a magasabb kamatú kölcsönt rendezzük. Erre utal országunk felminősítése!
    – szörnyű a nyugdíjasok támogatása ugye pl.?!
    – az államadósság a GDP 77.6%-a és mennyi a GDP? A hiányból 2276 milliárd forint 2020-ban jött össze, gondolom tudja miért.
    – a devizaarány 25%-ra csökkent, ami azt jelenti, hogy az államadósság utáni kamat 75 %-a itthon marad, nem megy külföldre, mint a szocik idején, amikor a devizaarány 50% volt.
    – a svájci indexálás fele-fele arányban veszi figyelembe a nettó keresetek és az infláció változását, 2010-ben 4,5 százalékos infláció és 1,6 százalékos keresetnövekedés volt, így a 4,5%-os infláció
    mellett 3,1 százalékos nyugdíjemelés következett, azaz reálnyugdíj-csökkenés volt. Ez volt a jó?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  12. pl szerint:

    Demens Salabakter!
    …és akkor most miről hadováltál?!

Itt lehet hozzászólni !