Vigyázat, trükkös tolvajok!

Csepel.hu

Nem a villanyórára utaztak

A XXI. kerületi Rendőrkapitányság felhívja a lakosság figyelmét arra, hogy az utóbbi hetek tapasztalatai szerint úgynevezett trükkös lopások veszélyeztetik a jóhiszemű emberek megtakarított pénzét.

Az elmúlt héten például egy alkalommal egy nő azzal csengetett be egy asszonyhoz, hogy az áramszolgáltató felé teljesített túlfizetése miatt 10.000.- forintot szeretne neki elismervény ellenében átadni. Az ismeretlen nő közölte, hogy csupán 20.000.- forintos bankjegy van nála, ezért megkérte a hölgyet, hogy adjon vissza neki abból 10.000.- forintot. A hölgy a kertbe invitálta a nőt, majd a lakásba visszatérve ‑ megtakarított pénzéből ‑ a kért címletet elővette.

Amikor visszament a kapuba a magát villanyóra leolvasónak kiadó tetteshez, egy férfi érkezett, aki szintén villanyóra leolvasóként mutatkozott be. Amíg a nő aláíratott a hölggyel egy papírt a 10.000.- forint átvételéről, a férfi ezt a rövid időt kihasználva a lakásba bement és a hölgy 85.000.- forint készpénzét magához vette. A hölgy hiába észlelte azonnal a pénze eltűnését, a futva menekülő elkövetőket feltartóztatni nem tudta.

Egy másik alkalommal ismeretlen tettesek azzal kerestek fel egy férfit, hogy a pénzintézet, ahol a megtakarítását tartja, csődbe fog menni, ezért arra biztatták, hogy vegye ki a pénzét, amíg nem késő. A férfi az alaptalan híresztelésnek engedve bankkártyáját magához vette, és a három, számára ismeretlen 35 év körüli nő társaságában felkeresett több pénzjegykiadó automatát, míg az egyikből sikerült 60.000.- forintot kivenniük. A tranzakciót követően az alkalmi ismerősök felajánlották a férfinek, hogy autójukon visszaszállítják lakása közelébe. A férfi hazaérkezését követően észlelte, hogy a felvett 60.000.- forint, valamint a készpénzfelvételt igazoló nyugták a tárcájából hiányoznak. A bankot utóbb felkeresve kiderült, hogy a sikeres tranzakció során összesen 330.000.- forintot emeltek le a meglopott férfi számlájáról. A bankjegykiadó automatában elhelyezett kamera felvételt készített az elkövetőkről, az illetékes hatóság a nyomozást elrendelte.

Forrás: Csepel.hu

11 hozzászólás “Vigyázat, trükkös tolvajok!” bejegyzésre

  1. munkásököl szerint:

    Már megint ezek a svédek…
    Na mondjuk aki ezeket a próbálkozásokat beveszi, az sem semmi… Csődbe fog menni a bank, futás a pénzért 3 vadidegennel. És ennek is egyet ér a szavazata… 🙁

  2. Attila szerint:

    Lehet, hogy eszkimók, nem? Egyet ér a szavazata, lehet tippelni, hogy kire szavazhat.

  3. lolka szerint:

    “Amig lósz…r van addig veréb is lessz”, sajnos jó hiszemüek az emberek.

  4. miska72 szerint:

    Megvannak a tettesek?
    Én arra leszek kíváncsi, hogy a rendőrségünk mikor kapja el az elkövetőket?
    Egyáltalán el tudják e kapni? 🙁
    Na itt lehet bizonyítani! 🙂 🙂

  5. Prendick szerint:

    Csak szólok, hogy a Cservenka Miklós utcai Sparnál egy koldusnak álcázott cigányasszony leskelődik az automata mellett a pin kódokra napközben. Nem először látom. Az a trükkje, hogy az oszlop mellől odasettenkedik azok mellé, akik pénzt vesznek fel. Ha az ember megfordul, akkor indítja a nyervákolást, de addig nagyon lesi a kezet. Egy vagy két sündörgő cigánygyerekkel dolgozik, akik kicsit távolabbról figyelnek.

    A sündörséget baromira nem érdekli, úgyhogy aki arra jár, figyeljen a zsebére, meg a táskájára.

  6. Kál Károly szerint:

    Tisztelt Prendick!
    Vettem a jelzést, a mai nap reggel a kerületi Kapitány Urat tájékoztattam az ügyről. Intézkednek a jelzést köszönettel fogadták.
    Ha bárkinek hasonló észrevételei vannak írja meg ez a fórum erre is alkalmas lehet.
    Üdvözlettel: Kál Károly

  7. miska72 szerint:

    A lagnagyobb trükkös tolvajok a parlamentben és a hivatalokban vannak! 🙂

  8. miska72 szerint:

    Miért a zsaruk em olvasnak Csepel.infot? 🙂
    Pedig kellene!
    Milyen jó, hogy Borka-Szász Tamás és Szenteczky János és Kál Károly olvasa. 🙂 🙂 🙂
    Gazemberek vezetik az országot!
    Gazemberek képviselik a kerületet!
    Gazemberek vezetik Csepelt, meg egy Szélhámos!
    Vajon miért nem indult eljárás az Önkormányzat ellen?
    Csak nem a zsaruk is az önkorit védik, és nem az igazságot? 😉

  9. Prendick szerint:

    Nocsak. 🙂

    Tisztelt Kál Károly!
    Örülök, hogy a fórum olykor ilyesfajta megoldásokra is alkalmat teremthet. Ha jártamban-keltemben további markáns gyanúm támad, majd jelzem. Sajnos a kommunikáció a rendőrség és a polgárok között meglehetősen nehézkes, így még az ilyen sajátos kerülőutak is sokat jelenthetnek.

  10. Prendick szerint:

    Miska, nem biztos, hogy kellemes állapotot jelentene, ha a zsaruk arra fordítanák az idejüket, hogy itt leskelődjenek, ahelyett, hogy az utcán őrködnének. Valahogy egy fórumon sokkal kevésbé rokonszenves rendőri felügyelet alatt állni, mint mondjuk este a HÉV végállomásnál. 😉

  11. miska72 szerint:

    Hát ezen én is jót nevettem. 😉 🙂

Itt lehet hozzászólni !