Tartsuk be a járványügyi szabályokat a Rákóczi Kertben is

Csepel.hu

A melegebb idő beköszöntével egyre többen látogatnak ki a szabadba, így a csepeli Rákóczi Kertbe is. A csepeli önkormányzat mindent megtesz, hogy megóvja az itt élőket, ezért a sikeres védekezés érdekében a járványügyi szabályok fokozott betartását kéri a Családok Parkjába látogatóktól.

A legfontosabb talán, hogy ügyeljünk a megfelelő távolságtartásra és a gyerekek is maradjanak egymástól legalább 1,5 méterre. Fontosak a szabályok betartása, ellenkező esetben bezárhat a közkedvelt park.

Ahogy a legtöbb játszótérnél, a Rákóczi Kertnél is fontos a szociális védőtávolság és az alapvető higiéniai szabályok betartása. Emellett érdemes több más dologra is odafigyelni a játszóterek használata során.

Elengedhetetlen, hogy kizárólag egészségesen látogassák a játszótereket. Amennyiben tüneteket észlelnek magukon vagy gyermekeiken, ne menjenek közösségbe, maradjanak otthon és indokolt esetben hívják fel háziorvosukat!

Alapvető a kézhigiéné betartása. Mossunk vagy fertőtlenítsünk kezet és figyelmeztessük erre gyermekünket is, legalább evés, ivás előtt, a közös használatú játékok használata után, mosdó használata előtt és után! Használjuk az üzemeltető által biztosított kézmosási, kézfertőtlenítési lehetőségeket.

Ügyeljünk a megfelelő távolságtartásra! A gyerekek – különösen a várnál – maradjanak egymástól legalább 1,5 méterre.

Hívjuk fel gyermekünk figyelmét arra, hogy játék közben ne nyúljon az arcához, különösen a szájához, orrához, szeméhez! Kerüljük a zavaró, például arcba hulló hajviseletet.

A Rákóczi Kertben is kötelező a maszk viselése, kivételt képeznek ez alól a hatéves gyermekek.

Ha gyermekünk még túl kicsi ahhoz, hogy megértse ezeket a szabályokat, inkább azokat a játékokat részesítsük előnyben, ami nem jár közös használatú eszközök megérintésével (saját homokozó eszközök, saját kismotor stb.) és figyeljünk oda kézfertőtlenítésre.

Kivételesen ne bátorítsuk az osztozkodást, se játékszereken, se az ennivalókon!

A legfontosabb, hogy tartsuk be az üzemeltető által hozott különleges házirendet, és hívjuk fel erre gyermekünk figyelmét is!

 

Csepel.hu

 

Egy hozzászólás “Tartsuk be a járványügyi szabályokat a Rákóczi Kertben is” bejegyzésre

  1. Gary Ridgway szerint:

    Hadd szórják… El lett ez engedve gyerekek.

Itt lehet hozzászólni !