Lakossági fórum: balhézni mentek a jobbikosok

A skót whiskyn is ment a vita

Csepel.info

metrans7

Kepli Lajos, a Jobbik “szakpolitikusa” szerint a konténeres árufuvarozás és a hulladéktárolás ugyanaz

Csak nagy nehézségekkel lehetett szakmai mederben tartani a 200 új munkahelyet is teremtő Metrans konténer terminálról szóló csepeli lakossági fórumot. A 17:00 órakor kezdődő, és szigorúan csak a környezetvédelmi információkra koncentráló rendezvény egészen este fél kilencig tartott. Azt viszont már el lehet mondani, hogy sokan nem azért mentek el rá, hogy meghallgassák a szakembereket a beruházás környezetvédelmi és biztonsági terveiről, technológiájáról. Információink szerint jobbikos aktivisták és Horváth Gyula DK-s képviselő egymással versengve próbálták bekiabálással megakadályozni a lakosság tájékoztatását. Az első fél órában gyakorlatilag nem is lehetett a fórumot megkezdeni.

A Csepel.info úgy tudja, hogy a politikusoknak végül nem sikerült pocsolyává változtatni a fórumot, de éppen a politikusok és az általuk felheccelt emberek közbekiáltásai miatt nagyon lassan haladt a tájékoztató. Az első fél órában minősíthetetlen hangnemben ordítozó is akadt a jobbikos aktivisták között. A megjelentek mindenesetre egy olyan szakmai kivonatot kaptak kézbe, amelyben a legtöbb eddig felmerült kérdésre, aggodalomra válaszoltak a szakemberek. Az önkormányzat arra törekedett, hogy a fórumon kizárólag szakemberek szólaljanak meg, miután láthatóvá vált, hogy a Jobbik megpróbálja a tények és a tájékoztatás megismerése helyett politikai mederbe terelni a rendezvényt.

A fórumon több olyan jobbikos politikus is megjelent, akik az elmúlt napokban hazugságokat terjesztettek a tervezett logisztikai központról, és így próbálták félrevezetni az embereket. Információink szerint jelen volt Kepli Lajos, aki a médiában azt terjeszti, hogy hulladéklerakó épül – holott hulladékgazdálkodásra a beruházó nem kért engedélyt, azzal nem foglalkozik, és nem is akar foglalkozni. A vita színvonalára jellemző, hogy információink szerint a szállított kereskedelmi anyagok közül a veszélyes anyagként jelzett skót whisky is vitát kavart. A rövid italok – a vodka, whisky, konyak vagy pálinka – ugyanis gyúlékonyságuk miatt veszélyes anyagoknak számítanak, így különleges körülmények között, speciális tartályokban, leblombálva kerülhetnek csak áruforgalomba.

A konténer terminálon az áruforgalom mintegy 2-6%-a minősül majd veszélyes anyagnak, amelynek megfelelő kezelése éppen olyan fontos, mint a benzinkutakon, gyógyszertárakban, iskolákban vagy az óvodákban. A terminálon a környezetvédelmi és balesetvédelmi berendezéseket nyílt napon tekinthetik majd meg a csepeliek.

Csepel.info

37 hozzászólás “Lakossági fórum: balhézni mentek a jobbikosok” bejegyzésre

  1. ebihal szerint:

    Milyen elmebeteg írta ezt a cikket?

  2. felix szerint:

    Egy szó mint száz.
    Nem véletlenül volt most és nem az engedélyezési eljárás előtt a lakossági tájékoztató.
    A többi csak talkum.

  3. Grün Izidor szerint:

    ebihal!
    A cikk kísértetiesen Lovas szókészletére és szóhasználatára hajaz! 😛 😀
    Lovas szerint:
    2016. január 14., csütörtök – 13:04
    “mit keresnek a benzinkuta, gyógyszertárak vagy akár gyógyszergyárak lakott területek mellett?”
    ,
    “melynek megfelelő kezelése éppen olyan fontos, mint a benzinkutakon, gyógyszertárakban, iskolákban vagy óvodákban.”

  4. robi szerint:

    A csepeli Rózsadombon lőttek az ingatlanpiacnak. Lehet, hogy soha nem lesz káresemény, de ki az a hülye, aki oda költözik a jövőben?

  5. Lovas szerint:

    Ahol rendbe teszik a környéket, ott soha nem csökken az ingatlanár. Egy trágyatelep volt a környék, most rendezett lesz. Ez csak növelheti az árat. Egyébként meg mindig is ipartelep volt ez a rész, ami mindig lehúzta az árakat. Már 100 évvel ezelőtt is.

  6. felix szerint:

    Lovas !
    Akár te is válaszolhatsz a felvetésemre.

  7. Lovas szerint:

    Nem tudom mit vetettél fel, de eddig még nem olvastam tőled semmit, ami igaz lett volna. Mit linkeltél?

  8. felix szerint:

    Mondj egy példát a nem igazra.

  9. Lovas szerint:

    Ez jó. 😀

    Mondom még nem olvastam tőled semmit, ami igaz lett volna. Hülye-e vagy?

  10. Jobban szerint:

    Szükséges a “feszültség” fenntartása minden áron.
    Milyen lakossági fórum volt a szennyvíztisztító telepítése előtt?
    És a galvániszap lerakás előtt?
    Nem emlékszem ilyen fórumokra. Sem lakossági számonkérésekre egyik
    eseménynél sem…Pedig gondolom egyik sem növelte az ingatlan árakat,
    stb., stb.

  11. Bugi szerint:

    Ebben az volt a zseniális, hogy vicsorogva ordibáltak a fejlesztés ellen azok, akik majd 2018-ban meg 2019-ben azt fogják állítani, hogy a Fidesz nem fejlesztette a Csepel Műveket.

    Horváth Gyula különösen vicces személy. Jóskázta a Pákozdit, akit nácinak tart. Jó, mi? 🙂

  12. felix szerint:

    Szóval egyet sem tudsz?
    A mellé duma nem kell.
    Aki kérdésre kérdéssel válaszol az sumákol.
    Miért most… volt a kérdés.

  13. felix szerint:

    A gyöngyösi gumigyár is csak a szocik idejében volt környezett szennyező.

  14. szaki szerint:

    Elmentem, mert érdekel a dolog, fogok oda jelentkezni dolgozni. Az még érthető, hogy az emberek aggódnak, erre számítottam is. Elvégre az emberek minden újtól félnek egy kicsit. Na de amit itt csináltak, az mindennek a legalja volt, amit eddig valaha láttam. Nem is hittem volna el, ha valaki csak mondja.

    Már a fórum előtt egymást oktatták a hangoskodók, hogy le kell ugatni mindenkit, rá kell menni a polgármesterre, nem hagyni szóhoz jutni a szemetet. Amikor megkezdődött volna a fórum, ami azért volt, hogy tájékoztatást kapjanak, elkezdődött a pokol. Üvöltöztek mint az állat, nehogy valaki meghallja amit a terminálról mondanak. Mint a meggárgyult állatok, mint valami filmben, vagy a bolondok házában, olyan volt az egész. KOmolyan: pokol.

    Én nem politizálok, nem járok szavazni sem amúgy. De ha a Jobbik ilyen, akkor ezek tényleg fasiszták. Ha én ülök ott kint, fogom magam és hazamegyek. Vagy az első kocsmába. Komolyan. Ha elmondtak valamit, mintha nem is hallották volna ezek az ősállatok, újjra kezdték a baromságokat mondani. Szóval: gratulálok a fórum megtartóinak, bár sokat nem tudtak elmondani. Emberségből gratulálok. Az állatoknak meg annyit, hogy ezt nem is hittem volna, hogy Magyarországon létezik, ilyen sötét mélységbe le lehet menni.

  15. felix szerint:

    Pedig lehet.
    Nem példa nélküli, de akkor sincs rá mentség.
    Valami hasonlót éltem át a Hollandi úton.

  16. csepeli nagycsaládos szerint:

    a facebookon osztotta meg egy ismerősöm ezt a “cikket”
    csak ezért írok.
    én is elmentem erre a közmeghallgatásra, mert féltem a gyerekeim jövőjét és kíváncsi voltam mit is terveznek!
    nem volt semmilyen balhé! voltak indulatok. ha valakinek egy óriási föld döngölőgép dolgozik a háza közelében és repedeznek a háza falai emiatt, szerintem normális, hogy indulatos lesz. egy trágár szó se hangzott el! senki részéről! aki mást mond az hazudik! pökhendiség az volt a “szakértő urak” részéről! össze-vissza beszéltek! egyik szavukkal ütötték a másikat! remélem egy népszavazással meg lesz akadályozva a beruházás.

  17. felix szerint:

    Itt valaki nem mond igazat.

  18. Pákozdi József szerint:

    Szaki!
    Árulja már el a nevét, mert csak a jellemtelen, pipogya szar alakok írnak ilyen hazugságokat tartalmazó hozászolásokat név nélkül!

  19. Letiltatni szerint:

    A FŐVÁROSI VÍZMŰVEKET NEM TÁJÉKOZTATTÁK A METRANS CSEPELI VESZÉLYESANYAG-TÁROLÓJÁRÓL

    A Fővárosi Vízművek nem is tudott arról, hogy egy felső küszöb értékű veszélyes anyagokkal foglalkozó üzemet épít a Metrans közvetlenül a Duna partján, Csepelen. A Jobbik szerdai sajtótájékoztatóján, a párt csepeli elnöke, Lehmann Viktor jelentette be, hogy információik szerint az üzem területe benyúlik a Fővárosi Vízművek ivóvízbázis védőterületére, ahol pedig tilos lenne a veszélyes anyagok előállítása, feldolgozása, tárolása és lerakása. Mint a Metrans biztonsági jelentéséből kiderült: a terminálon bármilyen veszélyes anyag (toxikus anyagok, tűzveszélyes folyadékok) előfordulhat majd. A Greenpeace vegyianyag-szakértője szerint problematikus a Duna közelsége is.
    Az Alfahír még szerdán kereste meg kérdéseivel a Fővárosi Vízműveket. Válaszlevelükben azt írták, hogy nem volt tudomásuk a Metrans tevékenységéről, és nem kaptak semmilyen hatástanulmányt sem, pedig azt hivatalból meg kellett volna nekik küldenie az illetékes, engedélyező hatóságnak. Ez jelen esetben a Pest Megyei Kormányhivatal. A Fővárosi Vízművek megköszönte az Alfahír tájékoztatását, és jogi lépéseket helyezett kilátásba, ha a Metrans tevékenysége valóban vízbázisokat veszélyeztet.
    „A Fővárosi Vízművek Zrt. nem rendelkezik információval a Metrans-csoport tevékenységére vonatkozóan, amely a Társaság déli, a Csepel-szigeten elhelyezkedő ivóvízbázisát érintené.
    A 123/1997. (VII. 18.) Korm. rendelet 5. melléklete szerinti tevékenység esetleges engedélyezése során az engedélyező hatóság felelőssége, hogy a megvalósításra vonatkozóan hatástanulmányt készíttessen, vagy környezeti hatásvizsgálatot folytasson, illetőleg hogy ezek eredményét hivatalból megküldi-e az ivóvíz-szolgáltató részére.
    A Fővárosi Vízművek Zrt. kiemelt feladatának tekinti és mindent elkövet annak érdekében, hogy az ivóvízbázisokat megóvja. Társaságunk megköszönve, hogy felhívták figyelmét egy esetleges kockázatra, haladéktalanul tájékozódik az érintett ügyben, és amennyiben tudomására jut bármilyen tevékenység, amely a vízbázisokat veszélyezteti, törvény adta jogával élve megteszi a szükséges jogi lépéseket.
    Üdvözlettel:
    Fővárosi Vízművek Zrt.”
    Az Alfahír többször is kereste már telefonon és írásban is a Pest Megyei Kormányhivatalt, hogy kik, mikor és milyen engedélyeket adtak a Metrans csepeli beruházásához. Csütörtökön ismét válaszadás miatt sürgettük a kormányhivatal Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főosztályát, írásbeli tájékoztatást ígértek.
    A csepeli Fidesz kínosan kerüli a veszélyes anyag témát
    A helyi Fidesz közben az önkormányzat hivatalos lapjában, a Csepeli Hírmondóban (6. oldal) megalapozatlan állításokkal és rémhírterjesztéssel vádolja a Jobbikot. Ábel Attila, a csepeli Fidesz elnöke szerint „egy lepusztuló gyártelep sokkal veszélyesebb, mint egy működő logisztikai központ”. Azt is elmondta a lapnak, hogy „a csepeli polgárok is erre szavaztak” 2014 októberében.
    A veszélyes anyagokról egy szó sem esik, mint ahogy korábban a lap 2015. július 30-i számában sem, amelyben Kiss Péterrel, a Metrans csoport vezérigazgatósági tagjával jelent meg egy interjú a beruházás „részleteiről”.

    Szakértő: problematikus a Duna közelsége
    Eddigi tapasztalataimból kiindulva kijelenthető, az ilyen veszélyes anyagokkal foglalkozó üzemeket minél távolabb kell a lakóközösségektől, ivóvízbázisoktól, illetve a környezetvédelmi szempontból érzékeny területektől elhelyezni, s úgy gondolom, hogy a Duna egy ilyen szempontból érzékeny terület
    – válaszolta lapunk érdeklődésére Simon Gergely, a Greenpeace vegyianyag-szakértője.
    A nemzetközi környezetvédelmi szervezet munkatársát telefonon értük utol, és mivel még nem ismeri a konkrét beruházást – a csepeli lakosokhoz hasonlóan – korábbi tapasztalataiból kiindulva fogalmazta meg aggályait. Simon Gergely számára jelen pillanatban a legproblematikusabb tényező a Duna közelsége;
    akkor is védő távolságot kell kijelölni egy felső küszöb értékű üzemnél, ha az a legmodernebb technológiát használja fel – így lehet ugyanis a leginkább mérsékelni a környezet és az ivóvízbázis elszennyeződését, azonban a Metrans telepe a Duna partján található.
    Nem mellékes az sem, hogy az üzem környékén dolgozók életét is veszélybe sodorná egy esetleges ipari baleset.
    S ha már szóba kerültek a tapasztalatok, Simon Gergely részt vett a kínai Tiencsin városát megrázó robbanás okait vizsgáló nemzetközi munkacsoportban, így testközelből tapasztalhatta, hogy milyen pusztító hatása lehet, ha a környezetvédelmi szabályokat a logisztikai cégek nem tartják be, márpedig “nem mindig, de nagyon sokszor” egészen mást csinálnak, mint amire az engedélyük szól.
    Ugyanakkor nemcsak a szakembernek vannak tapasztalatai Tiencsinről, hanem a Metrans-csoport anyavállalatának, a német Hamburger Hafen und Logistik részvénytársaságnak (HHLA AG) is (valamint még 149 további német vállalatnak); az ő konténereik is felrobbantak aznap este a távol-keleten.
    Simon Gergely még egy fontos szempontra kitért, amely még mindig a magyar jogszabályalkotás komoly hiányossága, ez pedig a “szennyező fizet” elvének érvényesítése a gyakorlatban.
    Emlékezetes, hogy legutóbb még a vörösiszap-katasztrófa idején, Illés Zoltán környezetvédelmi államtitkár tett ígéretet arra, hogy kidolgoznak egy olyan a cégek számára kötelező pénzügyi garancia rendszert, amely által finanszírozni lehet a kármentesítést egy esetleges katasztrófa-helyzet esetén, vagy abban az esetben, ha csődbe megy az adott vállalat. Azonban ez az ígéretek ellenére, azóta sem történt meg, hiába szorgalmazzuk azóta is – tette hozzá Simon Gergely.
    A vegyianyag-szakértő a Budapesti Vegyiművek Illatos úti telephelyére utalva hangsúlyozza, hogy ott sem volt gazdája a hulladéknak, ami éveken keresztül szivárgott, míg a kárrendezés tízmilliárdokat fog felemészteni a magyar költségvetésből.
    Tavaly április 30-án jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, hogy a vasúti szállítások lebonyolításával foglalkozó Metrans Európa egyik vezető kikötő-logisztikai vállalata, a német Hamburger Hafen und Logistik részvénytársaság (HHLA AG) leányvállalata logisztikai és raktározási terminált Épít Csepelen. Az ígéret szerint a beruházás első fázisában 200 új munkahelyet teremt a cég. Az azonban már csak 2016 januárjában, a vonatkozó kormányrendelet alapján összehívott közmeghallgatás (január 15-én, pénteken a csepeli városházán) lakossági tájékoztatójából derült ki, hogy a terminálon valójában veszélyes anyagokat tárolnak majd. Az üzem építése egyébként lakóövezet szomszédságában történik, de csak 600 méterre fekszik a Csepeli Weiss Manfréd Kórház, 350 méterre pedig a Weiss Manfréd Szakközépiskola Szakiskola és Kollégium.

  20. GONDOLKODÓ! szerint:

    Makrogazdaság
    Magyarországot látják a legnagyobb esélyesnek

    Modellje alapján Magyarországot látja a leginkább felminősítésre esélyesnek a Societe Generale elemzői csapata. A feltörekvő országok nem mindegyikében ilyen jók a kilátások, több esetben kifejezetten leminősítési veszélyeket azonosítanak a közgazdászok.
    Mégis csak fejlődik az ország, a hazánk, elvégre a mienk!

  21. GONDOLKODÓ! szerint:

    A vizes világbajnokság rendezésével kapcsolatban azt mondta, két év alatt kell felépíteni az uszodákat és elvégezni a kapcsolódó beruházásokat, amelyekre a világban négy-öt évet szánnak. A Dagály fürdőnél elmondása szerint egy komplex városfejlesztési program valósul meg, felújítják a környező utcákat, parkokat, a Duna-partot az Árpád híd és a Kossuth tér között, gyalogos sétány épül és elkészül az árvízvédelmi gát is egy szakaszon.

    A Dagálynál a világverseny után minden évben korosztályos vizes Európa- és világbajnokságok lesznek, az úszóaréna a versenysport mellett a széles közönség előtt is nyitva áll majd, tanuszodája lesz a környékbeli kisiskolás, óvodás gyerekeknek, és edzőbázisa a magyar úszósportnak.

    Fürjes Balázs kormánybiztos
    Forrás: MTI/Balogh Zoltán
    A kapcsolódó beruházásokkal kapcsolatban Fürjes Balázs azt mondta, az egyik legizgalmasabb a Batthyány tér, ahol az óriás-toronyugró versenyszámot rendezik meg. Huszonhét méter magasról ugranak a versenyzők a hét méter mély medencébe, és lelátókat telepítenek a térre, így az egész világ Budapest panorámáját láthatja majd.

    http://www.origo.hu/sport/uszas/20160115-a-vizes-vb-lesz-a-budapesti-olimpia-vizsgaeloadasa.html

  22. én szerint:

    Félix miért mi volt a Hollandi úton?

  23. Bugi szerint:

    A Fővárosi Vizművek nem épít semmit letiltott. Az elektromos műveket se kellett gondolom meghívni.

  24. robi szerint:

    Kedves viccbrigád!

    Hol volt idáig “szaki” és”Jobban”?
    Bugi elárulhatná.

    Véletlenül,nem ő volt a kersztapa?

  25. felix szerint:

    én!
    Egy lakossági fórum.

  26. én szerint:

    Ott voltam, az előző garnitúra ott hazudozott a Duna part beépítéséről.

  27. én szerint:

    Bocs azt elfelejtettem , a Horváth Gyulával az élen.

  28. felix szerint:

    Ha azt írod, hogy Horváth Gyulával az élen, akkor nem voltál ott, mert Tóth Mihály volt az élen,
    persze az is lehet, hogy lódítsz.
    MI volt a hazugság?

  29. ebihal szerint:

    Hiányoltam a támogató fideszes hozzászólásokat. Persze a közteresek gyülekeztek az
    előtérben! Mitől féltek?

  30. én szerint:

    Mellete ült a Tóth és a Szenteczki.
    Ott voltam,többek között ennek a fórumnak is köszönhetik hogy el lettek hajtva .

  31. Kepli Lajos szerint:

    “Információink szerint jelen volt Kepli Lajos, aki a médiában azt terjeszti, hogy hulladéklerakó épül…”

    Ezek szerint olyasvalaki írt cikket a közmeghallgatásról, aki jelen sem volt. Ehhez mérten egyetlen valóságnak megfelelő mondatot sem tartalmaz, amiért a cikk szerzőjének – aki még a nevét sem adta írásához – vállalnia kell a felelősséget. Ezt jogi úton fogjuk érvényesíteni.

    Kepli Lajos
    országgyűlési képviselő
    Jobbik

  32. felix szerint:

    én!
    Akkor mégsem az élen.
    Általában és jobb helyeken a szavaknak jelentésük van.
    Tóth mellett ült Horváth és Szenteczky.
    Így helyes az akkori felállás szerint.
    Egyébként ügyes. 🙂

  33. krapulax szerint:

    újabb kamiontömegek érkeznek a nem létező elkerülőútra? a ii. rákóczi ferenc úton az M0 felől hozzák a veszélyes ganét? egy sávon jó lesz.

  34. nagyapó szerint:

    Azért ennyi marhaságot, mint az Alfahír, még a 444 sem tud összeszedni. Milyen védőtávolság kell a kutakhoz? A belső 10m, a külső 150m? Nézzenek a térképre!
    Milyen védősáv kell a Dunától? ..?? Akkor bontsuk el a MOLüzemeit, meg az atomerőművet!!
    Simon Gergely “szakértő” vasúti robbanásról mesél Kínában. Meséljen az USA-ban történő robbanásokról!
    A Jobb-MSZP kartell gátlástalanul használja a veszélyes anyag kifejezést, mivel tudja, hogy ezzel lehet kábítani, mert a lakosság nem szakemberekből áll.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.
    u.i. ajánlom a szoclib kartellnek a “2000. évi XXV. törvény a kémiai biztonságról” c.-ű törvény tanulmányozását!!!

  35. TenkA szerint:

    nagyapó

    Részlet a Metrans anyagából a ww.csepel.hu-ról:

    “A konténerben tárolt veszélyes anyagok folyamatosan változnak, a Terminálon bármilyen veszélyes anyag előfordulhat:
    – toxikus anyagok közül várhatóan a leggyakoribb lesz a dichloromethane, phenol, molten, furfuly, alcohol, 3-triflouromethylaniline, thiocarbamate pesticide, várhatóan a leggyakrabban anilin és az ongronat 1080 kereskedelmi elnevezésű TDI (tolylidene diisocyanate),
    – a tűzveszélyes folyadék közül várhatóan a leggyakoribb aceton, etanol, etil-acetát, izobul-acetát, izopropanol, metil-izobutil-keton, festékek, vinil-acetát, ciklohexán, éterek lesznek”.

    Mellesleg Simon Gergely okleveles vegyész. Jelenleg a Greenpeace-nél (is) dolgozik. Személyesen ismerem, véleményem szerint a legjobbak egyike a szakmában.

    Csak a pontosítás kedvéért.

  36. admin szerint:

    Kepli úr,

    nem emlékszik miket mondott a Hír TV-ben?

    Nézze újra legyen szíves.

  37. Tarjányi László szerint:

    Tisztelt Csepeliek!

    Ez a cikk hazugságokra épül. A fideszes városvezetők közül senki nem volt ott!

    Nem volt ott Németh Szilárd, előző polgármester, Csepelen lakó, listán mandátumot szerzett országgyűlési képviselő.

    Nem volt ott Borbély Lénárd, Csepel polgármestere.

    Nem voltak ott Ábel Attila és Morovik Attila alpolgármesterek.

    A fideszes képviselők közül senki nem volt ott, köztük a Nagyapó néven kommentelő sem!

    Ezen urak nem voltak kíváncsiak a csepeliek véleményére, közte annak a 85 éves csepel-rózsadombi lakosnak a véleményére sem, aki félti a gyerekeit, unokáit, dédunokáit, akinek potyog a fejére a vakolat a döngölőgépek rázkódásától!

    Tegnap a Fidesz cserbenhagyta a csepeli családokat!

    A FIDESZES VÁROSVEZETŐK GYÁVASÁGBÓL KITŰNŐRE VIZSGÁZTAK!

    Közbekiabálások voltak, trágár szavak nem! Aki az utóbbit állítja, az hazudik!
    Talán Szeles Gábor jegyző urat kellene megkérdezni, ő bizony ott volt!

    Amúgy meg felesleges mindent a Jobbikra kenni!

    Szíveskedjenek visszalapozni a “Meghívó közmeghallgatásra” című bejegyzéshez!

    Pénteken, a Wass Albert-estről/Ismerős Arcok koncertről jókedvűen mentem haza. Bekapcsoltam a gépem, hogy megköszönjem a szervezőknek ezt kivételes estet. Meg is tettem, mind Vida úrnak, mind Borbély polgármester úrnak megköszöntem.

    Utána rutinszerűen átnéztem az aznap megjelent bejegyzéseket, megdöbbenve fedeztem fel a “Meghívó közmeghallgatásra” bejegyzésnél a meghívóban a veszélyes anyag üzem szót!
    Rájöttem, augusztusban megjelent, kétszáz munkahelyet bejelentő cikkben átvágtak bennünket. Megírtam a lent megtalálható hozzászólásomat. Ez történt péntek este tízkor.

    Szombaton és vasárnap is írtam az ügyben hozzászólásokat. Mivel helyi politikusok nem kommenteltek, gondoltam nem tudnak róla.

    Ezért 11-én, hétfő délelőtt felhívtam Pákozdi Józsefet, a Jobbik csepeli képviselőjét, tájékoztattam az ügyről, javasoltam neki a vonatkozó bejegyzés és az általam írt hozzászólások elolvasását, s megkértem lépjen kapcsolatba jobbikos politikusokkal, szakértőkkel a veszélyes üzem létesítésének megakadályozására. Pákozdi úr tőlem hallott először az ügyről! Gondoltam, akkor talán a többi képviselő sem tud róla, legalábbis az ellenzékiek!

    Mivel ellenzéki képviselőkkel semmilyen kapcsolatom nincsen, ezért felhívtam 11-én, hétfő délután Gergely Istvánt, akit 2002-2006 közöttről ismertem, hogy szíveskedjék a hírt továbbadni a többi ellenzéki pártpolitikusnak.

    ENNYI! Kérem a Csepelinfó szerkesztőit, kommentelőit, olvasóit, hogy engem hibáztassanak az ügyben! Aki szelet vet, vihart arat! Szándékosan tettem!

    A TÖRTÉNET ISMERT SZÁZ MEG SZÁZ ÉVE RÉGEN . . . Tetszenek tudni, ezt énekelte pénteken este az Ismerős Arcok! Amíg Önök döntik a fenyőt, Önök fideszesek, én Tarjányi László, addig ültetem a fenyőt!

    Ha nem is száz évvel ezelőttről, de 15 és félévvel ezelőttről ismerős a történet!
    A Wallis-Észak-Csepel szindikátusi szerződés ügyéről van szó, amelyet a csepeli MSZP és Fidesz teljes mellszélességgel támogatott, s amely szerződést 2000. november 7-én (SIC!) aláírtak! Ezt sokszor megírtam a Csepelinfóban, most nem ismétlem meg.

    Egyetlen egy ember ellenezte tevékenyen éveken át, én Tarjányi László! Mindenki ellenében megvívtam a harcomat, s felbomlasztottam a szerződést, ezzel 3.8 Milliárd Forintot spóroltam meg Csepelnek! MIND A MAI NAPIG, AZ ELMÚLT 13 ÉV ALATT EZT SENKI NEM KÖSZÖNTE MEG NEKEM, MÁS KÉZZELFOGHATÓ KÖSZÖNETRŐL NEM IS BESZÉLVE!

    A DRÁGA FIDESZ, ORBÁN ÉS KÖVÉR ZSUGORI URAMÉK A 2002. ÁPRILIS 9-ÉN 15:55-KOR A FIDESZ LENDVAY UTCAI SZÉKHÁZÁNAK FAXÁRA ELKÜLDÖTT GÁZÁR-KAMPÁNYÖTLETEMET MIND A MAI NAPIG NEM ELLENTÉTELEZTÉK VALAMI KÉZZELFOGHATÓ ELISMERÉSSEL! AZT MÉG MEGÉRTEM, HOGY 2010-IG SZEGÉNYEK VOLTAK, DE HOGY KORMÁNYON LEVÉSÜK ÓTA NEM TELT ERRE, AZT MÁR VÉGKÉPP NEM HISZEM EL!

    2009. augusztusa óta írok a Csepelinfóba hozzászólásokat. Sokszor megírtam, “AHOGY INGYENEBÉD NINCSEN, ÚGY INGYENTANÁCS SINCSEN!”

    ÖNÖK KEDVES FIDESZESEK OLYANOK MINT A BOURBONOK, “SEMMIT SEM FELEJTETTEK ÉS SEMMIT SEM TANULTAK!” Nem tanultak a Wallis-ügyből, most ugyazt játszák a csepeliekkel, AMIT SZERETNÉNEK MEGTENNI, AZT ERŐSZAKKAL IS LENYOMJÁK A CSEPELIEK TORKÁN!

    —————————————————————————————————–

    A PATKÓ ELVESZETT

    Vélemény – Tarjányi László, 2016. 01. 17

    Elbocsátó szép üzenet

    Pénteken a Fidesz cserbenhagyta a csepeli embereket.
    Cserbenhagyta az otthonukat, a nyugalmukat féltőket.
    Azokat akiknek a mennyezetéről darabokban szakad le a vakolat.
    Azokat akik féltik gyermekeiket, unokáikat a veszélyes anyagoktól.
    Azokat akiknek az otthona elértéktelenül.

    Pénteken a Fidesz elvesztette a lelkeket Csepelen.

    Pénteken a Fidesz elvesztette Csepelt.

    Pénteken a Fidesz elvesztette Magyarországot!

    A patkó elveszett. A ló elveszett. A lovasa, a király elveszett. a csata elveszett, az ország elveszett!

    Németh Szilárd a patkószöget nem verte be jól! Németh Szilárd mint leendő miniszterelnök, elveszett!

    ———————————————————————————————————

    http://csepel.info/?p=46432#comment-261156 “Meghívó közmeghallgatásra”
    Tarjányi László szerint:

    2016. január 08., péntek – 22:02

    Végre kilóg a lóláb! A METRANS konténerátrakójával kapcsolatban a múlt évben megjelent cikkben még KÉTSZÁZ ÚJ MUNKAHELYET ÍGÉRTEK, S NEM VESZÉLYES HULLADÉK ÁTRAKÓT!

    NEKÜNK KELL MÁSOK SZEMETÉT GYŰJTENI, SZORTÍROZNI, ÁTRAKNI HAMBURGTÓL ISZTAMBULIG? MERT HOGY EKKORA TÉRSÉG ÁRÚINAK MOZGATÁSÁRÓL HABLATYOLTAK ABBAN A CIKKBEN! A VESZÉLYES ANYAG VAGY HULLADÉK EGYRE MEGY! NEM A ÉLŐVÍZ, A DUNA PARTJÁRA VALÓ A VESZÉLYES ANYAG TÁROLÁSA, ÁTRAKODÁSA! BÁRMIKOR ELŐFORDULHAT BALESET!

    NEM AKARUNK SEM SEVESOI, SEM BHOPALI KATASZTRÓFÁT CSEPELEN!

    KEDVES URAIM, NÉMETH SZILÁRD ÉS ILLÉS ZOLTÁN ELVITETTE A GALVÁNISZAPOT CSEPELRŐL, ÖNÖK MEG IDEHOZATNÁK EURÓPA VEGYI SZEMETÉT? MERT AZ, MÉG HA KÖZBEESŐ TERMÉKRŐL VAN IS SZÓ ÉS NEM SZÓSZERINTI HULLADÉKRÓL! BÁRMELY VEGYI ANYAG HA KIJUT A TÁROLÓEDÉNYBŐL, AZ MÁR HULLADÉK, MAGYARUL VEGYI SZEMÉT!

    VESZÉLYES ANYAG ÁTRAKÓNAK VALAMELY NAGY VEGYIANYAG GYÁRTÓ TELEPHELYÉN, KAZINCBARCIKA, SZOLNOK, VAN A HELYE, AHOL MEGFELELŐ SZAKEMBERGÁRDA ÉS FELSZERELÉS ÁLL RENDELKEZÉSRE EGY ESETLEGES HAVÁRIA ESETÉRE!!! NEM EGY KÖZEL KÉTMILLIÓS VÁROS KÖRNYEZETÉBEN!

    Dixi et salvavi animam meam! Tarjányi László.

Itt lehet hozzászólni !