Avarkeszi hoppon maradt – Forgács Imre lesz az új miniszter

Gyurcsány visszatérését készíti elő az MSZP?

MTI, Magyar Nemzet, Csepel.info

Forgács Imre

Forgács Imre, az Önkormányzati Minisztérium önkormányzati és lakásügyi szakállamtitkára lehet Draskovics Tibor utóda az igazságügyi és rendészeti tárca élén – jelentette be a kormányszóvivő szerdán.

Szollár Domokos elmondta, hogy Forgács Imre 15 éve dolgozik különböző közhivatalokban, jelentős tapasztalatai vannak a közigazgatásban. Hozzátette: a többi között azért döntött Forgács Imre mellett a miniszterelnök, mert olyan igazságügyi miniszterre van szükség, aki jól tudja menedzselni a tárca munkáját.

A hatvanéves, jogász végzettségű szakember 2008-tól dolgozik az önkormányzati minisztériumban és tíz éve tanszékvezető a Károli Gáspár Református Egyetemen. Draskovics Tibor december 2-án jelentette be, hogy távozik posztjáról. Döntését azzal indokolta, hogy “az általa vállalt jogalkotási és más feladatok túlnyomó részét munkatársaival együtt sikerrel elvégezték, a következő időszak pedig sokkal inkább a pártpolitikáról, mint a szakmai munkáról szól majd”. Draskovics Tibor 2008. február 19-től látta el az igazságügyi és rendészeti miniszteri posztot, 2009. április 16-án Bajnai Gordon miniszterelnök megerősítette hivatalában. Forgács Imre az őszi ülésszak utolsó ülésén, jövő hétfőn tehet esküt az Országházban.

Nyakó: Alkalmas, mert szakember

Az MSZP szóvivője szerint a jelölt azért is megfelelő, mert Forgács Imre közigazgatási szakember, így az átadás-átvétel olajozott lesz. Nyakó István emlékeztetett arra, hogy a miniszterjelölt a Fővárosi Közigazgatási Hivatal vezetője volt, ezért tudja, mekkora feladatuk van az önkormányzatoknak a rend és a biztonság fenntartásában.

Forgács Imre Gyurcsány Ferenc kinyújtott karja

2004-ben is őt küldte Gyurcsány a kancelláriáról a Fővárosi Közigazgatási Hivatalhoz „növelni a kormányzás hatékonyságát” – olvasható a Fidesz közleményében. A Gyurcsány-Bajnai korszak folytatódik! Gyurcsány hű bizalmasát nevezte ki Bajnai Gordon az IRM élére.

Miután Gyurcsány Ferenc megkapta az MSZP választási listájának negyedik helyét, úgy tűnik, személyi kérdésekben is szabad kezet kapott, most már nyíltan ő állíthatja össze a kormánynévsort – állítja a Fidesz. Ma egyértelműen bebizonyosodott, hogy az MSZP Gyurcsány Ferenc hatalomba való visszatérését készíti elő – zárul a közlemény.

mno.hu

Kapcsolódó:

Kisikálták a miniszter-jelölt honlapját

Ma megnevezik “Drazsé” utódját?

Lemondott Draskovics – Avarkeszi lehet a miniszter?

30 hozzászólás “Avarkeszi hoppon maradt – Forgács Imre lesz az új miniszter” bejegyzésre

  1. én szerint:

    Hát ő meg ki? Esküszöm nem láttam/hallottam még.

  2. Lexon szerint:

    Nem érezhetitek magatokat jól… kiesett egy célpont. 😀 hehe
    Most kereshettek másikat, ugye? 😀

  3. AntiGulyás szerint:

    Így is-úgy is ez szívás…

  4. Papi szerint:

    Tök mindegy csak párhonapról van szó aztán ő is megy a sülyesztőbe!

  5. loastman szerint:

    Papi!

    Lehet, hogy megy a süllyesztőbe, de neki is fog járni x évig még a “céges” autó, telefon, és nem utolsó sorban ő is fog kapni pár milliós végkielégítést.

    Kíváncsian várom, hogy a Fidesz pl eltörli-e a végkielégítési rendszert a parlementi rendszerből. Gondolok itt arra, hogy számtalan volt miniszter kap lelépési pénzt, szolgálati autót, stb…
    Aztán az is érdekelne, hogy a képviselő elvtársak, mind a 3xx-en kapnak-e a gazdasági válságra való tekintettel búbánat pénzt?

    És hogy ONtopic legyek:
    az az érzésem, hogy igazságügyi miniszter csak “szép” lehet, okos nem… de most tényleg, ránézek, és olyan, mint egy karikatúra. Szebb nem volt?

  6. Papi szerint:

    loastman!
    A választások eredményétől nagyon sok függ! Nagyon bízom benne, hogy elfognak számolni a fiukkal! 🙂

  7. Papi szerint:

    LB!
    Azért talán nézd meg a cikk íróját aztán eldöntheted igazat ír-e vagy sem!

  8. Kovács ernő szerint:

    Gyorshír!!!!Inter BL meccse élőben itt Kat!!!!
    http://www.tvoo.net/ch2.html

  9. Vátesz szerint:

    Az illetékes elvtárs olvas csepelinfót, nem igazán szeretik az olyanokat akit az eszes parasztgyerek átrázott. Forgács Imre nem tartozik közéjük, csak az összes MSZP-s országgyűlési képviselő. Avarkeszi úrnak: pá miniszteri cím, pá miniszteri nyugdíj.

  10. Tóth Mária szerint:

    Tök mindegy ki lett a “fönök” drazsé helyett, avarkeszi sem tett semmit Csepelért!

  11. Tóth Mária szerint:

    ez is egy ócska ballib húzás megint !

  12. Jeniszej szerint:

    i.v. 🙂

  13. zed szerint:

    Szerintem elsősorban szakmai alapon döntöttek Forgács mellett, aki egy szaktekintélynek számít, emellett szempont lehetett az is, hogy egy egyházi egyetemen tanszékvezető, ill. nincs politikai előélete, új arc. Azonban amint látom a Fidesznek senki sem elfogadható, akit a politikai riválisa jelöl (lásd ugyancsak eü. miniszter jelölése), és semmi nem jelent akadályt a számára egy kiadós, ízes, magyaros Gyurcsányozásra. Egészségére! Szerintem meglehetősen szánalmas a Fidesz kommunikációja, amely az értelmiségieket továbbra sem igyekszik megszólítani.

  14. csepeli szerint:

    Engem az érdekelne, hogy ha bármilyen hír van, akkor ahhoz miért kell rögtön hozzátenni, hogy a Fidesz milyen bődületes nagy faszságot mondott hozzá már megint.

    Akármiről van szó, megjelenik Szíjjártó, hogy aszongya: brutális megszorítások… ne a Zemberekkel fizettessék meg… Gyurcsánygyurcsánygyurcsány… hazudotthazudotthazudott… mondjanaklemondjanakle… stb.

    És a legszomorúbb, hogy a népek ezt kajálják!

  15. Jeniszej szerint:

    Hm. 🙂

  16. zed szerint:

    Öszödnél vagy, csepeli? 🙂 A stílusoddal most te is okot adtál a Gyurcsányozásra!

    Nos, az látható, hogy a Fideszt a keresztényi szeretet helyett leginkább a gyűlölet tartja össze, amely jelenleg kifelé irányuló MSZP-ellenességben nyilvánul meg, és végső soron ez biztosítja Orbán hatalmát. A pártelnök 2008-ban egy zártkörű rendezvényen bevallotta, hogy a Fidesz-kormányzás első két éve sokaknak nagyon nehéz lesz, sokminden “fájni fog”, a gazdaságnak levegőt kell adni, hogy fejlődhessen, és -a többit én teszem hozzá- ehhez felül kell vizsgálni a költségvetési politikát, amely rátelepszik a gazdaságra. Nem elég a jelentős forrásokat felemésztő nagyberuházásokat lelassítani, hozzá kell nyúlni a jóléti rendszerekhez is. Ezt az időszakot politikailag nehezen élné túl Orbán, különösen ha Fidesz abszolút többséghez jutna, mivel neki kellene elvinnie a “balhét”. Orbán számára két lehetséges utat látok, hogy biztosítsa magát:
    A) a Fidesz abszolút többséget szerez, módosítja az Alkotmányt, egy prezidenciális jellegű rendszert alakít ki és Orbán Viktort ülteti államfői székbe,
    B) a Fidesz egyszerű többséggel kerül hatalomra, és továbbra is igyekszik fenntartani egy ellenségképet, illetve visszafelé mutogat, ebben az esetben nem tartok elképzelhetetlennek tényleges felelősségrevonásokat sem a jelenlegi kormányzat számlájára írva bizonyos ügyeket.
    Az első variáció kockázata, hogy rámehet az egész párt, ugyanis ha nincs külső ellenség, a pártot szétzüllesztik az egymás ellen forduló belső csoportok. Az igazság az, hogy a Fidesz az MSZP nélkül meghal. Úgy gondolom ezért, hogy ha a Fidesz nagyon “elhúz” a kampányban, Orbán ki fog nyitni egyes biztonsági szelepeket, ami gyakorlatilag azt jelenti, hogy a kígyó a saját farkába harap. Ez megvalósulhat akár úgy is, hogy a Fidesz egyes fontos személyeiről (feltehetően Orbán hatalmát veszélyeztető politikusok) kompromittáló információkat szivárogtat a baloldali sajtónak. Nem vagyok róla meggyőződve, hogy a pártelnök jobbkezének számító Szíjjártó elkötelezett politikai mozgalmároktól kapta az éles lőszert tartalmazó fenyegető levelet, és a “gyurcsányi gyűlöletkampány” terméke lenne. Szerintem a fenyegető levél alján található különböző irányba mutató nyílvesszők valamit szimbolizálhatnak.
    http://www.fidesz.hu/index.php?Cikk=142927

  17. Nagyapó szerint:

    zed! Megint írja a magáét, talál ki marhaságokat. Forgács Imre tőrőlmetszett igazi kommunista, aki 1974 óta az MSZMP, MSZP tagja. Színes egyéniség, minimum kettő, ezért ül a Károli Gáspár Egyetemen is, ami legyen az egyetem baja. Gondolom sok felvételező elgondolkodik, hova megy.
    A többi gyurcsányista hazugsággal nem kell foglalkozni. Illik a mottó:

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  18. Papi szerint:

    Zed!
    Az utolsó hsz-ből csak az első mondatod a kérdőjel előtt ami jó a többi megint csak hazugság! Minek kell ennyit hazudozni?
    Vágjátok a centit mert jön az elszámolás! 🙂

  19. zed szerint:

    Az igazság ideát van, Papi! 🙂

  20. Ms. White szerint:

    Zed! Csak ne felejtsd el, hogy melyik az ideát és az odaát! (jobb-bal) A változás örök!!!
    😀

  21. zed szerint:

    Az ideát odaát keressem? Nem ezt tanították nekem a pártiskolán! 🙂

  22. Jeniszej szerint:

    Hmm 

  23. baniko21 szerint:

    Nagyapó!
    Szeretném ha egy kicsit módositana a beírásán. Ne írjon valótlanságot.
    Forgács Imre lehet, hogy az Mszmp majd az Mszp tagja volt, de kommu-
    nistának titulálni bűn. Az Mszp-ben még nagyítóval sem talál kommunis-
    tát. Az igaziak már régen otthagyták ezt a pártot. Szomorú, hogy el-
    vakultságában nem látja a különbséget. Kommunista= a közügyekért
    dolgozó, nem pedig a saját zsebére.

  24. Huba szerint:

    Én azért nem nevezném körtének azt az almát, amelynek nagy része megrohadt.

  25. Kovács Ernyő szerint:

    Admin! Kérlek moderálj már ki, mert bolond vagyok!

  26. Kovács Ernő szerint:

    Vermes elvtárs, már megint spionkodsz?!

  27. Kovács Ernyő szerint:

    Elvtárs vagyok, elvtárs vagyok! És Feri, szeretlek! Jó, hogy jöttél Csütörtökön.

Itt lehet hozzászólni !