Orbán Viktor: Nyolcvanezer forint lesz a nyugdíjprémium

Magyar Nemzet

Lesznek olyanok, akik az év második felét érintő infláció korrekciójával a nyolcvanezer forint fölött további százezer forintos kiegészítésre is számíthatnak – közölte a miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Mint Orbán Viktor kiemelte: amit a baloldal mond, azt jelentené, hogy Magyarországon az olcsó rezsinek vége, és a rezsicsökkentést visszacsinálnák.

– Magyarországon sok nyugdíjas van, ami azt jelenti, hogy élnek a szüleink és nagyszüleink. Mindennek van egy pénzügyi része is, tehát a nyugdíjakat ki kell fizetni. Magyarországon olyan nyugdíjrendszer van, ahol a beszedett adókból fizetik a nyugdíjat

– rögzítette Orbán Viktor a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. A miniszterelnök hozzátette: másol, ahol nem volt kommunizmus, ott a felhalmozott tőkéből fizetik ki a nyugdíjakat. Magyarországot azonban többször és többen kifosztották; először a németek, aztán a kommunisták, ezért nálunk a dolgozó emberek adójából fizetjük a nyugdíjakat.

– Teljes félreértés azonban az a nézet, hogy mi tartjuk el a nyugdíjasokat, hiszen ők iskoláztattak, neveltek és tettek munkaképessé minket 

– fogalmazott a kormányfő.

Orbán Viktor rámutatott: van egy törvény Magyarországon, amely kimondja, hogy amikor a gazdaság egy bizonyos szint fölött teljesít, akkor nyugdíjprémiumot fizetnek a nyugdíjasoknak.

Idén novemberben 80 ezer forintos prémiumot fizetünk a nyugdíjasoknak

– jelentette ki a miniszterelnök, ismertetve: lett volna 435 ezer olyan ember, aki a nyugdíjtörvény szerint ennél kevesebbet kapott volna – ők a fogyatékkal élők, a régen nyugdíjba ment tsz-nyugdíjasok –, de a gazdaság teljesítménye lehetővé teszi, hogy mindenkinek ki tudjuk fizetni a 80 ezer forintot, tehát egységesen fogjuk ezt odaadni.

– Lesznek olyanok, akik az év második felét érintő infláció korrekciójával a nyolcvanezer forint fölött további százezer forintos kiegészítésre is számíthatnak 

– tette hozzá.

A miniszterelnök emlékeztetett, hogy a kabinet vállalta a Gyurcsány-kormány bűneinek korrigálását.

– A magas munkanélküliséget már kijavítottuk, a minimálbéreket pedig szintén emeltük: januártól magasabb lesz a minimálbér, mint a Gyurcsány–Bajnai-kormány idején az átlagbér volt

– fogalmazott, majd úgy folytatta: a harmadik tartozásunk a nyugdíjasoktól elvett 13. havi nyugdíj visszaépítése volt, így év elején kétheti nyugdíjat ebből vissza tudunk adni. Orbán Viktor kiemelte:

ha a hazai gazdaság olyan szinten teljesít, mint az év eddigi részében, akkor lehetséges, hogy februárban akár egy egész havi nyugdíjat is visszafizethetünk a nyugdíjasoknak. 

A miniszterelnök azonban leszögezte: ez még nem száz százalékig biztos, mivel függ a gazdaság teljesítményétől.

– Az 5,5 százalékos gazdasági növekedés mindenképpen meglesz, nagy ramazurinak kellene ahhoz történnie, hogy ezt ne érjük el. A nyugdíprémiumnál is 7,5 százalékkal számolunk

– jegyezte meg Orbán Viktor

„Mi úgy láttuk, hogy a koronavírus-járvány az idősek mellett a gyermekeket nevelő családokat viselte meg a legjobban, ezért úgy véltük, hogy ha lesz ilyen nagyobb állami teljesítményből fakadó bevétel, akkor ezt adjuk vissza azoknak, akik adót fizettek és közben gyermeket neveltek, hiszen ők viselték a legnagyobb terhet” – tette hozzá.

A kormányfő tájékoztatása szerint lesz egy felső határ, hogy mekkora összeget lehet kifizetni, amit összesen 1,9 millió gyermeket nevelő ember fog megkapni, a kifizetéseknek pedig a tervek szerint február 15-ig kell megtörténniük.

A gázbotrányra reagálva Orbán Viktor hangsúlyozta: „mondhatná azt is a magyar nyelv tehetsége nyomán, hogy gáz van, mert nincs gáz”.

A miniszterelnök felidézte, hogy 2002–2010 között többszörösére emelték a gáz és az áram árát, pedig 2002-ben ennek az ellenkezőjét ígérte a szocialista-liberális kormány.

– Nagy csata volt a nemzetközi cégekkel és Brüsszellel a rezsicsökkentés miatt. Ma Európában a gáz nálunk a legolcsóbb, az áram pedig a második legolcsóbb. Mi vesszük az energiát, mert nincsenek ilyen forrásaink 

– mondta a kormányfő.

– A piaci ár alatt tudjuk átadni az embereknek az energiaforrást – fogalmazott az orosz Gazprommal kötött szerződésről Orbán Viktor, hozzátéve: a magyar energetikai szakemberek a világ élvonalában vannak, ami a kereskedelmi tudás szegmensében is megmutatkozik – mutatott rá.

Az európai helyzetről a miniszterelnök elmondta:

Európában gázhiány van, aminek az a következménye, hogy agyonnyomja a családokat az energiaár. Örüljünk annak, hogy ebből mi ki tudtunk maradni; persze nyomás van rajtunk, hogy alkalmazkodjunk a mindenkori árakhoz, de van egy jó gyakorlatunk, amihez ragaszkodunk.

– Az oroszokkal meg kell egyezni, és mi megegyeztünk tizenöt évre, valamivel alacsonyabb áron, mint az előző megállapodás ára volt, miközben az egész világon emelkedik az energia ára – szögezte le az ukránokkal kialakult vita kapcsán Orbán Viktor, aki szerint az energiabiztonság kérdését nem lehet összekeverni a politikával. – Az oroszok is korrekt partnerek voltak a megállapodás során – húzta alá a miniszterelnök.

Az ukránok politikai fenyegetéseire visszatérve Orbán Viktor megjegyezte: a németekkel azért nem legénykedtek, mert velük nehezebb lett volna. – Nekünk kellenek a biztonságos szerződések és az, hogy megérkezzen a gáz, ami Ukrajna felől nem volt biztosítva – fogalmazott. A miniszterelnök rámutatott:

egy magyar család egy évben 385 ezer forinttal költene többet energiára, ami havi 32 ezer forint pluszkiadást jelentene, ha a kormány nem tudta volna ezt az energiapolitikát folytatni.

A baloldal a parlamentben is rendszeresen hangoztatja, hogy a világpiaci árakat kell követni az energiapolitikában, ami a 2010 előtti időszakot hozná vissza, ami azt jelenti, hogy vége lenne az olcsó rezsinek és visszatérnénk oda, ahol 2010 előtt voltunk 

– hívta fel a figyelmet Orbán Viktor, majd azt is megjegyezte: mindig arról kell vitatkoznunk, hogy visszatérjen-e a múlt.

– Ha visszatér a baloldal, akkor visszatérnek a magas energiaárak 

– vont párhuzamot a miniszterelnök.

Részletek a Magyar Nemzet cikkében olvashatók.

8 hozzászólás “Orbán Viktor: Nyolcvanezer forint lesz a nyugdíjprémium” bejegyzésre

  1. Gyula szerint:

    Nagyapónak tele lesz a hűtő és a tank is! 👍

  2. Pp szerint:

    Áder bácsi meg 4millióval megy nyugdíjba. Orban fele kampányfogás. Persze az árak már régen túlléptek az emeléseken. Továbbra is fosztogatnak és osztogatnak – önmaguknak. Hogy a holló vájná ki a szemüket

  3. Werthan szerint:

    Pp ! Nem kell felvenni az összegeket! Legyen kedves visszautalni a Nyugdíjfolyósítónak!

  4. Gyula szerint:

    Adja oda a hatodik villanyautó támogatásra, nem? 😁

  5. Immortal szerint:

    Pp!
    Azt mondják az sír akinek van. Sírj csak,te is a folyton elégedettek táborába tartozol. Biztos anno te is a Karige(c)rire szavaztál ,gondolom otthon ülsz a töködön és a dugók emiatt nem zavarnak,az összes hülyesége hidegen hagy,mert te megvagy a rút államtól kapott pénzeddel. Ha ők nyernek,remélem boldogan sóhajtasz majd amikor mindened elvesznek.
    Amúgy meg miért nem tanultál?Ülhetnél Áder székében és vihetnéd haza a 4 millát. Ne sírj,aki sír attól el kell venni.

  6. Tóth kati szerint:

    Nem kell átvennie,akinek nem tetszik.De ha mégis elfogadják,jól tegyék el,mert ha visszajönnek y kommunisták még a zsíroskenyeret is kilopják a nyugdíjasok kezéből.A gyerekesekről nem is beszélve.

  7. PáLoS TReND szerint:

    ORBÁN a FELCSÚTI SPEIBL, MINT a MÉLY-ÁLLAM RENITENS BÁBFIGURÁJA MEGINT ONNAN ESZIK AHOVÁ PISZKÍTOTT!!!
    MAGYARORSZÁG NEM GYARMAT?!
    BELSŐ ELLENSÉGEINK a TORKUNKON ÁLLNAK ÉS a VÉRÜNKET AKARJÁK!!!
    UZSORÁSNAK és KUFÁRNAK NEM CSAK SZÜLETNI LEHET…- AZZÁ is LEHET VÁLNI…- MÁSOK KÁRÁRA!!!
    Tételezzük fel, hogy én egy igen jó dolgozó vagyok, ezért a léggömbhámozó Bt. ahol dolgozom, azt mondja, ad nekem 300.000.- Ft fizetést.
    Jó sok pénz ez, örülök is neki!
    Aztán jön az állam, és azt mondja a Bt. -nek:
    Gratulálok a bevételedhez, és amiért ezt a pénzt a dolgozónak adod,
    itt ez a pici lista arról, hogy mit kérek tőled:
    Nyugdíjjárulék (18%) 54 000 Ft
    Egészségbiztosítási járulék 33 000 Ft
    Egészségügyi hozzájárulás 1 950 Ft/fő Munkaadói járulék (3%) 9 000 Ft
    Szakképzési hozzájárulás (1,5%) 4 500 Ft
    Így aztán mire a munkáltató levegőt vesz, máris kifizetett az államnak
    102 450 Ft-ot,
    a fizetésünk tehát rögtön 402 450 Ft-jába került, úgy is vehetjük,
    hogy 400.000 Ft a bruttó fizetésünk, hiszen ennyibe kerülünk a cégnek.

    Na, de mi sem lélegezhetünk fel, hiszen miután megkapjuk a pénzt, a
    kedves Nagy Testvér ismét megjelenik, most nálunk, és azt mondja, itt
    ez a pici lista arról, hogy mit kérek tőled:
    SZJA 84 750 Ft
    Nyugdíjjárulék 8,5 % 25 500 Ft
    Egészségbiztosítási járulék 4% 12 000 Ft
    Munkavállalói járulék 1% 3 000 Ft
    És mire feleszmélünk, az állam lenyúlt tőlünk 125 250 Ft-ot, 174 750
    Ft forintunk marad.

    Persze ezzel még nincs vége a sornak, elmegyek a boltba, vásárolok ezt-azt.

    A termékek árába további 20% ÁFA került bele, tehát ebből a pénzből
    valójában csak
    145.625.- Ft értéket vásárolhatunk, állam ismét eltesz 29 125 forintocskát.

    Ez a legegyszerűbb eset volt, lehetne még fokozni, ha a pénzünket
    félretesszük, és lakást veszünk belőle, hiszen azután illetéket
    fizetünk (a duplán adózott pénzünkből vettük), és ha pár év múlva
    eladnánk, ismét illetéket fizetünk (a triplán adózott pénzünk után
    negyedszer).
    De autóvásárlással se járunk jobban, átírási illeték, gépjármű adó,
    üzemanyagba épített ÁFÁ-n felüli terhek.

    Ha pedig bankba rakjuk, a kamat után 20% adót fizetünk.
    Hogy ne legyen, szép az élet be fogják vezetni a vagyonadót, úgyhogy a
    2-3x adózott pénzből vett dolgaink után még évente fizethetünk majd
    megint adót.

    Nézzük tehát a végeredményt:
    Én dolgoztam, a munkáltatóm üzleti kockázatot vállalt, munkahelyet
    teremtett, létrehozott valamit.

    Ehhez képest ki keresett a legtöbbet?
    Az állam keresett a 300.000 Ft-os fizetésemen 256 825Ft-ot.
    Én pedig vehetek árut 145 625 Ft-ért.

    Tehát jelenleg kb. 65%-ot húz Orbániában/Magyarmaton a maffia-állam a fizetésemen, még sincs pénz csak a fél-hülye „mészárosokra” és az istentelen NEResztény deviánsakra!!!
    Az meg, hogy most 600 milliárdot visszaoszt a rabszolgáknak a felcsúti bor-varánusz csupán azért van, mert még újabb 4 évig korlátlan hatalommal akar bírni Rothschildék világraszóló covid-fasizmusában!!!…- naná, hogy büntetlenül és békében, mert nálunk birkább népet még nem hordott hátán FöldAnyánk!!!

    Szerrel és tettel: VeNDi + PáLoS TReND

    http://www.magyarmegmaradasert.hu/kozerdeku/figyelemre-melto/item/4447-eltitkolt-jelent%C3%A9s-magyarorsz%C3%A1got-kirabolt%C3%A1k
    https://www.youtube.com/watch?v=LHwZBTe7y_s
    https://www.youtube.com/watch?v=ay7QfukQlCk&t=10436s
    https://www.youtube.com/watch?v=LFKAtbkfWbw

  8. Gyula szerint:

    Pálos!
    Na, ebben egyet is értek veled… 😁

Itt lehet hozzászólni !