Megint rengeteg illegális szemetet szállított el a Városgazda

Csepel.hu

A múlt héten a csepeli Városgazda napi feladatai mellett ismételten az illegálisan kihelyezett hulladékok elszállításával foglalkozott a Budafoki úton, a Teller Ede úton és a Francia-öbölnél.

Az utóbbi években nagyon nagy mértékűvé vált az illegálisan közterületre kihelyezett hulladék mennyisége. A lakosság folyamatosan lomtalanít és közterületre helyezi nem csak a lomokat, hanem a háztartási hulladékot is. A folyamatos lakossági bejelentések miatt – a Csepeli Városgazda Zrt. Hulladékkezelési Csoportjának munkatársai gyűjtik össze és szállítják el a hulladékot, ezzel rohamosan kimerítve a hulladékelszállításra szánt költségkeretet.

Hasonló a helyzet a buszmegállók takarításával is. A dohányosok „kiszorultak” a megállókból, azonban a hulladékgyűjtő edények áthelyezése nem történt meg, a csikktartók leszerelésre kerültek, ezzel növelve a szemetelés lehetőségét. A BKK Zrt. sok esetben a Városgazda többszöri megkeresésére sem gondoskodik az egyes buszmegállók, várakozók takarításáról.

A Városgazda fontosnak tartja felhívni a figyelmet arra is, hogy a  főváros köztisztaságáról szóló 48/1994 (VIII.1) Főv. Kgy. rendelet 3. § (1) bekezdése kimondja, hogy „az ingatlan tulajdonosa (kezelője, használója) köteles gondoskodni az ingatlan és az ingatlan előtti járda, továbbá a járda és a kocsiút közötti kiépített vagy kiépítetlen terület – beleértve az ingatlan nyilvántartásban közterületként nyilvántartott belterületi földrészletet is – gondozásáról tisztán tartásáról, szemét és gyommentesítéséről, hó eltakarításáról és a síkosság mentesítéséről”.

A csepeli önkormányzat az illegálisan kihelyezett hulladék- lerakatok megelőzése érdekében 2020-ban több helyszínre is kamerákat helyezett ki. A prevenció érdekében több helyszínre – ahol a területi adottságok ezt lehetővé tették –  sorompókat telepítettek, legfőképp a Duna-part mentén.

A kerület tisztántartása az önkormányzat és a Csepeli Városgazda Zrt. kiemelt feladatai közé tartozik. A Csepeli Városgazda Közhasznú Nonprofit Zrt. munkatársai elkötelezettek a kerület rendben tartása iránt, folyamatosan gondoskodnak a legális és illegális hulladék elszállításról, valamint a fertőzött területek fertőtlenítéséről, azonban ez nagy költségeket ró önkormányzatra, ezáltal az adófizető polgárokra.

Kérjük, hogy amennyiben a lakosság közterületre történő illegális hulladék elhelyezést észlel, illetékességből haladéktalanul jelezze a Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata Közterület-felügyelete éjjel-nappal hívható 06-1-278-0150 telefonszámán, annak érdekében, hogy hathatós intézkedéseket tehessenek a szemetelőkkel szemben. A hatáskörrel rendelkező hatóságok a köztisztasági szabálysértés tettenérése esetén helyszíni bírság kiszabására is jogosultak.

Óvjuk, ne pedig romboljuk környezetünket!

 

Csepel.hu

8 hozzászólás “Megint rengeteg illegális szemetet szállított el a Városgazda” bejegyzésre

  1. Tóth Ervin szerint:

    A Merkúr utca És a Szabadság út sarkán van két üveggyűjtő konténer. Ezt rendszerint mindenfajta szemét lerakására használják. Építési törmelék, rekamié háztartási lomok kihelyezése Eltulajdonított bevásárló kocsikkal szállítják ide a szemetet és a kocsikat is ott hagyják. Ettől a helyszíntől pár méterre a Szabadság út és a Nap utca sarkán a leírtaktól nagyságrendekkel több szemetet láthatunk szinte rendszerességgel.

  2. kormánypárti szerint:

    A fertőzések megelőzése érdekében a BKV-nak folyamatosan takarítania kéne a megállókat, fertőtleníteni a buszvárókat. Az FKF leszerelt egy csomó kukát a tomboló járvány közepén, emiatt ragályfogó hulladékok (pl. használt papírzsepik, használt egészségügyi maszkok, kiköpött rágógumi, stb.) lepik el a megállóhelyek környezetét. A hajléktalanok – akikért KariGeri annyira odavan – rendszeresen ezeken a helyeken szoktak hosszasan maszk nélkül italozni, üldögélni, miközben szanaszét köpködnek maguk körül. Ha a közterület kezelője felszólítás ellenére sem tesz eleget a kötelezettségének, nem intézkedik, meg kell bírságolni. KariGeri azt képzeli, neki mindent lehet?!?

  3. Attila szerint:

    Ha zavarja hajoljon le kormánypárti, nem tud?

  4. kormánypárti szerint:

    Sajnos nem tudok, hajléktalan vagyok. 😉

  5. Gyula szerint:

    Kamera?

  6. Gyula szerint:

    Kormánypárti!
    Karigeri spórol, mert elvették a brifkóját.
    A közterületen való piázás engem is bosszant, a szemetelés is, a bunkó parkolás is, a járvényügyi intézkedések leszarása is, sőt sok minden.
    Kérdés:
    – minek van a rendőrség?
    – minek van a Közterület Felügyelet?
    Ez mán nem karigeri… 😁😛

  7. Lennox szerint:

    Ez a fotó ott készült, ahol a régi, pesterzsébeti villamos elkanyarodott. A szemétkupac mögött sorakozó udvarok már régóta az ott lakókat minősítik, és a Hévről kinézve is “szép” látványosság.

  8. Zsivány szerint:

    Aki az utcára dobja ki a mocskát, attól meg kell vonni a segélykéjét. Nem értem, hogy a társadalomnak miért kell szolidárisnak lennie olyanokkal, akik nem tartják be az együttélés alapvető szabályait.

Itt lehet hozzászólni !