Fogadj örökbe egy fát!

csepel.hu

Tisztelt csepeli lakosok!

Önkormányzatunk idén ősszel egy új lakossági faültetési kezdeményezést indít „Fogadj örökbe egy fát!” címmel. A kezdeményezés célja, hogy a Csepeli Zöld Sziget Program keretében a kerület lakóit is ösztönözzük a környezetükben lévő fák gondozására és újabb fák ültetésére, természetesen az utcaképhez igazodva.

Azon háztulajdonosok vagy társasházi lakók jelentkezését várjuk, akik közvetlen lakókörnyezetük szépítésében aktívan szeretnének részt venni.

A kijelölt helyszínekre az igényelt fákat, az elültetésükhöz szükséges gödör kiásását, a talajcserét, a tápanyagpótlást, a támrúdhoz való kikötözést és a szalagozást a Csepeli Városgazda Közhasznú Nonprofit Zrt. kollégái 2022. március végéig végzik el.

A fák öntözését és ápolását a következő évekre az örökbefogadókra szeretnénk bízni.

A Városgazda kertész szakemberei a fák gondozásával kapcsolatban felmerülő kérdésekre szívesen adnak választ és tanácsot, továbbá nyomtatott tájékoztatót is biztosítunk a programban részt vevők számára az egyes fák gondozási igényeiről. Hiszek benne, hogy fa-örökbefogadási programunk segítségével és az itt élők lelkiismeretes odafigyelésével még szebb, még zöldebb környezetben élhetünk.

Együtt még többet tehetünk Csepelért!

A jelentkezési lap ide kattintva tölthető le.

csepel.hu

6 hozzászólás “Fogadj örökbe egy fát!” bejegyzésre

  1. Gyula szerint:

    Remélem, hogy minél többen élnek vele!

  2. apostolos szerint:

    Sajnos egyre több olyan ember költözik kertes házba, aki presztízsből teszi. A kert számára a zöld gyep és elintézi az összes fát a telkén és az utcafrontján. Tisztelet a kivételnek.

  3. Gyula szerint:

    Már ahol… Van, ahol lebetonoz, térkövez mindent…

  4. Gyula szerint:

    Nem pályázunk együtt, hogy legyen a napközis táborba is ültetve az “M-készletből”? 😜👏

  5. kormánypárti szerint:

    Az utcafronton nem lehetne engedély nélkül fát kivágni, mivel az közterület. Más kérdés, hogy a proli ezt lesz@rja. A megoldás a szigorú büntetés lenne.
    KariGerinek miért nincs hasonló programja? Hiszen klímavészhelyzet van! A körúti kerékpársávból nem enged, viszont elmondása szerint ő azért nem bringázik a klímavészhelyzet ideje alatt, mert fáj a háta. Hát persze…

  6. Gyula szerint:

    Okoska!
    Szólj a köztereseknek, hogy végezzék a dolgukat. Az sem KariGeri dolga.
    Mondom, barátom, hónaljszag van qrvára, vergődtök! 😎👏👍

Itt lehet hozzászólni !