Óvodai tapasztalatok a nyitás után

Csepel.hu

Áprilisi 15-én megnyitottak az általános iskolák alsó tagozatai és az óvodák. Az elmúlt két hét tapasztalatairól Hirholczné Faragó Tündét, a Csepeli Csodakút Egyesített Óvoda (CSEO) intézményvezetőjét kérdeztük.

„Rendben elindult az óvodai élet, relevánsan nem nőtt a gyermeklétszám, a gyerekek körülbelül 76 százaléka jár óvodába. A korábbi biztonsági intézkedéseket, protokollokat jelenleg is betartjuk. A szülők továbbra sem léphetnek be az intézményekbe, a fertőtlenítés folyamatos. Elindultak a foglalkozások, de külső programokat nem szervezünk.

 

A hagyományos hétköznapi óvodai életet visszük tovább” – emelte ki Hirholczné Faragó Tünde. Jelen pillanatban a CSEO dolgozóinak 67 százaléka túl van az első oltásán, 13 százalékuk a másodikon is. „Szeptember óta 110 dolgozónk volt COVID fertőzött, a betegségen átesettek kb. 10 százaléka még nem kaphat védőoltást” – tette hozzá. Egyúttal hangsúlyozta: a CSEO munkatársainak átoltottsága elérheti a 80-85 százalékot.

Nyári szünet, ballagás

Az óvodai ballagásokkal kapcsolatban Hirholczné Faragó Tünde elmondta egyelőre még nem született döntés, de törekednek arra, hogy a tavalyihoz hasonló módon megtartsák az ünnepségeket. Idén lesz nyári szünet. A négy hetes zárás június utolsó hetétől indul, ekkor első körben 10 tagóvoda zár, a másik 11 intézmény pedig augusztus 20-ig tart szünetet.

A május eleji beiratkozások kapcsán pedig az intézményvezető kiemelte, minden tagintézmény megfelelően felkészült a beiratkozásra. A ZOOM Meetingen keresztül lehetőség volt arra, hogy az óvodák bemutatkozzanak, a szülők betekintést nyerjenek az intézmények programjaiba, bemutassák az óvoda életét, illetve kérdéseket tegyenek fel.

Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !