Ismét csúcsforgalomban ment a tili-toli

Csepel.info

A helyszín a Norc.hu-n

Fél órára leállt reggel 7:30-8:00 óra között a forgalom a csepeli Corvin-csomópontnál, miután a síneken ismét ide-oda tologatták a vasúti szerelvényeket – értesült egyik olvasójától a Csepel.info.

Ennél a csomópontnál siklott ki a közelmúltban egy tehervonat több gázolajat szállító kocsija is. Németh Szilárd csepeli országgyűlési képviselő javaslatát, amely a csomópont kétszintessé fejlesztéséről szólt, Avarkeszi Dezső és Podolák György MSZP-s politikusok is leszavazták.

19 hozzászólás “Ismét csúcsforgalomban ment a tili-toli” bejegyzésre

  1. zed szerint:

    A Fidesz olyan gyönyörű kétszintű csomópontot fog iderittyenteni, hogy öröm lesz ránézni! Könnybe fog lábadni a szemem valahányszor átkelek rajta, és közben hálás szívvel gondolok majd Németh Szilárdra. Jujj de jó lesz, már alig várom, hogy a Fidesz hatalomra kerüljön és valóra váltsa az álmom! Tudnám javasolni N. Sz.-nak, hogy majd filmeztesse le magát, amint munkaruhát viselve a betonkeverőbe betesz pár lapát sódert, mert az olyan jól mutatna a híradóban.
    Amúgy mennyi idieig tart átalakítani az átkelőt? Addig hol közlekedjek?

  2. Öreg halász szerint:

    Tudtommal már kétszintű csomópontnak kellene ott lennie, a párttársaid ugyanis megígérték. Vagy épp te.

  3. Lexon szerint:

    Én már gyûjtöm az ígéreteket… Számon fogom kérni.

  4. vermes szerint:

    “Amúgy mennyi idieig tart átalakítani az átkelőt? Addig hol közlekedjek?”
    (zed)

    Van sapka a nyuszi fején? Nincs? Mindegy, verjük meg!

  5. csepeli szerint:

    Ez így félrevezető. Németh Szilárd azt akarta, hogy a központi költségvetésből vegyenek el pénzt erre a csomópontra. Egyébként ezt még ezer más dologra el lehetne költeni, a legtöbb fideszes képviselő a maga kis körzetének akarná adni. De a gerincútra és a csomópontra már EU-s pénz van elkülönítve. Miért terhelnénk a költségvetést ezzel, ha egyszer EU-s pénzből megoldható?

  6. Öreg halász szerint:

    Csepeli miről beszélsz? 1993-ban lett eu-s pénz elkülönítve? Nem is voltunk EU-tagok, 16 év telt el azóta! Most lett elkülönítve? Mire? október óta kellene építeni a gerincút tervben maradt ötödét vagy negyedét, mégsem történik megint semmi.

    Az MSZP meg az SZDSZ 16 éve ígéri ezeknek a problémáknak a megoldását, és azóta nem történt semmi!

  7. zed szerint:

    …vagy emeljük meg a tanácsi adókat, úgy ahogyan azt számos Fidesz-vezetésű önkormányzat megtette. Őszinte beszéd lenne.

  8. bendegúz szerint:

    Kétszintű átjáró? Corvin szlogen: Minden szinten szinte semmi!

  9. codec szerint:

    Körültekintés nélkül adták el a Szabadkikötőt. Sejthető, mi lesz a forgalomban, ha beindul az élet.
    Felelős most sincs. Megszoktuk.

  10. Nagyapó szerint:

    Mit jelent a kétszintes kereszteződés? Jelen esetben szerintem a vasút lesüllyesztését. Egy sínpár van, ki kell “kaparni” néhány métert, és kell fölé egy áthidalás. Ezt a forgalom csekély zavarásával meg lehet oldani (l. Fekáliaművek előtti aluljáró)

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  11. AntiGulyás szerint:

    Még most közlekedj ZedGulyás,mivel a börtönben eléggé szűk lesz a hely. De a főnökőd megmondta már réges-rég:…LEHET KISEBBE KÖLTÖZNI!

  12. Papi szerint:

    Lexon!
    Az eddigi ígéreteket ugyan miért nem gyűjtötted és kérted számon?
    Vagy majd nyolc évmúlva kéred számon? 🙂

  13. Papi szerint:

    Zed!
    A legelső hsz-edhez! A szargyárnál megtudták oldani?

  14. zed szerint:

    Ja, Avarkeszi és Podolák képviselők rendkívül rosszindulatú emberek, folyton azt nézik, hogyan tehetik nehezebbé a csepeli lakosok életét. Ezt akartad hallani, Papi?

  15. Papi szerint:

    Zed!
    Én egy nagyon egyszerű kérdést tettem fel! Mit is írtál a forgalomról? Erre írtam a szargyárral kapcsolatban. Nem foglalkozom szélhámosokkal! (Avarkeszi, Podolák)

  16. VV szerint:

    Ne költsük feleslegesen a pénzt átépítésekre. Az a jelenlegi beszerzésekből indulva nem állna meg 100 millió alatt, pályáztatással, tokkal-vonóval-túlszámlázással.
    Az előző vonatos hírnél is bedobtam azt az egyszerű ötletet, hogy csakis éjszaka engedjék át a vonatokat 22-06 óra között, akkor minimális lesz a zavar és azt a sok pénzt lehet a nép számára hasznosabb mutyikra is költeni.
    Első gondolatként játszóterek építése, csatornanyílások javítása a Szabadkikötőin, több rendőr az utcákra… nem pedig extra dugó 3 hónapig..

  17. Gordon szerint:

    Nem értekegyet VV-vel. A kikötőnek és a forgalomnak is zavartalanul kell működnie 0-24 óráig.

    Milyen kikötő az, ahonnan az arut vasúton csak éjjel lehet szállítani?

    A játszóterek is fontosak, de ahhoz hogy legyen pénzünk játszótereket építeni termelni kell (működtetni a gazdaságot). Ahhoz meg infrastruktúra kell. Ez ilyen egyszerű.

  18. hollósi szerint:

    Aki meg Pestre jár dolgozni, vegyen helikoptert. Ilyen egyszerű.
    Megoldás Gordon észjárásával.

  19. VV szerint:

    Gordon, abban igazad van, hogy egy kikötőnek zavartalanul kell működnie, de szerintem van bőven tárolókapacitása a benti vágányoknak egy fél napi mennyiséghez. Romlandó árut pedig nem hajóval szállítanak.
    Ha esetleg valaki jobban ismeri a Szabadkikötő működését és meg tudja cáfolni hogy miért nem lehetne ott tárolni 12 órán át a vagonokat, akkor írja meg, én is lenyugszom 😉

Itt lehet hozzászólni !