DK-Jobbik két jó barát

Vélemény – Ábel Attila

Jobbik_DK_ket_jo_barat

Létezik olyan helyzet, hogy egy gyurcsányista politikus az általa nyilas-nácinak és veszett kutyának tartott Jobbikkal összefogva próbálja megakadályozni, hogy munkahelyeket teremtő beruházást hozzanak létre? Létezik, hogy jobbikosok fognak össze “Gyurcsótány politikus bűnözőivel”, csak hogy közös erővel kárt okozzanak egy közösségnek?

Hát persze, hogy létezik! Ez picit sem extrém helyzet azoknak, akik ismerik a politikát. A képen Horváth Gyula, a Demokratikus Koalíció helyi vezetője látható. Éppen a Jobbik aktivistáit valamint a Jobbik által teljesen félrevezetett embereket szavaztatja arról, hogy nemet mondjanak egy 100 milliárd forintos beruházásra, amely 200 embernek ad majd munkahelyet, ugyanennyi családnak nyújt biztos megélhetést. A kezüket nyújtók közül néhányan még el is hiszik, hogy ez egy ügydöntő szavazás.

A képen látható pillanatban a DK-s politikus által vezényelt többség azonban úgy tudja, hogy egy veszélyes hulladék tároló ellen szavaz. Ezt mondták nekik a jobbikosok. Fogalmuk sincs arról, hogy ez hazugság. Arról sincs fogalmuk, hogy a tervezett konténer terminál kockázata nagyjából akkora, mint hogy rájuk zuhanjon egy utasszállító repülőgép. A Jobbik aktivistái és a DK-s politikus ezért közös erővel, közbekiáltásokkal próbálják megakadályozni, hogy a 100 milliárdos beruházást Csepelre hozó, és 200 családnak megélhetést nyújtó befektetők elmondják az igazat.

Nem ez az első olyan életkép, ahol Gyurcsány és Vona emberei összefeküdtek, és az az érzésem, hogy lesz még bőven hasonló.

Forrás: Facebook

78 hozzászólás “DK-Jobbik két jó barát” bejegyzésre

  1. ebihal szerint:

    Az a helyzet, hogy itt te hazudsz, mégpedig orbitálisan!

  2. csepelifan szerint:

    Attila, beteg vagy. Ülj le, egyes, menj haza kúráltatni magad! Teljesen kezd elmenni az eszed.

  3. Lovas szerint:

    A szerelemben is a szélsőségek vonzzák egymást. 😀

  4. Karatnai Bodó Attila szerint:

    Ezt azért jó lenne megmagyarázni, legalább annyira, mint az egykori Szegedi Csalárd jelenséget!

  5. robi szerint:

    Ez az írás egy vélemény, nem több.

    Van aki egyetért vele, van aki nem.
    Ámen.

  6. felix szerint:

    A facebook-on .
    Ábel Attila itt mag a facebook a forrás.
    Ilyen a fidesz tisztesség.

  7. hhhrrrttt szerint:

    Engem marhára nem érdekel sem a jobbik, sem a dk, se semelyik, és mégis meg akarom akadályozni. Ilyen ügyben pedig mért is ne foghatna össze két egyébként távol álló párt, ha a lakosság érdekeit nézi?

    Mert kinek is és érdeke ez?

    200 munkahely, amelyből x% csepeli embereké

    Ezzel szemben környezet szennyezés, a közút hálózat további terhelése (hol is van a gerincút folytatása?) ,
    Csepel hírnevének, és ezzel az ingatlanok árának további rombolása.

    Hogy még kinek jó még ez?, azoknak akiknek a zsebét ezért tele tömik.

  8. Lovas szerint:

    hhhrrrttt: te melyik DK-s vagy jobbikos vagy ezen a vadonatúj néven?

  9. Lovas szerint:

    A legviccesebb, hogy hhhrrrttt zsebes hasonlata pont a Jobbik nyilatkozatában van 😀

    A pártatlan. 😀

  10. Vélemény szerint:

    Azt nem értem, hogy a Fidesz szavazói, aktivistái hol maradtak? Pedig állítólag sokan vannak. A teremben senki nem támogatta a beruházást! Ja, és hol volt Borbély Lénárd, Ábel Attila és a többi Fideszes képviselő?

  11. Jolly Joker szerint:

    100 MILLIÁRDOS beruházás kell ahhoz, hogy 200(!) embernek munkát adjanak? Fejenként FÉL MILLIÁRD jutna nekik, abból már egy család tényleg megél élete végéig. Ennyit egy cég sem költ beruházásra, ha nincs valami nagyon komoly hátsó szándéka vele.

  12. Lovas szerint:

    Jolly: ha ennyit akarnak költeni, hadd költsenek. A profit az ő dolguk, nem?

  13. felix szerint:

    Lehet, hogy a profit egyenesen arányos a veszélyességgel?
    Így érthető lenne.

  14. Fogarasi László szerint:

    Ábel úr immár harmadszor foglalkozik a Metrans meghallgatás ügyével, anélkül persze, hogy jelen lett volna. Tehát ideje néhány konkrétumot is felmutatni. Mégpedig abból az anyagból, amit maga a beruházó cég tett közzé. Kis munkával megtalálható volt a csepel.hu-n is korábban. Néhány idézet ebből: ” A konténerben tárolt veszélyes anyagok folyamatosan változnak, a Terminálon bármilyen veszélyes anyag előfordulhat.” ….. ” A Terminál felső küszöbértékű veszélyes anyagokkal foglalkozó üzemként fog működni”…” A Terminálon esetlegesen bekövetkező konténersérülés esetén az anyag tulajdonságaitól függően az alábbi hatásokkal kell számolni: toxikus gázfelhő terjedésével, tócsatűz kialakulásával, csatornaszennyezéssel, talajszennyezéssel.” Gondolom, mindezek eléggé fajsúlyos tényezők ahhoz, hogy a kerület vezetői szembe nézzenek a problémával és legalább személyesen is meghallgassák mindazok aggodalmait akiket ez érinthet. No meg arról szólhattak volna, hogy milyen hatással lesz a csepeli közlekedésre a rendkívül megnövekvő közúti és vasúti forgalom. Ezek az igazi kérdések, Ábel úr! Ezek elől bujkáltak el ön és vezetőtársai. Egyébként pedig mindazoknak, akik hiteles képet szeretnének kapni a rendezvényről, azoknak elég idekattintani: https://www.facebook.com/szaboszabolcs.e2014/posts/929561370473745:0

  15. felix szerint:

    Na Lovas hajrá.

  16. Ábel Attila szerint:

    Laci, szerintem bújj ki az Együtt fenekéből. Az MSZP-ből is sikerült. Csak nehogy egy harmadikba bújj.

  17. Fogarasi László szerint:

    Kedves Attila!
    Mint tanult embernek talán leírhatom a következő megállapítást: A stílus – az ember.
    Emellett azt is elárulom, hogy sohasem voltam MSZP tag. Egy rövid ideig, amíg az létezett, a Szociáldemokrata Párt tagja voltam, és ezt nem szégyellem ma sem. Mint ahogy azt sem, hogy ebből a csepeli választékból dr. Szabó Szabolcs tevékenységét tartom leginkább támogatásra méltónak. Egyébként nehezedre esne az általad felvetett témakörről (Metrans) vitatkozni?

  18. Grün Izidor szerint:

    Fogarasi László!
    Attila nem akar a METRANS-ról vitatkozni!
    Mlért?!
    CSAK!

  19. Ábel Attila szerint:

    Kedves László!

    Amikor gúnyolódni kezdtél azon, hogy mennyire nem voltam jelen ott, ahol a beruházó elmondta mi lesz, csak arra nem gondoltál, hogy éppenséggel én jelen voltam többször is. De miért is gondoltál volna rá, amikor csak gúnyolódni akartál – ugye? Mert a stílus maga az ember – mondtad – csak a tükörről megint elfelejtkeztél.

    Amikor a Királyerdei Művházban szólaltál fel, az is a te stílusod volt. Az Együtt pártkatonájaként úgy szólaltál fel, mintha “független” lennél. Ugye? Ráadásul már a kérdéseidben sem állítottál akkor igazat.

    Szerintem még finom is voltam.

    A Metrans témájában pedig az elmúlt egy hétben nagyon sokszor nyilatkoztam, és a következő hónapokban is így lesz. Ez volt az első fórum, még lesz bőven tájékoztatás. Az áruforgalom veszélyessége pedig elenyésző, és az áruforgalom kikerülhetetlen. Ha 200 csepeli családnak lesz jövedelme, szerintem jó dolog. A Jobbik meg a DK szerint rossz dolog. Ti meg döntsétek el, hogy ki mellett álltok.

  20. Ábel Attila szerint:

    Kedves László, mivel úgy vádoltál szótlansággal, hogy láthatóan nem olvastál utána a témának, és emiatt nem tudtad, hogy többször nyilatkoztam benne, itt van egy a sok közül:

    Félő, hogy az elmúlt időszakban népszerűségüket veszítő politikai pártok közül néhányan a beruházás elleni hisztériakeltéssel próbálják a még megmaradt szavazó tárborukat erősíteni, vagy új szavazókat szerezni. A METRANS azonban ugyanazt a tevékenységet, ugyanolyan hozzáértéssel és a logisztikai biztonsági előírások ugyanolyan magas szintű betartásával fogja végezni, mint ahogy azt a Csepeli Szabadkikötő területén tette, és ahogy azt Németországban valamint Európa többi országában teszi. A Fidesz-KDNP éppen ezért nem lát az eddiginél nagyobb biztonsági kockázatot a beruházásban és a munkahelyteremtésben. Sőt. Csepelnek kifejezetten érdeke az egykori Csepel Művek felélesztése, a csepeli infrastruktúra fejlesztése. Egy lepusztuló gyártelep sokkal veszélyesebb, mint egy működő logisztikai központ. A csepeli polgárok is erre, a beruházásokat és fejlesztéseket támogató programra szavaztak a 2014. októberi választásokon. A Csepeli Szabadkikötő, a Csepel Művek és a kerület úthálózatának, közterületeinek fejlesztését, valamint a munkahelyteremtést célzó programunk mellett ezért továbbra is kiállunk. Ha Németországban és a nyugati országokban az ilyen, modern konténer terminálok nem életveszélyesek, sőt minden város örül, ha ilyen költözik be és teremt munkahelyeket, mi sem gondoljuk másként, Ezért elutasítjuk a hazug, felelőtlen és hisztériakeltő politikai nyilatkozatokat.

    Bővebben:

    http://csepel.info/?p=46570

  21. Ábel Attila szerint:

    Sajnos a fórumon üvöltöző Horváth Gyula meg az embereket félrevezető jobbikosok sem gondolták végig, hogy azért vittek korábban galvániszapot, veszélyes hulladékot a Csepel Művek területére, mert tönkre ment az ipar, elértéktelenedett a terület. A Csepel Művek körül élőknek is csak rosszabb lesz, ha a CSM leépülése tovább tart. Ha ugyanis nem éled fel a terület, csak újabb senki földje, hulladék tároló lesz ott.

    Amennyiben viszont ismét elkezdenek prosperáló vállalatok megtelepülni, ha újraéled a terület, nem lesz értelme hulladéktárolónak hagyni más területeket sem. Ezért mondtam, hogy az elhagyatott gyártelep rosszabb, mintegy működő. Amennyiben 200 ember kap munkát, az keresletet jelent az ingatlanpiacon is. Főként a környéken. Rendezett környék, több munkahely: ez az ingatlanok felértékelődésének két aranyszabálya. Ezért nem igaz az sem, hogy majd elértéktelenednek az ingatlanok.

  22. felix szerint:

    Emiatt a tévhit miatt nem törődött senki a vörös iszappal.

  23. Grün Izidor szerint:

    Ábel Attila!
    Fel kellett volna állnod és az általad itt leírt igazságokat egyenesen a zemberek képébe vágni!

    “Amennyiben 200 ember kap munkát, az keresletet jelent az ingatlanpiacon is.”
    Arról volt eddig szó, hogy helyi munkavállalókat alkalmaznak!
    Akkor milyen ingatlanforgalomról beszélsz?!
    Esetleg az ijedtükben lakásukat áron alul eladókról?!

  24. ebihal szerint:

    Hogy is van ez?
    A nagy multicégnek a már megkezdett építkezés közben jut eszébe, hogy valójában
    mivel akar foglalkozni? Szerintem meg volt, aki “súgott” nekik, esetleg korábbi
    tapasztalat, hogy első körben ne feszegessék a veszélyes anyagot. Lehet, ezért nem
    került testület elé a beruházás.
    Tehát, ha tényleg semmi gond nem lenne vele, akkor az eredeti építési engedélyben
    már szerepelt volna, ha tényleg nem lenne gond, akkor a Fidesz testület elé vitte
    volna, már csak azért is, hogy saját magát fényezhesse.
    A végére egy kis matek. Ha 150 ezer helyett 250 ezer konténert forgatnak, ami 67 %
    növekedés, akkor a 20 % forgalom növekedés, amit az előadó állított, hogy jön ki?

  25. Lovas szerint:

    Amikor a csepeli óvodákat akarta az önkormányzat felújítani, akkor is közösen tüntettek a kommancsok és a jobbikosok. Grün, Felix, Ebihal: nem tervezitek, hogy beléptek a Jobbikba? Vidéken már ezt tették az elvtársaitok, teljesen elfogyott a baloldal. A Jobbik az új MSZP. 🙂

  26. Grün Izidor szerint:

    Nem felújítani, hanem összevonni!
    A felújítás már csak a fájdalom-díj! 😛

  27. felix szerint:

    Lovas!
    Figyelj magadra, mert egyre rosszabb állapotban ébredsz.

  28. Lovas szerint:

    Felix: inkább tanulj meg jobbikosként érvelni. Ez a baloldal jövője. 1. lecke: Jézus is magyar

    A 2. leckétől már minden a zsidókról szól 😀

  29. Fogarasi László szerint:

    Kedves Attila!
    Most tértem haza az istentiszteletről, lelkemben béke honol. Ezért is nem esik nehezemre elnézést kérnem: ha számodra gúnyolódásnak tűnt az, amit én tényközlésnek szántam, akkor sajnálom, bocsánat Ha mondod, elhiszem hogy többször is ott voltál, ahol a beruházó elmondta, mi lesz. Kár, hogy nem szólaltál meg a meghallgatáson.
    Szeretném én méltányolni az önkormányzat erőfeszítéseit a volt gyártelep rehabilitációjának dolgában, de egyelőre csupán azt látom, hogy valakik eltávolították a főbejárat feletti neonfeliratot. Gondolom nem ez jelenti a volt Csepel Művek problémáinak megszüntetését. Ennek kapcsán megkérdezném, hogy nem szolgálná-e jobban ezt a célt, ha a Metrans beruházás nem az egykori gyárterület melletti szabad részen kapna helyet, hanem egy valóban újra élesztendő területen, ahol még vasútvonal is van és nem terhelné Csepel belső területeinek közlekedését? Például az egykori Csőgyár helyén. Persze én nem tudom, hogy mennyiért adná át ezt a területet a tulajdonosa, mint ahogy azt sem tudom, hogy Önkormányzatunk mennyiért adta el a rózsadombi területet ?
    Ha már felemlítetted a királyerdei közmeghallgatást, amit utólag sem tudok máshova sorolni, mint Németh Szilárd migránsügyi haknisorozatának egyik állomása, akkor kénytelen vagyok erre is reagálni:
    Második hozzászólóként elmondtam, hogy a Szent István út 170. szám alatti iskola állapota ügyében 5 év óta semmi előrelépés nem történt, a tetőzet még a korábbinál is több helyen beázik, az esőcsatorna jórésze leszakadt, a Kórus utcai oldalon elkorhadt fák magasodnak az iskola udvaráról kihajolva az utcai gyalogjárdán közlekedők fölé. Kérdésemet már 5 évvel ezelőtt is feltettem a korábbi polgármesternek – változás nem történt. Mi várható mostanában?
    Majd megkérdeztem azt, hogy miért torzít, csúsztat, az önkormányzat lapja, a Csepeli Hírmondó? Ezen kérdés alátámasztására elsoroltam néhány példát a VI/23.-as számból:
    A 6. oldalon K. P.szignójú szerző, a humanista szólamok elleni küzdelme jegyében azt állítja:
    …„ Mint jelen számunkban is láthatják, akad olyan felelős politikus, aki voltaképpen simán együtt tudna élni, mondjuk tízezer csepeli afgánnal és szíriaival.”…
    Ha a szerző elolvassa saját lapjának előző oldalát, abból megtudhatta volna, hogy Szabó Szabolcs parlamenti képviselő pártja 10 ezer menekült magyarországi befogadásáról beszél, amely ha meg is valósulna, akkor a 70 ezres létszámú Csepelre kb. 70 fő jutna. Talán a szerkesztő észrevehette volna a 10 000 és a 70-es számok közötti néhány nagyságrendnyi különbséget. Ha a valóságot tartja fontosnak.
    A 7. oldalon vastag betűs cím közölte: „75 milliót fialt a politikus cége” – Hudák János önkormányzati képviselőre utalva. Az első bekezdésben leírják, hogy „a politikus betéti társaságának árbevétele (kiemelés tőlem) 2014-ben 75,445 millió forint volt. Később megszólaltatják Ábel alpolgármestert is, ekképpen: „ha egy fideszes képviselő családi cége keresne (kiemelés tőlem) évi 75 millió forintot…
    Nehéz azt hinni, hogy a Csepeli Hírmondó szerkesztője nem tud különbséget tenni egy vállalkozás árbevétele (forgalma) és keresete (nyeresége) között? Ha mégsem, kisétálhatott volna a művelődési ház büféséhez, vagy bármelyik kisbolt tulajdonos is elmagyarázza neki.
    Hozzászólásomban továbbá javasoltam az önkormányzati lapnak, hogy a pénzügyek iránti érdeklődését célszerűbb volna nem a magánzsebekben való turkálásra, hanem a közpénzek költésének terepére összpontosítania. Például utána járhatna, hogy miért fizeti közpénzből a polgármesteri hivatal a kerületi Fidesz iroda szőnyegének bérleti és tisztíttatási díjait, s hogy miért fizeti a fideszes önkormányzati képviselők Net-TV előfizetési díjait?
    Hozzászólásom után Borbély Lénárd polgármester úr költői kérdést intézett a jelenlévőkhöz: Ki élne együtt szívesen afrikai, közel-keleti menekültekkel? Nem nagy meglepetésre, senki nem jelentkezett, jómagam sem. Mivel a gyűlésen erre nem kaptam alkalmat, most megmagyarázom:
    Az egy dolog, hogy szívesen ki – kivel élne együtt, és más dolog az, hogy emberiességi kötelességből helyet adjunk a valódi vészhelyzetből menekülőknek és esélyt adjunk nekik a túlélésre, a beilleszkedésre. Tehát azt kellene végre megérteni, hogy a menekültkérdés rendezése nem lehetséges csupán saját kényelmünk- komfortunk védelmezése által, vannak bizony humanitárius kötelességeink is. Akik amúgy gyakran fényképészkednek kerületünk egyházi vezetőivel, elgondolkozhatnának az alábbi sorokon:
    „Mert éheztem, és ennem adtatok; szomjúhoztam, és innom adtatok; jövevény voltam, és befogadtatok engem… / Máté evangéliuma. 25,34-35.”/
    Történelmünk során volt erőnk és büszkeségünk ésszerű határok között befogadni a vész elől menekülőket: besenyőket, kunokat, jászokat, vagy lengyeleket. És bizony bevándorlók voltak a Csepelt alapító németajkú és zsidó családok is, akikből a hazát gyarapító, jó magyar polgárok lettek az idők során. Weiss Manfrédtól Teller Edéig.
    Végül még valami: mindössze egy kérdésemre kaptam – homályos – választ. A Szent István út 170-es iskola elhanyagolt állapota ügyében. De ez a válasz semmiben nem különbözött a korábbi polgármester 5 évvel ezelőtti válaszától: dolgozunk egy projekt kialakításán. Azóta sem történt semmi.

  30. ebihal szerint:

    Lovas!
    Próbálkozz már valami épkézláb dologgal, így sose mosod le magadról, hogy hülye
    vagy!

  31. Ábel Attila szerint:

    Kedves László,

    a Csepel Művek rehabilitációja nem a bejárati felirat cseréje vagy felújítása. Ez az MSZP-s önkormányzat volt. 25.000 munkahely veszett el a regnálásuk alatt, cserébe a végén felújították a feliratot. Amikor már inkább fantomgyár volt a CSM. Ez olyan nagyon szocialista dolog volt.

    A Csepel Művek ipari terület, ami józan körülmények között soha nem lesz lakóterület. A talaj felső 4-6 méterét teljesen ki kellene cserélni hozzá, ilyen pénzeszsák meg nincs. Marad az újraiparosítás. Ebben van most egy nagy lépés előre. Ez a szerencsétlen Horváth Gyula kidagadt erekkel üvöltözött ott, ahelyett, hogy örült volna, hogy végre történik valami. Azzal ugyanis, hogy rohad le a CSM, az ő háza, ami a közelben van, szép lassan leértékelődik. Ha rendezik a területet, ha fejlődik a környék, ha több száz munkahelyet teremtenek, az biztosan nem csökkenti tovább az ingatlanok értékét.

    Amit meg a menekültekről írsz, nem értem. Menekültek Törökországban vannak. A gazdasági migránsok, akiknek a 70%-a fiatal férfi, nem menekült. Ők a több pénzért mennek Németországba vagy Svédországba.

    Ha a Hírmondó árbevételt ír, akkor azt ne értsd nyereségnek. Ha egy építőipari cég felhúz tíz házat, és keres ezzel 150 milliót, akkor az még nem a profit. A profit magyarul nyereség. A Net TV meg nem televíziós előfizetést ad a csepeli képviselőknek, hanem internetest, amit biztosítani kell. Szóval, aki csúsztatott, éppenséggel te voltál László.

    Iskolák azért maradtak üresen, mert kevés a gyerek. Ha több cég jön Csepelre – nem üldözi el őket a Jobbik meg a DK – talán lesz több gyerek is. A kormány adópolitikája is erről szól. Az iskolák helyére senki nem szeretne üzemet vagy hasonlót, ezt is vedd figyelembe.

  32. Kovács Attila szerint:

    Kell az a kétszáz munkahely, de onnantól kezdve, hogy egyetlen önkormányzati illetékes sem megy el a meghallgatásra “mutyinak” tűnik az egész! A csepeli díszpolgárok tablóját ki lehet lassan dobni a tanácsteremből!Komolytalan nem csepeli emberek is vannak rajta néhány nagy emberünk pedig elfelejtődött! ía balosokat nem volt nehéz megelőzni, de összességében ez így egy nagy VICC!A Vas Gereben és más közeli utcákból is szavaztak rátok mostantól a felét sem fogja érni a házuk.

  33. robi szerint:

    T. Ábel úr!

    “25.000 munkahely veszett el a regnálásuk alatt,..”

    Rosszul tájékoztatták informátorai. A gyár 1990- 94 között épült le. Mindenkinek meg van a véleménye arról, hogy gazdasági vagy politikai okokból, hála a rendszerváltóknak.

  34. Ábel Attila szerint:

    Kedves Kovács Attila,

    mert nem akkor tűnt volna mutyinak, ha mindenki együtt van? Ha a cég képviselői mellett ott ül még öt politikus is, és mutogatja magát, mint a Nagy Munkahelyteremtőt? Aki mutyit akar látni, mutyit lát. Erre Ön is jó példa: ha ott van azért mutyi, ha nincs ott, azért mutyi. És tudja mit? Valahol tényleg mutyi. Ugyanis, ha több munkahely lesz Csepelen, az az önkormányzatnak is hasznos, az embereknek is hasznos- tehát mutyi. Ha rendeződik a CSM totál lepusztult területe, az a cégeknek is jó, meg a lakosságnak is jó – azaz mutyi. Nemde?

    A Jobbikról tudtuk, hogy politikai balhét akarnak. Ezért vezették meg az embereket: napok óta hazudoztak, átvertek időset és fiatalt, robbanásokról, hulladéklerakóról terjesztettek rémhíreket.

    Ennek a közmeghallgatásnak meg pont az volt lényege, hogy szakmai. A cég szakemberei beszélnek a beruházásról, őket lehet kérdezni. Egyetlen esély volt arra, hogy szakmai jellege maradjon, vagy legyen legalább minimálisan a közmeghallgatásnak: teljes egészében, csak és kizárólag a szakemberek beszéljenek. Így történt.

    Természetesen a Jobbik nem fogadta, nem fogadhatta el, hogy a fórumon arról beszéljenek, amiről kellett volna, sőt ami valójában az embereket érintette, érdekelte volna. Nem azért hazudoztak napokig, hogy rájöjjenek az emberek az igazságra. Ezért próbálták mindenáron megakasztani a normális előadást közbekiáltásokkal, provokációval.

  35. Ábel Attila szerint:

    Ugyan Robi.

  36. robi szerint:

    Sajnálom, én felnőtt fejjel, vezetőként éltem át, nem könyvből olvastam.

  37. felix szerint:

    Igazad van Attila, ez mindenképpen mutyinak tűnik. 🙂

  38. Ábel Attila szerint:

    Robi: a CSM a rendszerváltás előtt 3-4 évvel roggyant meg, 94 után volt az igazán nagy összeomlás, és jobbára ti, vezetők nyúltatok le mindent, ami mozdítható volt. Én se most estem le a fáról.

  39. robi szerint:

    Nem égetem Ábel urat, ezért befejeztem.

  40. Tarjányi László szerint:

    Tisztelt Ábel Attila!

    Én, Tarjányi László bíráltam először az ismert személyek közül a METRANS veszélyes anyag üzemet, még pedig január 8-án, pénteken este.

    Én hívtam fel telefonon Pákozdi Józsefet 11-én, hétfő délelőtt, miután azt tapasztaltam, egyetlen politikus sem szólt hozzá a “Meghívó a közmeghallgatásra” című bejegyzéshez. Feltételeztem, nem tudtak róla. Ez be is bizonyosodott. Tájékozattam az ügyről, s kértem hogy lépjen kapcsolatba magasabb Jobbik vezetőkkel.

    Ezután szintén 11-én, hétfő délután felhívtam Gergely Istvánt, aki 2002-2006 között a Városfejlesztési Bizottságban elnök volt, hogy szíveskedjék az információt továbbítani más ellenzéki politikusoknak.

    ENNYI A DK-JOBBIK ÖSSZEESKÜVÉSRŐL!

    ÉN TARJÁNYI LÁSZLÓ, ELLENEZTEM A METRANS VESZÉLYES ANYAG ÜZEMET, S TETTEM IS ELLENE! TETTEM AZÉRT HOGY NE EGYEDÜL KELLJEN HARCBA SZÁLLNOM A VÁROSVEZETÉSSEL, MINT KELLETT 2000. NOVEMBER 7-E ÉS 2003. MÁRCIUS 13-A KÖZÖTT A WALLIS-ÉSZAK-CSEPEL SZINDIKÁTUSI SZERZŐDÉS ÜGYÉBEN! AZT IS MEGVÍVTAM ÉS MEGNYERTEM! TELJESEN EGYEDÜL!

    TI, FIDESZESEK ABBÓL SEM TANULTATOK, PEDIG RÉSZESE VOLTATOK!
    OLYANOK VAGYTOK MINT A BOURBONOK, AKIK “SEMMIT SEM FELEJTETTEK ÉS SEMMIT SEM TANULTAK!”

    KEDVES ATTILA, SZÓLHATNÁL AZ ÉRDEKEMBEN NÉMETH SZILÁRD FIDESZ-ALELNÖK ÚRNAK!
    TARJÁNYI LÁSZLÓ NEM SZERET INGYENTANÁCSOT ADNI! UGYAN EMLÉKEZTESSE MÁR ORBÁN ÉS KÖVÉR ZSUGORI URAMÉKAT AZ ÉN 2002. ÁPRILIS 9-ÉN 15:55-kor A FIDESZ LENDVAY UTCAI SZÉKHÁZÁNAK FAXÁRA KÜLDÖTT GÁZÁR-KAMPÁNYÖTLET LEVELEMRE!
    TUDOM, “A HÁLA NEM POLITIKAI KATEGÓRIA”, DE A HÁLÁTLANSÁG AZÉRT CSÚNYA DOLOG!

    MARADOK A CSEPELI FIDESZ ÉS NÉMETH SZILÁRD, A FIDESZ 2018-AS MINISZTERELNÖK-JELÖLTJE ŐSZINTE HÍVE! TISZTELETTEL TARJÁNYI LÁSZLÓ

    Kedves Csepeli Lakosok!
    Az alábbi két helyen a közmeghallgatásról olvashatnak az én megfogalmazásomban!

    http://csepel.info/?p=46587#comment-262105 “Lakossági fórum: balhézni mentek a jobbikosok”

    http://csepel.info/?p=46597#comment-262107 “Biztonságos a tervezett konténerrakodó”

  41. B. József szerint:

    Tisztelt Urak!
    Mégis mire számítottak a közmeghallgatáson?
    Véget nem érő ovációra, esetleg csillapíthatatlan tapsviharra a toxikus gázfelhővel kecsegtető bemutatkozás után?
    Nem rózsakertet akarnak ott létesíteni, hanem veszélyes anyag tárolót!
    Az ott megjelentek nagy része egyszerű ember volt, aki szeretné tovább élni egyszerű
    mindennapi életét, és nem attól rettegni, hogy mikor kelti fel álmából egy robbanás,
    jobb esetben mikor lát meg az utcán vegyvédelmi ruhába öltözött alakokat.
    Egyszerű emberektől egyszerű kérdéseket várjanak a T. Szakemberek, ritkán ülnek ilyenkor a sorokban agysebészek vagy fúziós magfizikával foglakozó tudósok..
    Teszem fel ha karácsonyi bejgli sütés lett volna a közmeghallgatás témája, akkor a Metrans képviselői tettek volna fel megmosolyogtató bugyutának tűnő kérdéseket az előadónak..

    Ezeknek az embereknek a 10 a hatodikon esély értelmezhetetlen, csak azt értették, hogy van esély a hiba bekövetkeztére.
    Ez olyan mint egy lottónyeremény. Lehet, hogy a soha nem nyersz az életben, de lehet hogy jövő héten a te számaid húzzák ki.
    Mi van akkor, ha a 10 a hatodikon esélye már az üzem megnyitása után egy nappal bekövetkezik, egy váratlan, a “hozzáértő” Szakemberek által előre nem látott üzemzavar esetén?
    Melyik jelenlegi városvezető fog odaállni a hozzátartozók elé, és azt mondani: Bocsánat.. ??
    Melyik ellenzéki képviselő fog odaállni a gyászoló rokonok elé, és azt mondani nekik: Nézzék el nekünk, hogy nem álltunk ki az érdekeikért.. ??
    Én tudom a választ. Semelyik. Szánalmasan mutogatnának egymásra akkor is.

    Csepel soha nem volt egy frekventált városrésze Budapestnek. Nincsenek műemlékei,
    nincsenek turista látványosságai, szürke munkáskerületnek volt elkönyvelve.
    De úgy érzem, hogy az utóbbi években elindult egy olyan úton, egy jó úton, amely rehabilitálja ezt a világvárosrészt, polgárias középréteg kezdett el beköltözködni, hogy itt élje az életét, itt alapítsanak családot, ide szüljenek gyerekeket. Megújultak a közterek, újjászületett a KisDuna part, kezdett élhetőbb lenni a kerület.

    Kérem a vezetést, nem, KÖNYÖRGÖM a városvezetésnek, ne térjen le erről az útról.
    Ne forduljon hátra. Ne legyen prostituált, ne adja el magát 200 munkahely ígéretére,
    és olyan infrastruktúra fejlesztés ígéretére, amelynek a meglétével és használatával már most többet nyert a Metrans, mint amennyi iparűzési adót valaha is be fog fizetni..

    Egy (jelenleg még) Csepeli polgár..

  42. Ábel Attila szerint:

    Lehet, hogy te hergelted fel Pákozdit, de rossz ötlet volt, hogy hazugságokkal próbáljatok megakadályozni egy hasznos fejlesztést. Lehet óvodafejlesztések ellen tiltakozni, lehet munkahelyteremtés ellen tiltakozni, lehet az országhatár megvédése, a kerítés vagy a Munkásotthon köztulajdonba való visszakerülése ellen tiltakozni külön-külön vagy közösen. Sok mindent lehet. De nem biztos, hogy érdemes. Pákozdinak meg a többieknek pedig azon is el kellett volna gondolkozniuk, hogy mire esküdtek, amikor képviselők lettek. Nem károkozásra. A Horváth Gyulán nem lepődtem meg, de hogy Lehmann meg Pákozdi beálltak mögé, az egy kicsit még furcsa volt.

    Majd megszokjuk ezt is. Talán Gyurcsány meg Vona is közösen indulnak majd 2018-ban. Tarjányi javaslatára persze, mert a hiúság fontos.

  43. Ábel Attila szerint:

    B. József, javaslom olvasson utána, mert átverték.

  44. ebihal szerint:

    Szerintem meg az ver át mindenkit, aki a Csepeli Hírmondóban kész tényként közli,
    hogy minden rendben van! Ez az emberek manipulálása!
    Még mindig nincs válasz arra, hogy egy ilyen “nagy” cég hogy-hogy nem tudta
    fél évvel korábban, mit is akar csinálni?

  45. felix szerint:

    Nincs válasz arra a kérdésre, hogy miért nem az engedélyek kiadása előtt voltak a lakossági meghallgatások, jelenlegii lakossági meggyőzősek helyett úgy, hogy a kerület vezetői nem kíváncsiak az ott elhangzó /választói/ véleményekre kérdésekre.
    Sunyi módon a lakosság helyett a beruházóval alkotnak egy csapatot.

  46. Grün Izidor szerint:

    felix!
    Legegyszerűbb a munkahelyteremtéssel takarózni, a veszélyeket lekicsinyellve!
    Ha esetleg egy kétszáz fő foglalkoztatását biztosító menekülttábor felállításáról lenne szó, akkor is lelkesdnének?! 😀

  47. B. József szerint:

    Tisztelt Felix!
    Mindezidáig a konténer terminál és az ahhoz tartozó iroda épület kapott tavaly építési engedélyt. Ezek építési engedélyezési eljárásába nem kell bevonni a lakosságot, csak a közvetlen szomszédokat értesítik ki, attól függetlenül, hogy mind az építés, mind az üzemeltetés és működés folyamata jelentős és tartós környezetterheléssel fog járni a környékbeliek számára.
    A tervezett veszélyes anyag tároló még engedélyezési folyamatban van, ehhez viszont a jogszabályok előírják a lakossági tájékoztatást, ezért volt a közmeghallgatás.

  48. Fogarasi László szerint:

    Bodóné volt az, aki mindig másról kezdett beszélni, ha a bor áráról kérdezték.
    Tehát kedves Ábel Attila, túl 50 hozzászóláson, ideje lenne, hogy a Jobbik-DK össze-esküvés konfabulálása helyett, néhány világos választ adjál a következő kérdésekre:
    1.A volt CsM lepusztult és rehabilitálandó területe helyett miért a mellette lévő beépítetlen rózsadombi területet kapta meg a beruházó?
    2.Mennyit és kinek fizetett érte?
    3.Azon kívül, hogy leszedték a gyárfeliratot, milyen konkrét, kézzelfogható, megtekinthető eredményt értetek el az elmúlt 5 évben a gyárterület rehabilitációját illetően?
    4. Ha annyira szívügyetek a rehabilitáció mint állítod, akkor miért nem a gyár területére( pl.a Csőgyár helyére) invitáljátok a beruházót, ahol még könnyen felújítható vasúthálózat van és az innen való kamionközlekedés is kevésbé zavarná a lakókörnyezetet?
    5.Van-e olyan épeszű ember, aki elhiszi, hogy egy legfelső veszélyességi fokozatba sorolt üzem működése, amely gyakorlatilag hatalmas árutömeg mozgatását végzi és az ebből származó zajártalmat, rezgéseket és levegőszennyezést el nem kerülheti- nos egy ilyen beruházás majd emelni fogja a környezetében lévő ingatlanok értékét?
    6.Ha a fenti kérdésekre van elfogadható válaszotok, akkor a kerület elöljárói miért nem álltak ki velük az emberek elé?
    7. Sok más önkormányzati honlaptól eltérően, a csepelinek miért nincs nyilvános fórum rovata, vagy olyan menü pontja, ahol a helyi polgárok is kérdezhetnének, javasolhatnának ? A honlap szerkesztésével megbízott munkatárs miért nem válaszol a címére küldött levelekre?
    8.Utolsó kérdésem a többiekhez szól: Kit melyik korszakra emlékeztet az a helyzet, hogy a helyi nyilvánosság valamennyi fórumát 1 ember, egy párt helyi vezetője tartja kézben, legyen az a Hírmondó, a csepel.hu vagy épp’ a csepel.info? (Különösen érdekel a ceterumozó Nagyapó véleménye.)

  49. felix szerint:

    B. József!
    Köszönöm a hiányzó információt.
    Elképzelhető az, hogy a meglévő épületek a terminál nélkül is üzemelni fognak?

  50. ebihal szerint:

    felix!
    Milyen meglévő épületekre gondolsz?

  51. felix szerint:

    ebihal!
    Bocsi. A tervezett……

  52. B. József szerint:

    A közmeghallgatáson elhangzott, ha a veszélyes anyag tárolóra esetleg nem kapják meg a szakhatósági engedélyeket, a konténer terminált és iroda épületet akkor is megépítik és a létesítmény üzemelni fog.
    Bár nekem meggyőződésem, hogy az építési engedély jogszabálysértő módon lett kiadva.

  53. Orsós Rodrigó szerint:

    Ki mondta hogy mind a 200 munkahely csepelieke lesz?
    A Metatrans majd lakcimkartyaval fogja felveteliztetni a dolgozoit? 🙂
    Jo ha egy par tucat csepeli lesz koztuk akik minibalberert mergezhetik magukat, de a “kedves” csepeli varosvezetok zsebe viszont boritekolhatoan dagadni fog.

  54. ebihal szerint:

    felix!
    Ahogy B. József írta, van egy állítólag érvényes építési engedélyük, melynek megkéré-
    sekor csak azok a tevékenységek lettek elővezetve, melyekkel nincs gond. Most, amikor
    úgymond házon belül vannak, megpróbálják kiterjeszteni a tevékenységi kört, próba
    szerencse alapon. 40 éve tervezek, ismerem a mechanizmust! Tény viszont, legalábbis
    a mai ismeretek szerint, hogy nem kifejezett veszélyes anyag tároló lenne, hanem
    veszélyes anyagokat tartalmazó konténereket is mozgatnának, ezek akár napokig a
    telepen lehetnek. Tárolnak viszont üres konténereket, amiben viszont korábban akár
    veszélyes anyag is lehetett. Ezek után bármi lehet.

  55. B. József szerint:

    Idéznék a Budapest, XXI. kerület, Csepel Városrendezési és Építési Szabályzatából.
    ” A volt Csepel Művek területének és környékének védelme, 8/M. paragrafus.
    A területre vonatkozó szabályozási terv száma: CSSZT-XXI-11.
    7.) pont, Az intézményi keretövezetnek megfelelő környezetvédelmi határértékeket teljesítő rendeltetésű épület építési helyén csak olyan tevékenység folytatására létesíthető épület,
    mely nem okoz a meglévőnél nagyobb környezeti terhelést és közúti forgalomnövekedést.”
    És akkor el lehet gondolkodni a kiadott építési engedélyről..

  56. Tarjányi László szerint:

    Egy a lényeg, a fideszes városvezetők és a fideszes képviselők NEM TISZTELIK A CSEPELIEKET!
    Nem tisztelik, mert nem mentek el a meghallgatásukra! Gyáván megfutamodtatok! Nem is vártam mást tőletek, nincs egyetlen csepeli fideszes, aki a rossz hírt át merné adni Németh Szilárdnak! Németh Szilárd meg nem meri átadni a csepeli rossz hírt Kövér Lászlónak meg Orbán Viktornak!

    ———————————————————————————————————

    A PATKÓ ELVESZETT

    Vélemény – Tarjányi László, 2016. 01. 17

    Elbocsátó szép üzenet

    Pénteken a Fidesz cserbenhagyta a csepeli embereket.
    Cserbenhagyta az otthonukat, a nyugalmukat féltőket.
    Azokat akiknek a mennyezetéről darabokban szakad le a vakolat.
    Azokat akik féltik gyermekeiket, unokáikat a veszélyes anyagoktól.
    Azokat akiknek az otthona elértéktelenül.

    Pénteken a Fidesz elvesztette a lelkeket Csepelen.

    Pénteken a Fidesz elvesztette Csepelt.

    Pénteken a Fidesz elvesztette Magyarországot!

    A patkó elveszett. A ló elveszett. A lovasa, a király elveszett. a csata elveszett, az ország elveszett!

    Németh Szilárd a patkószöget nem verte be jól! Németh Szilárd mint leendő miniszterelnök, elveszett!

  57. felix szerint:

    Mottó:
    Kezdjétek el nyugodtan! Ezeket a h….. csepelieket mi mindenre rá tudjuk szedni.
    Ugye?

  58. Tarjányi László szerint:

    A csepeli fideszesek egyetlen ember akaratától függenek. Nekik nincs Orosz Ferencük, aki szuverén módon gondolkodhat!

    Orosznak módja volt értékelni Tarjányi László 2003. március 13-án kifejtett véleményét értékelni és igazat adni neki. Tóth Mihály polgármester pedig nem akart okosabb lenni alpolgármesterénél, ezért fel merték mondani a Wallisszal kötött szindikátusi szerződést.
    Ugyanakkor Tóth Mihálynak volt képe 2006-ban azt mondani nekem, ” nekik akkor is igazuk volt, amikor a szindikátusi szerződést aláírták, meg akkor is amikor felmondták! Mire én, “nélkülem soha nem mondták volna fel!” Mire Tóth Mihály, “hát gondolja azt!”
    Biztosan boldog nyugdíjas élete van, mert az ilyen emberek sohasem bánnak meg semmit!

    Fideszék csoportosan vadásznak, mert gyávák!

    A farkasok csoportosan vadásznak, mert egyenként gyengék!

    Az oroszlánok csoportosan vadásznak, mert lusták! Amúgy is csak a nőstények támadnak, a hím csak toszogatja őket!

    A tigris önmagában is nagyszerű vadász!

    A gepárd önmagában vadászik, mert gyorsabb minden állatnál!

    Az eszes parasztgyerek egyedül is helytáll!

  59. fghfjhgkjhk szerint:

    Nekem alapjáraton egy kérdésem lenne, mert igazán nem akarok itt bogarászni.
    A vasútvonalat hogyan képzelik el átvinni a CSM területén?
    Márcsak azért kérdezem, mert van ott a Központi út túloldalán egy erőmű, mellette pedig egy üzemanyag raktár.
    Ha keresztben egerészik a vonat, akkor esetleges probléma esetén hogyan lesz megközelíthető a nevezett két létesítmény. A működő cégek közlekedésének ellehetetlenülése mellett?
    Még egy költői:
    Mennyiért adták oda a területet a logisztikai cégnek?

  60. Tarjányi László szerint:

    Dolgoztam a gyárban. Van ott sínhálózat mindenfelé, csak az a burkolt utakba van beépítve egy szintbe. Minden kosz, por belerakodik, arról nem is beszélve, hány éves! Ezért lehet csak 5 km-es sebességgel használni! Alapjában véve arra építették, hogy a mozdony egy-egy kocsit végigtoljon a csarnokok között és csarnokon belül is. Nem hosszú szerelvényekhez épült, a vonalvezetése sem olyan! A salakot ki kellett tolni a Salakhányóra is a Martinból, hát oda is elmegy a hálózat!

    Nem értettem hogy augusztusban írt Metrans-cikknél, miért nem a csőgyári rakodót akarják használni, hiszen ott több vágány van, sőt elég rakodóhely is! Hát persze, mert ott nem tudtak volna veszélyes anyag üzemet létesíteni! Pedig közel a 4-es kapu, meg a Külső Csőraktár is megfelelő hely lett volna! Valakik így látták jónak vagy valakiknek így érte meg!

    Röhej! A Metrans ilyen körülmények mellett épít konténerrakodót/tárolót, s majd a Magyar Államtól követeli a gyári vonalhálózat korszerűsítését! Ügyes!

    Amikor már megy az építkezés, utólag akartak engedélyt kapni a veszélyes anyag kezelésre, mondván egy kis változtatás, a csepeliek meg majd eltűrik!

    Nem kedves fideszesek, nem tűrik el, s azt sem hogy hülyének nézzétek a lakosságot!

    Cirka 14 éve javasoltam Orosznak a Denso japán alkatrészgyártó óriás Csepelre hívását! Évekkel később jött is a Denso, Székesfehérvárra a sok másik gyár mellé még egynek! Most Fehérvárra harminckilométeres körzetből hordják a munkaerőt a vállalati buszok, Csepelen meg nincs egy jól prosperáló, sok munkavállalót foglalkoztató gyár!

    Mit csinál Borbély és a helyi Fidesz? A választási kampányban munkahelyet ígér a gyár rehabilitálásával. Mi történt? Ide hozott egy veszélyes anyagot fuvarozó vállalatot!

  61. Tarjányi László szerint:

    HOVÁ LETT A FIDESZES KOMMENTELŐ HAD? ILYEN GYORSAN ÖSSZEOMLOTT A DK-JOBBIK ÖSSZEESKÜVÉSI VÁD? ÁBEL ATTILA, BORBÉLY LÉNÁRD A SEBEIT NYALOGATJA?

    MIÉRT VOLT OTT SZABÓ SZABOLCS CSEPEL-SOROKSÁRI ORSZÁGGYŰLÉSI KÉPVISELŐ A KÖZMEGHALLGATÁSON? MIÉRT NEM VOLT NÉMETH SZILÁRD CSEPELEN LAKÓ, LISTÁN BEKERÜLT ORSZÁGGYŰLÉSI KÉPVISELŐ? SZABÓ TISZTELI A CSEPELIEKET, NÉMETH MEG NEM?

  62. ebihal szerint:

    Csak halkan jegyzem meg, az engedélyezés során a teljes vasúti kapcsolatot vizsgálni
    kell, nem csak a tervezési területet! Kíváncsi lennék van-e engedélyük a vasútra!

  63. Fogarasi László szerint:

    Hát, látja Tarjányi úr, amint konkrét válaszokat kellene adni, szétszéled a fideszes siserehad. Rögtön fontosabbá válik, hogy két autó összekoccant Erzsébeten.
    De az is lehet, hogy Ábel A. kapott íngyulladást bábuinak mozgatásától?
    Minden esetre azért a kérdéseket megismétlem:

    Tehát kedves Ábel Attila, túl 50 hozzászóláson, ideje lenne, hogy a Jobbik-DK össze-esküvés konfabulálása helyett, néhány világos választ adjál a következő kérdésekre:
    1.A volt CsM lepusztult és rehabilitálandó területe helyett miért a mellette lévő beépítetlen rózsadombi területet kapta meg a beruházó?
    2.Mennyit és kinek fizetett érte?
    3.Azon kívül, hogy leszedték a gyárfeliratot, milyen konkrét, kézzelfogható, megtekinthető eredményt értetek el az elmúlt 5 évben a gyárterület rehabilitációját illetően?
    4. Ha annyira szívügyetek a rehabilitáció mint állítod, akkor miért nem a gyár területére( pl.a Csőgyár helyére) invitáljátok a beruházót, ahol még könnyen felújítható vasúthálózat van és az innen való kamionközlekedés is kevésbé zavarná a lakókörnyezetet?
    5.Van-e olyan épeszű ember, aki elhiszi, hogy egy legfelső veszélyességi fokozatba sorolt üzem működése, amely gyakorlatilag hatalmas árutömeg mozgatását végzi és az ebből származó zajártalmat, rezgéseket és levegőszennyezést el nem kerülheti- nos egy ilyen beruházás majd emelni fogja a környezetében lévő ingatlanok értékét?
    6.Ha a fenti kérdésekre van elfogadható válaszotok, akkor a kerület elöljárói miért nem álltak ki velük az emberek elé?
    7. Sok más önkormányzati honlaptól eltérően, a csepelinek miért nincs nyilvános fórum rovata, vagy olyan menü pontja, ahol a helyi polgárok is kérdezhetnének, javasolhatnának ? A honlap szerkesztésével megbízott munkatárs miért nem válaszol a címére küldött levelekre?
    8.Utolsó kérdésem a többiekhez szól: Kit melyik korszakra emlékeztet az a helyzet, hogy a helyi nyilvánosság valamennyi fórumát 1 ember, egy párt helyi vezetője tartja kézben, legyen az a Hírmondó, a csepel.hu vagy épp’ a csepel.info? (Különösen érdekel a ceterumozó Nagyapó véleménye.)

  64. fghfjhgkjhk szerint:

    Fogarasi Úr!
    200 munkahelyet teremt, mint írták. 🙂
    Ma Tarlós bejelenette, hogy ennyit rugdal ki a BKK és ugyanennyit a BKV!
    nincs miről beszélni. A csepeli HÉV-et is hagyták, hagy menjen…

  65. robi szerint:

    ..és ILYEN helyzetben átgondolásra érdemesnek tartja Tarlós a 65 év felettiek ingyenes utazását.
    Milyen helyzetre gondolhatott?

  66. nagyapó szerint:

    Fogarasi László! Nincs válasz, mivel a kérdések értelmetlenek. Pl. “….miért a mellette lévő beépítetlen rózsadombi területet kapta meg a beruházó?” Hogyan lehet erre válaszolni, amikor senki senkinek nem osztogatott telket? A többi kérdés is hasonló.
    Ezt a játékot régebben félix végezte, hogy amit nem tudott kérdezte, majd próbált cáfolni.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  67. robi szerint:

    Bocs: …utazásának eltörlését.

  68. felix szerint:

    Nagyapopó!
    Még életedben nem adtál egy értelmes választ, ezért nem is volt mit cáfolni.

  69. nagyapó szerint:

    Persze, mert közöltem, hogy csak pénzért oktatók. (Ezt plagizálta)

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  70. Grün Izidor szerint:

    Vén Hüje!
    Nem tartozok a pénzért oktatók közé, de figyejjémá a vesszőre!
    Tudod nem mindegy szarnyalás vagy szárnyalás! 😛 😀

  71. felix szerint:

    Vén pöcs!
    Akkor most meghazudtoltad önmagad?
    “Ezt a játékot régebben félix végezte, hogy amit nem tudott kérdezte, majd próbált cáfolni.”
    Ugye, hogy nem volt mit cáfolni.

  72. nagyapó szerint:

    Idióta dr grün Izidor Charlie Rodrigez! Egy elütött betű is problémás, de a kiigazítást ne olyan tegye aki az ikes igékkel sincs tisztában!!!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  73. Tarjányi László szerint:

    Aki visszanézi a Metransszal kapcsolatos cikkeket augusztustól kezdve, én is ilyen kérdéseket tettem fel már akkor, pedig ott szó sem volt még veszélyes anyag rakodásról sem, nem hogy kezelésről!

    Miután 89-94 között a Csepeli Csőgyárban dolgoztam, nekem is nyilvánvaló hogy a beruházás legkedvezőbb helye a csőgyári vasúti rakodó lett volna, hiszen több sínpár van, közel a IV-es kapu, így a Korvin-csomópont is, s van elég rakodótér is! Bővítéshez szóba jöhetett volna a Külső Csőraktár a Budafoki u. másik oldalán, illetve a vasúti rakodó melletti csarnokok területe, úgy mint a CsőII, Forrcsőív, Szalaghasító, Horganyzott Cső üzemek. Ott van a Dunapart is!

    Hát persze, a pedagógus végzettségű csepeli Fidesz vezérkar erről semmit sem tud! Akkor miért is ígért Borbély Lénárd 5000 új munkahelyet a polgármesteri programjában?

    https://www.facebook.com/borbely.lenard.fidesz/posts/927926947220897

    FOLYTASSUK KÖZÖSEN – CSEPEL JÖVŐJE 35 PONTBAN – polgármesteri program
    MUNKAHELYEKET TEREMTÜNK!

    1.) A Kormánnyal együttműködve 5000 új munkahelyet hozunk Csepelre. Elindítottuk a Weiss Manfréd munkahelyteremtő programot. Tisztes munkát és megélhetést szeretnénk biztosítani a csepelieknek.

  74. Grün Izidor szerint:

    Öreg Hüje!
    Igen, egy elütött betűvel kezdődnek a gondok!
    Mások hibájára hivatkozás senkit nem mentesít a saját hibái alól! 😀

  75. […] ellen, támogatták a liberális iskolarendszer mellett kiálló kockás inges mozgalmat, támadták a 200 új munkahelyet teremtő METRANS-konténer terminál építését. Az alábbiakban az Origo […]

Itt lehet hozzászólni !