Orbán: A megszorításokról is véleményt mondunk június 7-én

„A Gyurcsány-Bajnai korszakban a tolvajszellem vált uralkodóvá”

Mno.hu

Ma az országban nincs más olyan erő, amelyik képes lenne erős kormányt alakítani a Fideszen kívül – mondta el Orbán Viktor, a párt elnöke csütörtöki, egri nagygyűlésén. Az európai parlamenti választásnak pedig igenis belpolitikai tétje van – tette hozzá.

Orbán Viktor Egerben a Dobó téren megtartott nagygyűlésen hangsúlyozta: belpolitikai választás is lesz a vasárnapi, mert szavazatainkkal a magyarországi ügyekről, az ingatlanadóról, a megszorításokról, a mostani kormány működéséről is elmondjuk a véleményünket.

A szlovák-ügy kapcsán azt mondta: „köszönjük szlovák barátainknak, hogy emlékeztettek rá, különösen most, június negyedikén, hogy Trianon nem lezárt, hanem velünk élő történelem. Úgy vélte: vannak, akik nem értik, hogy mi a kontinens, Európa jövője. Márpedig ez nem más, mint hogy a nemzeti közösség, az összetartozás fontosabb lesz, mint az országhatárok. „Ideje volna, hogy ezt szlovák barátaink is megértsék” – fűzte hozzá.

Az MSZP-ről azt mondta: a „merjünk kisebbek lenni” politikája az övék, a Gyurcsány-Bajnai korszakban a tolvajszellem vált uralkodóvá, amit akár offshore korszaknak is nevezhetnénk. A kormány pedig hiába gondolja sikeresnek az eltelt ötven napot, hiszen „lehet-e sikeres egy ország, ha a polgárai sikertelenek.”

„Csak a Fideszre érdmes szavazni”

Orbán megerősítette: lehet másra szavazni, de csak a Fideszre érdemes, mert csak a Fidesz tud erős kormányt alakítani. Emlékeztetett: nagyon széles összefogás alakult ki az MSZP-vel szemben, sokan mondják azt, hogy „elég.” Végezetül elárulta: a Fidesz programja csak annyiban hasonlít a szocialistákéra, hogy az abc ugyanazon betűi fordulnak elő benne. Arra kérte a jelenlévőket: minél többen menjenek el vasárnap, és szavazzanak úgy, hogy „a kormány tagjai libabőrözni kezdjenek”.

Forrás: Mno.hu

29 hozzászólás “Orbán: A megszorításokról is véleményt mondunk június 7-én” bejegyzésre

  1. Prendick szerint:

    Nekem nagyon tetszik ez az “Új irány” szlogen.
    Hofinak volt egy tréfája erről:
    “Elindultunk.
    Odaértünk.
    Nem ott volt.
    Mi már annyifelé mentünk, hogy nem csodálkoznék azon, ha egyszer megint elindulnánk és jönnénk velünk szemben.” 🙂

  2. Papasa szerint:

    Vekker Viktor hülye dumája megint. Annyira lesz itt elszámoltatás, mint amennyire nem mentek haza, amíg a kormány le nem mond.. A múltkori önkormányzatinál is ez volt a duma, hogy majd most, aztán mi változott?

  3. Prendick szerint:

    Új irány, régi duma.

  4. Papi szerint:

    Kovács Ernő!
    Neked tetszene mi ha a Jobbik nyerne? Akkor lehetne kiabálnotok a resszizmusról mi?
    Papasa!
    Mivan akkor ha rossz lessz a kristálygömböt? Akkor mit fogsz “kiabálni”?
    Prendick!
    Talán az MSzP -SzDSz-MDF bandáról beszéltél?

  5. Prendick szerint:

    Papi, náluk még a régi irány, régi duma kombináció van.
    Igazából a különbség csak ennyi. 😉

  6. Nagyapó szerint:

    Uraim! Talán el kellene olvasni mit mondott Orbán Viktor!
    Prendick! “Álmomban két macska voltam, és játszottam magammal.” Ismerős! Ennyit Hofiról.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

  7. Papasa szerint:

    Papi:

    Jelen esetben, szerintem a Te kristálygömböd rossz.. Tök mindegy mit mond, a választást már úgyis megnyerik. De nem azért, mert ők a legjobbak ami létezik, hanem mert nincs komoly alternatíva. Te meg, ha elhiszed ezt a sok sületlenséget, naiv vagy.. EU parlamenti szavazással az ingatlanadó ellen? Aha.

    Másrészt lehet hogy elkezdik a számonkérést, csak hát félő, hogy előbb-utóbb önmagukhoz is eljutnak. 🙂

    Erről az a képregény jut eszembe, ahol a kigyó elkezdte lenyelni a saját farkát, majd a végén egy POPP! felirattal eltűnt.. 🙂

  8. Prendick szerint:

    “Talán el kellene olvasni mit mondott Orbán Viktor”

    Nagyapó, ne kelljen! Én bármit megteszek. Megeszem a spenótot, a kanalat, a wécékefét, elmegyek szavazni a Fideszre, csak ne kelljen Orbán beszédét olvasnom!
    Nekem az nem megy, arra születni kell. 🙂

  9. Prendick szerint:

    Fúj, ez rém gusztustalan. 🙂

  10. Attila szerint:

    Lehet találgatni ez kit takar:

    “A gimnáziumban alapszervezeti KISZ-titkár volt. Ezt a pozíciót akkoriban nehezen kerülhette el az a jó tanuló, aki nem volt „von Haus aus” ellenzéki. Politikai hozzáállása saját elmondása alapján a katonaság alatt változott meg gyökeresen, ahonnan teljesen más emberként távozott, korábban a rendszer naiv és elkötelezett híve volt.”

  11. Papi szerint:

    Papasa!
    Én nem jósoltam semmit az írásomban az a te asztalod volt. Én csak kérdeztem. De tudod a Eu választást ne keverd az országgyülési választásokkal választásokkal. Ugyanis arra igérte az ingatlanadó eltörlését.
    A számonkérést pedig ez a kormány kezdte el (elékez csak Kellerre vagy az APEH vagyonosodási ellenőrzésekre a FIDESZ és KDNP vezetőinél. Mekkora hírverést rendeztek hozzá és nem találtak semmit de ugye ezt már nagyon elfelejtették közölni az emberekkel. Jó lenne ha ezen elgondolkodna a tisztelt “baloldal”. De a lényegen nem változtat semmi ennek a kormánynak igenis el kell tünnie.
    Szebb jővőt!

  12. Papi szerint:

    Attila!
    Fletot takarja.

  13. Attila szerint:

    Nem, Ő Orbán Viktor. Sajnálom.

    És most így nyilatkozik:
    “Éber tekintet, nyitott fül, semmi lankadás, a KISZ-esek sohasem alszanak, márpedig nekünk most a volt kommunista ifjakból álló kormánnyal és kormánypárttal kezd megküzdenünk, itt kell résen kell lennünk”

  14. Papasa szerint:

    Papi:

    “Orbán Viktor Egerben a Dobó téren megtartott nagygyűlésen hangsúlyozta: belpolitikai választás is lesz a vasárnapi, mert szavazatainkkal a magyarországi ügyekről, az ingatlanadóról, a megszorításokról, a mostani kormány működéséről is elmondjuk a véleményünket.”

    Nem én keverek, hanem Viktor! Másrészt Viktorék se fognak találni semmit! Én azt szeretném ha mindenki eltűnne! Olyat nem lehet?

  15. Attila szerint:

    Nem rossz megoldás 🙂

  16. Emese szerint:

    Itt is csak azt tudom mondani: a Jobbik nálam örökre leszerepelt. Soha nem gondoltam volna, hogy a Jobbik az MSZP legfőbb segítsége lesz majd a Fidesz ellen, amikor végre lehetőség nyílik leváltani ezt a mocskos maffiózó bandát.

  17. Attila szerint:

    Itt is csak azt tudom mondani, hogy köszönjük Emese!

  18. Emese szerint:

    Júdás 30 ezüstöt kapott. Önök csak 25-öt.

  19. Gordon szerint:

    Abból is millát.

  20. Öreg halász szerint:

    Ki gondolta volna, hogy vacak 25 millió így meg tud változtatni embereket! Pedig a csepeli jobbikosok biztos, hogy semmit sem láttak ebből a pénzből!

  21. Papi szerint:

    Papasa!
    Azért én nem vennék arra mérget, hogy nem találnak semmit és ha kérhetlek te se vegyél rá mérget. Látod Szilvásit is rabosították (de ostoba kifejezés) vagyis magyarul sitre vágták. Nem tudom te, hogy vagy vele de szerintem lessz még egy pár rabosított MSzP-s és SzDSz-s elég sok alkotmány és BTK paragrafust megsértettek.
    Egyébként nincs keverés ha a Fidesz-KDNP nagy arányban győz most akkor könnyen lehet előre hozott választás. Orbán szerintem erre gondolt.
    Szebb jővőt!

  22. kis rigó szerint:

    Papasa !
    ha lennél szives bővebben kifejteni, miért szeretnéd,ha mindenki eltünne ?? talán csak nem te szeretnél egyedül maradni ???

  23. Papasa szerint:

    Papi:

    Én meg arra gondoltam, hogy annak idején az önkormányzatinál is azt mondták, hogyha nagy arányban győznek, könnyebb lesz befogni a szocikat a satuba. Győztek, aztán maradt minden a régiben..

    Azt hogy nem találnak semmit, azt meg úgy értem, hogy nyilván sok embert megrángatnak majd, jó nagy csinnadrattával, de az eltelt 10 év miliárdjai nem fognak előkerülni, pedig az lenne a komoly eredmény. Nem ilyen zuslag 50 milió..

  24. Papasa szerint:

    kis rigó:

    Nem. Társas lény vagyok! De úgy gondolom, hogy a jelenlegi “Elit” erkölcsileg nem alkalmas, még ha a tudásuk meg is van hozzá..

  25. Prendick szerint:

    Még mindig senki nem magyarázta meg nekem, hogy mi ez az “Új irány” Viktoréknál.
    Mert hát tudjuk, hogy a Fidesz már volt liberális, volt nemzeti jobboldali, meg keresztény és akárhogy nézem, más irány már nincs, csak a szocialista.
    Csak nem? 😉

  26. Papi szerint:

    Papasa!
    Nem idézlek hiszen tudod mit írtál! A kérdésem a következő: Akkor ne vonjanak senkit felelőségre? hiszen az eltünt sok-sok milliárd ugyse kerül elő? Remélem nem ezt gondoltad!!

    Prendick:!
    De jól tudod mi minden volt a Fidesz csak ott a bökenő, hogy a Fidesz most is az messze nem változott annyit mint a többi párt! Valahogy nem olvastam arról, hogy mekkorát változott a SzDSz, MDF, MSzP. Mert nézzük csak az SzDSz azzal tetszeleg, hogy jobboldali rendszerváltó párt és most mi?
    MDF szintén ezzel dicsekszik ésmost mi? Vagy az MSzP magát baloldali pártnak vallja és most mi? Jó lenne ha ezeken a kérdéseken is elgondolkodnál. Ha már beszélsz változásokról akkor ne csak egyet ragadj ki. Rendben?
    Szebb Jővőtt!

  27. Prendick szerint:

    Papi, itt a Fidesz a téma, nem? És ők bizony körbejárták a politikai palettát szépen. Aztán ezen nem segít az sem, hogy az MDF szoci lett, vagy hogy az SZDSZ mindig oda áll, ahol a pénz van /majd csak figyeld, ahogy odaragadnak a Fideszhez/. Miért kéne másokról beszélni? Majd beszélek, ha róluk lesz szó.

    Viszont az tény, hogy mivel a Fidesz már annyi minden volt, ha “Új irány”-t választ, akkor az tényleg csak a szocialista lehet, mert több nincs. Ez logikailag támadhatatlan. 🙂

Itt lehet hozzászólni !