A csepeli MSZP „kétfrontos harca”

Gulyás G. Gábor fatális véletlenekről beszél, az MSZP diverzióról

Csepel.info, Csepelen.hu

Kál Károly és a gulyás

Horváthnak csak kis kondér jutottés néha az ülésre sem jut el (fotó: csepeli MSZP)

Csütörtökön ül össze a csepeli önkormányzat képviselő-testülete. Az ülésen azonban ketten akaratuk ellenére sem tudnak jelen lenni. Pont azok, akik a fővárosban is képviselik a kerületi érdekeket.

A történetben nem csak a testületi ülések látszólag szemet szúróan nagy szervezési hibája érdekes, hanem az is, hogy az érintettek egyike véletlenül éppen a Fidesz-KDNP frakcióvezetője, a másik pedig véletlenül éppen az az MSZP-s képviselő, aki nemrégiben a vezetőség ellenében akart polgármester-jelölt lenni.

Nem először esik egybe a csepeli önkormányzat képviselő-testületi ülése a Fővárosi Közgyűlés ülésével. Így a két, Csepelen egyéni körzetben megválasztott képviselő, az MSZP-s Horváth Gyula és a Fideszes Németh Szilárd megint nem tud részt venni a kerületi ülésen. Emlékeztetőül: a főváros ezen a közgyűlésen fontos csepeli témákról, többek között a Gerincút uniós támogatásáról is dönt.

Nem mindig ütköztek azonban a kerületi testület és a Fővárosi Közgyűlés ülései. A csepeli MSZP-s többség a Fidesz-KDNP frakciójával szemben 2007-ben döntött úgy, hogy az addigi évtizedes hagyományt megváltoztatva, keddről csütörtökre teszik át a testületi üléseket. Már az akkori döntésnél tisztában volt mindenki azzal, – és a Fidesz-KDNP frakció külön is felhívta erre a figyelmet -, hogy ez negatívan fogja érinteni a két fővárosi honatyát, sőt a csepeli érdekek képviseletét is. Azonban az MSZP-nek valószínűleg mindennél többet ért, hogy legalább alkalmanként távol tartsa a Fidesz frakcióvezetőjét a helyi üléséktől. A Fideszben ráadásul úgy érezték, hogy Németh Szilárdot azért büntetik, mert egyéni körzetet tudott nyerni. (Ez nem is lehetett alaptalan, hiszen az ellenzéki frakcióvezető valamennyi, a 6-os körzetre irányuló javaslatát erőből, érvek nélkül nyomták le a kormánypártiak.)

Arra azonban mindeddig nem volt érthető magyarázat, miért babráltak ki a párt erős emberének tartott Horváth Gyula alpolgármesterrel. Lapunk egyik MSZP-s kötődésű informátora viszont meglepő, a közvélemény előtt eddig szigorú pártitokként elhallgatott magyarázatot adott erre. Horváth Gyula ugyanis már régen tudta, hogy Tóth Mihály polgármester 2010-ben vissza fog vonulni, és szívesen képzelte volna el magát a megüresedő városvezetői székben.

Azonban az alpolgármesterként is ügyködő politikus elképzelése nem esett egybe Orosz Ferenc, a pénzügyeket és a gazdálkodást egy kézben tartó alpolgármester személyi elképzeléseivel. Úgy tudjuk, hogy – a korábban Deme Gábort is felkaroló – Orosz győzte meg arról a polgármestert: a helyi vagyonkezelő cég vezérigazgató székébe röpített Szenteczky János MSZP-alelnököt támogassák polgármester-jelöltnek.

Ennek következtében Szenteczky ma már több szempontból is kulcsembernek számít. Nemcsak ő Tóth Mihály helyettese a pártban, de a Csevak élén tömérdek közpénz fölött is rendelkezik. Mivel a helyi pártszervezet és a frakció nem kis része a helyi vagyonkezelőnél „talált állást”, az elmúlt időben valóságos kis szocialista birodalmat, a személyétől való egzisztenciális függést épített ki az önkormányzat cégénél.

Az előbbiek, és sok más közpénzből megvalósított, időnként erősen kampányszagú intézkedés miatt Szenteczky sem sérthetetlen embere az MSZP-nek. Azonban a párt vezetői Horváth Gyulának is több súlyos hibát felróhattak. Az egészségügyet és a szociális ágazatot felügyelő alpolgármesterként eleve nem tudta hatástalanítani a csepeli kórház bezárásának máig ható negatív következményeit. Úgy tudjuk ráadásul, hogy a rendőrség is vendégeskedett mostanság az ágazat intézményeinek háza táján: a szociális területen ugyanis akár büntetőfeljelentéssel is zárulhat az önkormányzatnak csaknem 60 millió forintos hiányt okozó hűtlen kezelés gyanúja.

Lapunk úgy tudja, Horváth volt az is, aki kiagyalta, hogy a meggyilkolt Takács József körzetében az időközi választáson egy „civilt”, a Csepeli Horgász Egyesület elnökét, Mészáros Ferencet indítsák. Azonban a többmilliós kampány és a „közbeszerzési aduász” Borka-Szász Tamás kampányfőnöksége ellenére sem jött be az ötlet, hiszen az MSZP elbukta a körzetet. Másrészt, Horváth sokkal szelídebb, kompromisszumkészebb, a politikai térben kevésbé törtető, mint Szenteczky, és sok mindenben (Csepel SC, Kis-Duna-part) inkább az ellenzék véleményével szimpatizál.

Kettőjük valódi párviadala áprilisban lezajlott. Egyelőre minimális különbséggel, de Szenteczky lett a befutó, ő lett a csepeli MSZP polgármester-jelöltje. Vélhetően ezért Horváth kiszorítása tovább fog folytatódni, hiszen – informátorunk szerint – Szenteczky alpolgármesterének már az ügyvédi kamarából közelmúltban kizárt Gulyás G. Gábort szeretné felkérni. (Gulyás G. Gábor kizárásáról olyan hírek és egy hitelesnek tűnő dokumentum is kering az interneten, amely szerint sikkasztás, azaz bűncselekmény elkövetése miatt kényszerült elbúcsúzni az ügyvédi pályafutástól. A volt ügyvéd ezt fatális véletlenek sorozatának mutatja be a honlapján nemrég megjelentetett „cáfolatában”.)

Épeszű, az önkormányzati esküt és a demokratikus berendezkedést tiszteletben tartó képviselő és pártja azonban a két fővárosi városatya ellehetetlenítéséről éppen ellenkezőleg gondolkodik. Baloldali informátorunk – aki szerint ráadásul Szenteczky emberileg és szakmailag is túl sok támadási felületet nyújt – magát ilyen embernek tartja. Szerinte a kerület MSZP-s vezetésének inkább örülnie kellett volna, és támogatni mindkét fővárosi képviselőt, mert így lehetett volna konszenzust biztosítani a csepeli ügyek fővárosi szintű megítélésében. Magyarul mind Horváthot, mind Némethet csepeli lobbistaként kellett volna Tóth Mihályéknak támogatniuk, nem pedig gáncsolni. Informátorunk szerint azonban „a szocialista pártérdek mindent felülír, a józan gondolkodást épp úgy, mint kerületi lakosság érdekeit. Csepelen az MSZP fő ideológiája még mindig a Rákosi Mátyás-féle kétfrontos küzdelem a párt külső és belső ellenségeivel szemben.”

***

Gulyás G. Gábor a kizárásáról

Gulyás G. Gábor honlapján válaszolt az őt ért “támadásokra”. Csak szerényen jegyezzük meg, hogy a kizárásával kapcsolatban – hogy éljünk a meghonosított szocialista kifejezéssel – nem bontotta ki az igazság minden részletét akkor, amikor arról a Fidesz-KDNP frakció kérdezte. A jegyzőkönyvben ugyanis ez áll: “Leszögezi, nem bűntető ügyről van szó. Véleménye szerint, az ügyvédi tevékenysége, amit egyéni vállalkozóként végez, egyáltalán nem közügy, senkinek nem okozott anyagi kárt.

Úgy tűnik, hogy a volt ügyvéd más esetben is kóros feledékenységről tett bizonyságot, ha pénzfizetésről volt szó. Lapunk értesülései szerint ugyanis egy, a Németh Szilárd Fidesz-KDNP-s frakcióvezető ellen két évvel ezelőtt, jogerősen elvesztett per költségeivel is máig adós maradt a politikus.

Gulyás G. Gábor legújabb verziója kizárásáról az alábbiakban olvasható:

„Mostanában személyem sok támadást kapott több oldalról is. Persze az igazságot és a hátteret nem ismeri senki , de az nem baj , hiszen egy MSZP-s képviselőbe lehet belerúgni. Azoknak írom ezt a néhány gondolatot, akik képesek és hajlandóak gondolkodni és nem csak a politikust , hanem az embert is látni egy ügyben.

2003-ban néhány ügyvéd barátommal megalapítottuk a Magyar Ügyvédek Érdekvédelmi Szervezetét. Azonnal éles támadásokat kaptunk mindenhonnan , holott amit mi írtunk , állítottunk azt – a mai “divattól “eltérően – nem sunyi módon , névtelenül tettük , hanem (bízva a demokráciában) nevünket, arcunkat is vállalva , ügyeket is megnevezve (ugyanezeket Dr. Kende Péter csak 2006-ban kezdte leírni, majd még néhány neves személyiség , ügyvéd kolléga is írt ezen visszásságokról könyvet, cikket stb. , még egy bíró úr is hasonló nézeteket vallott , amiért persze őt is elérte a “sors keze”).

Ez után indult be a bennünket érintő fegyelmi határozat -sorozat , melynek az lett a vége , hogy mások mellet engem is ki zártak a Kamarából.Nem mondom , hogy nem voltam hibás , de aki csak egy kicsit is ismeri a BÜK fegyelmi gyakorlatát az tudja , hogy hogyan zajlik le egy fegyelmi eljárás….

Ez 2006-ban történt. A sokak által említett ügy 2004-ben történt ,amikor egy megnyert perben a pervesztes fél kérte ügyfelem bankszámlaszámát ,mert sürgősen utalni szerette volna a pénzt. Én kértem a munkatársnőmet , hogy adja meg a letéti számlaszámomat, arra utalhatják a pénzt , amit majd átadok ügyfelemnek. Sajnos hibáztam ,mert a kolléganőm (a három ..Banknál vezetett számlám közül) a magán számlámat adta meg, amit én nem észleltem.

Olyannyira nem , hogy azon a számlámon nem nagyon volt forgalom , így nem követtem figyelemmel annak kimutatásait. Az utalás 2004. októberében történt meg , a pénzt az APEH 2004 decemberében inkasszózta le (persze , erről sem értesítettel előre…).

Gondolom, az látszik , hogy egy sikkasztó nem hagyná a pénzt ennyi ideig a számlán. Mivel a megítélt összeget – tévesen – a letéti számlámra vártam , tényleg azt állítottam a károsultnak, hogy nem jött meg a számlámra a pénz ( de nem találtam különösnek , hiszen az ítélet nem volt jogerős).

Mikor először megkeresett a károsult , én elmentem hozzá és beszéltem vele. A banknál hiába kértem számlakimutatást , nem tudták kiadni ,mert akkor volt átépítés alatt , nem tudtam semmit az utalás időpontjáról, nagyságáról. Miután a károsult feljelentett a rendőrségen már nem gondoltam , hogy értelme lenne bármiféle megbeszélésnek. Az elévülés miatt hiába fellebbeztem meg a számomra kedvező (“elévülés miatti nem büntethetőség”) elsőfokú ügyészségi határozatot (nem akartam , hogy az legyen az ügy vége , hogy csak az elévülés miatt nem vagyok bűnös), a másodfok is azt mondta, hogy az elévülés miatt nem lehet további nyomozati cselekményeket folytatni.

Viszont az elsőfok határozatának első és utolsó bekezdése közötti összes bekezdését hatályonkívül helyezte-elfogadván érvelésemet és okfejtésemet. Régi csepeli család tagjaként -nagyapám és édesapám is itt élt , itt van eltemetve ebben a kerületben- , szocialistaként és képviselőként , emberként sem tennném meg , hogy bárkinek is szánt szándékkel kárt okozzak.

Hibáztam (még ha nem is közvetlenül én , de a munkatársam hibájáért is nekem kell vállalni a felelősséget), amiért megkaptam a büntetésemet. Amit akkor a jogvédő szervezet alapítójaként , vezetőjeként tettem , írtam , mondtam vállalom ma is, pedig háromgyerekes apaként nem egyszerű időszak volt a 2006,2007-es év családom és jómagam számára. Rólam mindenki azt mond , gondol ,ír amit akar -de a családomat és főleg a gyerekeimet nem engedem belekeverni semmibe.

Kérek mindenkit , hogy gondoljon a saját helyzetére és vegye figyelembe , hogy neki is van családja ,akit félt és ő is kerülhet olyan helyzetbe , hogy legjobb szándéka ellenére is rosszul jön ki bármilyen ügyből. Gulyás Gábor”

Csepel.info

Balogh Ilona: Tanítani lehetne

A diverzió fogalmát így határozza meg az értelmező szótár: politikai indítékú felforgató tevékenység, aknamunka. A csepel.info internetes hírportál mesteri módon próbálkozik meg azzal, hogy a gyakorlatban is bemutassa, milyen széles eszköztárat képes mozgósítani a FIDESZ ezen a területen. Ügyes is, ravasz is.

A csepeli MSZP „kétfrontos harca” című írás mintapéldája lehet az említett párt diverziós munkájának, már nem elégszik meg a honlap azzal, hogy durván támadja a csepeli MSZP képviselőit, amint azt eddig is tette, hanem az MSZP táborába próbál meg szavakból kevert „Molotov – koktélt” hajítani.

Kezdi ezt egy olyan képtelen állítással, mintha Németh Szilárdot a FIDESZ-KDNP frakcióvezetőjét és Horváth Gyula alpolgármestert valami együttes érdeksérelem érte volna. Mintha ettől egy platformon árulnák a gesztenyét. Az állítólagos érdeksérelem pedig annyi, hogy egy évben kb. két alkalommal egyéni választásukon múlik, hogy a Fővárosi Közgyűlésben, vagy a csepeli Képviselő-testület ülésén vesznek részt. Ugyanis mindketten a Fővárosi Közgyűlés tagja is. Szóval kedves Olvasó, tessék elképzelni, hogy a kerületi MSZP vezetősége modellezte egy számítógépes programban Németh Szilárd és az MSZP-s alpolgármester éves programját, és e modellezés alapján választotta ülésinek időpontjául a csütörtöki napot, hogy évente legalább kétszer távol tartsa nevezett két személyt saját üléseiről, vagy legalábbis olyan döntési kényszert támasszon számukra, amely már pszichés teherbírásukat kikezdi. Ha ez így van, akkor bizonyára ők ketten azok, akik a legfőbb veszélyt jelentik a helyi MSZP számára. Az MSZP vezetői közé próbál éket verni diverzáns akciója során a csepel.info. Horváth Gyula a csepeli MSZP elnökségi tagja, és valóban „erős embere”. A csepeli MSZP demokratikus szellemiségét mutatja, hogy a különböző pozíciókra nem felülről történő kijelöléssel kerülnek emberek, hanem szabad választással. És ebbe a demokratikus folyamatba a döntéseket megelőzően a tisztségekért való szabad versengés is belefér. Mindez nyíltan, hiszen éppen a kerületi MSZP honlapjáról még aznap este értesülhettek a csepel.info stábja is a pártszervezet polgármester-jelölésének eredményéről, amikor erről döntés történt. Nem volt tehát szükség semmiféle állítólagos „belső informátorra”.

A diverzó második fontos eleme: titokzatos kémek bújkálnak az MSZP sorai között, akik a Fidesz-közeli sajtót mindenről informálják. Nem lehet bízni senkiben, szocialisták: ne bízzatok egymásban. Gyanakodjatok, essetek egymásnak, hogy könnyebb dolgunk legyen nekünk, akik már toporogva vágyunk arra, hogy elfoglaljuk az egész országot.

Figyeljünk jól, mert most jön a nagy csavar: gyanúba kell keverni Horváth Gyulát is, hogy kerek legyen a dolog. Nem véletlenül hivatkozik a csepel.info írásának szerzője Rákosi Mátyásra: igen ezek az ő módszerei voltak. Rákosi hasonló módszerekkel számolt le a szocdemekkel és a keresztény egyházakkal. Nem az MSZP jár Rákosi útján napjainkban, hanem az a politikai erő, amely ellenséges harctérré tette a magyar politikai életet.

Horváth Gyula a szociális és egészségügyi területet felügyeli. A terület szakmai eredményei jól ismeri a kerület lakossága, ezért aztán ideje, hogy féligazságokból-félhazugságokból gyújtóbombát dobjanak oda is. A csepeli kórház átszervezéséről több mint hat éve döntött a Főváros, azóta az új funkciók működtetésében fejlesztésekre is sor került már. Az egészségügyi ellátórendszer feltételei látványosan javultak az utóbbi években Csepelen, ami persze nem azt jelenti hogy az országosan ismert gondokkal nem küzdenénk helyben is. Horváth Gyula alpolgármester valóban nem épített egy új csepeli kórházat, – ezzel valóban ellensúlyozhatta volna az átszervezés negatív következményét, és tegyük hozzá: a biztos anyagi csődbe vihette volna a kerületi önkormányzatot. Ezt felróni abszurditás tehát.

A szociális intézmény működésében 2008-ban valóban történt olyasmi, amire nem lehetünk büszkék, a térítési díjakat nem a szabályok szerint szedték be, a szolgáltatásokról szóló nyilvántartásokat sem szabályszerűen vezették. A problémákat az ágazat vezetése Horváth Gyula irányításával tárta fel. Az is tény, hogy az ügyben rendőrségi vizsgálatra is sor került, amely még nem fejeződött be. Megalapozatlan csúsztatás „az önkormányzatnak 60 millió forintos hiányt okozó hűtlen kezelés gyanújáról” beszélni: az intézmény hiány nélkül zárta az elmúlt költségvetési évet. Tény, hogy a vezetői hanyagság miatt a tervezethez képest kevesebb állami támogatást vehettünk igénybe. Az ügyben érintett vezetők ma már nem dolgoznak kerületünkben. Így kell „kabátlopási ügybe” keverni intézményeket, felelős vezetőket, politikusokat.

A Fidesz-KDMP politikusai előszeretettel emlegetik a konzervatív erkölcsöket. Nos lehet, hogy háborúban a fenti diverziós módszerek megengedhetőek, ezt döntse el ki-ki lelkiismeret szerint. Évezredek óta alkalmazzák ezeket, tehát akár konzervatív érték is lehet. Békeidőben az ilyen módszereket a magyar nyelv aljasságnak nevezi. Van egy magyar közmondás: az ebül szerzett jószág ebül vész el. Szeretném ezt a csepel.info szerzői figyelmébe ajánlani. Lehet nemtelen eszközökkel hatalomra törni, de ha ezt a szellemiséget egyszer kiengedik a palackból, nem sok idő és gazdája ellen fordul. A tisztesség ugyanis építi az ellenfeleket is, a tisztességtelenség viszont szétmarja a barátságokat is. Mint a rozsda.

Forrás: Csepelen.hu

96 hozzászólás “A csepeli MSZP „kétfrontos harca”” bejegyzésre

  1. elképesztő szerint:

    Elképesztő, amit Gulyás ír! Ennyire lenézi az embereket? Azt hiszi, hogy ennyire hülyék? Azt hiszi, hogy ezt valaki elhiszi? Ügyvéd létére ez meg az történt, nem vette észre, rossz bankszámlaszám, stb.

    Ilyen pitiáner hazudozásra azért álmomban sem gondoltam volna.

    Szenteczky pedig nagyon jó polgármester jelöltnek!! Hiszen egyre többen utálják a kerületben. Akik megismerik igazi arcát, azok tudják, ki ő valójában.

    Tóth Mihálytól pedig ne várjon a Fidesz dermokratikus viselkedést (ha mégis, akkor kicsit naívak), hiszen nem ebben a szellemben szocializálódott és most sem ennek szellemében éldegél. Moszkvai ember, ébresztő!!!

  2. hugi szerint:

    Szép kis társaság, mondhatom!

  3. atlétaa szerint:

    Az igazságot és a hátteret nem ismeri senki (csak a fidesz),én hiszek Gulyás Gábornak, Hajrá Szenteczky-Hajrá CSEPEL.

  4. Gordon szerint:

    Kál úr meg háttal állva lesi, hogy mi van a kondérban…

  5. Menyhért Péter szerint:

    Kedves csepeliek!
    Mivel egy ember, egy család életéről van szó, próbáljunk tárgyilagosak lenni. Milyen információval rendelkezünk?

    Másolt dokumentum formájában, egy 2009 februárjában jogerőssé vált BÜK fegyelmi kizárásról szóló határozatot olvashatunk, mely szerint Gulyás Gábor köztörvényes bűncselekményt követett el.

    Ma, GG saját honlapján nem azt közli, hogy ez a dokumentum hamis; nem azt közli, hogy a BÜK határozatát megfellebbezte, hanem egy újszerű háttér magyarázkodást közöl.

    Tételezzük fel, hogy állítása igaz.

    Ez a feltevés azonban súlyos logikai konfliktust hordoz magában!

    Lehetséges-e, hogy GG állítása, miszerint
    “Olyannyira nem , hogy azon a számlámon nem nagyon volt forgalom , így nem követtem figyelemmel annak kimutatásait. Az utalás 2004. októberében történt meg , a pénzt az APEH 2004 decemberében inkasszózta le (persze , erről sem értesítettel előre…).”
    valós?
    Józan paraszti ésszel szemlélve, azt már 2004-ben észre kellett volna vennie, hogy az APEH a számlájáról PONTOSAN MENNYI forintot inkasszózott, hiszen erről bizonylatot kapott kézhez!
    S mindezt 2004-ban, tehát 5 évvel a kamarai panasz előtt!

    Kérdéseim a következők: ha ez az ember ennyire hülyének néz minden polgárt, lehet-e keresnivalója egy önkormányzati testületben?

    Az mszp mint felelős párt, hogyan tűrheti el, hogy bizonyítottan köztörvényes bűncselekményt elkövető ember – magyarul BŰNÖZŐ – felelős politikusként jelenjen meg a csepeli közéletben?

    Végezetül egy utolsó kérdés: hogyan lehetséges az, hogy egy köztörvényes bűnöző BRÓKERKÉNT (pénzügyi tevékenység!) vállalkozást alapíthasson, ezzel veszélyeztetve mások pénzét, anyagi biztonságát??

    Meggyőződésem, hogy célszerű lenne az mszp helyi vezetőinek nyilvánost választ adnia ezekre a kérdésekre!

    Tisztelt Borka Szász Tamás!

    Bár sajnálattal kellett tapasztalnom, hogy Ön nem szokott válaszolni az önhöz írt leveleimre, s mivel egyértelműen olvassa a csepel.info bejegyzéseit, talán itt választ adhatna a felmerült kérdésekre.

    Üdv menyus

  6. munkásököl szerint:

    “A banknál hiába kértem számlakimutatást , nem tudták kiadni ,mert akkor volt átépítés alatt , nem tudtam semmit az utalás időpontjáról, nagyságáról.”

    Van ember, aki ezt elhiszi??? Átépítés alatt? Mi volt átépítés alatt? Gulyás szerint a téglahalom alján volt a kimutatása? Egy banki számlavezető rendszerből nehogy már ne tudjanak egy lekérdezést indítani, mert átépítik “a bankot”!?!! Ezt csak a modern világtól végképp elszakadt emberek képesek bevenni.

  7. munkásököl szerint:

    És a lényeg: bírósági döntés, átutalások a különböző számlák közt ide vagy oda… végül kifizette a pénzt az ügyfelének???

    Erről mélyen hallgat. Pedig ez itt a lényeg, amivel legalább részben igazolhatná magát, nem pedig a banki manőverek kuszaságának ecsetelése, meg a felelősség rákenése a titkárnőre.

  8. admin szerint:

    Artur, a saját érdekedben moderáltunk. Ha nincs valamire bizonyíték még fórumon sem szabad leírni.

  9. Gigi szerint:

    Én még mindig szkeptikus vagyok a vádló dokumentumokkal és GG magyarázatával szemben is… Most leginkább egy lúzerre hasonlít, ahogy nem ellenőrzi a számlaszámot, megy a pénz ide-oda, fel-le… De épp e fórumon idéztétek legutóbb a TV ügyvédje Juszt-műsort – hogy aztán ott miféle hivatali ügyek vannak! El sem tudjuk képzelni, és baromság, de attól még valóság lehet, hogy például a bank átépítésre hivatkozik…

  10. Bubus szerint:

    Íme, mily galád véletlenek megeshetnek, azon egyszerű oknál kifolyólag, hogy a Világmindenség fogaskerekeinek zakatolása miatt mi mindent nem vesz észre az ember:

    1. megdöbbentő véletlen: rossz számlaszámra megy a pénz,
    2. ami véletlenül pont szegény Gulyás úr magánszámlája.
    3. Újabb hihhetetlen véletlen: nem észlelte, hogy nem fizette ki a pénzt az ügyfelének,
    4. amit feltehetően az ügyfele érdeklődésére szintén elfelejtett.
    5. Fatális, csúnya rossz, gonosz véletlen, hogy nem vette észre az utalást magát sem (bizonyára a titkárnő után a bank is elfelejtette erről értesíteni),
    6. és az a gonosz (biztos fideszes) APEH meg inkasszózott, csak úgy, ahogy a nyári zápor is előfordul, minden előzetes várakozás ellenére.
    7. Rohadt egy szerencsétlen véletlen miatt a banknál pont akkor éppen felújítás volt, ezért nem tudtak információval szolgálni előbbi fatális véletlenek gonosz-gonosz láncolatáról.
    8. “Miután a károsult feljelentett a rendőrségen már nem gondoltam , hogy értelme lenne bármiféle megbeszélésnek.” – Kíváncsi lennék ezek alapján, hogy kifizette-e a pénzt?
    9. “Az elévülés miatt hiába fellebbeztem meg a számomra kedvező (”elévülés miatti nem büntethetőség”) elsőfokú ügyészségi határozatot” – ez lehet, hogy az előbbiek miatt inkább szerencse, mint véletlen.

  11. Gigi szerint:

    És néhány kétkedő-kíváncsiskodó kérdés:

    # A Fideszen belül nincsenek belharcok?
    # Az MSZP-közeli informátor miért névtelen?
    # Megkérdeztétek Horváth Gyulát is arról a helyzetről, amiben láttatjátok?
    (vö. Objektív az az újságírás, amelynek cikke csak egy informátorra hivatkozik, és a felhozott személyek egyikével sem beszélget közvetlenül?)

  12. asdf szerint:

    Gigi: mennyire esélyes, hogy véletlen pont egy olyan banknál volt a kérdéses számla, aminek egyetlen fiókja van és azt is pont átépítik? semennyire.

  13. Gigi szerint:

    ezért írtam, hogy baromság

  14. Gigi szerint:

    de attól még a valóság tele van ilyen értelmetlen baromságokkal

  15. Gigi szerint:

    Mindegy, ne ragadjunk le a védekezése valóságtartalma boncolgatásánál – ennél több fontosabb és mélyebb rétege van a fenti írásnak!

  16. Bubus szerint:

    Valóban!

    10. fatális, rettenetes, iszonytató véletlen: a banknak csak egyetlen fiókja van.

    🙂
    🙂

  17. spam szerint:

    Gigi!

    Miért baj a névtelen informátor? Az indexnél pl. ez nagyon szokványos.

    De akkor a reagálásod szerint igen csak hiteles volt, aki az infókat adta 🙂

  18. Bubus szerint:

    11/a. Szörnyű véletlen, hogy az APEH az inkasszó után nem jelezte, hogy inkasszó volt,
    11/b. vagy ha igen, az (ex)ügyvéd úr nem tudta, hogy azon a számlán mitől volt annyi pénz

  19. Bubus szerint:

    Gigi, fújhatsz egyet, egyértelműen jelezted, hogy a kiszivárogtató nem te voltál.

    😉

  20. Gigi szerint:

    Max. ide, a hsz-ek közé szivárogtatnék – ha tudnék 🙂

  21. Gigi szerint:

    spam,

    nem állítom, hogy az index mindig korrekt (bár kétségkívül sok ügyet bolygatnak meg és hoznak felszínre), de azért legalább felkeresik a szóban forgó személyeket – akik ha nem reagálnak, az is bekerül a cikkbe. Itt viszont nyomát sem láttam annak, hogy a szerző meg akarta-e kérdezni HGY-t vagy OF-et a szituról… Így pedig mindez feltételezés – csupán egy publicisztika formájában. 🙁 Ennek megfelelően (és nem tényként) kellene reagálnunk rá… Szerintem…

  22. hugi szerint:

    Igazad van Gigi. Gulyás úr reagálását látva vidám percektõl estünk el emiatt.

  23. Attila szerint:

    Gulyás!

    A 71-s buszt ki miatt terelték el anno? Ki miatt csinálták meg pont azt az útszakaszt, ahol akkor már nem járt a busz? Mert ugye ott lakik.
    Nem kell félrebeszélni! Miért tudná a titkárnője magán számlaszámát?

  24. Politikamentesen szerint:

    Ha magánember pénzéről volt szó, akkor miért az APEH inkasszózott? Neki a magánembernek kellett volna kifizetni a pénzt.
    A bíróságon nem hülyék ítélkeznek, s tisztában vannak azzal is, hogy egy ügy mikor évül el, így lehet, hogy nem csak egy ügyről van szó? Egyébként ezt látszik alátámasztani az is, hogy csak ez év februárjában zárták ki jogerősen az Ügyvédi Kamarából Gulyást, de tudtommal már legalább 2 éve nem ügyvédkedik.

  25. Csermanek János szerint:

    Krumplileves van a fazékban?

  26. Minden Szószban Fakanál szerint:

    De mi van az igazgató gyilkossággal? Ott is volt valami MSZP-s takargatás! Meg valami újat is hallottam, a Mátyás iskolában valami MSZP-s érdekeltségű sikításról …. ami össze is függ valamilyen szinten a Sziget iskolával…..
    Meddig mehet ez még így tovább?

  27. miska72 szerint:

    atlétaa????? 🙁

  28. miska72 szerint:

    Gazemberek vezetik az országot!
    Gazemberek képviselik a kerületet!
    Gazemberek vezetik a kerületet, meg egy Szélhámos!
    Ezt ne feledje senki! 🙂

  29. Anyóca szerint:

    Gigi, fogsz Te még valaha ebben az életben elfogódottságtól mentesen írni?????

    Azt írod:
    “Itt viszont nyomát sem láttam annak, hogy a szerző meg akarta-e kérdezni HGY-t vagy OF-et a szituról”

    Mondd már meg légyszi, hogy MINEK???
    Úgysem fogják elmondani az igazat. Azt jól megtanulták a (z ex) főnöküktől, hogyan kell szemrebbenés nélkül hazudni.
    (GY. F. Balatonöszöd) Emléxel?

  30. Bubus szerint:

    Gigi, eddig vártam, de most meg kell mondanom: nagyot csalódtam benned.

    Te, aki olyan igényes vagy másokkal szemben a helyesírásra, a frakciótársad írásával kapcsolatban egyáltalán nem voltál kritikus.

    Létezik, hogy egy ügyvéd ennyire nem ismeri a helyesírás szabályait? Szerintem nem. Viszont a grafológusok azt tartják, hogy aki nem foglalkozik ilyesmivel, az az olvasóit nézi le. Azaz Gulyás úr egy ilyen elmélet szerint valószínűleg nem azért ír így, mert nem ismeri a például a vessző használatára vonatkozó szabályt, hanem mert magasból letojja az olvasót, és ezt a tudat alattijából ezzel fejezi ki. A saját honlapján ráadásul.

  31. Huba szerint:

    Ha akad is valaki aki elhiszi GGG mosakodását – én nem ide tartozom -, akkor még felmerül az a kérdés is, hogy a 2 éve elbukott perének költségfizetési kötelezettségét szintén a tatarozás alatt álló bank hátráltatja?
    Becsületes “ember”, “ügyvéd” az, aki ha egy pert elveszít, a megítélt perköltséget végrehajtó útján kell behajtani?

  32. Gigi szerint:

    Szia Bubus,

    sajnálom a csalódásodat, de csak megelőztél a kritikával, mert nem az vágta ki nálam a biztosítékot elsőre, hanem a cikket, a témafelvetést próbáltam elemezni, és – ahogy bizonyára te sem – nem órákat töltök itt, a fórumon… 🙂

    Szó, mi szó, maximálisan egyetértek veled: hogy lehet valaki nemcsak képviselő, de ügyvéd (-féleség) létére ilyen igénytelen?! Még a tudatalattit illető okfejtésedhez is csatlakozom! Ha megengeded…

    Ha nem is hiszed, hogy semmi közöm semmilyen frakcióhoz… 🙁

  33. Gigi szerint:

    Kedves Anyóca,

    én is sejtem, hogy hazudtak volna, de szakmailag úgy objektív egy cikk, ha meghallgattatik a másik fél is. Mivel itt csak feltételezések és egy homályos informátor lettek megnevezve, újságíróként csak publicisztikai műfajba sorolhatom a vitaindító írást. Ezért javasoltam, hogy ne tényként, hanem véleményként kezeljük az összefonódások elemzését…

    Egyébiránt éppen az itteni hangadók kifogásolják a mindennemű baloldali sajtóban az egyoldalúságot, a túlzott szubjektivitást, vagy másképpen: a tárgyilagos nézőpont hiányát. Szeretném akkor végre látni, hogy tudják-e másképp, jobban, kiegyensúlyozottabban csinálni! A fenti eset nem ezt példázza sajnos.

    De a fejtegetésem elvisz a főtémától, ne ragadjunk le itt…

  34. az objektivitás kedvéért szerint:

    Minden informátort (így az írásban hivatkozottat is, ha egyáltalán létezik), legyen az akár jobb-, vagy baloldalhoz köthető; ingyen, jellemhibájánál fogva-, vagy ellenszolgáltatásért „dolgozó” személy – mélységesen megvetek. Főleg akkor, ha jellem- és jellegtelenségét úgy próbálja kompenzálni, hogy elméleteit szigorú titokként aposztrofálva keresi fontoskodó helyét.
    Nemcsak Horváth Gyula, hanem minden, az MSZP-hez és személy szerint Tóth Mihályhoz közel álló személy tudhatta, hogy a polgármester a 2006-2010-es ciklust követően vissza kíván vonulni. Ha nem is volt közhírré téve, titoknak a legnagyobb jóindulattal sem minősíthető! Ha valaki igazán közel áll hozzánk, tudhatja: a városvezetői széket többen is ambicionáltuk, és ahogy ez egy politikai szervezet életében teljesen természetes, egy több éves folyamat egyik állomása volt az áprilisi jelölt-választás. Az MSZP Csepeli Szervezete egy sokszínű, több évtizedes politikai hagyományokat és a jelen kor kihívásait is magában foglaló, illetve magába szívó demokratikus szervezet –saját működési- és döntési szabályokkal. Mindezekbe pedig nem férne bele, nem is fér bele egyes személyek elképzeléseinek „ráerőltetése” a szervezetre. Legyen az akár idős, vagy fiatal párttag.
    Kulcsembernek számítok!? Talán fontos a szavam?! Lehet! De én ezt inkább úgy értelmezem magamra nézve, hogy az önkormányzat és a kerület életét befolyásoló fontos és főleg felelősségteljes döntések meghozatalában, és feladatok végrehajtásában van szerepem. Ami pedig a „tömérdek közpénz fölötti rendelkezést” illeti: Munkámat a vagyonkezelő vezetőjeként a Képviselő-testület felhatalmazása és főleg felügyelete és ellenőrzése mellett, szigorú szabályok és jogszabályok között végzem. Vezetői tevékenységemről évről-évre beszámolok a Képviselő-testületnek, a cég működését a tulajdonos (szintén a Képviselő-testület) által –jogszabályokban előírt módon-, delegált Felügyelő Bizottság hónapról-hónapra tervszerűen, és időnként alkalomszerűen ellenőrzi. Ahogy teszi ezt az APEH, a Számvizsgáló Bizottság, vagy épp a társaság könyvvizsgálója is.
    A cég biztonságos működtetését megerősítve, az elmúlt években –mivel a munkáltatói jogkört a vezérigazgató gyakorolja- több munkaviszonyt megszűntettem és még többet teremtettem. Azonban egyetlen döntésemnél sem volt befolyásoló tényező az elküldött, vagy felvett személy politikai hovatartozása. Mivel az MSZP helyi szervezetének tagja vagyok (és tisztségemnél, politikai ambícióimnál fogva nyíltan és büszkén vállalom a kerületi párttagságomat), pontosan tudom, hogy melyik kollégám tagja ugyan annak a pártszervezetnek. És a munkatársaimmal kialakított jó viszonyból adódóan azt is sejtem, hogy ki lehet szimpatizánsa az MSZP-nek, vagy akár a FIDESZ-nek is. Igen tudom, vannak olyan kollégáim, akik a jobboldal szimpatizánsai – beszélgetéseink során jókat vitatkozunk. De amikor munkáról van szó, amikor értékelésről van szó nincs, nem is lehet helye politikai szempontoknak. A CSEVAK Zrt-nél ma 105-en dolgoznak. Az ott MSZP-s párttagságot vállaló személyek számát, ha arányosítom a teljes létszámmal, az eredmény még a legrosszabb MSZP-s népszerűségi adatokat sem éri el… Valamint abban is biztos vagyok, hogy nem sokkal térnénk el azoktól az adatoktól, amelyeket más gazdasági társaságokra vetítve kapnánk meg. De ne feledkezzünk meg azokról a munkatársaimról sem, akik nem foglalkoznak a politikával. Sem akkor, ha jobbról jön, sem akkor, ha balról. Ők dolgozni szeretnének. A családjukat eltartani, a gyerekeiket tisztességgel felnevelni és iskoláztatni. A közösségéért, a csepeliekért tenni. És az, ahogy a helyi FIDESZ a politikát megpróbálja a CSEVAK-ra is ráerőltetni (például csepeli.info-s hírlevelekkel kéretlenül bombázni hétről hétre az internetről letöltött e-mailcímek alapján a kollégáimat), -ahogy ezt teszi más munkahelyekkel, közösségekkel, sőt ma már iskolákkal is- pont azt akadályozza meg, hogy ők a munkájukat sikeresnek ítélhessék, abban örömüket lelhessék.
    9 éve veszek részt –egyre aktívabban- a helyi politikában, illetve a közéletben. Szándékaimat, értékítéletemet, módszereimet és ambícióimat mindenkor és mindenhol nyíltan vállaltam és vállalom. Nem tartom magam törtetőbbnek annál, mint ahogy a velem azonos korosztályúak szeretnének érvényesülni, vagy ha úgy tetszik karriert elérni saját pályájukon. Én a magam „területét” a politikában találtam meg –ennek minden következményét vállalva. Biztosan rengeteg tanulni való van még az életben, de annyi tapasztalattal már korábban is rendelkeztem (hiszen nem első munkahelyem a politika), hogy intrikákra, alattomos módszerekre, amelyek szakmai-, emberi kapcsolatok szétzilálására tesznek kísérletet, ne reagáljak.
    Ezért már csak egy dologra szeretnék kitérni – hogy ezt ne belső informátortól kelljen a csepel.infónak megtudni:
    Nem kértem fel senkit alpolgármesternek! Sem szóban, sem írásban, sem gondolatban. Erről a felvetésről az a véleményem, hogy előbb a választást kell megnyernie a polgármester-, illetve a képviselő-jelölteknek és majd az eredmények ismeretében lehet ezt a kérdést megnyitni – nem hamarabb, mint az önkormányzati választások éjszakáján. De azon már dolgozom, hogy mihamarabb „ismert” legyen az a kör, akikből a csepeli MSZP képviselő-jelöltjei kikerülhetnek. És azt mondhatom, hogy a kör meghatározásakor nem jöhetnek szóba olyan személyek, akiket bármilyen büntetőügyben elmarasztaltak.
    http://www.szenteczky.hu

  35. objektivitás kedvéért szintén szerint:

    Ez az írás nagyon megható. Annak, akinek fogalma sincs arról, hogy ki is a szerző. Persze egyértelműsítve van benne, hogy ki írta, de ha már ennyire vállalta magát, akkor szokás a saját névvel aláírni. Szerintem.

    Szenteczky pontosan tisztában van azzal, hogy nagyon pontos információkat tartalmaz a cikk. Nézzük csak meg. Cikkek tömkelege és a hozzászólások tömkelege szokta felemlegetni a nevét, mégis sohasem reagál. Most előbújt.

    Szerintem mindennek eljön majd az ideje, majd a magyarázatoknál akkor is érdemes lesz elővenni a kreativitást.

    Egyébként jó az MSZP-s csapat! Vezetője egy Moszkvából hazatért polgármester. Cinkosa egy volt 3/… ki tudja már hányas. Vagy több. Tagja (volt v. még most is?) egy elmebeteg, akit börtönbe is csuktak. De a frizurája biztos ott is jól be volt lőve. Tagja (volt v. még most is?) Deme Gábor. Most kiderül, hogy Gulyás ügyvéd úr miként tevékenykedett. Az írás alapján nem a legtisztességesebb módon. Másik tagjukat Szeva bácsi ismerőseként emlegetik. Ha jól emlékszem olyan tag is van, akit a gyerekek méltattak annak idején a ballagásán. Az miért volt?

    És akkor még nem tudunk mindent.

  36. objektivitás kedvéért szintén szerint:

    És szintén az objektív látásmódért szintén. Én is kapok hírlevelet. Van olyan ismerősöm, aki szintén kapott. De ő nem akart. Így leiratkozott. Aki hírlevelet kap, én nem iratkozik le, azt vélhetőleg érdeklik az itt megjelentek. Nem elgondolkodtató?

  37. admin szerint:

    Tisztelt Balogh Ilona, Borka-Szász Tamás, Szenteczky János!

    Lehet a Fideszt támadni azért, mert a szavazók még egy olyan helyen is elfordultak az MSZP-től, mint amilyen a “Sétányok”, a győztes pedig a rá ruházott jogokért merészelt köszönetet mondani. Lehet a jelöltet azért támadni, mert tisztességesen akarja a munkáját végezni, és ezt a szórólapján nyíltan vállalja. Lehet úgy bemutatni a történteket, mintha nem a választáson véleményt nyilvánítók véleménye lenne az eredmény, hanem az, hogy mennyien nem szavaztak az ellenzék jelöltjére, mert nem mentek el, az MSZP-sre, jobbikosra vagy másra szavaztak.

    Borka-Szász Tamás a Csepelen.hu oldalon megjelent írásával ezt tette, és így próbálta megkérdőjelezni a fideszes jelölt győzelmét. Ha jobboldali tett így korábban, abból nem kevés háborgás volt a baloldalon. Most egyenesen az MSZP frakcióvezetője közölt ilyen jellegű írást, azok után, hogy Mészáros úr, a párt jelöltje és az MSZP egyébként korrekt módon gratulált Gárday Balázsnak.

    A Csepel.info azért nem foglalkozott Borka úr írásával, mert próbáltuk egy sikertelen választás utáni kampányfőnöki hisztinek betudni, nem pedig egy nagyon rossz folyamat kezdeteként.

    Az elmúlt hónapokban az MSZP támogatottsága olyan mértékben csökkent, hogy elérte a “kemény magot”. Igen, az MSZP országot csődhelyzetbe sodró dilettáns tevékenysége jogos elkeseredettséget okozott már azok között is, akik eddig a párt legnagyobb támogatói voltak.

    Még a csepeli MSZP tagsága közül sem mindenki az MSZP-t támogatja a jelenlegi helyzetben. Ezt is lehet a Fideszre kenni, mint minden mást, és lehet diverzióról beszélni ahelyett, hogy egy kicsit odafigyelnének a saját tagságuk panaszára.

    Soha nem titkoltuk, hogy azért jöttünk létre, hogy a közpénzekből teletömött Csepel újság és Csepel.hu gátlástalan cenzúráját legalább itt, az interneten ellensúlyozzuk. Igen, még a mi szerkesztőségünk is ellenzéki. Ez van, Csepelen még ilyen is van.

    Lapunknak egyelőre nincs hírlevele, így ilyet nem is küldünk senkinek. Aki pedig küld, az beperelhető abban az esetben, ha a listáról nem törli az e-mail címet, ha ezt kérik. Ha viszont ilyet nem kérnek, ne tiltakozzanak, – főként mások – ez ellen!

    Lehet olyanokat is mondani, hogy mi valamilyen virtuális “gyújtóbombát”, “molotov koktélt” dobálunk az MSZP-re. Úgy tűnik, nem igazán gondolkoznak el azon, hogy a szavaknak, amiket leírnak, mi a jelentésük.

    Képviselő Asszony, gratulálunk! Ha maguknak mindenről, ami nem MSZP-s, már ez jut eszükbe, akkor nem csoda, hogy manapság lassan már mindenkit szélsőségesnek, fasisztának, molotov koktél-dobálónak tartanak, aki nem pártjuk (még) hithű követője!

    Végezetül úgy tudjuk, számos, egyáltalán nem egy-kettő eset volt már rá, hogy a csütörtökre tolt testületi ülésekre azért nem tudott elmenni Horváth és Németh, mert a Fővárosi Közgyűlés is akkor ülésezett. Pontosan tudjuk azt is, hogy erre már akkor figyelmeztetett a Fidesz, amikor ezt az időpontot előterjesztették.

  38. Gigi szerint:

    Csak egy pontosítás (a politikán meg vitatkozzanak a politikusok): valóban nem a lap hírleveleként érkezik, Dargó Sándor írja alá és Németh Szilárd nevéről érkezik hetente az az e-mail, amely ajánlóként e fórum cikkeire irányítja a figyelmet. Akkor ez most nem is hírlevél? 🙂

  39. Anyóca szerint:

    Idéznék Balogh Ilona írásából:

    “A Fidesz-KDMP politikusai előszeretettel emlegetik a konzervatív erkölcsöket.”

    KDMP?????????????????!!! Atyavilág. Segítsek??? KDNP. Helyesen: KDNP.

    Úgy tűnik fertőz az írástudás/talanság az MSZP-ben…

    Hol vagy Bubus? Olvastad? GGG után Balogh Ilona is. Ejnye!

  40. Borka-Szász Tamás szerint:

    Kedves Admin (vagy a mögötte álló, nevét vállaló, bátor személy)!

    “A Csepel.info azért nem foglalkozott Borka úr írásával, mert próbáltuk egy sikertelen választás utáni kampányfőnöki hisztinek betudni, nem pedig egy nagyon rossz folyamat kezdeteként.”

    Ha Gárday úr szórólapját és az én írásomat átolvasva ez a véleménye, akkor sajnos meg kell állapítanom, hogy két különböző magyar nyelvet beszélünk. Más magyarázat nem lehet… 🙂

  41. Borka-Szász Tamás szerint:

    És kedves Admin: még egyszer tagoltan elmondom, hogy SOHA nem kérdőjeleztem meg a választók döntését a sétányokon, sem Gárday úr győzelmét. Ez kizárt.
    A győztes képviselőnek azonban – akinek már a szavazás másnapján MINDEN ott élő lakót (beleértve a baloldaliakat és a semlegeseket) is képviselnie kell – nem lehet akármit nyilatkoznia és nem lehet különbséget tenni ott élő és ott élő között (tudja, az “igazi győztesek” meg hasonlók).
    De mivel ezt már ezeken a fórumokon számtalanszor leírtam, ezért csak arra tudok gondolni, hogy Ön ezt nagyon is érti de úgy tesz, mint aki nem akarja megérteni.
    A másik opcióra gondolni sem akarok…

  42. aloe szerint:

    Sztem egyértelmű, hogy a bemásolt írásnak Szenteczky a szerzője, mivel ha bárki megnézi ott van az alján egy link, ami az oldalára mutat, ahol ő ír… Ez ki szerint nem egy vállalt írás?

    Ellenben itt az infon, név nélküli informátorokra hivatkozva név nélkül írják az emberek évek ót a cikket.

    Majd most admin, szintén név nélkül megvédi a fideszt, úgy csinálva, mintha nem maga a fidesz üzemeltetné ezt a weboldalt és a nicknevek közt nem épp a frakciótagjaik többsége lenne.

    Aztán azt írja admin, h nincs hírlevelük, persze. Akkor Németh Szilárd miért árasztja el folyamatosan a kerületet infos cikkekel hírlevél formájában? Küldve ezt olyanoknak is, akik sose kérték. Jó pár ismerősöm kapja, aki soha sehova nem iratkozott fel viszont az e-mail címe ismert lehet, mert közintézményeknél dolgozik.

    Ez ma a korrekt és vállalt véleménnyilvánítás?

  43. Borka-Szász Tamás szerint:

    Természetesen a cikkhez is szeretnék egy megjegyzést tenni: régen nevettem ilyen jót, mint az info legújabb “jólértesült” írásának az olvasásakor. A rekeszizmaim alig tudtak pihenni.

    Komolyan nagy szükség van ma az olyan írásokra, amelyek a mostani nehéz időszakban pártszervezetünk sokszor nem jókedvű tagjait kicsit felvidítják…. Köszönjük!

  44. Ábel Attila szerint:

    Ma reggel kaptam egy hírlevelet Szenteczky Jánostól. Nem kértem, nem jelentkeztem rá, mégis kaptam.

    Hozzáteszem, nem is bánom, bármennyire is egy velünk szemben álló párt alelnöke is írta, hiszen mindig elolvasom a véleményét. Ha majd nem fogom kérni, akkor e-mailben ezt jelzem neki, és biztos vagyok benne, hogy levesz a listájáról. Ugyanez igaz a mi hírlevelünkre is: ha valaki nem kéri, jelezze ezt Dargó Sándornak, és levesszük az e-mail listáról. Ennyire egyszerű az egész.

    Borka úrnak pedig további kellemes perceket kívánok, és jó munkát. Csak így tovább!

  45. aloe szerint:

    Kedves Attila,

    Most akkor mégis csak van hírlevelük? Néhány hozzászólással fentebb admin nevű párttársa ezt épp cáfolta.

  46. Prendick szerint:

    Hehe, itt sivalkodik a fél csepeli emeszpé. Beindult a zabszem project, vagy mi van? 🙂

  47. atlétaa szerint:

    Hajrá Szenteczky-Hajrá CSEPEL…………..:)

  48. Ábel Attila szerint:

    Van hírlevelünk, soha nem cáfoltuk.

    Az általunk fontosnak tartott hírekre szoktuk felhívni a figyelmet, jellemzően, de nem kizárólag csepeli témákban (és korántsem csak a Csepel.info-n megjelent cikkekre utalunk).

    Ha az olvasók közül valaki szeretné megkapni a hírlevelünket, az én címemen is jelentkezhet: abel.attila@gmail.com

    A Csepel.info-nak viszont nincs hírlevele, amit sajnálok, mert jónak tartanám.

  49. balszélső szerint:

    Örülök a sok balos cikknek.
    Amikor a levélírók konkrét kérdésekre kellett volna válaszolniuk, akkor eltüntek ugyan, de lehet hogy egyszer ebben is megváltoznak.
    Bízok az emberi fejlődésben.

  50. miska72 szerint:

    Tisztelt Borka-Szász Tamás!

    Azt írja: “A győztes képviselőnek azonban – akinek már a szavazás másnapján MINDEN ott élő lakót (beleértve a baloldaliakat és a semlegeseket) is képviselnie kell – nem lehet akármit nyilatkoznia és nem lehet különbséget tenni ott élő és ott élő között (tudja, az “igazi győztesek” meg hasonlók).

    AZ IGAZI GYŐZTESEK MEG ASONLÓK?
    Gárdai Balázsnak mit kellene tennie?
    Köszönöm azoknak akik támogattak, és rám szavaztak.
    Akik meg nem rám voksoltak, azoknak meg azt üzenem, hogy Qrvára szégyellem magamat, hogy én nyertenm a választáson, és nem Mészáros Ferenc! 🙂 🙂 🙂

  51. miska72 szerint:

    Szenteczky János az objektivitás kedvéért mindjárt írhatta volna saját néven is a hozzászólást, ha már felfedte a kilétét.
    Őn a CSEVAK vezérigazgatója. Az MSZP-ben is fontos szerepet tölt be?

    “MSZP Csepeli Szervezete egy sokszínű, több évtizedes politikai hagyományokat és a jelen kor kihívásait is magában foglaló, illetve magába szívó demokratikus szervezet –saját működési- és döntési szabályokkal. ” ????????

    Hát ezt a saját működési és döntési szabályozást MEGTAPASZTALTAM!
    El is veszítettek 2 Közigazgatási pert!
    A Csepeli Önkormányzat összes eljárása HAMIS volt! Építéshatósági eljárások! Főépület határozata! Melléképület határozata! A kerítés határozata, A terepszint alatti gépjárműtároló határozta! És a Csepeli rendőrkapitányságnak is HAMIS adatokat szolgáltattak! 🙁 🙁 🙁

  52. miska72 szerint:

    “MSZP Csepeli Szervezete egy sokszínű, több évtizedes politikai hagyományokat és a jelen kor kihívásait is magában foglaló, illetve magába szívó demokratikus szervezet –saját működési- és döntési szabályokkal. ” ????????

    Megjegyzem a QRMÁNYUNK is ilyen! 🙂 🙂 🙂

  53. miska72 szerint:

    atlétaa 🙂 🙂 🙂
    Tudod.

  54. miska72 szerint:

    Én nem kapok hírlevelet!!!!! 🙁 🙁 🙁
    Pedig szeretnék! 🙂 🙂 🙂 🙂

  55. admin szerint:

    Miska, kénytelenek voltunk pár mondatot kihúzni.

  56. miska72 szerint:

    Attól még bünszervezet marad. 🙂
    Bítósági ITÉLETTEL tudom bizonyítani! 🙂

  57. Gigi szerint:

    miska72,

    Balázs neve GárdaY, kérlek… 🙂

  58. Gordon szerint:

    Kedves Borka-Szász (Red Bull, Csapajev) úr! Ezt a “Kedves Admin (vagy a mögötte álló, nevét vállaló, bátor személy)”-t nem kellet volna erőltetnie. Avagy: bagoly mondja verébnek?

  59. Gigi szerint:

    Gordon, egy különbség elkerülte a figyelmedet: Borka-Szász képviselő nem titkolta egyéb nickneveit, felfedte magát, amikor gondatlanságból nem a saját nevén küldött hozzászólást. Ezzel szemben admin-t nem lehet közvetlenül beazonosítani (bár azért erősen gyanítható).

    Azt is hozzáteszem, hogy más fórumokon is az admin csak admin: a moderálás a dolga portálgazdaként. Vagyis ha a mögötte álló személy túllép hatáskörén és véleményt nyilvánít, akkor saját néven szokott bejelentkezni. Itt is ezt tapasztaltam, úgyhogy nincs ezzel semmi baj. 🙂

  60. Gordon szerint:

    Kedves Gigi!

    Borka-Szász (Red Bull, Csapajev) úr mikor vállalta az általam említett mindkét nikket? Kérlek kopizd be, mert lehet hogy elkerülte a figyelmemet. Ezt most tényleg nem gúnyból mondom, nem vagyok állandóan itt, és nem minden hsz-t olvasok vissza ha korábban napokig nem jöttem fel.

    Mindenesetre szerintem nem vállalta, sőt tagadta. Várom az esetleges cáfolatokat…

  61. Ábel Attila szerint:

    A csütörtöki testületi ülésen rákérdeztem és magyarázatot kértem Gulyás G. Gábor kamarai ügyére. Elmondtam, hogy amennyiben a kizárása hátterében bűncselekmény állt, nem magánügyről van szó, még akkor sem, ha az eset jogilag elévült az azóta eltelt évek alatt.

    Gulyás erre egy valósághű színpadi nagyjelenetet játszott el, sok mindenről beszélt – csak az ügyről a legkevesebbet -, ami keveset meg mondott, az önellentmondásos volt. Aztán a válogatott sértegetései után az asztalra csapott és kirohant, nehogy bárki tovább feszegethesse, miért nem mondja el mi történt.

  62. Gordon szerint:

    Kirohant. Ez jó. Mint a Horvát Gyula a Mansfeld megemlékezés miatt? Úgy látszik a bolsevik típusú állampárt jogutódjának csepeli szekciójánál ez lassan divatba jön.

    Legközelebb Tóth Mihály rohan ki, ha megkérdezi valaki, hogy vajon mit csinált anno a komszomol képzésén?

    Meg Borka úr is,ha valaki majd Red Bullról és Csapajevről kérdezi…

    Meg Glavanov is, ha valaki a többszörösen beígért, de elmaradt csatornaépítésekről kérdezni…

    Sorolhatnám…

    Jegyző úr is kirohan ha megkérdezi valaki, hogy hogyan áll a helyi népszavazási kezdeményezéshez kapcsolódó általa elbukott bírósági döntésekhez?

    Ki marad majd bent a teremben? Lehet, hogy csak kérdezni kell és szépen fokozatosan meglesz a fideszes többség . 🙂 A jegyző e téren nyilvánvalóan nem játszik, ezt én is tudom… de azért kirohanhatna. A sok mozgás jót tesz az egészségnek.

  63. Gigi szerint:

    Nem hiszek Gulyásnak, a volt ügyvédnek (mint többször jeleztem, ismerek olyanokat, akiket ügyvédként cserbenhagyott), a képviselői munkáját nem ismerem behatóan (csak pártja alapján minősíthetném, úgy meg senkit nem szoktam se jobbra, se balra). Tehát nem vagyok elfogult, és eszem ágában sincs védeni.

    Az ülés végi “jelenete” azonban emberi volt: felsrófolta magát, mert kereszttűzbe hoztátok, és ezt nemcsak ő, hanem a családja (három gyerkőce) is megsínyli. A síri csendről is szólni kell, amikor elvesztette az önkontrollját (majd utána fogta menekülőre). (Ez azért merőben más, mint HGY tudatos, tüntető kivonulása.!) Attila is kapott volna a felszólításon, hogy kint személyesen “rendezzék” a nézeteltérést, ha képviselőtársa nem inti higgadtságra. Tehát itt inkább indulatok feszültek egymásnak…

    Sokkal kíváncsibbak lennénk szerintem az igazságra!

  64. Menyhért Péter szerint:

    Kedves Ábel Attila és Gigi!
    Nem vagyok sem érdekelt, sem pártpolitikus ez ügyben, ezért is tettem fel az írásomban – én úgy érzem nem vádaskodó, vagy megalázó – kérdéseket Borka Szász Tamásnak ez ügyben.
    Sajnálom, hogy választ a mai napig nem kaptam tőle!
    A KT ülésen feltett kérdésről.
    Civilizált demokráciákban nem tűri el egyetlen párt sem, hogy köztörvényes bűnözők besározzák a nevüket!
    Ha az mszp valóban demokratikus párt, úgy ezt az ügyet saját berkein belül rendeznie kellett volna!
    Ha azonban csak egy hatalmi véd és dacszövetség, akkor természetes reakció, hogy egy ilyen tagi megnyilvánulást megengednek, eltűrnek.
    Az ilyen és ehhez hasonló reakcióik sokkalta többet árt az mszp-nek, mint az ellenzék összes kötözködése együttvéve!
    Üdv menyus

  65. Gigi szerint:

    Gordon, a Red Bullt határozottan vállalta BSZT, emlékeim szerint abban a viharban, ami a HVG-cikk kapcsán kerekedett. Visszakerestem itt is (admin, jó lenne az archívumotokat rendezni, hogy ne csak egyenként lehessen visszagörgetni, hanem például dátum vagy cikkcím alapján keresni…) és átfutottam néhány HVG- számot is, legalább dátumra hivatkozhassak. Nem találtam elsőre (most meg megyek dolgozni), de talán az illetékesek (BSZT vagy admin) konkrétabban emlékeznek. 🙂

  66. Gigi szerint:

    Menyhért Péter,

    teljesen egyetértek! Miért nem foglalnak állást? Miért nem öntenek tiszta vizet a pohárba (az érintett és a frakciója is)? Gulyás annyit elismert, hogy hibázott, és most bűnhődik, és hogy ez szakmai-fegyelmi ügy, nem büntetőjogi. De ha bárkiben is felmerül még kérdés, vagy nem hitelt érdemlő a megvádolt bizonyítéka (magyarázata), akkor álljon elő nyíltan – vagy kényszerítse rá a pártja…

  67. LB szerint:

    Gigi!

    Szerintem te is nagyon jól tudod a választ.
    Ha igaz a gyanú, akkort már rég lekellett volna mondatniuk a “Gladiátor”-t!
    De miután egyéni képviselő, akkor abban a körzetben is új választást kellene tartani, ahol nagy valószínűséggel újra a Fidesz nyerne.
    Akkor pedig oda a szoci többség a KT-ban! Hát hiányzik ez nekik?

  68. Gigi szerint:

    Igazad lehet, de ne hagyd figyelmen kívül a kronológiát: jóval a kettős gyilkosság előtt elszámoltathatták volna Gulyást, amikor még fel sem merült a többség elvesztésének veszélye. Most már szinte fölös: maguk a szocik is elhiszik, hogy esélytelenek, nem véletlenül nem jelölteti magát sok korábbi húzós név az országos színpadon. Bár háborúzni, politizálni és szerelmesnek lenni remény nélkül mit ér? 🙂

    Inkább azt boncolgatnám (közvetlenül kérdezve BSZT-t frakcióvezetőként és SZJ-t mint polgármester-jelöltet, ha már megtisztelik jelenlétükkel az ellentábort), hogy korábban miért nem vonták kérdőre a gyanúba keveredett társukat, ha igen, akkor hogyan reagáltak, és milyen dokumentumok alapján, illetve hogy a jövőben terveznek-e valamilyen lépést, vagy GGG magánügyének tekintik a dolgot (és ha igen, miért…)?

  69. Ábel Attila szerint:

    Gigi, én nem hoztam senkit sem kereszttűzbe.

    2007-ben egy világos, egyszerű kérdést tett fel neki Gárday Balázs a kamarai kizárásával kapcsolatban, amire ő olyasmit válaszolt, ami vagy hazugság volt, vagy pedig még egy másik ügy miatt zárták ki akkoriban. Gulyás Gábor akkor ugyanis azt állította, hogy anyagilag senkit nem károsított meg és az ügy, ami miatt kizárták nem bűncselekmény, hanem munkaügyi jellegű.

    Már 2007-ben sem bizonyított be semmit abból, amit állított. Ugyanakkor már akkor is a gyerekeire meg a családjára hivatkozott, akiket fogalmam sincs milyen alapon kevert az ügybe.

    Csütörtökön a lehető legkulturáltabban kértem meg arra, hogy tisztázza magát. Nem kérdőjeleztem meg, hogy hány gyereke van, és nem kérdőjeleztem meg azt sem, hogy ő csepeli.

    Jól mondom Gigi?

    Ehhez képest megint össze-vissza beszélt, sértegetett, és nem tisztázta magát. Megint előkerült a családja, amiről senki nem kérdezte és magánügy. A végén pedig azt mondta, hogy elmondja az igazat, ha kimegyek. Mivel a teremben nyilvánvalóan nem mondta el, én hajlandó lettem volna kimenni, csak közben a többieknek hamarabb leesett, hogy talán egyáltalán nem beszélgetni akar. Így utólag ugyanis inkább kocsmai “beszéljük meg” jellegű volt a szituáció.

    Ha Gulyásnak köze volt bármilyen bűncselekményhez, akkor az nem pusztán az ő és az MSZP frakció ügye. Álljon elő az igazsággal!

  70. Gigi szerint:

    Kedves Attila,

    pontosítok: nem te hoztad kereszttűzbe (valóban csak simán rákérdeztél), nem is ezt állítottam, hanem hogy ti… Azaz már napok óta téma ez itt, e fórumon, vagyis a ti részetekről. Ezt mint alaphelyzetet értékelem, és nem menti őt fel a mellébeszélés alól! A kirohanása (amit – szintén valóságosan – kocsmai indulatúnak minősítesz) pedig a családja védelmében történt, szintén a feszültségtől. Abszolút igaz, hogy nem így kell a családját megvédeni, hanem vagy szóba se hoznia, vagy előállni az igazsággal (ha csak meghurcolják), vagy messzire bujdokolni a közélettől (ha saras). De színpadiasnak nem nevezném a jelenetet: az feltételezné a (meg)rendezést! Márpedig ez tök spontán volt – szerintem. Vagy te másképp láttad?

  71. infósferi szerint:

    Higgyünk neki, Giginél jobban senki nem ismeri a részleteket.

  72. Ábel Attila szerint:

    Kedves Gigi és Menyhért Péter!

    Megpróbálom egy kicsit jobban összeszedni a dolgokat.

    Ha valaki közszereplő, akkor a más esetekben „magánügy” fogalmába tartozó dolgok erősen szűkülnek. Ilyen például a bűncselekmény elkövetésének esete, ami annyira nem is különleges, hiszen a munkahelyek egy része is kér erkölcsit.

    Itt pedig a munka a választók képviselete.

    A képviselőtársam esetében felmerült ennek a lehetősége, hiszen az ügyvédi kamarából eleve nem tesznek ki valakit csak azért, mert a szokásosnál barnább a bőre, tájszólásban beszél, más pártra szavaz vagy néha csúnyán káromkodik. A kizárás elvileg minden esetben valamilyen, a kamara szempontjából súlyos cselekmény, ezen belül is a legtöbb esetben bűncselekmény elkövetésének következménye.

    Ezért kérdeztünk az okokra már 2007 elején is. Gulyás már akkor vérig sértetten válaszolt. Amennyiben az akkori kizárás oka ugyanaz volt, mint ami a kizárás megerősítésében 2009 elején is szerepelt egy interneten is keringő dokumentumban, és amire Gulyás a saját honlapján is utalást tett, akkor színt kell vallania. Vagy neki, vagy a pártjának, de ezt meg kell tenni.

    Gulyás Gábornak 2007 elején, és azóta is bőven lett volna lehetősége a tényekkel cáfolnia a róla keringő híreket. Akár itt is, de akár a testületi ülésen is, ahol biztosan számíthatott a kérdésre.

    Azt se felejtsük el, hogy a 2007-ben a polgármester úr is arról tájékoztatott, hogy tudomása szerint munkaügyi konfliktus áll a kizárás hátterében, azaz őt, egyben saját pártelnökét is átverte, amennyiben nem az igazat mondta el. (Természetesen eleve azt feltételezem, hogy a polgármester az általa ismert igazságot mondta el.)

    Egyébként, aki politizál, annak is joga van a magánélethez. Ebben egyetértek. A család pedig ide tartozik, persze egészen addig, amíg a család szereplőit nem emelik be a politikai színtér szereplői közé.

  73. Gigi szerint:

    Nem ismerem a 2007-es viszonyokat, de látom, az ügy régebbi keletű. Annál nagyobb baj, hogy nincs tiszta víz a pohárban… 🙁

    Okként GGG két dolgot említett (ha jól vettem ki) ebben a felmelegített vitában: meghurcolásképp zárták ki, mert vájkálni mert társaival a nagyobb hóhányó ügyvédguruk dolgaiban, illetve tévedett egy számlaszám megadásában, amit aztán véletlenek összjátéka gyarapított nagyobb üggyé. Nos, először ezt is ketté kellene választania, aztán egyenként igazolnia a maga igazát (híresztelésekre alapozva ne zárjuk ki, hogy van olyan).

    Ami a családot illeti, szerintem gyerekeket emlegetve az az életszerű, hogy nyilván se ők nem akartak a színtérbe emelkedni (süllyedni?), se a szüleik nem akarták ezt. De ha közbeszéd tárgya lesz a szülő, az oviban, iskolában a gyerekek is céltáblává válnak. Ilyen értelemben az azonnali hozzászólásokat megjelenítő fórumok azért elég veszélyesek, nemde? Gyakran csak órákkal, napokkal később szólalhat meg az érintett megvédeni magát, addigra meg más késő. mert az emberek a szájukra vették őket “nem zörög a haraszt, ha nem fújja a szél” alapon.

    Ezért gondolom, hogy nagy a felelőssége a fórumok üzemeltetőinek. És mivel itt gyakran hivatkoznak tisztességre, becsületre, az emberek képviseletére, nekem személyesen is nagy az elvárásom, hogy akkor tessék megmutatni, hogyan kell másképp, jobban (az embereket tisztességesebben, becsületesebben képviselve) “csinálni” például a kommunikációt. Efféle kritikáim tehát nem céltalanok…

  74. Menyhért Péter szerint:

    Kedves Attila!
    Azt hiszem, pártállástól függetlenül mindenki előtt világos, hogy a ma hatalmon lévők mindent megtesznek azért, hogy tartsák a fenekük alatt a széket.
    Egyértelmű az is, hogy sem erkölcs, sem etika, sem ésszerűség nem befolyásolja magatartásukat: eltávolítani őket csak kényszerítéssel – magyarul jogi eszközökkel lehet.
    Az előzmények ismeretében egyértelmű, hogy dr GG a gyurcsányi mintára próbál kibújni a felelősségrevonás alól.

    Kérdésem ezért a következő:
    Utánanéztetek-e annak, hogy van-e valamilyen jogi lehetőség (jogszabályban; SZMSZ-ben, helyi rendeletben, stb) számonkérni rajta a cselekményeit?
    A másik gondom, még mindig élő probléma: Tisztában vannak-e az ügyfelek, hogy brókerük pénzügyi bűncselekmény miatt már jogerős elmarasztalást (lásd BÜK kizárása!) kapott?? Vajon lehet-e egy ilyen ügyben elmarasztalt ember mások pénzét forgató vállalkozás vezetője???

    Felháborítónak tartom, hogy egy közéleti ember, akinek feddhetetlennek kellene lennie, magán és pártérdekeit a KÖZÉRDEK fölé helyezheti!

    Nincsen olyan eskü, nyilatkozat vagy alkalmassági feltétel, amely lehetővé tenné egy bűnöző eltávolítását a közéletből.

    Végül egy személyes megjegyzés: én elhiszem bárkiről, hogy az ellene felhozott vádak valótlanok, koholtak.
    Ellenem is folytatott a magyar rendőrség egy koncepciós eljárást két éven át, de megküzdöttem az igazamért. Elmentem minden lehetséges fórumra; bizonyítékaimat eljuttattam minden érintett vezetőhöz, mire az ügyészség végső megállapításként leírta: már a gyanusításom is megalapozatlan volt.

    Ha én, hétköznapi polgár ezt megtehettem, hogyan nem tette meg ezt egy ügyvéd?
    Netán ki sem látszott a sz….ól, mert annyira vétkes volt?

    Mindenesetre ennek az embernek köze sem lehetne a baloldalhoz, ha TM egy valódi baloldali pártot vezetne, nem egy érdekközösséget, hiszen Medgyessy Péter néhány éve jogosan mondta: egy politikusnak nem csak feddhetetlennek kell lennie, de annak is kell látszani!

    Üdv menyus

  75. Menyhért Péter szerint:

    Kedves Gigi!
    Azt írtad: “Ami a családot illeti, szerintem gyerekeket emlegetve az az életszerű, hogy nyilván se ők nem akartak a színtérbe emelkedni (süllyedni?), se a szüleik nem akarták ezt. De ha közbeszéd tárgya lesz a szülő, az oviban, iskolában a gyerekek is céltáblává válnak. Ilyen értelemben az azonnali hozzászólásokat megjelenítő fórumok azért elég veszélyesek, nemde? Gyakran csak órákkal, napokkal később szólalhat meg az érintett megvédeni magát, addigra meg más késő. mert az emberek a szájukra vették őket “nem zörög a haraszt, ha nem fújja a szél” alapon.”

    Ezzel több okból sem értek egyet!
    Először is azért, mert dr GG tudatosan, hogy úgy mondjam taktikai okokból, SAJÁT MAGA tolja előtérbe a családját és a gyermekeit!
    Micsoda szülő az, amelyik a gyerekeire hivatkozik egy bűnügyben!
    Ahelyíett, hogy a saját igazát védené meg, ostoba mellébeszéléssel sajnáltatja magát!
    A másik: nem értek egyet veled, az azonnali fórumokkal kapcsolatban.
    Meggyőződésem, hogy a demokráciában felelősséggel kell nyilatkozni, de vállalni kell a felelősséget a tetteinkért is! A kettő nem választható el egymástól!
    Én éppen ezért csak és kizárólag a sjaát nevemet vállalva nyilatkozom, természetesen mindig kikérve magamnak a torzító, félreértelmező belemagyarázásokat. Ne felejtsd el: a fórumokon való véleménnyilvánítás is közszereplés!
    Egy KÖZSZEREPLŐ pedig mindig és mindenhol ki van téve a “nem zörög a haraszt” jelenségnek, ő ezt tudatosan vállalta!
    Üdv menyus

  76. Mózsi szerint:

    Szerintem Gulyás Gábor – érvek és bizonyítékok hiányában – viselkedett úgy ahogy. El tudom hinni Ábel Attilának, hogy szinpadi nagyjelenetet rendezett Gulyás et. Megválaszolom én neked Gigi, hogy miért bújtatja az egész csepeli mszp, és miért nem állnak elő az igazsággal. Azért, mert törvények felett állónak tartják magukat, mert ők megtehetnek szinte bár mit, hiszen ezt tették negyven valahány évig, meg teszik négy+hét éve. Amikor kirobbant a “Zusi” ügy hetekig a legfelsőbb szoci vezetés azt kommunikálta, hogy nincs ügy. Vagy maradjunk csepelen. A talpig becsületes deme gábor egyik pillanatról a másikra bekattan? Hagyták odáig fajulni a helyzetet, hogy lemészárolják szegény Takácsot és társát? Milyen viszonyok vannak Csepelen, hogy a szocik egy megbeszélésre pisztollyal és diktafonnal mennek?
    Újra elolvastam G.G. álláspontját. Elismeri, hogy hibázott, mely hiba a kamarai tagságába került. Azt már én teszem hozzá, hogy ebben az esetben a demokráciákban szokásos módon azonnal és önként le kellene mondani. De miért is mondana le Gulyás, ha főnökei is a végsőkig állják a sarat(Fletó stb).
    A bekopizott Balogh Ilona monológ a rég katonaidőket idézi bennem. Az első őrségekre való felkészítéseken jöttek ezzel a hülye diverzáns dumával. És akkor még el is hittük: vártuk az inperialista, fasiszta diverzánsokat, de azok a mai napig nem érkeztek meg. A csepelen. hu-n láttam Balogh elvtársnő büszke fotóját nem tudom megsaccolni korát, de ha ilyen eszközzel riogatja párttársait, akkor Ő is a régi csapat tagja.

  77. CsepeliXXI szerint:

    Mózsi!
    Jaj ezek az őrkutyák!!!! 🙂
    Volt,hogy éjjel a marhája a saját árnyékába nyomott egy sorozatot,mert azt hitte,hogy az imperilista diverzáncsok jöttek elvágni a nyakát. 🙂
    Ment a hülyités ezerrel.

  78. Mózsi szerint:

    Látom CsepeliXXI neked sem két hete volt a ballagási bulid. Sajnos nagyon rohan az idő és nincs sok négy év várakozási időnk ahhoz, hogy végre olyan kormánya legyen ennek az országnak, amelyik ki- és nem belekormányozza a közös hajónkat egy hatalmas örvénybe.

  79. miska72 szerint:

    Mózsi, ez frappáns megfogalmazás volt. 🙂 🙂

  80. Gigi szerint:

    Kedves menyus,

    lehet benne valami, hogy maga takarózik a gyerekeivel, akik száma tény is, meg feladat is, meg nyűg meg öröm (tudom, érzem, nekem is három van) – de semmiképpen nem érdem, nem kifogás. Meggyőzhető vagyok, látjátok. 🙂

    Viszont a fórumozás azért engedi a maszkokat, hogy magánemberek is vállalhassák a véleményüket. Ha jól veszem ki, itt is általában csak a képviselők és például Te mint civil szervezeti vezető szólaltok meg saját néven: közszereplők vagytok, a helyi közélet prominensei. A többieknek nem kötelező előbújni: talán félünk, vagy talán csak nem akarjuk ország-világ elé tárni a politikai meggyőződésünket, mintha hálószobatitok lenne. Attól még véleményünk van, és szívesen vitázunk: ha a vita jó, mert érvekre épül, mindig lehet belőle tanulni. 🙂

  81. Menyhért Péter szerint:

    Kedves Gigi!

    Én 2003-ban kezdtem el rendszeresen fórumozni a magyarorszag.hu portálon. Azért ott és csak ott, mert ott mindenki saját maga volt, teljes személyi felelősségvállalással.
    A többi portálon túl sok volt számomra a névtelen mocskolódás, mellébeszélés.
    Tavaly azért kezdtem el itt is írni, mert már régebbről is azt tapasztaltam, hogy ez egy korrekt helyi közéleti fórum. Azt is elárulom, hogy baromira nem érdekel, ki üzemelteti ezt, és miért – ha jól csinálja, örülök neki.

    Általában nincs bajom azokkal, akik nicknéven közlik véleményüket, mivel szerintem e mögött normális és elfogadható érvek állhatnak. Igyekszem tiszteletben tartani mások ilyen irányú jogát is.

    Ha végignézted a régebbi hozzászólásaimat is, csak azokon akadtam ki, akik a névtelenségüket mocskolódásra, egymás ellen uszitásra, magyarul szarkeverésre használták.
    Roppantul felbőszít, ha valaki gyáván, névtelenül sároz be másokat, ha egymásnak ugraszt embereket.
    Azt hiszem, erről is kellene szólni a politikai kultúrának, amivel még kissé hadilábon állunk.
    Ez a fórum egy tanulási lehetőség is egyben, ezért célszerű a színvonalát megvédeni.
    Üdv menyus

  82. Gigi szerint:

    Azon vagyok én is szerény eszközökkel. 🙂 Különben nem látogatnánk ide olyan sűrűn.

    A névtelen sározásról egyezik a véleményünk. 🙂

  83. szkipper szerint:

    Ezek a cikkek és a kommentárok csak megerősítik azt amit idáig is tudtunk.
    Ma Magyarországon két szocialista párt van .
    Az egyik hatalmon van ,a másik meg hatalomra készül.
    A forradalom gyermekei egymást falják fel .
    “a polgártársak.”
    Kvázi egyidősek!
    Ugyanazt a szocializációt kapták : “kisdobos, -(elsőáldozó)- úttörő , -kisz, (bérmálkozás és vagy konfirmáció) egy iskolákba jártak ugyanazok tanították őket.
    Mindenki egyformán képzett Marxizmus , Leninizmusból
    Esetenként a diplomájukat is is ugyanaz írta alá.
    Mindent tudnak egymásról még azt is milyen színűt ……………..
    Naná hát ugyanazok !
    Ugyanonnan jöttek, ugyanazt a komcsi tejet cumizták
    És gyilkolják egymást mert kell az a hatalom , kell az a pénz!

    A fidesz kvázi programja felismerte ,hogy ezzel a néppel nem lehet átmenni a folyó túloldalára a “kádár rendszer teljes rehabilitációja” maradt a hatalomhoz vezető út . Aztán majd csak lessz valahogy.

    Mig a szocik idióta módon megpróbálták a lehetetlent a szocializmus politikai gazdaságtana című tankönyvből kapitalizmust építeni!

    Azért nem hittem volna, hogy a fideszes szocialisták keresztény erkölcsi alapon védik meg a kádári szocialista vívmányokat. és képesek proletár forradalmat kirobbantani vívmányai visszaállítása érdekében.

    Végső soron azt láthatjuk, hogy megint csak mi szívjuk meg.

    Ami itt csepelen történik szép példája ennek a sehova se vezető forgató könyvnek

  84. Manitu szerint:

    szkipper öcsi, Te vagy a legjobb,

    csak mennél már vissza Kádár apánk alá tenni azt, amit az enyvtársak negyven évig nap mint nap megtettek. Mert ha neked a ma az, ami a tegnap, akkor Te olyan vagy, mint tegnap.

    És akkor két szocialista párt van. Te és Kádár.

  85. Mózsi szerint:

    Új vírus terjed az interneten, amely a gondolkodást és azon keresztül az agyat támadja. A neve szkip1per1.
    Szkipper ez akkora baromság, hogy ki lehetne doboltatni. Hogyan jöttél rá ezekre az összefüggésekre? A következő tényfeltárásád mi lesz? Orbán Viktor Kádár unokája? (Szó mi szó hasonlít rá: jár, lélegzik, beszél ..stb) Vagy a fidesz a demisz jogutódja?

  86. Öreg halász szerint:

    Jól emlékszem, 2002-ben, a választások előtt az volt a módi, hogy az MSZP-SZDSZ-esek kitalálták, hogy a Fidesz meg MDF szavazók a “komcsik”.

    Persze, ez ma már vicces, de akkor nem volt az. Egy ismerősöm, aki 1989-ig munkásőr volt, engem is lekomcsizott, csak mert mertem az MSZP-től különböző véleményt mondani.

    Vissza is kérdeztem, hogy akkor ő, aki attól lett gazdag, hogy minden elvtárs fenekébe bokáig hatolt be az aktuális napi tisztogatást elvégezni, és már reggel 7-kor fejből tudta a Népszabadság ektuális vezércikkét, mos az én fenekemet is ki akarja nyalni? Mert akkor megoldom az övemet…

  87. Öreg halász szerint:

    Tudtommal Gulyás Gábor korábban az egyik legnagyobb fórumozó volt, és szerintem ennek a cikknek is ő a legnagyobb olvasója.

    Gulyás elvtárs, miért nem szól hozzá? Tisztázhatná magát!

  88. Prendick szerint:

    Szkipper, ezt nevezik úgy sokan, hogy “parlamenti egypárt”. 🙂
    Bizony nehéz a szocializációt levetni és tény, hogy szinte mindenki ugyanonnan jött.
    Mondjuk nem gondolnám, hogy a kommunista elveket követnék, mert szerintem már akkor sem tudták, melyek azok, amikor még államvallás volt. De az igaz, hogy a technikák és a módszerek erősen hajaznak a tudományos szocializmusból és a politikai gazdaságtanból egykor megtanultakra.

    Hja kérem, mindenki abból főz, amit talál a kamrában. 😉

  89. Gigi szerint:

    Szerintem azért elég éles (sőt, túlzottan, a mindenkori konszenzusokat gátoló) az álláspont a két partvonalon.

    Én csak az újságírásban, kommunikációban érzem, hogy milyen egyformák a módszerek. Amikor jó néhány évvel ezelőtt beiratkoztam egy jobboldalinak meghirdetett újságíró iskolába, hogy végre dolgozzunk a balliberális média túlsúlya ellen, a kezdeti lelkesedésem hamar lelohadt: mindenből politikát csináltak, és szóról szóra ugyanazokat a fogásokat tanították, amiket a domináns sajtó alkalmazott, csak éppen ellenkező előjellel. A fiatalokat meg lehetett ezzel hülyíteni, nekem már volt annyi szakmai tapasztalatom, hogy átlássak rajtuk. Vagy csak rossz iskolát választottam? 🙂

  90. miska72 szerint:

    Kedves Menyhért Péter és Gigi, atlétaa, és a többi forumtárs, jobboldaliak és baloldaliak!

    A csepel Önkormányzata és a rendőrség nagyon jól tudja, hogy:
    KI VAGYOK ÉN?
    Ha nem egy kis utánajárással kideríthető!
    Szóval, az elvtársak nagyon jól tudják, hogy ki vagyok!

  91. miska72 szerint:

    Menyhért Péter, gondolom rám dondolt. 😉
    De hát, én csak az IGAZSÁGOT írom.

  92. CsepeliXXI szerint:

    Jaj Elftásak!
    Hát nem a zsömle a kicsi.A maguk pofája a nagy! 🙂

  93. Menyhért Péter szerint:

    Kedves miska72!
    Érdekes színfolt vagy ezen a fórumon, de még nem volt okom rád gondolni.
    Üdv menyus

  94. MirrrenDörmögiMicó szerint:

    Nyaljál ” atlétaa “, nyaljál. Talán még a nyugdíjas olimpián is inditanak.
    Azért igyál is néha, hogy legyen nyálad. Úgy finom.

Itt lehet hozzászólni !