Biztonságos a tervezett konténerrakodó

Csepel.hu

metranskep

Személyeskedő, állandó közbekiabálással tarkított, mesterségesen szított légkör – sorolhatnánk a jelzőket a péntek esti közmeghallgatásról, amelyet a jogszabályoknak megfelelően a Metrans készülő konténer beruházásáról tartottak a polgármesteri hivatal nagytanácstermében. A mintegy hatvan megjelent nagy része csepeli ellenzéki politikus és a beruházás ellen tiltakozó Jobbik aktivistája volt. A fórumon a Metrans képviselői, környezetvédelmi szakemberek igyekeztek a szakmai tényeket ismertetni, de az állandó közbekiabálások miatt alig tudtak beszélni. A felheccelt, de a beruházás alapvető műszaki, környezetvédelmi paramétereket sem ismerő aktivistákat, Jobbik-szimpatizánsokat láthatóan nem is érdekelték a részletek. 

A közmeghallgatáson kiderült, hogy az előzetes kifogások közül szinte semmi sem állja meg a helyét. Nem hulladéklerakó épül, hanem konténerek átpakolására alkalmas tároló. Az sem igaz, hogy a lakókörnyezetet vagy a csepeliek ivóvizét veszélyeztetné a beruházás, hiszen a jogszabályoknak és a műszaki előírásoknak megfelelően a legkorszerűbb, legbiztonságosabb módon tárolják a szóban forgó konténereket, amelyek egyébként rendszerint csak egy-két napot töltenek a terminálon.

A beruházók képviselői elmondták: annak a valószínűsége, hogy bármilyen környezetkárosító eseményre kerül sor, pontosan annyi, mint hogy a Csepel felett naponta elhaladó háromszáz repülőgép közül egy történetesen lakóházakra zuhan. A Metrans egyébként azt tervezi, hogy nyílt napon mutatja majd meg a környezetvédelmi előírásoknak megfelelő berendezéseket az érdeklődőknek. A közmeghallgatáson kiderült az is, hogy a beruházás társadalmi kockázata elfogadható, és semmivel nem veszélyesebb, mint Csepel területén működő más vállalkozások. A Metrans képviselője arról is beszélt, hogy 200 új munkahelyet teremtenek, és igyekeznek minél több helyi, csepeli munkavállalót alkalmazni.

Csepel.hu

 

 

23 hozzászólás “Biztonságos a tervezett konténerrakodó” bejegyzésre

  1. ebihal szerint:

    Hányszor írjátok még le ezt az ócska hazugságot?

  2. nagyapó szerint:

    Repetitio est mater studiorum. Annyiszor, ameddig a bunkók agyáig is eljut!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  3. ebihal szerint:

    vén barom!
    Tegnap kellett volna védeni a mundért!

  4. felix szerint:

    A gumigyár is csak a fidesz alatt nem szennyező.

  5. Letiltatni szerint:

    A robbantásos bontás is kellően felmért hatékony, környezettanulmány után lett végrehajtva.
    Hogy “por és kosz” lett, az a szavazó baja.

  6. Bugi szerint:

    Ebihal: a gyűlölködő fröcsögésed mellett azért odafigyelhetnél rá, hogy pártod és elvtársaid nem süllyedtek ilyen mélyre, és továbbra is támogatják a munkahelyteremtést. 😀

  7. csepelifan szerint:

    Borbély úr és talpnyalói miért nem mertek megjelenni az eseményen? Csak nem féltetek, hogy kaptok egy jól ki vagy megérdemelt tockost tőlünk csepeli civil lakosoktól? Szégyen-gyalázat amit el akarnak követni a csepeliek ellen! a saját három pujáját nem félti a polgármester úr, ha valami katasztrófa ne adj Isten beüt????

  8. Grün Izidor szerint:

    Bugi!
    Jól értetted!
    “A csepeli MSZP támogatja a csepeli munkahelyteremtést”
    De nem ezen az áron! 😛

  9. nagyapó szerint:

    1/2eszű1/2x! Nézzen utána mikor épült a Hankook gumigyár!! Röf-röf!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  10. felix szerint:

    Vén pöcs!
    A város nevét is olvastad?

  11. nagyapó szerint:

    csepelifan! Ha valaki baloldali, attól még írhat értelmeset is!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  12. Lovas szerint:

    A gumigyártással akkor volt gond, amikor az ebihal, grün meg a többiek megszülettek. Már az a nő is extrém, aki egy békával vagy egy X-szel összefexik. Főként úgy, hogy nem volt gumi. 😉

  13. felix szerint:

    Lovas!
    Gecike, most akkor anyáztál?
    Amikor válaszolnod kéne akkor meg elhúzol a sunyiba.

  14. Grün Izidor szerint:

    Öreg Pöcs!
    “Ha valaki baloldali, attól még írhat értelmeset is!”
    Neked és a többi fityesznek nem kötelező?! 😀

  15. ebihal szerint:

    Bugi!
    Nem hallottam tegnap, hogy dicsérted volna a beruházást. Melyik egérlyukban dekkoltál?

  16. ebihal szerint:

    Lovas!
    Érvek helyett ez dőlt ki belőled? Gratulálok!

  17. vélemény szerint:

    A polgármester és a fideszes képviselők hol voltak? Illetve az állítólagos sok fideszes szavazó és aktivista? Tetszettek volna megjelenni, nem most a fotelből okoskodni. KülönBen ki a cikkíró? Ott volt a helyszínen? A stílus alapján amúgy tippem van, de ő nem volt ott. Akkor honnan az infó? 60 ember? Hány sor szék is volt bent? Hányan is álltak? Névsor most nem készült, mint máskor…

  18. felix szerint:

    Lehet, hogy szégyellték magukat, nem úgy mint Lovas.

  19. ebihal szerint:

    Közmeghallgatás címszó alatt 40 percen keresztül kábították a megjelenteket egy sor
    olyan kérdéssel, aminek semmi köze sincs a helyi lakosság és a tervezett létesítmény
    kapcsolatához. Ezt unták meg az emberek, ezért kiabáltak be.
    Az egészről felvétel készült /bár Fidesz kezekben ennek nincs jelentősége/,ellenőrizhető
    az előadók többször ellentmondásba keveredtek.
    Egy sorban 8 vagy 9 szék van és legalább 15 sor, aki 3/4 5-kor ment az már csak az
    ablakok mellett állhatott. Aki a 60 főt leírta, aljas módon hazudik!

  20. Szűcs Jenő szerint:

    A fideszes és a kommunista , ha kinyitja aszáját, hazudik, ha kinyujtja a kezét, lop.

  21. Lovas szerint:

    Kedves Jenő, tájékoztatom, hogy Horváth Gyula, aki Önöket vezényelte a fórumon, kommunista volt. Ha ennyire nem szereti a kommunistákat, ne álljon be mögéjük 😉

  22. felix szerint:

    Te ismered a volt kommunista Orbánt?
    Eszetlen.

  23. Tarjányi László szerint:

    Tisztelt Csepeliek!

    A közmeghallgatáson senki nem vezényelt senkit! Főleg nem a Csepel-Rózsadomb lakosait, közte a 85 éves nénikét! Őket sem hallgatta meg Németh Szilárd, Csepelen lakó listás országgyűlési képviselő, Borbély Lénárd polgármester, Ábel Attila és Morovik Attila alpolgármesterek, egyetlen fideszes képviselő sem, még Nagyapó tanácsnok úr sem!

    A közmeghallgatáson végig videózott a Jobbik videósa, s egy ideig egy másik úr is, aki feltehetően az önkormányzat részére készített felvételt. Neki egy idő után elfogyott a kazettája, vagy a bátorsága, egy idő után elment. Bizonyára valamely más önkormányzati teremben már várták a felvételt a csepeli városvezetők! Ezen részleges felvétel alapján állítanak hazugságokat, írnak elítélő cikkeket!

    Kedves fideszes városvezetők, fideszes városatyák, városanyák! Miért nem kérnek a Jobbik videójából másolatot, az a teljes közmeghallgatási időt tartalmazza!

    Közte azt is, hogy egy idős úr felhábodottan tiltakozott az ülés vége felé némely hozzászólók hangneme miatt, amit a megjelent szakemberekkel, mérnökökkel szemben használtak.

    Mire én, Tarjányi László szót kértem. Elmondtam hogy én is villamosmérnök vagyok, 1979-ben jelessel diplomáztam, még Simonyi Károly professzor úrnál is jelesre vizsgáztam.
    Egyetértettem az idős úrral a hangnem elítélésében, s a saját és a jelenlevők nevében elnézést kértem a szakértő uraktól! Azzal fejeztem be a hozzászólásomat, hogy ők is, valamint Náray Szabó Gábor akadémikus és a Professzorok Batthyány Köre is egyetértene a következő mondattal: “A MINISZTERELNÖKÖT LE LEHET VÁLTANI, DE A NÉPET NEM!”

    Ezt a mondatot természetesen a szokásos módon jogvédem! Copyright Tarjányi László. 😉

    Az ülés végén oda mentem a szakértő urakhoz, mindegyikükkel kezetfogtam, szemtől-szembe is bocsánatot kértem a méltatlan hangnem miatt. Elbeszélgettem velük, elmeséltem nekik hogy hasonló történt Csepelen 15 és fél évvel ezelőtt, s részletesen elmondtam a történetet. Azt is hogy az általam megspórolt 3.8 Milliárd Forintért MIND A MAI NAPIG MÉG CSAK KÖSZÖNETET SEM KAPTAM! Az egyik úr azt mondta, írjam meg könyvben a történetet, mert a neten megírt történetek nem maradnak fenn!

    Fideszes városvezető uraimék olyanok mint a Bourbonok, “semmit sem felejtettek és semmit sem tanultak!”

    Tisztelt csepeli lakosok, tisztelt Csepelinfó kommentelők, kérem olvassák el a beszámolómat a pénteki közmeghallgatásról!

    http://csepel.info/?p=46587#comment-262105 “Lakossági fórum: balhézni mentek a jobbikosok”

Itt lehet hozzászólni !