Füvet nyíratna? Rendezzen választást!

Csepel.info

Az Erdősor út jobb oldalán lesz a választás, a bal oldalon nem is jártak a fűnyírók

Hatalmas lelkesedéssel és nagy erőkkel kezdődött meg a tavaszi fűnyírás Csepelen. A látvány azonban, ahogyan a magosra nőtt fűtenger harmatos szálait elnyelik a szorgos masinák mohó szájai, keveseknek adatott meg azon a tegnapi, fázós reggelen. A fűnyírás ugyanis csak egyetlen önkormányzati körzetben, annak utcákkal jól körülhatárolható részén folyt, és folytatódik várhatóan ma is nagy ütemben.

Csepeliek a megmondhatói, hogy a XXI. kerületben, húsz évvel a rendszerváltás után is úri huncutságnak számít a fűnyírás. És talán, mert a kerület mai vezetői húsz éve sem urak voltak, nem is gyakori.

Indulhat a banzáj

Ha azonban közeleg egy választási idény, még Csepelen is megmozdulnak a fűnyírók, és egykettőre tovatűnik az igénytelenség. Csakhogy április 26-án, vasárnap a kerület 17 választókörzetéből egyetlen egyben lesz időközi választás, és talán pont ezért a nagy lendülettel megkezdett kertészeti munkák is csak azt az egy körzetet érintik.

A lapunk által bemutatott képeken jól látszik: míg az Erdősor utca Sétányok felőli oldala szépen le lett nyírva, a másik oldal, ahol már csak a 4-es önkormányzati körzethez tartozó családok élnek, ugyanolyan gondozatlan maradt, mint korábban.

Egy ápolt park sokkal szebb

A fű lenyírása ugyan még a 3. számú önkormányzati körzetben sem fejeződött be teljesen, lapunk azonban úgy tudja, hogy a péntek délutánra tervezett MSZP-s lakótelepi szuperbuli helyszínét már gondosan megtisztították a közpénzből szorgoskodó munkások. Egy közelben lakó azt is elmondta: korábban nem vette észre, hogy olyan gyorsan összegyűjtötték volna a meglehetősen ritka fűnyírások miatt meglehetősen nagy mennyiségű füvet. Most viszont a levágott füvet is összehúzták, már csak abban bízom, hogy hamarabb elviszik, mint szokták, azaz nem várnak vele még hat-hét hónapot – fogalmazott.

Lapunk úgy tudja, hogy 2008-ban jóval a pázsitfüvek elvirágzása után volt az első „tavaszi” fűnyírás, ami sok kellemetlenséget okozott az allergiásoknak. A Sétányokon egészen júniusig kellett várni az első fűnyírásra, ahogy arról annak idején be is számoltunk. Idén ez várhatóan mindenhol hamarabb lesz, ha ugyanis már egy önkormányzati választás is fűnyírásra sarkallt, vélhetően még az uniós választások előtt rendezik a maradék 16 önkormányzati körzet közterületeit.

Valahol Európa közepén… de nem a hármas körzetben

Mindenképpen jobban fogunk tehát idén járni, nem úgy, mint tavaly az Ady Endre út környékén lakó több ezer csepeli, akik azzal voltak kénytelenek szembesülni, hogy a sok tízmillió forintból “megoldott” parkfelújítás és földcsere után nem holmi gyep, hanem egy igazi parlagfű-erdő nőtt ki a lakótelep közepén.

Csepel.info

Korábbi cikkeink füves témában, időrendben:

Térdig érő fű

Megkezdődött a térdig érő fű nyírása

Tavaszi fűnyírás? Júniustól!

“Ez egy kisebb csoda” – idén már legalább másodjára nyírták a füvet Csepelen

Nő a parlagfű a Kis-Duna parton – csak a marketing volt fontos?

Tízmilliók parlagfüvesítésre

57 hozzászólás “Füvet nyíratna? Rendezzen választást!” bejegyzésre

  1. loastman szerint:

    Csak ironikusan ennyit tennék hozzá:
    Magyarország, 2009, Európai Úniós tagállam.

  2. hugi szerint:

    Ezek gyakorlatilag azzal kampányolnak, hogy csak akkor dolgoznak, ha választás van. Akinek ez munka, az rájuk is fog szavazni.

  3. Gordon szerint:

    És a Csevakot egy mszp politikus vezeti. Ez igen.

  4. Földhözragadva szerint:

    Miért nem lehet egy nyomorúlt csepel térképen bejelölni a közterületeket, alácsinálni egy táblázatot, hogy hol-mikor-mit kell csinálni. Oszt azok szerint TERVSZERŰEN és NYILVÁNOSAN intézni az efféle dolgokat. Júj, akkor a nép esetleg megnézhetné, hová csordogálnak a közfenntartási pénzek… Ehhez is meg kell vkinek halnia? ….:(

  5. Földhözragadva szerint:

    Hja, a fű-gaz az tervszerűen és nyílvánosan nő, nem kell jóstehetség az elhárításához. Áh, nincs gazda…:(

  6. Pomócsik szerint:

    Évek óta ugyanez a történet. Csak arról hallani-olvasni, hogy a Csevakban nagy az építkezés – egyre több pozi jut az MSZP-s párttársaknak. Amikor azonban nem a pénz elköltésén, hanem a munkán lenne a hangsúly, eltűnik mindenki, mint süni a ködben…

  7. spam szerint:

    Határozottan emlékszem, hogy tavaly egész Csepelen nem nyírták a füvet, csak valamikor nyár közepén, vagy az után kezdtek hozzá.

    Most pedig Szenteczky ide irányítja az összes melóst, mert vasárnap választás lesz, és most is besegít az elvtársának. Csak közpénzből elég necces. De az emberek nem hülyék, bármennyire is annak tartják őket a csepeli vezetők. Ez mindenkinek lejön. Remélem meg is lessz az eredménye.

    Az, hogy a csepeliek pénzéből kampányoltak faültetéssel a szocik, és hogy ezt a csevak vezére meg merte csinálni,elképesztő. Azt hiszi, hogy mindent megtehet. Azt hiszi az mszp, hogy mindent megtehet? Nem is tudom, ez egyébként nem büntethető? Hiszen közpénzt költöttek egy párt kampányára. Nézzen már utána valaki.

    Mészáros, vagy a Szenteczky fizesse meg azt a pénzt, amiből a kampány imázsát fényesítették. És mindezt nyilvánosan!

    Elvtársi mentalitás…

  8. Laja szerint:

    Tegnap megkérdeztem az egyik fűnyíró munkást, hogy meddig vágják a füvet. Azt mondta, hogy az autómosóig.

    Az nem pont a körzet határa? Micsoda véletlen egybeesés!

  9. Laja szerint:

    Ja, most hívta fel a figyelmemet valaki a csevak honlapjára. Úgy látom, hogy már a csepelinfó cikkei határozzák meg a csevak honlapjának témáit is 🙂 🙂 🙂

    Kezdő hír a fűnyírás. Kár, hogy tartalmilag nem stimmel. Az a melós, akivel tegnap beszéltem, azt mondta, hogy nem tudja, hogy most itt mi van, mert egy másik kerületből hívták át őket ide dolgozni, erre a területre (sétányok…). Nem szoktak ennyien dolgozni egy helyen. Vasárnapig bezárólag kell végezzenek. Majd kiváncsi leszek, hogy egy-egy területet ilyen létszámban vágják-e a jövőben, vagy sem. Szerintem nem.

    Miért hívtak vajon át embereket más kerületből? És miért nem látni máshol ilyet?

  10. csepeliiszap szerint:

    Én már láttam locsolókocsit is szakadó esőben a Kossuth Lajos utcában vizet spriccelni. Ki az aki itt még csodálkozik???

  11. napsugár szerint:

    És akkor a tények, amelyek makacs dolgok és amelyekről nem ártana néha tájékozódni kapálózás helyett:
    http://csevak.hu/index.php?mact=News,cntnt01,detail,0&cntnt01articleid=77&cntnt01origid=15&cntnt01returnid=81

  12. Földhözragadva szerint:

    Napsugár, ne viccelj már. Ilyet a hülébbik titkárnőnk ír, de ő sem egy milliós kifizetésű szerződés mellékletének…

  13. Bubus szerint:

    Kedves Napsugár, a makacs tényekről ennyit tudok:

    1. Tegnap csak a 3. körzetben volt fűnyírás.

    2. Ott lesz választás.

    3. Ott segített közpénzből a Csevak a ho-horgásznak a kampányában, vélhetően közpénzből, mivel a Csevak közpénzből működik.

    4. Egy darab számlát nem tudtak bemutatni a kampányból, pedig a törvény is kötelezi őket erre.

    Szerintem csak a plakátok minimum egymillióba kerültek, Pa-dö-dő-s szuperbuli szerintem dettó, és akkor még nem beszéltünk a kampányújságról, százezres hirdetésekről buszos hirdetés stb. stb.

    Az állítólagos csevakos “tények” pedig az újságcikk után születtek. Márpedig az is tény, hogy nem akkor szokás tájékoztatni, amikor megkezdődik egy fűnyírás, hanem előtte. Én az általad idézett szöveget csak pártközleménynek látom, és csak politikai okokat látok mögötte.

  14. spam szerint:

    napsugár, tényleg ilyen butus vagy?

  15. spam szerint:

    az oldal vírusos, valóban

  16. atlétaa szerint:

    —Hajrá-napsugár–gyenge a szinvonal………..és kiderült van hüllébik titkárnö………..jót nevettem csepeli versenyzön………….Csak a CSEPEL………..

  17. aloe szerint:

    A tény az, hogy szemmel láthatóan a fűnyírások már korábban megkezdődtek és már máshol is nyírtak füvet a kerületben… Tehát az itt megjelent írás egyáltalán nem helytálló, miszerint csak a 3-as körzetben történne ilyen munkavégézés.
    De lehet erről vitatkozni hosszasan, az embereket az érdekli, hogy a saját környezetükben le egyen nyírva a fű.. Ha mindenhol lenyírják valóban, akkor elégedettek lesznek, ha lesz olyan, ahol nem, akkor pedig jogos lesz a felháborodás.
    De ami itt megy, az egy műbalhé kampány célok végett.

  18. zolee szerint:

    hihetetlen ami itt megy ezen az oldalon. Össze-vissza hazudoznak a bejegyzésekben, a véresszájú fidesz bértollnokok meg egymást hergelik, és a stílus is egyre alpáribb. A durva,gyalázkodó bejegyzések is mehetnek szó nélkül.
    “gratulálok”, azt hittem már nem lehet lejjebb csúszni a színvonalban, de úgy látszik mégis.

  19. Öreg halász szerint:

    “A tény az, hogy szemmel láthatóan a fűnyírások már korábban megkezdődtek” – hol?

    Én elég sokat járok Csepelen, de sehol máshol nem nyírták a füvet. Illetve két helyet tudok, de mindkettő esetében a ház lakói, saját fűnyíróval.

    Idézném Laját: “Tegnap megkérdeztem az egyik fűnyíró munkást, hogy meddig vágják a füvet. Azt mondta, hogy az autómosóig.”

    Tekintettel arra, hogy ott van a körzet határa, és az Erdősor úton is csak a 3. körzet oldalán ment a fűnyírás, a történet elég elgondolkoztató. Ráadásul Csepelen élünk, láttunk már falon pókot. És finoman fogalmaztam, mert el sem kezdtem, hogy hány száz millió forint lett kidobva dupla térfelújításokra, parkoló-felújításokra.

  20. aloe szerint:

    hol?
    itt:
    A Városközpont, Ady lakótelep, Királymajor, Áruház tér, Szent Imre tér, Elefántos park lekaszálásával már végeztek…
    Egyik helyen sem lesz időközi választás, mégis lenyírták ezeken a helyeken is a füvet… nahát..

  21. Bubus szerint:

    Az Áruház tér és a Szent Imre tér viccnek is rossz bevezetés volt. Ott több mint park van. Még szép, hogy van parkfenntartás, sőt, a parkfenntartási munkák jóformán csak itt vannak, ahová az észak-csepeli pénzek is befolydogáltak.

    Marad kettő, a parlagfűvel szennyezett Ady, és Királymajor.

    Az Ady-n tavaly talajcsere útján kerültek be e nemesnek nem mondható gyomnövény-féleségek. Ha jól tudom, a parlagfüvet csak a gyakori irtással, nyírással lehet teljesen kiirtani.

    Királyerdőn nem jártam a napokban, de most már nem fogom nézni. De nekem ez az egy példa nem példa.

  22. Öreg halász szerint:

    Egy önkormányzati fűnyírásnál nyilvánvalóan nem számíthat az, hogy milyen önmkormányzati körzeteket érint. Ilyen esetekben utak, terek, parkok léteznek, nem más. Nekem most is sokat mondó, hogy az Erdősor út másik oldalán már nem nyírták a füvet, és amit Lajának mondtak: az autómosóig nyírják. Ott a körzet határa ugyanis.

  23. napsugár szerint:

    Kedves Bubus!

    A linket azért tettem föl, mert megtudjuk belőle, hogy nemcsak a 3. sz. evk-ban nyírtak füvet, hanem egyéb részein is a kerületnek. Az egyértelmű, hogy a többi helyszín ennyire a jobboldalnak nem volt érdekes. Én meg emögött látok “politikai okokat”. Egyébként, most nagyon őszintén! Tényleg akkora baj, hogy le van nyírva az adott körzetben (is) a fű? Kinek nem jó ez??? Meggyőződésem, hogy dolgoznak további részeken is. Szóval összegezve a fűnyírás-hisztériát, sajnos ez nem több, mint egy “most már muszáj valamivel felkeltenünk a figyelmet” műbalhé a Fidesz részéről.

  24. napsugár szerint:

    Jaj… Most látom, hogy a Kossuthon a 10 emeletes házak között nyírják a füvet!!!! Csak nem a Mészáros Feri kampánya miatt?! Szerintem tuti…. (Lehet, hogy ez nem lesz hírértékű történés?! Mondjuk az azért meglepne, sőt ki is ábrándítana, tekintettel a csepel.info teljeskörű és pártatlan tájékoztatására) 😀

    További minden jót mára!

  25. Bubus szerint:

    Nem a Mészáros Feri miatt, hanem a Csepel.info miatt.

    Gondolom már reggel eldöntötte a főnököd, hogy kiküldi máshova is a fűnyírókat. Na, gondolom tovább nem maradhatsz, elkezdődött a lakótelepi MSZP-s megabuli, kihal a Csevak is…

    Innentől nincs kikkel vitázni 🙂

  26. aloe szerint:

    a csepel.info miatt??? ne értékeljétek túl magatokat azért.. 🙂 🙂 🙂
    szaladjatok már be a csevakba és kérjetek ki hivatalosan egy kaszálási menetrendet tőlük, aztán járjátok a kerületet, h valóban megtörténnek-e..
    persze, ez már nem érdekes így, mert kiderül, hogy máshol is van fűnyírás és így ez a jó kis kampányfogás megsemmisülni látszik 🙂

  27. napsugár szerint:

    Ja, tehát a Csevak, a csepel.info miatt dolgozik 😀 😀 😀
    Sajnálattal tudatom, hogy nem dolgozom a Csevaknál. Te igen, hogy ilyen jól informált vagy?
    További vidám napot Bubus!

  28. bányarém szerint:

    Fű kaszálás, nyírás ugyanmár minek??? -ezt a munkát már április elején el kellett volna kezdeni, ha azt szerettük volna, hogy legyen szép ZÖLD GYEPÜNK, de sajnos szépen kinőtt fű már alárothadt, -már lassan szárad- a tyúkhur ellepte, a kutyatejek kinyiltak…… – és a virágporok már boldogan “szálldogálnak… sok-sok allergiás, akik már az orvosi rendelőben üldögélnek tüsszögve!

  29. csepeliiszap szerint:

    aloe:

    …”kaszálási menetrend” – ez nagyon tetszik tőled!!!

    Ha más nem is, de “kaszálási menetrend” az aztán tuti hogy van a csepeli mszp-nél, minden vonatkozásban!

  30. munkásököl szerint:

    Életem nagy részét Csepelen, azon belül is lakótelepi környezetben éltem le. Számtalan fűnyírásnak voltam már szem- és fültanúja. A legtöbb esetben egy-két dakota munkás lenyírta füvet a lakótelepen néhány nap alatt, majd a lekaszált, elszáradt toklászokat össze-vissza fújta a szél hetekig. Számos esetben kerültek bele kutyusunk fülébe is. 🙁

    Ma azonban olyat láttam, amilyet több évtized alatt soha. Reggel kiléptem a lépcsőházból, és annyi fűnyíró munkást láttam, mintha valami elásott kincset keresnének szisztematikusan. Sőt, a lekaszált gazt összegereblyézték, és szemlátomást annak elszállítására is fel voltak készülve! Egy egész busznyi munkás dolgozott már kora reggel (a buszuk a házunk előtt parkolt). Az Erdősor utca túloldalán, szintén közterületen eközben térdig ér a gaz.

    Elképzelni nem tudom, mi okozhatta ezt a nagy nekibuzdulást… Tán csak nem allergiás valamelyik padödős? 🙂

    Ezentúl minden hónapban kellene tartani egy választást.

  31. csepeliiszap szerint:

    A Padödö parádén minden bizonnyal el fog hangozni a jól ismert sláger picinyke kiegészítéssel: Bye, bye Szása, Miska, Feri és a többiek…
    ÉNEKELJÜNK EGYÜTT!!!

  32. miska72 szerint:

    Ne higyjetek az elvtársaknak!!!!!
    Szavhihetetlenek!
    Gazemberek vezetik a kerületet, meg egy Szélhámos! 😉

  33. miska72 szerint:

    Ne higyjetek az elvtársaknak!!!!!
    Szavhihetetlenek!
    Gazemberek vezetik a kerületet, meg egy Szélhámos! 😉
    Gazemberek vezetik az országot!

  34. miska72 szerint:

    Hová tűnt Borka-Szász Tamás?
    Itt kellene megnyilatkozni!
    A választopolgárok várják a hozzászűlását.
    Hi hi hi ha ha ha 🙂

  35. miska72 szerint:

    MSZP-s palakátok minden lámpán és fán.
    De szép látvány. 🙂

  36. miska72 szerint:

    Tisztelt Borka úr!

    Még ön is ülhet a vádlottak padján! 🙂

  37. miska72 szerint:

    Lesz itt még RENDSZERVÁLTÁS!

  38. miska72 szerint:

    Seres Mária beszámolója egy parlamenti ülésről:

    Vannak napok, amiket be sem kell jelölni a naptáramban, hisz úgysem fogom soha elfelejteni. Ilyen lesz április 14. Szűk két órát töltöttem a Parlamentben. Tanulságos volt.
    Egyedül mentem – egyedül képviseltem 605 ezer embert.
    Először vettem részt parlamenti ülésen.
    A díszpáholyban biztosítottak helyet nekem, mint a népszavazás kezdeményezőjének. Ez a páholy közvetlenül a képviselői széksorok mögött van, tehát közelről szemlélhettem és hallhattam a „nívós” képviselői munkát, és ízelítőt kaptam az ülés közbeni – elnézést a szóért de nem találok jobbat helyette – primitív szóbeli és egyéb megnyilvánulásokból is.

    Az első döbbenetet az ülésterem zaja okozta. Alig hallottam mit mond a szónok. A képviselők beszélgettek, telefonáltak, ki-be járkáltak, újságot olvastak. Felnevettek egy-egy nyelvbotláson, felhördültek egy-egy „bevállalós” mondaton. Így viselkedik a politikai „elit”?! Úgy éreztem magam mint egy sportmérkőzésen: van két csapat, két ellenfél – de a szurkolókat már nem a játék szépsége érdekli, hanem egymás hergelése. A saját csapatnak elnézik a botladozását is, de az ellenfél nem tud olyan bravúrt végrehajtani, amire ne acsarkodással vagy gúnnyal reagálnának.

    Abban a zűrzavarban figyelni sem lehet. Ha szavazásra kerül sor először csengetnek, hogy mindenki bejöjjön a folyosóról, a büféből. Következik a gomb-nyomás. Tisztelet a kivételnek, de a többségnek fogalma sem lehet miről is van szó, ám a frakció-vezér elkiáltja magát hogy IGEN vagy NEM és akkor azt a gombot nyomják. Ezt hívják úgy, hogy frakciófegyelem – no meg persze demokráciának is… Szégyen! Nincs odafigyelés, egyéni vélemény, saját lelkiismereti döntés, netán a választók érdekének szem előtt tartása vagy bármilyen mérlegelési szempont… És így a szavazási eredményt mutató tábla sem okoz senkinek meglepetést.

    Azt sejtettem, hogy nem leszek túl népszerű a 386 képviselő körében. Miért is lennék? Viszont 605 ezer ember – mit ember: választó! – véleményét azért mégis csak illene tiszteletben tartani éppen nekik, mint bennünket képviselőknek.
    Hogy engem Gyurcsány-bérencnek nevezzenek és azt mondják, bravó, így kell kilopni 4 milliárdot az ország zsebéből, azt nem személyeskedésnek tekintettem, hanem a sok százezer emberrel szembeni ostoba tiszteletlenségnek.
    Az, hogy rám megvető pillantásokat tesznek, gúnyosan elhúzzák a szájukat vagy a hátam mögött cinikus és gusztustalan megjegyzéseket tesznek az sem érdekelt, de hogy egy képviselő ebből az egész népszavazásból csak annyit szűrjön le, hogy, idézem: Az kéne hogy ingyen dolgozzunk, mi!? – ez már kiverte nálam a biztosítékot. Nem, nem kell ingyen dolgozni. Csak dolgozni. De amit láttam, azt ennek semmiképpen nem lehet nevezni.

    Akadtak olyan képviselők is, akik gratuláltak. Pontosan négyen, és őszintének tűntek. Ki is fejtették, minek köszönhetem az elismerésüket. A parlamenti hangvételről is egyezett a véleményünk: ez a stílus immár totális kudarc. Amikor arra sem hajlandóak, hogy meghallgassák a másik véleményét, hisz már a mondandója első pillanatában tudják, hogy le fogják szavazni, csak azért mert ő mondja, akkor elvárható hogy ő majd figyelemmel lesz a másik álláspontjára?
    Úgy gondolom, naivitás lenne azt képzelni, hogy ezek a pártok valaha is megtalálják a közös hangot (szerintem nem is keresik). De azt is, hogy képesek lennének bármit is megoldani…

    A népszavazásról végül határozatot hoztak. Előtte egyetlen frakcióvezető sem élt a megszólalás lehetőségével. Fel sem merült az EP választással együtt történő lebonyolítás, pedig ígérték, hogy a frakciók egyeztetnek.
    Minden frakció vezére az IGEN szót kiáltotta, így azt a gombot nyomták. A képviselők tehát népszavazást „akarnak” a saját költségtérítésükről. Hárman tartózkodtak.
    És már megvan az is, mennyibe kerüljön a procedúra: maximum 3,9 milliárdba.

    Közben odakint zajlott a civilnek egyáltalán nem nevezhető tüntetés.
    Furcsa volt látni, ahogy a képviselők a parlamenti folyosón sétálva kipillantottak a térre: ugyan mi zajlik odakint. Feszültségnek, bizonytalanságnak nyomát sem lehetett érezni. Védve voltak. Az egész teret lezárta a rendőri kordon, csak a térbe torkolló utcákon gyülekezhettek az emberek.

    Amikor kiléptem a Parlamentből szónokok mikrofonba kiáltott szavainak foszlányát fújta a szél. Érteni semmit nem lehetett belőle. A tömeg hangja meg el sem jutott az Ország Házáig.
    Furcsa érzés volt lépkedi a kiürített téren. Egyik oldalon a szigorúan védett „elit”, a kordonon túl pedig az elégedetlen felhergelt tömeg. Én meg ott sétáltam közöttük, középen, egyedül. Kicsit elméláztam ezen a szimbolikus helyzeten, de hirtelen kaptam egy kijózanító jégesőt a nyakamba…

    És végül innen üzenném az előttem helyet foglaló képviselőknek, hogy nem attól leszek boldog, ha hozzák a villamosjegyüket elszámolni, hanem ha nem kell majd nekik több jegyet váltani.
    Legalábbis a Kossuth térre nem.

  39. miska72 szerint:

    Így képviselnek az “urak” a TISZTELT házban.
    Így képviselnek az “urak” a POLGÁRMESTERI HIVATALBAN!

  40. dinamo szerint:

    napsugár, aloe és a többiek!

    Tényleg elhiszitek, (vagy magatoknak is hazudtok?) hogy véletlen, hogy kampányban vágják ilyen nagy mértékben a füvet az érintett területen. Szeretném, ha nekem nem válaszolnátok, de az már emberileg tényleg nagyon nagy probléma, ha magatokat is becsapjátok.

    Nyilvánvalóan nem véletlen, még ha az ütemterv előbb is készült, hogy az időzítés egybe vág a kampánnyal.

    Szégyen gyalázat szerintem. Ez Csepel sajnos. Ilyenné tették.

  41. Gordon szerint:

    Dinamo az utolsó perseket is kihasználta. 🙂

  42. Gordon szerint:

    Annyira siettem, hogy elrontottam. 🙁
    perseket=perceket.

  43. Seebauer Tiborné szerint:

    Kedves Napsugar!
    Nem tudom,hogy ez a nagy buzgalommal szóló védelem a CSEVAK-nak miért szól, de az biztos, hogy itt az Erdősor út másik részén a Mázoló utcában már derékig ér a fű, a házak előtt nem engednek locsolni a kinti csapokból, tehát ott ahol nem a gaz lepi el a ház elejét,hanem virág, a nyugdíjasok, mert jóformán, de lehet,hogy kizárólag ők virágosítanak, a hatalmas nyugdíjuk mellett még a virágokat is locsolhatják, ha azt akarják, hohy a ráköltésük a virágra és a magra ne vesszen kárba, mert az ÖKO nem engedélyezi csak május 1-után a locsolást és akkor is korlátozva, mert spórolni kell, de úgy látszik csak Csepel szélső részén,mert a központot többen látják.
    Ezt sem kellene talán elfelejteni, és sétálj már el erre a területre is, hogy azt írd ami a valóság és ne újságból tájékozódj.

  44. panelproli szerint:

    A Csevak honlapon hazudtak,hazudnak, hazudni fognak…
    Az Ady ltp-n ma délelőtt még javában folyt a /parlag/-fűnyírás, ami parkosítás több tizmillióba került és gazok tömkellege/kender,üröm stb./
    nő fű helyett.

    Ja, és kérek mindenkit NE sértegesse “napsugarat”!!!
    Nem dolgozik a Csevakban- a feltételezés is felháborító-, hisz ő Szenteczky asszonya..:)

  45. Syme szerint:

    Gyerekeeeek, legalább lenyírták a füvet 🙂
    Mindenki vonja le belőle saját következtetését és örüljünk a fűnyírásnak.
    Holnap meg fölkerül a pont az “i”-re.

    U.i.: ma én is lenyírtam a füvet, remélem nem követtem el bűncselekményt 🙂

  46. Gordon szerint:

    Nem biztos syme! Én magam csak locsolni mertem. 🙂

  47. Nagyezsda szerint:

    Gratulálok Seres Máriának, hogy sikerült összegyűjtenie több mint 600000 aláírást a képviselők költségtérítésével kapcsolatban, de elszomorító, hogy népszavazás lesz, és nem ők mondanak le arról, illetve, hogy számlákkal igazolják, mire kapják. Ez bizony felesleges pénzkidobás. mert tisztességesebb lett volna nekik megszavazni azt. A beszámoló híven bizonyítja, milyen “lelkesen, a választóik érdekében” hoznak döntéseket mind a 386- an, ha jól tudom.Elképesztő a viselkedésük, a munkamoráljuk, és még ők beszélnek morális válságról, ez bizony látszik a parlament munkáján.
    Remélem nem probléma, hogy nyírják a füvet a lakótelepen? Ha 3 héttel előbb történik akkor milyen vélemények jelennének lennének?A kertünkben történt talaj csere után, illetve füvesítéskor, sajnos mi is úgy jártunk hogy majdnem több volt a gaz, meg a parlagfű, mint a gyep. Holnap győzzön az, akit megválasztanak

  48. Magdianyus szerint:

    Füvet nyírtak először az idén itt az Ady lakótelepen, majd másnap gereblyéztek 34 év után második alkalommal. Sok helyen valami
    miatt ott hagyták lenyíratlanul a kb. 35-40 cm füvet. Ekkor jött a meg-
    lepetés hétvége szombat kora reggel vágják a füvet. Nem tudunk
    pihenni. Nem ez a probléma, nincs gereblyés nincs söprűs. Á ekkor
    jönnek a CSEVAK ingyen fogadott cselédei bevált módszer szerint
    puszta szívességből immár az Ady lakótelepen 34 éve így van ez,
    Ők az épület házmesterei – gondnokai itt jegyzem meg nem állnak
    munka viszonyban a CSEVAK-nál. Kérdés az Ő munkájukat kinek
    fűzetik ki???? 34 éve???? Ha valaki tudja írja meg. Köszi

  49. miska72 szerint:

    atlétaa nem írod meg? 😉

  50. miska72 szerint:

    Te úgy is mindent “jobban” tudsz.

  51. atlétaa szerint:

    Már irtam,hogy lehet hogy igazad van, csak ez a gazemberezés….:)

  52. atlétaa szerint:

    Bérbe vettem egy fűnyírót megyek fűvet nyírni Tiszta udvar rendes Ház.

  53. miska72 szerint:

    Jó munkát. 😉

  54. […] előbbiek, és sok más közpénzből megvalósított, időnként erősen kampányszagú intézkedés miatt Szenteczky sem sérthetetlen embere az MSZP-nek. Azonban a párt vezetői Horváth Gyulának […]

Itt lehet hozzászólni !